Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benim nerelere çalışmam gerekiyo şimdi ilk sınav hangi üniteden çıkıyo ilk sınava 1 mi 2. üniteye kadar çalışacam yardımcı olursanız sevinirim

Bugün kitaplarımı aldım nasıl bir çalışma şekli önerirsiniz sınavlarda sorular ağırlıkla nerelerden çıkıyor?

Birde sınavlarda engellilere ne gibi kolaylık sağlanıyor ben ellerimi kullanamıyorum sınavda yanımda yardımcı biri olacak mı ?

Bu konularda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

hocam hadi ama lütfenn sorularımıız yanıtlayın lütfennn

hocam 3. kez matematik sınavına gireceğim büyük bir ihtimalle kazanamayacağım muaf olduğumda ne yapmam gerekiyor

bu kadar önemli ne var bilmiyorum neden kimse cevap yazmıyor melek hoca yazmıyorsa bile başka bilen kişiler yazabilir sorularımıza cevap vermicekseniz neden bu siteyi kurdunuz ocakda sınav var cevap bekliyoruz sorularımızaa bilmeyen kardeşler var ne yapacaz söyler misiniz bu kadar sorumsuz olunmaz bütün vebalim üstünüze olsun inşallah hakkım helal değil hiçbirinize..!

Tövbede bacım..O nebiçim beddua öyle ..:):) Biraz sabırlı olun lütfen Melek hocamız hızlandırılmış açık öğretim başvurularına taleplerin artmasından dolayı çok yoğun çalışıyor..Boş bir insan değilki her dakika baksın foruma lütfen anlayışlı ve sabırlı olun biraz..:)

Beddua edilir mi yahu Allah Allah..:)

hocam tarih 1-2 ne oluyor ikisi birleşik kocaman 1-2 yazıo :S ben lise 2 de hangi bölümleri seçicem bölümmü sosyal bilimler hangi bölümleri seçmem şart ??

ders seçtin mi seçmedin mi önce alan ve ortak dersleri seçmen gerekiyor tarih 1 2 yi soruyorsan tarih 1 i seç iştee konuları iyi çalış konu sonunda ki testleri çöz ve eski açık lise sınavlarınıda çöz:mad:

----------

o bedduadan sora hiç cevap yazmamak lazım ama olsun

benim nerelere çalışmam gerekiyo şimdi ilk sınav hangi üniteden çıkıyo ilk sınava 1 mi 2. üniteye kadar çalışacam yardımcı olursanız sevinirim lütfen hocam çalışmaya başlıcam ona göre

Reyna,
Beddua ederek çok ayıp ve saygısızlık ediyorsun,eğitimini tamamlamak isteyen bir insana böyle ifadeleri yakıştıramıyorum...:mad:
Burası sadece gönüllü olarak, özellikle de engelli olup da eğitimini tamamlayamamış kişilere yardımcı olabilmek için açmış olduğum bir forumdur,fakat son günlerde açıkliseye çok fazla kayıt yaptıran olduğu için ben çok fazla yoğun olmaktayım bu nedenle soruları cevaplayamadım, ancak şunu da bilmelisin ki burda hiç kimse senin sorularına cevap vermek zorunda değil,ayrıca madem açıköğretimle ilgili soruların varsa ilk önce ilindeki bağlı bulunduğun büroya gidersin ve oraya sorarsın,zaten kaydını da bürona yaptırmak zorundasın ve senin bütün işlemlerinle onlar ilgileniyorlar,bu onların görevidir,ben de ilk olarak benim büroma gelen öğrencilerimin işlerini yapmakla ve sorularını cevaplamakla görevliyim,ben bir öğretmen olarak ilk önce işim ön plandadır,işlerim çok çok yoğun olduğu için de buraya vakit ayıramıyorum bunu da önceki mesajlarımda defalarca belirttim..
Sorularının cevabına gelince :) 2-3 yazan kitaplar ders içeren kitaplardır,yani dönemi belirtmektedir,hangi dersten sorumluysan o kısmı çalışmalısın,ayrıca mezuniyet şartlarında ortak derslerin bitmesi şartı olduğu için o dersleri seçmek zorundasın...

