Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

FORUMUN BİRİNDE OKUDUM ARKADAŞLAR TAM DOĞRU OLDUĞUNU BİLMİYORUM..

Bir arkadaşımızın Ankara dan aldığı bilgiye göre Pazartesi salı ders seçme ekranları açılacakmış...mış ;ama bu onlara hoşgörülü davranmamız gerektiğini göstermez.Herkes işini yapacak abi..1970 lerde mi yaşıyoruz herşey elektronik...eee ozaman hem kolaylık var yanınada çerez tembellik olmaz abi

Mestaka

MESTAKA YALANLA YANLIŞLA NE İŞİM OLUR ... size yalan söylesem elime ne geçer bende sizinle aynı durumdayım M.A.Ö.L aldığım bilgiyi sizinle paylaşmak istedim...açıklanmayınca tekrar aradım ozamanda 1KASIM dediler... istersen tanımadığın insanlar hakkında zanda bulunma...

0312 497 41 05 M.A Ö.L ler bu hattan bilgi alabilirler...YADA KAFA TUTABİLİRLER...

XTREME BENSENİ TUTMUTORUM... üsteki mesajlara bakarsan birde tel no yazmıştım DİREKT görüştürürler belkisizi ders seçimlerini aktifleştirecek kişiyle... ben bana verilen bilgiyi sizlerle paylaştım sadece...

Ben ilkokul mezunuyum(5Sene okudum).Açıktan orta okulu ve liseyi bitirmek istiyorum:
Nasıl başvurucam
nereye başvurucam başvuru için neler gerekli
%55 özürlüyüm(Göz)bana ayrıcalık varmı okurken
kaç sene okuyacam ?

En yakın Halk Eğitim Merkezi'yle görüşün..
önce ilköğretimi 3 sene sonra 4 sene ortaöğretimi tamamlarsın.
Başvururken sağlık raporuyla başvuracaksın.
Sadece ayrıcalık belirtirsen durumunu seni ayrı bi sınıfta sınava tabi tutarlar ve başındaki eğitmen sana tüm soruları okur.
İşaretlemek istediğin seçeneği işaretlerler. diye biliyorum..
yine de il-ilçeye göre değişebilir belki.. Halk Eğitim Merkezi'yle bi görüşün.. detaylı sorar,cevap alırsınız..

arkadaşım '''bonna''ayrıca derslerinden sınavda başarılı olursan ilköğretimi 1 yılda verebiliyousun,ayrıca lisede 2,5 yıla indi.azmin elinden birşey kurtulmaz yani istersen en fazla 4 yıl içinde lise mezunu olursun allah yardımcın olsun.

ben kasım 26 sına kadar şehir dışına çıkacam yeni müfredat açıklandıktan sonra kitaplarımı ve öğenci kimliği üsütüne yapıştırılacak olan 2010-2011 epitim yılı bandrol ünü gittiğim yerden alabilirmiyim

arkadaşlar ders butonları en geç yarın salı günü açılıomuş anakara aol söledi...

arkadaşlar müjde!!!! Ders seçim butonaçıldı.... duyduk duymadık deyin..duyanlar duymayanlara söylesiiiiinnnnn...:)

dikkat.gif
'' GÖZÜMÜZ AYDIN'' ;););)

KAYIT YENİLEME YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ BAŞLADI!

2010-2011 öğretim yılı I. döneminde aktif, donuk ve silik konumdaki öğrencilermizden kayıt yenileme yaptıranlar için ders seçme işlemi başlamıştır.

