Reyna,
Beddua ederek çok ayıp ve saygısızlık ediyorsun,eğitimini tamamlamak isteyen bir insana böyle ifadeleri yakıştıramıyorum...
Burası sadece gönüllü olarak, özellikle de engelli olup da eğitimini tamamlayamamış kişilere yardımcı olabilmek için açmış olduğum bir forumdur,fakat son günlerde açıkliseye çok fazla kayıt yaptıran olduğu için ben çok fazla yoğun olmaktayım bu nedenle soruları cevaplayamadım, ancak şunu da bilmelisin ki burda hiç kimse senin sorularına cevap vermek zorunda değil,ayrıca madem açıköğretimle ilgili soruların varsa ilk önce ilindeki bağlı bulunduğun büroya gidersin ve oraya sorarsın,zaten kaydını da bürona yaptırmak zorundasın ve senin bütün işlemlerinle onlar ilgileniyorlar,bu onların görevidir,ben de ilk olarak benim büroma gelen öğrencilerimin işlerini yapmakla ve sorularını cevaplamakla görevliyim,ben bir öğretmen olarak ilk önce işim ön plandadır,işlerim çok çok yoğun olduğu için de buraya vakit ayıramıyorum bunu da önceki mesajlarımda defalarca belirttim..
Sorularının cevabına gelince
2-3 yazan kitaplar ders içeren kitaplardır,yani dönemi belirtmektedir,hangi dersten sorumluysan o kısmı çalışmalısın,ayrıca mezuniyet şartlarında ortak derslerin bitmesi şartı olduğu için o dersleri seçmek zorundasın...
Fatih,
7. sınıftan başlarsın,hızlandırıldığı için de başarılı olursan bir yıldan daha kısa sürede mezun olabilirsin,kayıtlar şu an devam ediyor,bürona sormalısın..
Belalı,Ahmetsami,Asi,
Kitapların tamamından sorumlusunuz,Her dersten 20 soru çıkacak,kitaplardaki testlere çalış...
Arkadaşlar,
Sınavlar 16-17 Ocak'ta yapılacak,ders seçerken ortak ve alan derslere öncelik vermelisiniz,Bu günlerde ders seçimlerinizi ve adres ve sınav merkezi bilgilerinizi güncelleyin..
Burayı takip edip de sorusuna cevap alamayanlara da yine de yardımcı olmak isterim,Yarın Pazar günü boyunca da burayı takip edip sorularınızı cevaplayacağım,Pzts olmadan sorularınızı yine yazabilirsiniz..
Ayrıca,
Emin olmadığınız konular haricinde cevabını net bildiğiniz soruları diğer üyeler de cevaplayabilir... Herkese başarılar... Sevgiler...
Samsun,Beyra,
Pzts gününden itibaren önkayıt durumda öğrenci kalmayacak,Pzts günü bürona giderek ders seçimini yapabilirsin..
Sezen,
Mezuniyet şartlarını tamamlamana bağlı,kredini bilmeden bişey diyemem ancak 3. sınıftan itibaren devam edeceksen 2010 ünv sınavına giremezsin..Bu nednele acele etme bence..
Yasin,
Mesleki açıklisede yüzyüze eğitimlere katılmak zorunlu,mesleki eğitimini bitirirsen mezun olursan ünv sınavına girersin…
Deniz,
Fizik Kimya gibi birkaç ders ortak yani zorunlu ders olduğu için hangi alanda olursan ol o dersleri seçmek ve sınava girmek zorundasın,başaramazsan affa uğrar muaf olursun ve başka ders seçebilirsin,bu nedenle alanını değiştirme..Mezuniyet şartlarını okursan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın…Bürondan yeni şifre almalısın..
Güvenbayrak,
Mesleki eğitimlerin tümünü başarmak zorunda değilsin ama mezuniyet şartlarını okursan eğer kredi barajını aşmak zorundasın..Bu nedenle bu derslere çalış biraz…
Gülsema,
Dil ve Anlatım dersinde muaf olma gibi bir şansınız yok bu dersi herkes geçmek başarmak zorunda,bu dersi geçemezsen mezun olamazsın,bu nedenle çalışsan bu derse iyi olur..Tarih3,4 dersini geçsen eğer tekrar zorunlu ders sayfanda görünmez,imkansız,sen Tarih1 ve 2 yi geçmişsindir,mutlaka karıştırıyorsundur,dikkatli kontrol et..
Fahriye,
Seçmeli dersleri seçersin ama mezuniyet şartlarını iyice okursan iyi olur..
Hayri,
Çok önceki soruları bulamazsın çünkü o sorular internette hiç yayınlanmadı.. Yayınlanacağını da sanmıyorum Elindeki sorular bir de kitaptaki testler zaten sana yeter onlara çalışmalısın..
Yasin,
Meslek lisesinde baraj192 değil,meslek lisesinin mezuniyet şartları daha farklı
www.maol.meb.gov.tr sitesinden okursan iyi olur…
Anelka,
Öss sistemi değişti,başvuru tarihi bile net belli değil,Ocak’ta belli olacak…
Yaseminkazak,
Evet kaldığın derslerden kayıt yenileyip tekrar sınava girersin..
Asi93,
Daha önceki ayrıldığın okulda da o dersi görmüşsündür ve başaramamışsındır,bu nedenle muaf olmuşsundur,mutlaka böyledir..Kredi barajı genel lisede 192’dir…
Barış,
Bu yıl sınavlarımızda başarılı olursan ünv. Sınavına da girersin,kredin az kalmış.. [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
Hasan1907,
Öğrenci kimliğinin üstüne 2009-2010 yazan bandrol yapıştıracaklar,bürona gitmelisin..
Arkadaşlar,
O kadar çok soru yazan olmuş ki,özel mesajlarla yazmayın dediğim halde özelden de burdan da o kadar çok soru var ki, tek tek hepsini okuyarak cevaplamaya çalıştım,gözümden kaçan sorular varsa yarın akşama kadar da buralardayım,yazarsanız buraya cevaplarım,umarım bu emeklerimi zayi etmezsiniz,ben bu işe gönülü olarak ve engelli kardeşlerime yardımcı olmak için Allah rızası için girişmiştim ancak bu kadar talep olunca artık yetişemiyorum,sorusuna cevap bulamayanların da anlayışlı olmasını rica ediyorum,benim eskiden Mersin'de çok fazla öğrencim vardı ve hepsini çok seviyordum artık sınırları aştık,
ve ben hepinizi de çok seviyorum, çünkü dışardan okumak için, eğitiminizi tamamlamak için azmetmeniz gayret etmeniz benim çok hoşuma gidiyor,hepinize başarılar diliyorum,Sevgiler...