Fatih,
7. sınıftan başlarsın,hızlandırıldığı için de başarılı olursan bir yıldan daha kısa sürede mezun olabilirsin,kayıtlar şu an devam ediyor,bürona sormalısın..
Belalı,Ahmetsami,Asi,
Kitapların tamamından sorumlusunuz,Her dersten 20 soru çıkacak,kitaplardaki testlere çalış...

Arkadaşlar,
Sınavlar 16-17 Ocak'ta yapılacak,ders seçerken ortak ve alan derslere öncelik vermelisiniz,Bu günlerde ders seçimlerinizi ve adres ve sınav merkezi bilgilerinizi güncelleyin..

Burayı takip edip de sorusuna cevap alamayanlara da yine de yardımcı olmak isterim,Yarın Pazar günü boyunca da burayı takip edip sorularınızı cevaplayacağım,Pzts olmadan sorularınızı yine yazabilirsiniz..
Ayrıca,
Emin olmadığınız konular haricinde cevabını net bildiğiniz soruları diğer üyeler de cevaplayabilir... Herkese başarılar... Sevgiler... ;)

Samsun,Beyra,
Pzts gününden itibaren önkayıt durumda öğrenci kalmayacak,Pzts günü bürona giderek ders seçimini yapabilirsin..

Sezen,
Mezuniyet şartlarını tamamlamana bağlı,kredini bilmeden bişey diyemem ancak 3. sınıftan itibaren devam edeceksen 2010 ünv sınavına giremezsin..Bu nednele acele etme bence..

Yasin,
Mesleki açıklisede yüzyüze eğitimlere katılmak zorunlu,mesleki eğitimini bitirirsen mezun olursan ünv sınavına girersin…

Deniz,
Fizik Kimya gibi birkaç ders ortak yani zorunlu ders olduğu için hangi alanda olursan ol o dersleri seçmek ve sınava girmek zorundasın,başaramazsan affa uğrar muaf olursun ve başka ders seçebilirsin,bu nedenle alanını değiştirme..Mezuniyet şartlarını okursan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın…Bürondan yeni şifre almalısın..

Güvenbayrak,
Mesleki eğitimlerin tümünü başarmak zorunda değilsin ama mezuniyet şartlarını okursan eğer kredi barajını aşmak zorundasın..Bu nedenle bu derslere çalış biraz…

Gülsema,
Dil ve Anlatım dersinde muaf olma gibi bir şansınız yok bu dersi herkes geçmek başarmak zorunda,bu dersi geçemezsen mezun olamazsın,bu nedenle çalışsan bu derse iyi olur..Tarih3,4 dersini geçsen eğer tekrar zorunlu ders sayfanda görünmez,imkansız,sen Tarih1 ve 2 yi geçmişsindir,mutlaka karıştırıyorsundur,dikkatli kontrol et..

Fahriye,
Seçmeli dersleri seçersin ama mezuniyet şartlarını iyice okursan iyi olur..

Hayri,
Çok önceki soruları bulamazsın çünkü o sorular internette hiç yayınlanmadı.. Yayınlanacağını da sanmıyorum Elindeki sorular bir de kitaptaki testler zaten sana yeter onlara çalışmalısın..

Yasin,
Meslek lisesinde baraj192 değil,meslek lisesinin mezuniyet şartları daha farklı www.maol.meb.gov.tr sitesinden okursan iyi olur…

Anelka,
Öss sistemi değişti,başvuru tarihi bile net belli değil,Ocak’ta belli olacak…

Yaseminkazak,
Evet kaldığın derslerden kayıt yenileyip tekrar sınava girersin..

Asi93,
Daha önceki ayrıldığın okulda da o dersi görmüşsündür ve başaramamışsındır,bu nedenle muaf olmuşsundur,mutlaka böyledir..Kredi barajı genel lisede 192’dir…

Barış,
Bu yıl sınavlarımızda başarılı olursan ünv. Sınavına da girersin,kredin az kalmış.. [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]

Hasan1907,
Öğrenci kimliğinin üstüne 2009-2010 yazan bandrol yapıştıracaklar,bürona gitmelisin..

Arkadaşlar,
O kadar çok soru yazan olmuş ki,özel mesajlarla yazmayın dediğim halde özelden de burdan da o kadar çok soru var ki, tek tek hepsini okuyarak cevaplamaya çalıştım,gözümden kaçan sorular varsa yarın akşama kadar da buralardayım,yazarsanız buraya cevaplarım,umarım bu emeklerimi zayi etmezsiniz,ben bu işe gönülü olarak ve engelli kardeşlerime yardımcı olmak için Allah rızası için girişmiştim ancak bu kadar talep olunca artık yetişemiyorum,sorusuna cevap bulamayanların da anlayışlı olmasını rica ediyorum,benim eskiden Mersin'de çok fazla öğrencim vardı ve hepsini çok seviyordum artık sınırları aştık, :) ve ben hepinizi de çok seviyorum, çünkü dışardan okumak için, eğitiminizi tamamlamak için azmetmeniz gayret etmeniz benim çok hoşuma gidiyor,hepinize başarılar diliyorum,Sevgiler... :)

yardım

hocam lütfen yardımcı olun bana ben sosyal bilimler 1.sınıftayım daha bu sene kayıt oldum ve bişeyden anlamıyorum şimdi ben kitaplarımı önceden kayıt olmadan almıştım şimdi aktif oldum 8 tane ders sectin kafama göre planlımı oluyor bu işler dersler;edebiyat,dil anlatım,fizik,biyoloji,hukuk,girişimcilik,sağlık,ekonomi 16 kredim oldu toplam benim daha secmek zorunda olduğum dersler varmı? bide ben internet üzerinden dersimi sectim acaba halk eğtime tekrar gidip bu dersleri sectim diye rapor filan vercem mi? bide bana sağlıklı bir şekilde sınava hazırlanmam için bir program tavsiye edermisiniz umarım en kısa zamanda cvp alabilirim cidden çook önemli şimdiden çook tşkk... iyi akşamlar

Merhaba Hocam bugün kitaplarımı aldım nasıl bir çalışma şekli önerirsiniz sınavlarda sorular ağırlıkla nerelerden çıkıyor?

Birde sınavlarda engellilere ne gibi kolaylık sağlanıyor ben ellerimi kullanamıyorum sınavda yanımda yardımcı biri olacak mı ?

Bu konularda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

hocam 4yıllık sistemdeym yeni kayıt oldum bölüm sosyal bilimler

Toplam Dönemi:5 AOL'de Okuduğu Dönem:1 Toplam Kredi:26 Alan Kredi:0

yazıyor bu ne demek bir de ben sınava gireceğim ya onlar benim seçtiğim dersleri nerden biliyorlar yani almadıgım kitaptan test gelir mi yani sınavda hangi testleri çözücem mesela matematik kitabını almadım ya da felsefe bu gelir mi sınavda gelirse ne yapıcam
bir de bu aşağıda yazdıgım ne demek ?? lütfen cevap verir msniz beni ilgilendriyor mu eğer ilgilendiriyorsa benim geometri iyi değil ben almasam ne olur geçemem mi

Geometri 1 ve 2 dersinin öğrencilerimizin ders seçme işlemlerinin başlamasından sonra sisteme eklenmesi nedeniyle, özellikle mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin mağdur duruma düşmemeleri için ders seçimlerini kontrol ederek, Geometri 1 ve 2 ortak derslerini seçmeleri yararlarına olacaktır.

belalımm gözünü 4 aç beni iyi oku... sen 16 lık bir ders seçimii yapmışsınn sana daha önce de söyledimmm:mad:herzamn 30 kredilik ders seççersen senin için çok çok iyi olcakk ...çabukk mezunn olabilirisnn yanii 30 kredilik ders seçmemn sana tafsiye ediyorumm yani benn 30 kredilik ders seçmemm rağmen az geliyor banaa ......sıra geldi hangi dersslreee;önce alan ve ortakk derslerii bitirmeye bakk .seçmeliii derslerr şuan hiç bir işine yaramazz.......
mesellla 30 kredilik ders seçtiğindee 5 tane alan derslerden seç 5 tane ortak derslerdenn böyle bir ayırım yappp...önceee hafif olnardan hafif derkenn örneğinn: 5 tane dil ve anlatım var dil ve anlatımm 1 seçç saonra edebiyat 1 seç her derseten birere tanee başı 1 olanları seçç haaaa diğelimm dil ve anlatım veya herhangi bir derrstenn 1 numara yoksa 2 yi seççç demek istediğimm seri seri gittt.....işşalah anlatabildimmm:(

----------

Nurulayn91;
arkadaşımm öncee altakkii yazıyla başlayalımmm bu konuu senii şuan ilgilendirimiyorrr :) bunun içinnn kafana takma bu konuyu bu konu mezniyet aşamasına yaklaşann öğrecilere duyurulmuş bir konuu sen daha yolunn başındasın şuann.....;);););););)
Toplam Dönemi:5 AOL'de Okuduğu Dönem:1 Toplam Kredi:26 Alan Kredi:0
bu altı çizili yazı ne anlama geliyor demişsiinn bu seninn karnen diyelimm sen herrhalde normal okuldann gelipp açıkk lisye kayd olmuşsunn yan okulu bırakıp gelmişsiinn yadaa sınıfta 2 sene kalıp gelmişsinn
TOPLAM DÖBEM:hanii normal okullarda 2 dönem varya 1. dönem deriz 2. dönem derizz işte bu ona denirr senn galiba lise 1 2 sene okumuşsun yani (4 dönemm) bu snedee yenii başladığınn içinn bu da 1 dönem oluyorr tplam 5 dönemm, aol da okuduğun dönem ise (açık öğretim lissei) 1 yani toplam sen 5 dönemdir okuyonn bu kadar basitt .....
alan kredinin anlamı isee hani ders seçtiğinde ,,,,, deslerin yanında alan yazar, ortak yazar bu dersiii rütbesiniii söyler.... hanii mezun olman içinn bize derler yaa alann 80 olcak aortak kerdimizdee 192 işte ders seçipp kred tamma laman laızmmm kurall buuuu...........

sen ders seçtiktennn sonrraa konuuu kapanmıştırr sınavv teslerinn sçetiğinn derslerdennn girecekkk anladınnmııı eğer derss seçmesennn ayvayyııı yecekksinnn onunn içinn ders seççç 30 kredilikk bir ders seçceksinnnwww.aol.meb.gov.tr bu siteye girr ders seçme işleminii öğrennnn;);) ohhhhh bitiiiii:D

----------

reyna91;
arkadaşımm yarı alan al yarı ortakkk 80 kredi dersleri alann olan derslerdennn kredii alnıyorr adıı üstünde ortak derslerinn kredisi oratakkk krediye alan derslerinn kredisi alana ....mantıkk bukadar basittt anlamaycak ne var.....;):D alan derslerden muaf olmak içinn 2 kere girmen lazım ,,,ortakkk derslerdenn muaf olmak içinde 3 keree yanii sonuçç başardıkktannn sonraa 2 kere 3 kere girmeye gerekk yokk:)

Belalı,
30 kredilik ortak ders seçmelisin,bürona gidersen yardımcı olurlar..
İzmirgüzeli,
Önceki yılların sorularına çalış,bir de kitaplardaki testlere çalış.. Bürona dilekçe ve rapor ile başvurursan sınav esnasında sana yardımcı öğretmen görevlendirirler..
Hediye,
Alanını değiştirdiğin için bu dersleri tekrar almak zorundasın ancak bu dersler kolay dersler,yaparsın sen..
Nurulayn,
Geometri dersi artık ortak yani zorunlu,ders sayfanda görünüyorsa seçmek zorundasın..Ayrıca senin seçtiğin derslerden sınavda soru gelecek,ne demek nerden biliyorlar,internette sistemde görünüyor işte,ayrıca kitaplardaki konulardan ve testlerden soru gelebilir..

merhaba ben mezuniyetle ilgili bir soru soracaktım benim toplam dönemim 5 aöl´de`okuguğum dönem 3 toplam kredi 71 alan kredi26 acaba nezaman mezun olabilirim 3 yıllık sistemdeydim şimdi galiba 4 yıllık oldu biraz kafam karıştı mezun olmak için 192 oldu galiba acaba alanl kredi ile toplam kerdinin toplamımı 192 etmesi lazım

mrb Melek hanım benim sorum okur yazar belgesi olan bir kişi orta okul diploması alabilir mi??? Yada şöyle sorayım, hiç okul okumamış,elinde sadece okur yazar belgesi olan bir kişinin ilköğretim diploması alabilmesi için ne yapması gerekir??? :(

Muratcan,
Evet adı üstünde toplam kredi yani alan kredisi de buna dahildir..
Petek,
2.Kademe okur yazar belgesi varsa eğer açıkilköğretim kayıtları sürüyor,kayıt yaptırabilir,1 yıl sonra mezun olabilir....

melek derya hocam benim sayfamda zorunlu dersler bölümünde geometri var ben kitaplarımı aldım ayrıca o geometriyi almasam ne olur bilgi istiyorummm sınavda gelirse çözmicem demi almadım o geometri kitabını

Nurulayn,
Kitabı almasan da olur,zaten çalışmayacakmışsın,önemli değil ancak bu dersi seçtiysen,mutlaka sınavına gir ve bilmesen de boş bırakma,kafadan at,cevapla mutlaka,nasıl olsa yanlış doğruyu götürmez,eğer sınavda cevaplarsan başaramasan bile muaf olursun,affa uğrarsın,böylece de birdaha seçmek zorunda kalmazsın..

tşk ederim hocam ve beyaz gecelr ben alan derslerimin hepsini sectim ortaktandan sectim biras 30 kredi oldu 11 ders yarın gidip kitaplarımı alcam bide ders sectiğimi gösteren rapor göstermem lazımmış onu nasıl yapcam bilmiyorum yazıcıdan mı cıkarsam olur heralde hepinize çok tşk ii günler

palmiyeler

Sayın hocama ilave olarak ben de sekiz yıl özel dershanede çalıştığım için S.B.S. ve Ö.S.S. konusunda bütün bilgimi paylaşabilirim....

bu konuda bilginiz varmıdır bilmiyorum ama yinede şansımı denemek istedim=)
ben bu yıl düz liseden ayrılıp aöl ye kaydoldum toplam kredim 100 alan kredim 8 toplam 108 kredim var.mezun olmak için 84 krediye ihtiyacım var bu yıl ki öss sınavına girebilirmiyim.Lütfen bana yardımcı olun dersaneye bile gidiyorum:confused:

----------

merhaba melek hocam ben aol de fm bölümünde okuyorum toplam 108 kredim var tüm sınavlarımdan yüksek not alırsam bu yılki öss sınavına girebilirmiyim.Ayrıca da 3 4 gün önce aktif duruma geldim.lise 2.sınıfta ayrılmıstım şimdi ders seçimini nasıl yapıcağımı bilmiyorum.lütfen bana yardımcı olun.

hocam peki ben din kültü dersinden ve inkılap dersinden sınava girmiştim ama bu girdiğim dersler sayfamda hala zorunlu dersler olarak geçiyor neden bu şekilde oldu.

hocam ve arkadaşlar bilen biri cevap verir mi ben şimdi ders çalışırken tarih 1 ve tarih 2 hangisine çalışıcam 1-2 var 1e mi çalışıcam yeni kayıtım ben kitapalrımı aldım

hocam mesleki acık ogretim 3.sınıfta okuyorum toplam kredim 170 alan kredim 8 eger gerekli krediyi toplarsam bu sene universite sınavına girebilirmiyim...

benim nerelere çalışmam gerekiyo şimdi ilk sınav hangi üniteden çıkıyo ilk sınava 1 mi 2. üniteye kadar çalışacam yardımcı olursanız sevinirim hocam ban nie cvp vermiosunuz :confused:lütfen çalışmaya başlıcam hocam sizi bekliom yardımcı olun nolur

palmiyeler;

ders seçimi www.aol.meb.gov.tr adresindee anlatılıyorr resimllii olrakkk önce öğrenci numran ilee şifreni giriyonn... sana aitt sayfa açılıyorr. sol tarfataa maddeler varr kredi bilgisi ,alan bilgisi , kimlikk bilgilerinn derss seçme işlemmii, hepsii maddelelr halindee yazıyorrr işlemlerinii tekk başınadaa yapalirisinn ders seçiminii yapmadan önveee bir ayrıntıları oku nasıl yapılıyor diyee;)

...

mrb.ben yeni kaydoldum aöl ye.lise 3ten dvm edicem.okuldan toplam kredim 124.ders seçp kitapları aldım ama sınava 1ay var okadr kitabı nasıl bitircem diye korkuyorum.birde 2.dönem tekrar ders seçicekmiyiz yoksa bu seççtiklerimizdenmi giricez?13tane ders seçtim hpsini bu dönemmi vercem ve kitapların içindeki her üniteye çalşmalımıyım_?hiçbirşey bilmiorum cvp verebilirseniz çok yardımcı olursunuz..şimdiden teşkkürler...

tub_a;

öncelikle aol hoş geldinn...:)

evet sınava 1 ay varr bence zman gayett iyii zamanını güzell ayrlarssaa çalışabilirisnn,...ders seçimii her dönemm yapılır bunuu unutmaa,kitapların içindekii herr ünüteye çalışcammıı demişşsiinn evtt açlışacakksınn her üniteye... :Dsorularına şimdiden cevap verdimmm... bendee şimdidien sana bişey değill diyeyimmm:D;)

nott bunu unutma bazıı kitapların üzerinde 1-2 buna benzer rakamlar yazarr sen budurummda ne yapacaksınn örnek veryimm... diyelimm sen edeiyat 4 seçmişsinn ama kitap kapağının üzerinde 4-5 var
bu durumm da bu şu anlama geliyorr diyelimm o kitapta 10 ünüte varsa ilk 5 ünütesi edebiyat 4 tür..son 5 ünüteside edebiyat 5 ....tir yanii yarıya bölüyozz ünüteleriiii;)

hocam beni bilgilendirin lütfen...ben din kültürü7, din kültürü8 ve t.c.inkılap1 derslerinden sınava girmiştim ama pek çalişamamiştim bu derslere ve geçemedim. benim bu derslerden muaf olmam gerekmiyor mu hala zorunlu dersler tablomda gözüküyor. bu dersleri tekrar seçtim bu donem, ama doğru mu yaptım yanliş mi yaptım bilmiyorum hocam. bu dersleri tekrar seçmem gerekir mi gerekmez mi, ve neden bu derslerden muaf olmadım hocam...siteye girince cevap yazarsanız sevinirim hocam. oğrenci no 2082172144

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt