Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba,

ben ticaret meslek lisesi muhasebe bölümünü okudum ve liseyi bitirdim ama 2. ve 3. sınıftan derslerim kaldığından dolayı diplomamı alamadım ve bütünleme sınavlarınada giremedim malesef, lise biteli 5 sene olduğundan hangi derslerden kaldığımıda unuttum şimdi diplomamı almam için ne yapmam gerekiyor hiç bir bilgim yok lütfen bana yardımcı olun diplolamı alıp oss ye girmek istiorum

sınavlar icin yanınızda sınav giris belgesi ve fotograflı nufus cuzdanını getirmeniz yeterli olucaktır ...

sınavlar icin yanınızda sınav giris belgesi ve fotograflı nufus cuzdanını getirmeniz yeterli olucaktır ...

palmiyeler
18 yaşındayım öss ye girebilicekmiyim yani? bide biriniz bana geometri-1 konularını söyleyebilirmi hiç bi yerde bulamadım:S

Merhaba, benim kredi bilgilerim toplam : 82 Alan 63 Bölümüm ise sosyal bilimler benim bir kaç sorum olucak. alan kredimin 80 olması gerektiğini biliyorum alan derslerinin tamamından geçilmesi zorunlumu ? tüm alan derslerine bir kere girmiş olsam ama alan kredim 80 olsa oluyormu ? birde genel kültür ile sosyal bilimler ayrımı aynı mı ?
teşekkürederim

hayır zorunlu degil 80 puan toplaman yeterli toplam krediyide 112 yaptıgn takdirde yani genel derslerden mezun olursun

y4sin;
cevabın için çok teşekkürederim.

bir sorum daha olucak =)

ortak derslerinin tamamını vermek zorundamıyım ? mesela secmeli derslerden krediyi tamamlasam oluyormu ? alan kredim toplam kredime göre oldukca iyi dimi ? hep alan derslerini seçersem ne gibi sorunlar olabilir ?

hayır tamamını vermek sorunda değilsin ama muaf olmalısın yanii ortak dersdenn aynı dersden 3 defa geçmessen muaf durumaa düşecenn alan derslerinden 2 defa beceremesen muaf oluyorsunn anlatabildimmii yanii girmenn fayda varr geçmeye bakkk seçmellilere girrsen bir des 1 kredii:( onun için ne kadra ortak çözsen okaadr senin için iidir

----------

bu sene öss sınavına giricem . ve genel kültür mezunuyum bu konuda geniş bi bilgi alamadık hem solediginize gore kısıtlı oluormuş ... genel kültür sözelse ben sözel yapicaksam bana ne gibi bi zararı olur yani gene istedigim sozel bolumu secemiormuyum? birde ben daha onceden de sınava girmiştm sozel 1 den barajı gectm ve 0,3 ile carpilmiş.. diploma notum 71. bu konuda detaylı bilgi verirseniz cok sevinirim.. genel kültür alanından mezun olmanın öss sınavndaki dez avantajları nelerdir lütfen cok geniş bi bilgiye ihtycmz var

----------

hocam lutfen genel kültürle ilgili cok geniş bi bilgi istiorm sozel bolumden istediklerimizi secebiliyormuyuz dez avantajları ne genel kültür olmanın cok geniş bi bilgi saygılarımla

arkadaşımm genel kültür demek ünüversite okumamak demek anlamına geliyorrr sadece lise diplomadı alaıyonn yani genel kültürdee bir meslek yokk şuan siistem değiştiği içinn yine sözell çözersin ama aop 2 veya 3 puan kırılır çünn aop 0.15 ile çarpılıyor kendi alanınn alandışı isee 0 .13 galibaaa:)

gerekli kredi yi topladıysan ewet grebilirsin tabi

ama anca ağustostaki sınavda mezun olabiliyorum yani 192 kredim tamamlanıyo ve zorunlu derslerden girmem gereken 5 6 ders daha kalıyo .buna rağmen girebilrmiyim.
Ve geometri-1 kitabındaki konular konusunda bana yardımcı olursanız ço sevinirim sınava çok az kaldı

Yha benticarette okuyorumda onu nasıl sosyal bölümne çevirebilirim bu ilk yılım bu arada

yaa ben çok korkuyorum ya geçemezsem ya kötü not alırsam ya sınavda kitaptaki sorulardan çıkkmazsa nasıl çalışıcam bilmiyorum testleri çözdüm geçmiş yıllarda çıkan hep 2 yanlış 1 yanlış falan çıktı ama çok korkuyorum (bölümüm sosyal bilimler)

oss sınavına girebilmeniz yada baska bi deyisle mezun olabilmeniz icin hiçbir ortak dersinizin kalmaması gerekio yada muaf olunması gerekio daha sonra gerekli kredi yi topladıktan sonrada girebilirsiniz

ama anca ağustostaki sınavda mezun olabiliyorum yani 192 kredim tamamlanıyo ve zorunlu derslerden girmem gereken 5 6 ders daha kalıyo .buna rağmen girebilrmiyim.
Ve geometri-1 kitabındaki konular konusunda bana yardımcı olursanız ço sevinirim sınava çok az kaldı
aol.meb.gov.tr kitap içerikleri geometri3 o konular

açıköğretim lisesi

slm ben mesleki açıköğretim lisesinde okuyorum ve bu yıl son yılım ama ortak olan derslerim var kredim tamamlandığı taktirde ben mezun olabilirmiyim_? bunu öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz_?

ortak derslerin hepsinden gecmen yada muaf olman gerekio seninde mevsim benim gibi krediyi tamamlasan bile...

hadi yaaaaaa ölemi tüühhh başka yolu yokmu yani_?

----------

açıköğretimde kredisi 80'in üstünde olanlara dönem sonunda kredi yükseltme sınavı oluyormuş bu konu hakkında bilgi verirmisin lütfen_?

hocam öss basvurulari neredeyse basladi yapmamiz gerekenleri kısaca özetler misiniz bize sağlıklı ve basarılı günler dilerim hocam

iide gecersin bunda ne varki 3 kez sınava girceksin sonucta ve gecemezsende muaf olmus olursun zaten yinede gecmis olursun boylece bu derslerden mevsim ...xD

ama benm bu sene mezun olmam gerekiyrdu oyüzdn canım sıkıldı bunu duyunca:(

----------

tşk edrm verdiğin bilgiler için

mevsim tmm iste bu sene mezun olucaksın neden uzuldun ki:(

----------

saol tesekkur ederim

benim de cok ne farkeder ki 3 kez sınava giriceksin gecemesen bile muaf olursun...zaten bazılarını da gecmis olursun

yani benm anlamdğm şey hepsinden nasıl girebilirm zaten bu yıl son nasıl mezun olcam valla kafam karıştı iice yaaa _?

yavv nedemekk ortakk derslerdenn geçmemeiz gereyorr benimm birtane ortakk dersimm kaldıı oda dinkültür ben şimdi başvuru yapamayacakmıyımmmm:(:)(

haftaya olucak sınavlarda verirsin onu yani yapabilirsin...

hayırr anlamıdmm benii ben şuann ders seçtimm 11 tanee ama zaorunluu derslerdenn tek bitane kaldırr ortak olann oda din kültür onuu mayıs ayında yapılacak sınav içinn ayırdımm anlatabildimmi

hmmm eger oss ye girmek istiosan bu sene onu vermen gerekio ama sen yinede hocalara sor onlar daha ii bilirler

yavv öss başvurularıı başladıı hiçç olmmasa melek hoca bu konuu hakkında bişeyler yazssın... açıktan okuyan öğrencilerden kimlerr başvurcak ...kredisini son sınvda tamamlyalarr baş vurabilirmii veya 2. sınvaında tamalayanlarr başvurabilirmiii ??? ...bu durummda ne yapcazz lütfenn bişeyler yazınn bu sınav sonuçlarıdaa hemen belli olmycakkk gelcekk ayınn 26 ve 27 sinde bellii olurr......

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt