Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon83

bak imkanın varsa hemen düz liseye geç alanında genel kültür olsun meslek lisesinde yüzyüze egitim şartı var en azından 2 yada 3 sene yüz yüze egitim almak zorundasın bence açıkliseye geç genelkültür bölümüne dedigimi yap bir senede lise mezunu olursun nerden baksan sana 100 kredi gelir ve bir çok dersden muafsındır sen ben liseyi 2 senede bitirdim çok güzel taktiklerim var

ben zaten kaydımı düz liseye yaptırdım...ama türkçe-matematik yani eşit ağırlık seçmeyi düşünüyorum...yinede 1 yılda bitirebilirmiyim liseyi...şu an 117 kredim var zaten...:rolleyes:

ders seçme sayfası neye göre açılıyor. 1 ay oldu yeni kayıt yaptıralı hala ders seçme sayfası yok, ben yanlış yere bakmıyorumdur heralde??

evet bende dün gelip baktığımda şaşırdım :)belki siz yeni kayıt yaptırdığınız için geç açılıyo olabilir .....

Arkadaşlar ünüversite düşünmüyorum açık lisede hangi bölümü seçeyim genel kültür yazmışsınız hani genel kültür alanı zordu hemen mezun olup lise diploması almak istiyorum hangi bölümü seçmem gerek bilgi istiyorumm

jon83

elif engin açıklisede en kolay genelkültürden bitirilir türkce matematik seçersen 192+80 kredi topluycaksın ama genelkültürü seçersen sadece 192 krediyle mezun olucaksın genelkültürde 192+80 toplamıyosun sadece 192 kredi ortak dersleri verdikce ortak yazan yerede kredi eklenecek mesala ingilizce kimya felsefefizik bunları geçtikce her iki tarafada kredi yazılıcak ama türkce matematikte öyle degil 15 normal krediye 15 alan kredisi için ders seçiceksin ben olsam tek yere asılır192 yapar mezun olurum ayrıca 162 kredi yaparsan öss girme hakkın var ben 2 senede liseyi bitirdim çok güzel taktikler geliştirdim seçim senin saygılarımla jon83

Arkadaşlar ünüversite düşünmüyorum açık lisede hangi bölümü seçeyim genel kültür yazmışsınız hani genel kültür alanı zordu hemen mezun olup lise diploması almak istiyorum hangi bölümü seçmem gerek bilgi istiyorumm

cevap verecek yok mu yaaa niye kurdunuz bu siteyi o zamannn

[FONT=Comic Sans MS]bak ben seni anlıyorum jon ama ben eşit ağırlık istiyorum...sen bana eğer çok çalışırsam 1 yılda bitirebilrmiyim...senden onu öğrenmek istiyorum...saygılarımla...:rolleyes:[/FONT]

mrb hcm, acik o.lisesine kayit yaptiricam duz lise ikiyi bitirdim 4 yillik sistemdeydim alan snifindaydim yani sorum simdi ben kayit yaptirdigim zaman sadece alan derslerinden mi muaf olucam yoksa ortak derslerin hepside alanla birliktemi sinava girecem.
:confused::confused: cevaplayan yokmu

jon83

elif 1 senede bitiremessin 192+80 yapıcaksın türkce matematik seçersen hem alan hemde ortak derslerini vermek zorundasın bak genelkültürü seç ama ortak kredin 80 olucaksın onu nasıl yapacagını söyleyim sürekli seçmeli degil ortak ders seçiceksin ders seçerken karşısında yazıyor yoksa 192 yapsan bile 80 ortak kredin olmadıgı için açıkliseyi bitiremessin bence genekültür en kolay bitirme açıkliseyi sen bilirsin genelkültür derslerine incele çok güzel kolay dersler var mesala türizim 1 4 kredisi var işletme işgüvenligi psikoloji bu dersler çalışmana bile gerek yok krediler çepte sen bilirsin jon83

----------

bennas normal liseden kaçdan gelirsen gel benim sana tavsiyem genelkültür bölümünü seç çok kolay liseyi bitirrsin 192 kredi yapman yeterli ne alanla ugraşırsın nede zor derslerle ben 2 senede açıkliseyi bitirdim bölümünü degiştir diger bölümlerde 192+80:272 toplaman lazım ama genelkültürde ortak dersleri verdikce her iki tarafada kredi yazılıyor beni takip eden dinleyen kazanır açıkliseyi bitirir çok güzel sınav taktiklerim var ayrıca herkeze başarılar

elif 1 senede bitiremessin 192+80 yapıcaksın türkce matematik seçersen hem alan hemde ortak derslerini vermek zorundasın bak genelkültürü seç ama ortak kredin 80 olucaksın onu nasıl yapacagını söyleyim sürekli seçmeli degil ortak ders seçiceksin ders seçerken karşısında yazıyor yoksa 192 yapsan bile 80 ortak kredin olmadıgı için açıkliseyi bitiremessin bence genekültür en kolay bitirme açıkliseyi sen bilirsin genelkültür derslerine incele çok güzel kolay dersler var mesala türizim 1 4 kredisi var işletme işgüvenligi psikoloji bu dersler çalışmana bile gerek yok krediler çepte sen bilirsin jon83