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında ortaöğretim kurumlarında yapılan değişiklik dolayısıyla 1. 2. 3. dönemde bulunan öğrencilerimizin alanları kaldırılmıştır. Bu öğrencilerimiz alan tercihi olmadan ders seçimi yapacaklardır. Ancak 4. 5. 6. 7. 8. ve üzeri döneme sahip olanlar ise eskiden olduğu gibi alanlı olarak ders seçimlerini yapmaya devam edeceklerdir.

ben anlamadım ders seçmek istedim alan dersleri ortak olmuş ve kredisi 4 olanlar 2 olmuş benim çok ders seçmem gerekecek neden böyle oldu bizim için avantaj değil dez avantaj değilmi bu yanlış mı seçiyorum 3. döneme geçtim 3 ders dışında bütün ortakları bitirmiştim lütfen anlayanlar varsa bilgilendirebilirmi

ben 2 defa kayit yenilemedim bu sene ilk sinav icin kayit yeniledim ..... ama genel bilgilerimde soyle yaziyor bu ne anlama geliyor
ogrencilik durumu: aktif
kayit tipi: silik form c

diyorrrrrrr ne anlama geliyor bu sinava giremiyecekmiyim anlamina mi geliyor?

deniz 2009;
şu an bütün alan dersleri ortak ders olarak belirlenmiş durumda fakat değişen pek birşey yok yine en fazla 30 kredilik ders seçebiliyorsun önceden 4 kredi ve daha üstü olan alan derslerinden az sayıda ders seçebilirken şimdi alan derslerin ortak olup 2 krediye düşürülmesiyle daha fazla ders seçebileceksin kaldıki ortak dersleriin bitmiş dahi olsaydı 8 dönemi ve 192 krediyi tamamlamadan mezun olamazdın.

beyazgeceler;

2 dönem ve üstü kayıt yenilemeyen öğrenci silik durumuna düşer .şu an durumun aktif olduğuna göre sorun yok derslerini seçerek sınava girebilirsin için rahat olsun.

petekgül öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.ben zaten az sayıda ders seçmek kolay şekilde bitirmek istiyordum.8 dönemde biteceğini biliyorum ortak ders demek ders verilmediği takdirde muaf olmak için 2 kere daha o dersi almam gerekecek değiştirmişken 3. kere o dersi almayı da değiştiselerdi benim için zor görünüyor seçmeli derslerde zor dersler turizim falan sayfamda görünmüyor

acık lıse kayıtları ne zaman baslıyo daha once vardı sınava gırmedı tekrar yapılacak ne zaman

toplammm kredi ne demk ???? bilen varmi alan ilen ortak derslerinin kredisnin toplamimi demek:p

deniz2009;

dil ve anlatım hariç ( dil ve anlatım dersinde muafiyet yoktur mutlaka başarılması gerekir) başaramadığın derslerin muaf olması için en az 3 defa o dersin sınavına girmek gereklidir mezuniyet için yeterli kredi toplayamadığın taktirde seçmeli derslerden seçerek kredini 192 ye tamamlayabilirsin ( her dersin belli bir dönemi vardır. seçmeli derslerinde tıpkı ortak derslerde olduğu gibi belli dönemleri vardır
turizm dersini şu an göremiyor olman büyük ihtimalle dönemi olmamasıdır, sen ortak derslerini vermeye bak dönem atladıkça karşına yeni dersler çıkacaktır) sabırlı ol;)

malkocoğlu22;

2010- 2011 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem Yeni Kayıt işlemleri: 07 Şubat – 15 Şubat 2011
2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem mazeretli Yeni Kayıt işlemleri: 16 Şubat – 18 Şubat 2011
2010 - 2011 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem Kayıt Yenileme işlemleri: 25 Şubat – 11 Mart 2011

beyazgeceler;

mezun olabilmen için gerekli olan 192 krediye toplam kredi denir.
alan ve ortak derslerin kredi toplamıdır.
( alan derslerinden aldığın krediler toplam krediye eklidir ) uzun zamandır bu siteye üyesin hala öğrenemedin mi yahu :);););)

Merhaba arkadaşlar şifremi ve numaramı defalarca girmeme rağmen sisteme bir türlü giremiyorum şifre ve öğrenci numaranızı kontrol edin diyor ne yapabilirim acaba ?

sorma petekgulll:D hergun bisey degistiriyorlarrr:D ne ogrenecegime sasirdimm,,,,,

selam SEÇMELİ YABANCI DİL 3 ve 2.YABANCI DİL - 1 seçtim bu derslerin ayrı kitapları mı var yoksa ing 3, ing 1 kitabından mı çalışacağım

arkadaslar ön kayıt yaptırmıştım dersleri secemıyom oyle bi secenek yok bazı arkadaslar secebılıyormuş ben neden secemıyom acaba önkayıt ögrencıleri daha sonramı sececek bır bılginiz var mı?

Aynı sorun bende de var. Ankarayı aradım. Bekleyeceksiniz ve sürekli girip kontrol et aktif yazsını görünce ders seçebilirsin dedi.
Ne kadar beklicem dedim? Belli olmaz diyor.

NEVER;

170.000 yeni kaydın bilgileri sırayla tek tek kontrol edilmekte ve bilgilerinde bir yanlışlık/eksklik yoksa onaylarak, öğrenciler aktif hale gelmektedir. Bu yüzden bekleyeceksiniz:):)

Aktiflik bekelyedursun;
Açık Öğretim Lisesi'ne 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı ı. Döneminde İlköğretim/Ortaokul diploma belgesi ile kayıt yaptıran öğrenciler (öğrenci numarası 2101 ile başlayanlar) buradaki derslerden (ders listesini görmek için buraya tıklayınız.) sorumlu olacaklarından, AKTİF olmadan da Halk Eğitim Merkezlerinden kitaplarını alıp çalışmaya başlayabilirler.

bu hafta sonu a.i.ö sınavına bulunduğum ilden başka ile gitmek zorundayım orda girebilirmiyim

bu konuda bilgi,si olan yazarsa sevinirim

[FONT=Verdana][SIZE=2]İyi akşamlar,

Bugün ders seçme işlemlerimiz başladı, ben yeni kayıt olduğum için bazı konuları anlamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Öncelikle sisteme girdiğimde Kredi Bilgileri bölümümde;

[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Öğrencilik Durumu : AKTİF[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Toplam Dönemi : 7[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]AOL'de Okuduğu Dönem : 1[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Toplam Kredi : 134[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Alan Kredi : 12 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]
1- Bu bilgilere göre mezun olabilmem için sadece 68 alan kredisine mi ihtiyacım var?

2- Zorunlu dersler bölümüne girdiğimde karşıma çıkan tablo bu;

11uf1g9.jpg

Buradaki kredilerin toplamı 76 Alan, 22 Ortak toplam 98. Mezun olabilmem için bunların hepsini geçmem ya da muaf mı olmam lazım? Burada kafam karışıyor. Çünkü toplam kredim zaten 134, 12'si ise alan. Ben 68 alan kredisi alsam yetmiyormu? Eğer buradakilerin hepsini geçmem ya da muaf olmam lazımsa ben bu yıl mezun olamam, çünkü 98 kredi ediyor.

3- Ders seçme bölümümde ise;

15cdqq0.jpg

Sadece alan ve ortak dersleri ekledim. Ortak derslerin toplam kredisi 21, alan derslerimin ise 59. Buna göre ders seçme işlemimi nasıl yapmalıyım?

5- Son sorum ise, ben bu yıl mezun olabilirmiyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hayırlı akşamlar[/SIZE][/FONT]

yare34;

Sınav yeri değiştirme işlemleri sınav tarihinden 1 ay öncesine kadar yapılabilir. Bu yüzden sınav yerinizi değiştiremezsiniz

SYF;

Bu bilgilerine göre şu anki dönemin ile bir sonraki dönemin olan 8. dönemindeki tüm ortak dersleri başarıyla geçmen yâda muaf olman gerekir.
Ayrıca alanın itibariyle alan kredin de en az 80 olacak.

8. dönemde de önüne bazı ortak ve alan dersleri çıkacaktır.

Açık öğretim lisesinden 192 kredi ile mezun olabilirsin diye bir şart yok. En az 192 kredi ile mezun olabilirsin, kredi sayın daha fazla da olabilir. Bu sebeple burada yer ortak derslerin tamamını geçmen yâda muaf olman gerekir. Alan kredini de en az 80’e tamamlaman gerekiyor.

68 alan kredisi ve 22 ortak kredin toplam 90 eder. Bir dönemde de 30 kredi alabilme hakkın var.
18 yaşından küçük değilsen açık öğretim lisesinde 1 yılda 3 dönem sınavına girebiliyorsun. Yani bu yıl açık öğretim lisesinden mezun olma olasılığın hala var.

Benim görüşüm ortak derslerin tamamını (21 Kredi) al, diğer 9 krediyi alan derslerin tamamla.

SYF tüm dönem sınavlarından başarılı olursan ve eğer 18 yaşından da büyüksen açık ilköğretim lisesinden en az 224 krediyle bu sene mezun olabilirsin.

Başarılar dilerimJJ

selam hocamm ben orta dogu misir kahirede yasiyorumm orta dogu programina baktigimda misr yok .... acaba ben nasil bas vuru yapcamm suudiyemi ggideyimm:mad::mad: misr kahirde ortadogu neden boyle bir sistem yok burdaaa arti ben ocak ayindaki sinav icin kayit yeniledim ama gelmek istemiyorumm askerlik sorunumm var kagit gelmiss:( eger gidersem ya askere alsalar benii lutfenn bana yardim edinnn acik liseden okuyarak askerlik tecil ettirebilirmiyimm?

soru 2 ben esit agirlikciydim bu donem yabanci dile cevirdim alanimi sirf cabuk mezun olmak icn ..... kredilerim su durumda toplam kredim: 133 alan kredim :55 ............ 12 tane zorunlu dersim klamisss ne zman mezun olabilirim 19 yasindayimm::)

ORTA DOĞU PROGRAMI AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA BAŞVURU YERİ ve TELEFONLARI

Trablus Eğitim AtaşeliğiTelefonlar00 218 213 401 146 00 218 061 223 002Faks00 218 213 401 146 Trablus Türk OkuluTelefon00 218 213 340 64 38 Faks00 218 213 340 29 54 Riyad Türk OkuluTelefon00 966 144 103 0600 966 144 103 08 Faks00 966 144 103 06 Medine Türk OkuluTelefon00 966 484 25 715 Faks00 966 484 25 716 Cidde Türk OkuluTelefon00 966 257 28 25
Not: Yurt dışındaki vatandaşlarımız bulundukları yerdeki Eğitim Ataşeliği, Eğitim Müşavirliği ya da Türk Okullarına başvurabilirler.

Ortadoğu programlarıyla ilgili pek bilgi sahibi değilim. Websitede yer alan yukarıdaki bilgileri aktardım sizlere...

Sınav için Türkiyeye geldiğinde seni askere alırlar mı bilemem, ancak bildiğim bir şey var o da Açık İlköğretim Lisesi öğrencilerine askerlik ertelemesi yapılmıyor.

Mesleki açık öğretim lisesi öğrencilerinin ise yüz yüze eğitimi olduğu için askerlik ertelemeleri yapılıyor.

Yabancı dil alanından mezun olabilmen için alan kredin en az 80, toplam kredin ise en az 192 olacak. Ayrıca Ortak derslerin tamamını başarman yada muaf olman gerekir.

beyazgeceler;

büyük ihtimalle kalan zorunlu derslerinin 6 tanesi ingilizce 6 tanesi de dil ve anlatımdır.
ingilizce 12, dil ve anlatım ise 5 kredilik derslerdir toplam 102 kredi eder , yaşın itibariyle 3. dönem sınavına girme haakın var ,her dönem yalnızca 30 kredilik ders seçebilirsin bu durumda sen ancak önümüzdeki yıl mezun olabilirsin.

slm hocam

slm hocam benim size şu sorum olacaktıı.. açık öğretim lisesinde bölümüm genel kültür toplam kredim:99 ortak ders kredim:73 ocaktaki sınavada gireceğim bu yılki össye başvuru yapabilirmiyim ? yaparsamda tarihi ne zaman nerden yapmam gerek lütfen yardımcı olunn ..

Maöl

16 kredi dersim kaldı hepsi zorunlu bunları muaf ederek bu dersleri geçmeme hakkına sahipmiyim

Üst Alt