gülsema : hocam zorunlu dersler tabloma baktığımda sınava girdiğim dersleride görüyorum örneğin dil ve anlatım 3 ten 2 kez sınava girdim ve aynı zamanda geçtim ama neden tekrar bana vermişler almazsam olurmu hocam acaba alanımı 4. dönemden sonra değiştirdiğim içinmi tekrar verdiler, ve tarih 3 ve 4 de geçmiştim ama hala zorunlu alan derslerinde yer alıyor almamkmı zorundayım hocam yardım edin lütfen öss ye hazırlanıyorum uzamasın yeter
CEVAP : seçtipte geçtiğin zorunlu derslerden bir daha sınava girmezsin öğrenci girişindeki bilgilendirme sadece
anelka : herhangi lise den öss formunu alabilirsin ücreti karşılığında
asi93 Merhaba hocam ben açık lise son sınıfa geçtim herhangi bir dersten muaf olmak için 3 kere girmem gerekiyormuş ben 2 kez girdim ama muaf gözüküyor tekrar girmem gerekiyor mu
CEVAP : bir dersten muaf olmak için 3 defa girmen lazım bende mat-1 e 1 defa girdim kaldım ama bu dönem almadım muaf olmuşum muaf olunan dersi bir daha almak istersen alabilirsin ama alma zorunlugun yok
91 hariye : eğer zorunlu dersleri verdiysen kalmadıysa seçmeli dersleri seç
beyra ve samsun555 : aol ye ilk defa kayıt yaptırdıysanız biraz bekliceksiniz aktif durumuna gelmek için bende ilk kayıtta baya bi beklemiştim aktif duruma gelinceye kadar
se7en Iyi günler.Ipek hanim ben lise 1 ve 2 yi düz liseden bitirdim ve 3 ve 4 ü okumak için açık liseye kayıt oldum...Şimdi ben bu 2 seneyi bu sene içinde bitirmek ve sene sonu öss sınavına girmek istiyorum bu mümkünmüdür düz lise 2'den ayrıldığım için kaç kredim hazır olucak..Bu konuda yardım ve görüşlerinizi bekliyorum...
cevap : se7en okuldan sana kredi verirler bunu bilmen lazım yani öğrenci girişinden kredi bilgilerine bakarsan kaç kredin var görürsün 2009-2010 eğitim döneminde 3 defa sınav olacak ve bu sınavlarda 30 kredilik ders seçme hakkın var ben lise 1 de 2 defa kaldım bana 38 kredi gelmiştim sana 100 veya daha fazla kredi gelir tahminen