Beyazgeceler,
Yarın sistem açık olacak,yarın mutlaka dekontunu bürona teslim et,sonra da derslerini hemen seç,Salı'ya bırakma sistem kapanabilir...
Elifengin,
Mesleki eğitimle ilgili olan dönemleri soruyorsan yüzyüze eğitimin dönemlerini okuluna sormalı,yüzyüze eğitimin kredi-veri girişlerini okullar yapar,ancak açıklisedeki eğitimi soruyorsan para yatırmadıysa yani kaydını yenilemediyse o dönemler toplam döneme eklenmez,yani kaldığı yerden devam etmesi gerekmektedir,7. dönemden başlamaması lazım...
Enigma,
Raporunla ve durumunu anlatan bir dilekçeyle Açıkilköğretim Müdürlüğüne sınavdan önce fax çek,bürona da aynı şekilde dilekçeyle başvur,sınavda sana kolaylık sağlanır,giremezsen de çok önemli değil,sadece bir dönem yani birkaç ay zaman kaybın olur,diğer dönemki sınavlara girersin,telafi edersin,bence iyileş sınava öyle gir,hasta hasta girmesen daha iyi olur,geçmiş olsun....
Güvenbayrak,
Yüzyüze eğitimin kredi barajını 140,açıkliseden alacağın kültür derslerinin kredi barajını da 100'e tamamlarsan ve ortak derslerini de bitirirsen mezun olabilirsin,bürodakiler doğru söylemişler kültür derslerinden 14 kredin eksik,ancak yüzyüze eğitimdeki kredin çok eksik ve ortak derslerin de çok fazla,yani 14 krediyi tamamlasan bile diğer şartlar da olmalı ki,toplam kredin de 240 olmalı ki mezun olasın...Yani biraz daha var,eğitimlerini aksatma ve çalış...
Opethian,
Artık 3 yıllık sistem kaldırıldı,3 yıllık sisteme tabi artık hiç öğrenci yok,sen de 4 yıllık sistemin mezuniyet şartlarına tabisin,ancak bu şartları tamamlarsdan mezun olabilirsin,sistemden senin durumunu görmeden net bişey diyemesem de senin verdiğin kredi bilgilerine dayanarak diyebilirim ki:Çok çalışırsan tahminimce 2010 üniversite sınavına girebilirsin.bu senin çalışmana ve başarına bağlı...
Ruken,
Mesleki Açıköğretim yeni kayıtları bu sene için bitti,yeni kayıt tarihleri tam olarak belli değil ancak tahminimce önümüzdeki yaz olur...
Palmiyeler,
Senin durumun hakkında daha net bilgi vermem için öğrenci numaranı bana yazmalısın,sitemden bakmalıyım...Ama yine de senin verdiğin bilgilere dayanarak: sanıyorum ki önkayıt öğrencisi değilsin, sistemde durumun aktif hale gelmiş olmalı,derslerini seçtiysen bürodan kitaplarını verirler..Ayrıca kredin112 ise eğer,biraz çalışırsan kredini 160'ın üstüne yükseltirsen tahminimce üniversite sınavına girebilirsin...
Bennas,
8 Şubat'da kayıtlar var,kaydını o tarihte yaptırmalısın,asıl Eylül'e bırakırsan konu ve zaman kaybın olacaktır,Şubat'da yeni kayıt olanların kaçırdığı konu olmaz...
Teknokent,
Seninle aynı durumda olup da geçiş yapamayan öğrenci çok fazla,mevcut kayıt yönergelerine göre senin toplam dönemin 3'den fazlaysa meslekten düze geçiş yapamazsın,ama sen de bunu en baştan kayıt olurken düşünmeliydin,bu yıl geçişler bizi çok çok yordu, ve de yoruyor ancak sen yine de bu mağduriyetini aynen buraya yazdığın gibi Açık Lise müdürlüğüne de dilekçelerle iletmelisin,bu konuya çözüm bulunması gerektiğini ben de düşünüyorum,önümüzdeki yıl belki bu yönerge değiştirilebilir...
Angelmelek,
Alan kredini tamalamışsın ancak zorunlu derslerin içinde görünen alan derslerin varsa eğer o derslerden de başaramasan bile,o derslerin zorunluluk durumunu ortadan kaldırmak için bir kez sınava girmen zorunlu,yani bu durumda ders seçerken sen, ders seçim sayfandaki ders listesinde yanında muaf yazmayan alan ve ortak dersleri seçmelisin...Seçmeli ve muaf yazanları seçme...
Deniz30,
Sen,sanırsam yeni kayıt olurken diplomayla kaydoldun,sistemde durumun aktif olunca aldığın kitapların derslerini seçmelisin,bu kitaplar ortak ders,alan derslerine sonraki dönemlerde sıra gelecek...Ayrıca,ders seçiminden sonra büronla konuş,öğrenci kimliği işlemlerin de olacaktır..
Gamze1987,
30 Ekim kayıt yenilemelerde para yatırma işlemi için son tarihti,paranı yatırdıysan -ki umarım yatırmışsındır- makbuzunu yarın mutlaka teslim et ve derslerini seç,sistem hala açık...
Merve15,
Maalesef giremez...
Çılgıntürk,
Senin sorunu tam olarak anlamadım ama Zorunlu dersler kategorisinde görünen ortak dersler ders seçim sayfasında neden görünmüyor diye soruyorsan eğer hepsi ders listesinde görünmez,dönem dönem eklenmektedir,Diğer dönem o dersleri seçmen gerekecektir..Aslında senin bu soruna senin durumuna sistemden bakmadan net cevap veremem,bunu da bil...
Haticekübra,
Sen de öğrenci numaranı yazarsan iyi olur,sistemden senin durumuna da bakmam lazım,ancak cevabını haftaya Pazar'a bekle...
Çünkü bugünlük bu kadar...
Arkadaşlar,
Özel ve ziyaretçi sayfası mesajlarıyla sorduğunuz sorulara cevap yazmayacağım,lütfen açıköğretimle ilgili sorularınızı sadece buraya yazın..