Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

arkadaşlar sistem üzerinden ders seçmeden kitaplarınızı halkeğitim vermiyor.ben alamadım.çünkü kpss yede gireceğim için, hem çalışırım hem de ön hazırlık olur dedim kendimce ama ders seçmeden kitapları veremeyeceklerini söylediler.

aljen..
ders seçim butonu aktif değil.. ne zaman aktif olursa ,ders seç ve kitaplarını halk eğitimden al..daha kimse ders seçemedi..

PETEKGÜL:kardes
*KİTAPLARI NASIL ALICAZ HALK EĞİTİMDENMİ

*YANİ DERS SEÇİMİ YAPMADAN GİRECEĞİMİZ DERSLERİ BELİRLEYİP HALK EĞİTİMDEN KİTAPLARI ALABİLRMİYİZ...

arkadaşlar sistem üzerinden ders seçmeden kitaplarınızı halkeğitim vermiyor.ben alamadım.çünkü kpss yede gireceğim için, hem çalışırım hem de ön hazırlık olur dedim kendimce ama ders seçmeden kitapları veremeyeceklerini söylediler.

aljen bende kpps ye gireceğim ama bu durum netleşmeden çalışamıyorum ne olacak bu halimiz bilmiyorum 3 ayı geçti daha bir işi halledemediler ne olup bitecekse hemen yapsınlar sınavlara da az kaldı

hüseyin 19 hocam ders seçme tarihi ile ilgili bir bilginiz varmı?

aljen bu gidişle bunlar kasım ayını da boş geçirecekler artık aralık belki açıklarlar ne yapıyorlarsa sanırım devlet sırrı kimseye çaktırmıyorlar ya da 1 buluş buldular 1 iksir onu parayla bize satıp lise mezunu olduracaklar bize ben böyle tahmin ediyorum ya da akşam elektrikler gitti ders çalışamadılar

hüseyin hocam sizce bu değişiklik 31 aralık 2010 dan önce mi olur sonra mı olur ?

Herkesin dikkatine..!

Arkadaşlar az önce eğitim teknolojileri genel müdürlüğü ile görüştüm sayfalarınızı bu gün yarın sık sık kontrol edin sistemde ders butonları en geç yarın açılacakmış. Ben sordum her seferinde aynı şeyi söylüyorsunuz dedim bu sefer kesin olduğunu çizergelnin ellerine bu gün geçtiğini düzenlemelerin yapıldığını sistemede en geç yarın aktarılacağını söylediler. İnş. bu sefer beklemeyiz. Herkese kolay gelsin ... :):rolleyes:

hasan1907

içerik hakkında bilgi vermediler sistem açılınca görücez...M.A Ö.L ler bu hattan bilgi alabilirler... 0312 497 41 05

hocam ben bi bişey daha sormak istiyorum.. ben bu 14 kasımda ki sınavda (açık ilköğretim) ingilizcee dersinden başarısız olursam ne olur acaba??? diğer derslerden kendime güvenim var ama ingilizcede muhtemelen başarısız olurum.... bütün kelimeleri karıştırıyorum ve unutuyorum..

hasan ve aljen:
ders seçim işleri yerel seçim kadar popüler oldu:)..bugün yarın cumaya kadar açılabilir diye bizde bekliyoruz...

minonlu..gir başarısız olsan da bir şey olmaz ilköğretimde ortalam ile geçme var diğer derslerin iyi olsun yeter..

hüseyin hocam bence açıklama 1 kasım da olacak sınavı da 1 hafta ileriye atacaklar

ARKADAŞLAR BU AÇIKLAMA GENEL LİSELER İÇİN

AÖL HEMEN HEMEN AYNISI OLUCAKTIR ...

ALAN KALKIYOR..

Ortaöğretim okulu bulunan genel müdürlükler ve daire başkanlığı ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri'' ise 2010-2011 öğretim yılından itibaren 9. ve 10. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak
uygulanacak.

Yeni hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri'' ile genel liseler, Anadolu liseleri ve fen liselerinde ayrı ayrı düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, genel liselerde ve Anadolu liselerinde halen uygulanmakta olan ''Fen Bilimleri'', ''Sosyal Bilimler'', ''Türkçe- Matematik'' ve ''Yabancı Dil'' alanları kaldırıldı.Ders grupları, ''ortak dersler'' ve ''seçmeli dersler'' olarak belirlendi.

Ortak dersler dışındaki diğer dersler, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM'nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde ''seçmeli dersler'' bölümüne yerleştirildi.

Öte yandan, genel liselerde Beden Eğitimi Dersi 9-12. sınıflarda 2'şer saat, Görsel Sanatlar/Müzik Dersleri 1'er saat olacak şekilde düzenlendi.

10. sınıfta 3 saat olan Yabancı Dil Dersi'nin süresi 1 saat eksiltildi, ancak 11. ve 12. sınıflara 2'şer saat Yabancı Dil Dersi konuldu. Sağlık Bilgisi Dersi'nin haftalık ders saati sayısı ise 2'den 1'e indirildi.
Seçmeli ders saati sayısı ile birlikte 30 olan haftalık ders saati sayısı toplamında bir değişiklik yapılmadı.

eee bu nasıl olacakkkkkk bence bu şekle benzer bir düzenleme olmaz benceee

genel liserle aöl leri karşılaştırdığımızda hemen hemen tüm dersler aynı.
ondan yola çıkarak

ee alan kalkinca ne olcakkk biz neye odaklancaz anlmadimkii ozman alan 192 olmasi diye bir sart koyulmazzzz:p:p sizce oyle degilmiii

*kardeş tam olarak bilmiyorum ama
*ygs lys de seçeceğimiz meslekler için belli dersler belirlicekler.
*seçmek istediğimiz bölümlerin dersleri olacak.

Ortak dersler dışındaki diğer dersler, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM'nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde ''seçmeli dersler'' bölümüne yerleştirildi.

benim zorunlu derslerden ortak dersler den 15 kredi alan derslerden 48 kredi kaldı mezuniyetim içinde 49 + 16 alan kredim kaldı ve 23-24 temmuz sınavları son sınavım olacak eğer ilave ders olursa bu olumsuz yansır bana + ben 28 kasım da kpss sınavına gircem ve kpss ye girebilme koşulu 1 sene içinde mezun olunursa girebilirsin bende temmuz ayında mezun olacağım için kpss ye başvurdum şimdi bu yazılanlara bakılırsa ek dersler eklenecek eklenirse benim mezuniyetim de sarkacak o zaman kpss geçersiz olacak..... offff walla beklemekten sıkıldım ders çalışamıyorum wallaaa:mad::mad::mad:

ya bu sistem ne zaman acılacak sınavlar ertelenırse oss yı kacıracam nedır bu ya ne zaman acılıcak:mad: ...haberı olan varmı arkadaslar

hasan 1907 sen canını sıkma bence seni etkilemez. kpss puan geçerlilik sürende 2 yıl.2yıl içinde mezun olabilecekler girebilir yazıyo kılavuzda.birede sistemi beklemenize gerek yok alacağımız ortak derslerimiz belli ,o derslerden başlayın çünkü ben öyle yaptım.canınızı sıkmayın..

bugün yarın açıklanır.

açıklama yok bugün en azında bu saate kadar yok bişiler artık bu cuma yada 1 kasım pazartesi günü açıklama olur

AOL sayfasında toplam dönemi=8 AOL'de Okuduğu Dönem =4 yazıyor bu yeni düzenleme beni etkiler mi yoksa kitaplarımı alıp çalaşmaya başlayayım mı ?

D.COŞKUN;

Bunlar devletin bir kurumu olduklarını unutup,milleti atlatmaya yalan söylemeye kesin olmayan şeyleri kesin gibi söylemeye mi başlamışlar? Hani bugün çarşamba! Hani nerede ders seçimi? Nerede açılmış butonlar? O butonu açacak olan kimse direkt onunla konuşmak isterdim..

mrb ben elif aöl yeni kayıt oldum.daha önce t.c. okuyordum okulu biraktım .takdiknamem ile başvurdum aöl.tic.meslek mezunu oldugum için meslekte okumam şartmı istemedigim bir bölümdü ankaraya dilekçe yazdırdım.yeni kayıt ve kayıt yenileme bitince dilekçemle ilgilenirlermi benim durumum ne olacak hangi dönemde geçiş yapabilirim

D.COŞKUN;

*Hani bu gün yarın sistemde ders seçimleri açılacaktı.

*3 gün geçti aradan

*Yalan yanlış bilgilerle insanları boşuna ümitlendirmeyin..

Toplu E-Posta Gönderimi [A.Ö.L.NİN İLGİSİZLİĞİNE SESSİZ KALMAYIN]

*ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ SAYFADA TOPLU MAİL İÇİN Cuma Günü Bilgilendirme Videosu YayınlayacaK.
|Toplu E-Posta Gönderimi| TARİHTE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ (Çok Az Kaldı) | Facebook

Açık Lise Öğrencileri Olarak;
Bir çoğumuz çalışmaktan,diğer sınavlara hazırlanmaktan yada çeşitli sebeplerden dolayı derslere zaman ayıramıyoruz. Çoğumuz 12-14 ders seçiyoruz. Bu şartlarda doğru dürüst ders çalışamazken A.Ö.L. nin bu tavrı bizi olumsuz etkiliyor. Bu olay sırf bu döneme özel değil her dönem yapılıyor.. Son sınavda kitapları sınava 2 ay kala almıştık. Bu süre hiçbir yerden yardım almadan kendi çabalarıyla bir yerlere gelmek isteyen bizler için çok az. 30-31 Ekim günleri buradan duyuruacak mail adresine bu konuda aynı anda toplu e posta gönderimi yapılacaktır. Artık sesimizi duyurma vakti geldi. Bu yaptığımız toplu şikayet A.Ö.L. tarihinde bir ilk olacak. Bu ilkte sizide aramızda görmek istiyoruz. 6 gün sonraki bu OPERASYONA olabildiğince çok Açık Lise Öğrencisi katılması gerekiyor Lütfen ''Davet Et..'' Butonuyla Açık Lise Okuyan Tüm Arkadaşlarınızı Davet Edin!!!

Destek Veren Herkese Teşekkürler!

(Şuan Konuyla İlgili Bilgi Videosu Hazırlıyoruz, Cuma Günü Buradan Yayınlayacağız)

ben kitapları bile alamadım yeğenimin kitapları ile sınava gireceğim.bu ne duyarsızlık kitap yok diyorlar,ama kitapların ne zaman alacak diye en az 20 kere aradım.biz engelliler artık sesimizi çıkarmalıyız.........

bende yurt disndayimm sirf lise diplmamami almak iicnn gelcemm ..... kafamm ck karisikkk yavvv delirecemm ahlaaa cevapp yk su aol dan:mad::mad::mad:

Üst Alt