----------

bennas normal liseden kaçdan gelirsen gel benim sana tavsiyem genelkültür bölümünü seç çok kolay liseyi bitirrsin 192 kredi yapman yeterli ne alanla ugraşırsın nede zor derslerle ben 2 senede açıkliseyi bitirdim bölümünü degiştir diger bölümlerde 192+80:272 toplaman lazım ama genelkültürde ortak dersleri verdikce her iki tarafada kredi yazılıyor beni takip eden dinleyen kazanır açıkliseyi bitirir çok güzel sınav taktiklerim var ayrıca herkeze başarılar

jon83 Kredi konusunda yanlış bilgilendiriyorsun...

alan+ortak+seçmeli =192
ortak +seçmeli =112
alan=80
alan kredisi 80 olacak yani 80+112=192

toplam 192 krediyle mezun olunuyor.

192+80 değil...

jon83

sen yanlış anlamışsındır yanlış bilgi yok türkce matematik sosyal bilimler 192+80:272 kredi toplaması gerekir 192 normal kredi 80 alan kredisidir genelkültürde ise 192+80 ama ortak dersleri verdikce her iki tarafada ekleniyor yani ayrıca 80 kredi toplamıyosun ben bu sene mezun oldum açıkliseden 2 senede bitirdim gece gündüz ve bilmedigim konu yoktur arkadaşım açıklisenin resmi sitesinden yazılar 4 YILLIK SİSTEMDE OKUYANLAR;
Toplam kazanılan kredinin 192 veya üzeri olması,
Alan kredisinin 80 veya üzeri olması,
Alan derslerinin tamamından sınava girilmiş olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden mutlaka 80 kredi toplaması,
Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 8 olması gerekir.
Not: Dil ve Anlatım dersi için muafiyet yoktur , mutlaka başarılı olunmalıdır.al sanada linki gir bak http://www.aol.meb.gov.tr/sss.asp?Sayfa=3 bak arkadaşım beni ipek hocaya sor bakalım ben hem onun kadar iyi bilirim ayrıcada ögrenciydim bitirdim onun için yanlış bilgi vermem iyi geceler jon83

sen yanlış anlamışsındır yanlış bilgi yok türkce matematik sosyal bilimler 192+80:272 kredi toplaması gerekir 192 normal kredi 80 alan kredisidir genelkültürde ise 192+80 ama ortak dersleri verdikce her iki tarafada ekleniyor yani ayrıca 80 kredi toplamıyosun ben bu sene mezun oldum açıkliseden 2 senede bitirdim gece gündüz ve bilmedigim konu yoktur arkadaşım açıklisenin resmi sitesinden yazılar 4 YILLIK SİSTEMDE OKUYANLAR;
Toplam kazanılan kredinin 192 veya üzeri olması,
Alan kredisinin 80 veya üzeri olması,
Alan derslerinin tamamından sınava girilmiş olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden mutlaka 80 kredi toplaması,
Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 8 olması gerekir.
Not: Dil ve Anlatım dersi için muafiyet yoktur , mutlaka başarılı olunmalıdır.al sanada linki gir bak http://www.aol.meb.gov.tr/sss.asp?Sayfa=3 bak arkadaşım beni ipek hocaya sor bakalım ben hem onun kadar iyi bilirim ayrıcada ögrenciydim bitirdim onun için yanlış bilgi vermem iyi geceler jon83

Verdiğin linkte sol tarafta ders listeleri bölümüne bak 4 YILLIK SİSTEME AİT DERSLERİ aç altında kredi bilgileri var iyi kontrol et.
Melek hanım geldiğinde de inşallah bir açıklama yapar.
Ben sadece ilgilenenlerin yanlış bilgilendirilmelerini istemiyorum.Eğer ben hatalıysam kabulümdür...

jon83

arkadaşım açıkliseden anlamadıgın ne kadar belli o seçmeli ve ortak derslerin toplam kaç kredi oldugun göstergesidir ben yıllardır bu işle ugraşıyorum evet sosyal bilimler türkce matematik yabancı dil fen bilimleri 192+80:272 kredi toplamak lazım mezun olabilmek için genelkültür ise 192+80 ama 80 krediiyi ayrıca toplama zorunlugu yok sadece ortak kredileri vermek yeterli her iki tarafa yazılıyor
ben böyle oldugunu iddaa ediyorum böyle biliyorum böyle dogru diyorum ipek hoca görsün cevabını yazsın

jon83
sen yanlış anlamışsındır yanlış bilgi yok türkce matematik sosyal bilimler 192+80:272 kredi toplaması gerekir 192 normal kredi 80 alan kredisidir genelkültürde ise 192+80 ama ortak dersleri verdikce her iki tarafada ekleniyor yani ayrıca 80 kredi toplamıyosun ben bu sene mezun oldum açıkliseden 2 senede bitirdim gece gündüz ve bilmedigim konu yoktur

Arkadaşlar jon83 arkadaşımız yıllardır bu işle uğraştığını söylüyor ama anlaşılan yıllardır pek bişey öğrenememiş ben bunun cevabını ipek hocamıza bırakmak isterdim ama anlaşılan bugünlerde fazlaca yoğun lütfen ipek hocamız soruları yanıtlamadan kimsenin cevabına kulak asmayın
size direkt olarak mezuniyet şartlarını kopyalıyorum bu şartlar tüm alanlar için geçerli yani genel kültür,sosyal bilimler ve diğer alanlar için, sizde meb den araştırın ve ipek hocamızın kesin cevabını bekleyin

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
Not: Yukarıda sözü edilen mezuniyet şartları 4 Yıllık Sistem içindir.

mancer beni bilgilendirirsen sevinirim...ben lise 3 e kadar meslek lisesinde okudum..3 e bir ay gittim okuldan ayrıldım...şimdi açık liseye kayıt oldum...diploma notum krediye çevrilmiş şu an 117 kredim var...ben şimdi eşit ağırlık alanını seçersem aldığım krediler var olan kredimin üzerine mi eklenir ve 1 yılda mezun olabilirmiyim...şimdiden tşk.ederim...:rolleyes:

AÇık öğretime yeni kayıt oldum lise 1den başlicam ve ünüversite düşünmüyorum hangi bölümü seçeyim

genel kültüre ortak kredi şartı mı ne o gelmişti hani :S bir de açık öğretim basit mi ya onu soracaktım

evett bu yeni siiteme göre alan ve ortak krdedi genel kültür alanına şart olrakk yerini aldııı size tafsiyemm eğer ünüversite düşünmüyorsanız saoyal bölümünü seçe bilirsinizz hemm daha basit hem avantajılı bir bölümdür belki bir ara cayarsınızz öss yede giresinizz çünkü öss sitemmiz yine değişti bu sene öğrencilerinn çoğu menunn belki sizidee caydırıı ama şunu unutmayınn eğer hiçç ünüversite düşünmüyorsanızda 2 yıllık bir meslek seçsenizddee sizin hayatınızı baya değiştirir:)

----------

jöne katılmıyorumm genel kültür içinn artı 80 kredi istenmektedir yani genel kültürünn öbürr alanlardann artıkk farkı yokk hepsi kredi bakımından eşit olduu tekrarar söylüyorumm genel kültür seceğine sosyal bilimleri seçin arkadaşlarr:)

beyazgeceler sana bişe sormak istiyorum...ben lise 3 e kadar meslek lisesinde okudum lise 3 e 1 ay gittim okuldan ayrıldım..mesleki açık öğretime yazıldım...gitmedim..ve şimdi tekrar kayıt yaptırdım ama düz liseye...benim diploma notum krediye çevrilmiş 117 kredim var..başladığım zaman aldığım krediler bu 117 nin üstünemi eklenir...birde çok çalışırsam 1 yılda bitirebilirmiyim...bölümüm eşit ağırlık...şimdiden teşekkür ederim..:rolleyes:

kredilerinde değişmee olur buna eminimm yüksele bilirdee düşe bilirde ama çokk değill öylee nadir bişeyy olurrr...mesellaa senn mesleki açık lisedee gemetri görmüşsennn o geometri dersine girmessinn o kredi silinmezz öyle bir hesapp yapılacak yanii belli değill ama sen bunuda yine ipek ezgi hocamıza sorr o cevaplarrr:)

mrb hocam ben bugün lise kaydını yeniledim ders seçme sayfası açılmış şimdi seçim yapabilirmiyim bide fizik-1 fizik-2 gibi dersler var yani hangi numaralı dersleri seçmem lazım?

hocam yine ben:)cvp yazarsanız sevinirim ona göre ders seçimi yapmak istiyorum geçen dönemden kaldığım derslerde var nasıl olucak :confused:

fizik bir zik 2 ne anlam geliyorr biliyormusnn mesella biz lise 1 de fizik bir güürüz lise 2 de fizk 2 bölümüü göörüzz yani fizik 2 dersi fizk 1 den ağırlıklıı üstelik senin alanın nedirr fen bilimlerimi ?:confused:

sosyal bilimler bölümündeyim daha bir sınava girdim bu ilk kayıt yenileme o yüzden fazla bi bilgim yok 1. sınıf ders seçmem de bi sorun olur mu o zaman?

şimdii soosyall bililere baktığımızda fizk dersi ortak dersemi giriyor yoksa seçmeli dersemi

fizik ortak ders ben onu örnek olarak gösterdim yani 1 ve 2'nin farkını anlamak açısından öyle sordum

o halde anladın umarımmm yanii istediğini seçe bilirisnn 1 bölümler diğer bölümlere göre daha bassiitrrr :)

Yardım lütfen !!!

ipekezgi abla benim sorularımada cvp verirseniz sevinirim sırf sizden bilgi almak için üye oldum ii günler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt