Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teşekkür ederim asi kardeş anladım mı bilmiom ama şöyle mi

1.oturumda mesela tarih- coğrafya din

2. oturum da dil analtım edebiyat var bunun gibi mi

bak sana eski giriş belgemi yazayım

1.oturum= din kültürü, coğrafya, matematik
2.oturum= yabancı dil,edebiyat, fizik2, girişimcilik
3.oturum= tarih, fizik1, milli güvenlik
4.oturum= matematik

seçtiğin dersler yani bu şekil 1. ve 2. oturum cumartesi 1.oturum saat 10.00 2. oturum saat 14.00
3. ve 4. oturum pazar günü 3. oturum 10.00 da 4. oturum 14.00 te

senin dediğin şekilde yani aklında soru kalmasın diye açık yazdım:)

saol asi bölümüm sosyal bilimler ünüversite düşünmüyorum geçer miyim bilmiom amacım lise diploması almak..!

merhaba melek hanım ben aol genel kültür bölümü okuyorum öss ye girmeyi düşünüyorum sizce alan bölümü değiştirmem de ne gibi faydalar ve zararlar olur bana net bilgi verirseniz cok sevinirim saygılarımla

----------

mrb hocam sınavlardan sonra bölüm değiştirmeye karar verdim kredilerimde ne gibi düşüş olucak bilgilendirirseniz gercekten mutlu olucam

olur inş ya ne olduğunu anlamadan bitiyo bak son senedeyim yazarak çalış mutlaka çıkmış soruları çöz geçersin inş

kredininn krılma ihtimali varr bu kesindirr tabii seçeğinn alna bağlııı .... amaa alanınıı değiştirirsenn gerçektenn yararıı olurr sanaa genell kültür demek sadece lise mezunuu olmak demkk okadarr

üni düşünenler sacma bi bölüm seçmiş (ben) düşünmeyenler sosyal bilimlerden bahsediyo ya cok sinirlendim yapıcak bişi yok dimi gelecegimiz icin katlanıcaz artık

acreml;

genel kültür önceden ünüv düşünmeyenler içindi şimdi o zorlaştı elimizde seçenek bırakmadılar;) sayısalı yapamayan bir insan ? neyi seçsin demekki beyni sözele basıyor..!:mad:

haklısın ama azmin elindn de bişi kurtulmaz iste yeterki olmaz die birsey yok sinirlenme öyle :)

----------

bu arada herkeze iyi seneler :)

:eek::eek::eek::eek::eek: sınavv ertelenmişş duydunuzmuu ayınn 23 ve 24 ne alınde.........ozmannn bizee bi hak versinlerr alann ve ders seçimlerimizi baştan yapalaımm moralimm çokk bozulduu yavvvv...... hocanınn cevaldığıdaa yokkk offffff:mad::mad::mad::mad::cool:

beyazgeceler katılıyorum sana ama öyle birsey olcagını sanmıyorum yogunluk nedeniyle ertelenmis :confused::mad:

s.a melek derya hnm.ya ben çok kararsızım genel lise eşit ağırlık bölümüm ama hep sözel dersleri başarı ile bitirdim geriye geometri,analitik geometri mat. falan kaldı bu 4. yılım kredim toplam 128 öss de sadece anaokulu öğretmenliğini istiyorum bunun içinde sözel bölüm olmak yeterli.Şimdi bölümüm değiştirsem kredim düşermi özelinize öğci no mu yazıyorum sayfama girip durumuma bi bakın ne yapıyım sizce?(sayısal derslerde çok zorlanıyorum ve bu yıl mezun olup öss ye girmek istiyorum lütfen yardım edin..Birde bu yıl nisanda falan yapılacakmış öss ben girebilirmiyim ne kadar kredi gerekli ?

Yha lütfen bu soruma cvp verin ben bu martta17 yaşında olucamda 17 yaşında olanlaristerse yılda 3 sınava girebiliomuş doğrumu lütfen anlatırmısınız

bence girme ihtimalin varrr

bu arada mell hocayıı baya merak etimm başına bişeymi geldii yoksaaaa:confused::confused:

hocam bi sorum daha olcaktı:) açık lisede okuyanlar ygs ye başvurularını nerden yapacaklar:)

bankaya pere verceklerr tc numaralarıyla ....yanii daha cokkkkhhh erkennn hele bi gelsinn .... sana haber verirlerrrr

teşekkürler:) bağlı olduğun okul falan diyo ondan soruyorum:)

arkadaslar sinav giriş yerleri bugun açıklanacakti neden açıklanmadi veya ne zman aciklancak bilen var mi?

Disko,
17 yaşından büyük olanlar yılda üçkez sınava girebilirler,evet sen de girersin...

Arkadaşlar sınav ertelendi,sınav yerleri de sınavdan bir hafta önce yayınlanacak haberiniz olsun...

Cankız,
Sınavdan sonra senin durumuna bakayım bana hatırlat ona göre martdaki kayıt yenilemede ben sana söylerim.. Ayrıca zaten alanını marta kadar değiştiremezsin.öss başvuruları da ondan önce olacağı için şu anki alanından zaten başvurmak zorundasın,bu nedenle değiştirmeyi düşünme...

Asi,
Mezun olabilemk için genel lisede ortak+seçmeli dersler=112 olmalı alan kredisi de 80 olmalı,toplam kredi de 192 olmalı... Buna dikkat et,sorunu yanlış sordun..
Aslısu,
Puan eklenmez... :) Geçemediğin derslerden yeniden sınava girmelisin,derslerin tamamını geçip bitirene kadar her defasında kayıt yenileme yaptırıp sınava gireceksin...
Acreml,
Genel kültürden başka bir alana geçeceğin için senin kredin hiç düşmez merak etme,ayrıca da kesinlikle alanını değiştirmeni tavsiye ederim,herkese ben bunu söylüyorum genel kültür alanında okuyanlar değiştirsinler...

Ercan25,
Açıkilköğretim 8.sınıfı daha bitirmemişse öğrenci yani mezun değilse kayıt yenileme için para yatırması gerekiyor,15 Ocak'a kadar süresi var,kaçırmayın...
Artemis,
Evet kitapların tamamından sorumlusunuz,sizlere bir tiyo.... kitaplardaki testlere iyi çalışın;)

Nurulayn,
Sen oturumlarla kafanı yorma,oturum demek sınavdaki bölümler demektir,oturumdaki derslerin ayarlamasını siz yapmazsınız,her dersin ait olduğu bir oturum vardır,oturumları biz ayarlarız,bununla ilgili kafanı kurcalama,yani bilmesen de olur.. boşver.. :)

Arkadaşlar..
Öyle çok soru sormuşsunuz ki valla aklımda kalanları cevaplayabildiğim kadar acele acele cevaplamaya çalıştım,bakın bu yoğun halimde hem işle hem de sorularınızla ilgileniyorum,ancak bazan burdaki bazı soruları okudukça el insaf diyorum.. çünkü bazı sorular gerçekten çok absürd... :) Sormak için sormayın lütfen...
Neyse bakalım.... Dualarınızı eksik etmeyin sevgiler....;)

hocam şu an toplam kredim 158 alan 74 bu dönemle iki dönemim kaldı bu dönem 30 kredilik ders seçtim inş geçersem toplam 188 olacak bi daha ki dönemde 30 kredilik ders seçersem ve geçersem toplam 218 olmuyor mu yani 192 den 26 kredi fazla o 26 kredi ne olcak hocam

Asi,
Fazla kredinin zararı olmaz,ayrıca fazla kredi demek diploma puanının yüksek olabilmesi demektir,sen yeter ki barajı tamamla,sen sanki, sınırı geçtin de fazlasını mı düşünüyorsun bakayım..:D

hocam notlarım süper gidiyo sabırsızım biraz:) inş bu dönemde geçicem diploma notum yüksek olsun daaa :)))

s.a.melek hanım size bi sorum olacaktı
ben 1 dönem sosyal bilimler bölümündeydim daha sonrasında bi hata yaptım genel kültüre geçtim derken genel kültürün iişe yaramadığını öğrenince tekrar sosyal bilimler yaptım sorum şu :
şu anda sos.bilimler alanım olan derse geçen dönem genel kültür bölümündeyken seçmeli olarak girmişim 5 kredilik dersken 2 kredilik olarak geçmişim
sos.bilimlere geçince alan kredim yükseldi 5 kredi olarak
dolayısıyla toplam kredi yükselmedi
ve zorunlu dersler bölümüne baktım seçmeli olarak geçtiğim ders alan dersi olarak duruyo şimdi tekrar mı gireceğim ?
girersem sadece toplam kredim mi yükselecek hiç bişey anlamadım
yardımınız için şimdiden çok tşkkr ederim

hocam notlarım süper gidiyo sabırsızım biraz:) inş bu dönemde geçicem diploma notum yüksek olsun daaa :)))

sende açık açık forsunu atıyorsunnn:mad: insaf ya sorduğun soruyada bak zaten mezun olup bitmişsin daha neyinn sorusunu soruyorsun anlamıyorumm:mad:.... ne derdin var senin şuan eğitiminle ilgiliii:confused:

gamze 1987 evet sınavlar ertelendi sınav tarihi 23-24 ocak 2010 da yapılacak

sende açık açık forsunu atıyorsunnn:mad: insaf ya sorduğun soruyada bak zaten mezun olup bitmişsin daha neyinn sorusunu soruyorsun anlamıyorumm:mad:.... ne derdin var senin şuan eğitiminle ilgiliii:confused:

okuldan boş yere alındım lise 1 terk aksatmadan açık liseye geçtim diploma notumun yüksek olması lazım bazılarına göstermek için hırs yaptım yani

merhaba ben aöl de okuorum 108 kredim var ve bu yıl öss sınavına giricem 1. ve 2. dönem sınavlarına girdikten sonra toplam 168 kredim oluyor ve 24 kredi eksiğim kalıyor.3. dönem sınavları austostaymış:(
acaba ek sınav yapılırmı? bu yıl mutlaka bu sınava girmem lazım annem dersaneye +özeel derslere bi yığın para döküyor eğer ek sınav imkanım yoksa ve öss ye giremiceksem boşuna uğraşmiyim bu kadar çok:confused:

palmiyeler yasın kac 17 yasından buyuk olman gerekio girmen icin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt