Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sınav hangi üniteden çıkıyo ilk sınava 1 mi 2. üniteye kadar çalışacam yardımcı olursanız sevinirim hocam ban nie cvp vermiosunuz :confused:lütfen çalışmaya başlıcam hocam sizi bekliom yardımcı olun nolur[/QUOTE]

arkadaşımm hanii dersleriii seçmişşsenn o derslerinn yanii o kitaplarınn tümm ünütelerinden sorumlusnnn bu kadar basittt;):rolleyes: yanii her aldığınn kitabınn tümm ünütelerinden sorumlusnnn ....:)

NOT: bunu unutma bazıı kitapların üzerinde 1-2 buna benzer rakamlar yazarr sen budurummda ne yapacaksınn örnek veryimm... diyelimm sen edeiyat 4 seçmişsinn ama kitap kapağının üzerinde 4-5 var
bu durumm da bu şu anlama geliyorr diyelimm o kitapta 10 ünüte varsa ilk 5 ünütesi edebiyat 4 tür..son 5 ünüteside edebiyat 5 ....tir yanii yarıya bölüyozz ünüteleriiii;)

hocam benn coğrafya 3 dersini sectim ama kitabın içinde 10 ünite var nereye kadar çalışcam nasıl olcak nerden başlıycam en kısa zamanda cvp bekliyorum ii akşamlar

hocamm muaff olduğun dersii tekra seçersekk ii mi yapmış oluruz kötümüüü?çok acill hocammmmmm

Beyaz geceler şuna açıklık getirmek isterim hani kitabın üzerinde 4-5 yazıyorsa 10 ünite ise yarı yarıya bölüyoruz diye demişsin ama onu biz bölmüyoruz kitabın sayfalarında üst kısımda yazıyor yani diyelimki edebiyat bi yere kadar edebiyat4 yazıyor biyerden sonra edebiyat5 sayfanın üst kısımlarında bakarsanız görürsünüz.

ben öyle bişeyy görmedimmmmm:D:D

güll bide benimm sorumm için bir cevabın varmı çok acıllll:(

muaf olduğun dersi seçerek kötü yapmış olmazsın sorun değil o dersi geçerim kredisini alırım diyosan tabi seçmende sakınca yok. tabi başka ortak derslerin var ise bu durumda seçmen hata olur.başka seçmeli derslerdende seçebilirdin ama yinede illa onu seçcem diyosan ortak derslerin bitmiş ise sorun yok.

hocam ben şimdi sınava gireceğim zaman elimdeki kağıdı götürecem o dersleri mi çözücem yani aldığım kitapları yani sınav kağıdında almadığım kitaptan ders gelir mi herkesin ismine göre mi sınav kitapçığını veriyorlar bir de oturum ne demek 1.oturum falan

selam derya hanım

merhaba derya hanım,
aranıza yeni katıldım.
öncelikle böyle bir site açıp bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederiz...
benim bir kaç sorum olacaktı?
1-ben türkçe-matematik bölümü okuyorum, bu eşit ağırlık demek mi oluyor?
2-her dersten, kaç üniteden sınav olacağız?
3-ben üniversite psikoloji okumayı düşünüyorum, bunun için eşit ağırlık bölümünümü seçmeliyim?
4-daha üniversiteye var ama çok merak ediyorum, psikoloji bölümü açıköğretimde varmı?
5-psikolog olmak için kaç yıl okumak lazım?
şimdiden çok teşekkür ederim MELEK HANIM...

slm sayın moderatör ben açıkilkögretim son sınıf ögrencisiyim ilk sınava 6 dersten girdim 4 ders gectim 2 ders muaf diyor diplomayı hak ettimmi yeni yönetmenlik tek sınavda mezun olabilecegimizi söylüyor

Türkçe=70
Matematik=70
Fen ve Teknoloji=60
T.C. İnk. tarihi=65
Yabancı dil=40-MUAF
Dil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi=20-MUAF

beni bilgilendirirmisin acaba şimdiden teşkür

batta;

1-evet bu eşit ağırlık oluyor
2-bir dersten tüm ünitelerden sorumlusunnn
3- 4 yıllıkk pdr mi yoksa tıp psikolojisimi
4-hayır yokk
5-4yılıkk ppsikoloji rehberlik varr bide 6 yıllıkk bildiğmmiz ruhh hastalıkkları pskoloji varr kısaca pskiyatriss
6-şimdiden bende sana bişey değil diyeyimmm not: bende öğrenciyimm aynı bölümdennn;)

Yasin,
Alan derslerinden seç,kredilerini tamalayabilirsen girersin belki...

Palmiyeler,
Senin kredin çok az,bu yıl giremezsin...

Fahriye,
Ortak derslerden 3 kez sınava girer de başaramazsan muaf olursun,bir kez girmek yetmez,bu dersleri başarsan iyi olur,muaf olmayı bekleme,kolay dersler bunlar...

Nurulayn,
Hangi dersi seçtiysen listende hangi ders varsa ona çalışacaksın,kitap 1-2 şeklindeyse kitabın yarısı1,diğer yarısı da 2 anlamına gelir,1,2,3,... bunlar dönemi ifade eder,her dönem için ayrı bir ders vardır...

AhmetSami,
Kitapların tamamından sorumlusun,diğer dönemde yeniden kayıt yenileyip,ders seçip,kitap alacaksın... Her ders bir sınav için geçerlidir..

Donjuan,
Eğer dediğin gibiyse mezunsundur,ama sınav sonucunda mezuniyet incelemesi diye yazması lazım..

Batta,
Senin sorularını arkadaşımız doğru cevaplamış,her yıl üniversite sınav sistmemi, değiştiği için net bişey diyemem ancak psikoloji bölümünü istiyorsan şimdilik eşit ağırlık olarak devam et,sınava gireceğin sene netleşince olmazsa alanını değiştirebilirsin,mezun olmadan önce böyle bir hakkın var..

Tuba,
Seçtiğin derslerin tamamından sorumlusun,geçemezsen eğer,bunların içinden ortak olanları tekrar seçmek zorunda kalacaksın,bu nedenle başarmaya çalış,Ayrıca önceki yılların soruları internette yayınlanıyor,onlara ve kitaplardaki testlere mutlaka çalış...

Beyazgeceler,
Alanı genelkültür olan bir öğrenci ortak kredisini tamamlayamamışsa ve başka ortak dersi kalmamışsa,çoğundan muaf olmuşsa eğer ortak krediyi tamalamak için muaf olduğu ortak dersleri tekrar seçmesi şarttır,Ancak bunun dışında diğer alandaki öğrencilerin muaf oldukları dersleri seçmeleri kendi zararlarınadır,çünkü zaten 3 kez girmiş ve başarammaış,ancak bir de muaf alan dersleri var ki eğer alan kreidlerini tamalayamamışsa bu dersleri seçebilirler,yani muaf ortak dersleri seçmeyin ama muaf alan dersleri seçebilirsiniz,yani öğrencini kredi durumuna göre bu ayarlanmaktadır,her lişiye göre değişebilir..

Arkadaşlar,
Ders seçerken alanınız ne olursa olsun herkes için önce ortak ve zorunlu dersler önemlidir,çünkü zorunlu dersleri bitirmeden kredi barajını tamamlasanız bile mezun oalamzsınız,Alanı genel kültür olanlar sürekli ortak ders seçmelidirler,Diğer alandaki öğrenciler ise önce ortakları bitirip sonra da alanları seçmelidirler,Seçmeli derslere gelince ,bu dersler mezuniyetinize az kala zorunlu derslerin hepsini bitirmişseniz eğer o zaman seçersiniz.. Ayrıca başarılı ve başarısız dersler sizi yanıltmasın,ders seçerken kredi bilgilerine tıklayın,alan ve toplam kredi bilgilerinize, zorunlu derslerinize göre ders seçin,Mezuniyetine az kredisi kalanlar ise hataya düşmemek için mutlaka seçtikleri dersleri bana veya bürolarına danışsınlar,hepinize başarılar... ;)

ii akşamlar hocam rassız eddiyorum ben mayısda 16 17 yapılan sınavdaki soru ve cevaplara calışıyorum yararlı ollurmu bide bende genel kültür sectim kolay olsun diye yannış secimmi yaptım lütfen aydınnatın şimdiden cok tşkler hocam

Yha bn bu yıl mesleki açıköğretime yazıldm ama düz liseye nasl geçiş yapablrim ve düz lise de sözel bölümünü seçtiğimzi zamn mteq fizik kmya gbi dersleri görmüomusuz doğru ve bunlar .1 yıldan itibarenmi oluo YHA BU ARADA GENEL KÜLTRÜMÜ YOKSA SÖZLEMİ ÜNİVERSİTEDE DAHA ÇOK YARARLI OLUO VE BU GENL KÜLTÜRLE SÖZEL ARASINDAKİ FARKLARII SÖYLERMSNİZİ

mrb hocam .. 8. sınıftayım
YILI DÖNEMİ DERS KODU DERS ADI BAŞARI PUANI SINAV AÇIKLAMA
2009 1 801 Türkçe 65 SINAVA GİRDİ
2009 1 802 Matematik 35 SINAVA GİRDİ
2009 1 803 Fen ve Teknoloji 45 SINAVA GİRDİ
2009 1 806 T.C. İnk. Tar. ve Atatürkçülük 60 SINAVA GİRDİ
2009 1 807 Yabancı Dil 65 SINAVA GİRDİ
2009 1 808 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 80 SINAVA GİRDİ

sınav notlarım bu şekilde ve mezuniyet kontrolündesiniz yazıyor.. mezun olurmuyum yoksa matematikten tekrar sınava mı grmem gerekiyor.?

Onlytime,
Mezuniyet kontrolündesiniz yazıyorsa tamamdır,mezunsun,hayırlı olsun,diplomanı bekle..

ben açıköğretim lisesi 7. dönemde okuyorum bildiğiniz gibi bu dönem geometri dersleri değiştirildi 4 geometri dersi 8 e çıkarıldı eğiteki in sitesinde bugün kitaplara baktım ben bu dönem geometri 5 ve 6 derslerini seçtim eğitekin sitesinde geometri 3 yazan kitbın geometri 5 olarak geometri 4 yazan kitabında geometri 6 olarak okutulacağı yazıyor ben kapağında geometri 3 ve geometri 4 yazan kitaplardan sınava girdim ve geçtim ayrıca kitabın içriği başkadır demeyin çünkü içeriklerde aynı şimdi bu haksızlık değilmi neden geçmiş olduğum derslerden takrar sınava girey,m seçtiğim derslerede muaf falan da yazmıyor alan derslerm ve ben bu derslerden geçmek zorundayım benim şimdi ne yapmam lazım acil yardım lütfen

ii akşamlar hocam rassız eddiyorum ben mayısda 16 17 yapılan sınavdaki soru ve cevaplara calışıyorum yararlı ollurmu bide bende genel kültür sectim kolay olsun diye yannış secimmi yaptım lütfen aydınnatın şimdiden cok tşkler hocam

eğer ünüversite düşünmüyorsanız genel kültürü seçin eğer ünüversite düşünüyorsanızz sözeli seçinn :) bu arada alan seçmek çok önemllii alan seçmekk yııllarınıı vereceğinn meslek demekk onun içinn hemen mesleğini düşünn ve seçç bu arda alan ve ders seçimi yapmak 15-12-2009 saat 17:00 da müdetin varr geçmişş sorular çözz iyi olurrr yarrarı olabilir ama sana verilenn kitaptakii testlleride çöz onlardan çıkıyor bir kaçtene

----------

Yha bn bu yıl mesleki açıköğretime yazıldm ama düz liseye nasl geçiş yapablrim ve düz lise de sözel bölümünü seçtiğimzi zamn mteq fizik kmya gbi dersleri görmüomusuz doğru ve bunlar .1 yıldan itibarenmi oluo YHA BU ARADA GENEL KÜLTRÜMÜ YOKSA SÖZLEMİ ÜNİVERSİTEDE DAHA ÇOK YARARLI OLUO VE BU GENL KÜLTÜRLE SÖZEL ARASINDAKİ FARKLARII SÖYLERMSNİZİ

eğer ünüversite düşünmüyorsanız genel kültürü seçin eğer ünüversite düşünüyorsanızz sözeli seçinn :) bu arada alan seçmek çok önemllii alan seçmekk yııllarınıı vereceğinn meslek demekk onun içinn hemen mesleğini düşünn ve seçç bu arda alan ve ders seçimi yapmak 15-12-2009 saat 17:00 da müdetin varr ;)

Gamze,
Çalıştığın soruların ya çok benzeri ya da aynısı çıkabiliyor,çalışmanda çok fayda var,ayrıca bu işi yıllardır yapan tecrübeli biri olarak sana alanını değiştirmeni tavsiye ediyorum çünkü artık genel kültür alanıhem hiçbir işe yaramıyor hem de zorlaştı,alanını eşit ağırlık veya sözle olarak değiştirmelisin...Yarın ders seçimi adres değişikliği ve bilgi güncellemeler bitiyor,yarın bitmeden alanını değiştir ve derslerini yeniden seç,ders seçerken de ortak ve alan dersleri seçmeye önem ver...
Disko,
Genel kültür alanın artık hem zor hem de bir işe yarmıyor,ünv düşünsen de düşünmesen de alanını değiştirmelisin,ayrıca matematik fizik gibi dersler zorunlu yani ortak derstir ve bu dersleri alanın ne olursa olsun seçmek zorundasın...
Gülsema,
Kitaplar ücretsiz,ayrıca bankaya yatırdığınız para kayıt ücretidir,her sınav için kayıt yenileme yapmak ve ücret yatırmak zorundasınız.. Bunlar açık lisenin sitesinde yazıyor...
Rayiha,
O kitap normal liselerde okutulan kitap olduğu için öyle yazıyor,ayrıca içerikleri aynı değil,senin geçtiğin dersle bu konular farklı,ayrıca geometri3 ve 4 senin geçtiğin dönemleri kastetmiyor,bunlar biraz detaylı konular,ben ne kadar anlatsam da sen yine de çağrı merkezini ararsan onlar da benim dediğimi diyeceklerdir,yine de tatmin olmadıysan ara.. 0312 444 83 83.. :)

Arkadaşlar,
Ders seçme sayfalarınız yarından itibaren kapatılacak,ders seçme bilgi güncelleme adres ve sınav ili değişikliği,alan değişikliği gibi işlemlerinizi yarına kadar tamamlayın...

Kutlarım

Sayın:Melek Derya ASLAN Hanımefendi hizmet birimlerimizden engelli kardeşlerimin sesi ve soluğu olmak,bizlerde varız diyebilmek şahsım nazarında dünyanın en güzel yapılabilecek bir bir hizmetidir.
formda başlığı başlattığınız için sizi kutluyorum,

Şahsım,1988 Yılında Allah beni bu engelli kardeşlerimle tanıştırmayı nasip etti, ilk olarak Anakara Ortopedik Özürlüler Sanat ortaokulunda Bu günkü adı (Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İ.Ö.O ) Hazır Giyim Bölümünde Usta Öğretici olarak göreve başladım.

Bu güne kadar sokakta gördüğüm birkaç özürlüden başka tanımışlığım yoktu, bu kadar engelli vatandaşımızı bir arada görmem şahsen benim iç dünyamda derin izler bırakmıştı, bu insanların ülkemin dört bir yanından bir ideal uğruna anadan babadan ayrı yatılı olarak kalmalarını gördüğüm zaman Allah’ım dedim bu çocuklar bu yaşta bu yükü kaldırabilirlerimi, anne şefkatten ırak üstüne üstlük bir de engelli, işte o an bu insanların ne kadar büyük olduklarını gördüm” öyle sağlam bir irade ki sürünerek dahi olsa görmeden, düşünemeden duymadan konuşamadan hedeflerine ulaşacaklar, bir de madalyonun öbür yüzüne baktığımızda dünyanın bütün lezzetleri elinin altında olanlar var insanlık adına, çağdaşlık ve medeniyet adına mizan terazisinde tartılsa hakkın adaleti tecelli eder ama maalesef beşeri merhamet mantık planını alt üst ediyor.

1994 yılında Mersin’e tayinim çıktı burada atamam Akdeniz işitme engelliler sanat ortaokuluna yapıldı, burada işitme engelli insanlarımızı tanıdım, ben tanıdığım engelli kardeşlerimden aldığım hayat dersi, hayata bakış açımda fevkalade değişikler meydana getirdi.
Bu dünyada onlarında bizim kadar yeri ve hakkı olduğunu öğrendim, onların yaşama sevincine hayranım, gıpta ediyorum, şahsen ben kendimde o kardeşlerinde olduğu kadar bir iradenin olduğuna emin değilim, irtibatlı olduğumuz öğrencilerimin bazılarını çok iyi mevkilere gelmeleri bende hayranlık uyandırdı.
Binlerce işsiz engelli insanımız var... Ve çoğu meslek sahibi, yüksek okul mezunu...
Dertleri Engelli Haftası etkinlikleri değil!! En büyük sıkıntıları mesleklerini icra edememek ve kötü muamele görmek! Düşünün, Sadece bir kez düşünün yeterli olacaktır eminim, düşünceleriniz mantığınıza, mantığınız, vicdanınıza, vicdanınız da insanlığa ışık tutacaktır.

Ne kamuda nede özel sektörde bu insanların yüzüne karşı fiziksel durumlarından dolayı dalga geçilmeden ellerinden tutun, bir göreceksiniz o tertemiz kalpli insanlar sizi kendi kalplerine hapsedecekler, çok lâf söylemeye gerek yok, ben o insanları çok iyi tanıyorum, tanımayanlara da tanımalarını tavsiye ediyorum.

Son bir dileğim: Allah hepimizi gizli engellilerden korusun….

Saygılarımla.

İbrahim BEKLER
Türk Eğitim-Sen Mevzuat Sekreteri
Engelliler Komisyondan Sorumlu İl Yöneticisi
AKDENİZ / MERSİN

beyazgeceler ve melek derya hanıma çok teşekkürlerimi sunarım..
yalnız kafama takılan bir soru daha var pdr ne demek, tıp psikolojisi ne demek? bunlar kaçar yıl okunuyor?
benim kısaca sormak istediğim; 4 yıl üniversite okuyup psikolog olma ve kendi muayenehanemi açabilir miyim?
açamıyorsam ne yapmam lazım?
teşekkürleeerr...

merhaba bn aol de tm den sözele geçtim ve bu sene mezun olup össye girmek istiyorum toplam kredim 112 alan kredim 41 2009-2010 sezonu yeterrli krediyi toplayabilirsem sınava girebilir miyim ? krediyi toplayabilmem için üçüncü sınava girmem gerekiyo ve üçüncü sınav da ağustosta bana össye girme şansı tanırlar mı ? bir de zorunlu olan tüm dersleri vermeli miyim ? yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

hocam cevabınız için teşekkürler en yüksek kredi nedir sözel bölüm okuyorum çok merak ettim:)

hocam a.ö.lisesine ilk kez 2.dönem kayıt yaptıracam öss sınavına en erken ne zaman girebilirim??

hocam cevapınız iççin cok tşkler sınavdan sonra kayıt yenilemede deyiştirsem allanımı sözel yaptırsam ollurmu artık gidip deyiştiremem zamanım yok?

beyazgeceler ve melek derya hanıma çok teşekkürlerimi sunarım..
yalnız kafama takılan bir soru daha var pdr ne demek, tıp psikolojisi ne demek? bunlar kaçar yıl okunuyor?
benim kısaca sormak istediğim; 4 yıl üniversite okuyup psikolog olma ve kendi muayenehanemi açabilir miyim?
açamıyorsam ne yapmam lazım?
teşekkürleeerr...

pdr: pskoloji ve rehberlik yaniii okularda rehber öğretmenii dediğin gibi bide bi büro açmak anlamına geliyor tıp pskolojisi ise 6 yıl okuna bir meslektir oda ruh hasatalıkları hastanesinde hastanelerde psikyatri doktoru denmektedir her halde senin değin pdr dir oda 4 yıl okunmaktadırrr

Yha bu arada bşey daha sorucam üniversitede sözelin ne gbi yararları olyo açıklarmsnz lütfen.bide açık öğretim faküultesi kayıtları nas loluo açıklayablrmizin

selamlar bikac sorunun yanıtını okudugum halde anlamadım hocam mesela kimya 1-2 yazıyo benim kitapta.sectigim kimya 1 di.simdi ilk sınavda kitapta 2 yazan yere kadar calısıp ikinci donemdemi kitabın tamamını calısıcam

hocam ben mesleki acık ogretim de okuyorum toplam kredim 170 alan kredim 8 bu yıl oss ye girebilirmiyim???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt