Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

aljen;

ÖSS girin. eşit ağırlık puanına göre gireceksiniz
ygs 5 eşit ağırlıktır : sınavlarda türkçe %37 mat % 33 sosyal % 20 fen % 20 etki eder.
siz kimya öğretmenliği ve çocuk gelişimi bölümlerine de başvurabilirsiniz..

hüseyin19 hocam ben aöf okul öncesi bölümünü istiyorum.lisans yerleştirme puan türü ygs-5 yazıyor.sizin cevabınıza göre aöl genel kültür mezunlarının öss puan türü eşit ağırlık (EA)mı?yani ben aöf okul öncesini okuyabilirmiyim?

birde hocam aöf okul öncesi bölümünde ''evet haftada2 gün yüzyüze eğitim var'' demiştiniz.yüzyüze eğitimi biz nerede alacağız..

aljen;

evet okuyabilrsin..aöf şartlarına bağlı yüz yüze eğitim lisede var. aöf si şartlarını fakülte belirler..yaptırmayabilir de..
uygun bulunan bölgelerde akademik danışmanlık ve uygulama hizmetleri (yüz yüze eğitim) de verilmektedir.

Petekgül :kardeş
aöl öğrencisi olarak.

*bu dönem ders seçme işlemlerine geçtiğimizde bölüm değiştirebiliyormuyuz.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hüseyin 19 hocam..

beklemek ne kadar kötü şu ayarlamayı yapsınlar artık bıktım beklemekten....

mestaka;

dönemine ve kredi bilgilerine bağlı.

hasan1907;

evet herkes bıktı, bu kadar bekletmeye hakları yok bence, nedense bu tür şeyler hep eğitim dönemlerinde yapılıyo yani demek istediğim neden o kadar boş zamanda alan kaldırmadılar da şimdi milletin ders seçme zamanında kaldıracağız diyerek bu kadar zaman bunca insanı mağdur ederler bilmem...???????? dikkat ederseniz normalde okullarda ilköğretim ya da lise hiç farkatmez bütün okulllar tamir işlerini hep eğitim döneminde yaparlar, bütün yaz boş boş oturup yan gelip yatarlar okul açılınca da ''hadiiiii okulda tamir var derler ondan sonra işin yoksa evinin kilometrelerce uzağındaki okula taşın ya da başka bir tabirle yaylan bakalım'' bu alan kaldırma işide buna döndü işte durdular durdular ders seçilecek zaman sistemi kapattılar bu arada büyük ihtimalle tam emin değilim ama sanırım ders seçmeler ayın 25 inden sonra yapılacak tabi bu bilgi net değil ama tahminim öyle bakalım zaman gösterecek herkese Allah sabır versin.

selam arkadaşlar , şimdi ben mesleki açoköğretimde 11. sınıftayım yüz yüze eğitim almam gerekiyo okuluma gittim ama iş yerinden çıkamadığım için gidemiyorum akşamları ve o yüzden devam sızlıktan kalıcam .onun için sıfırdan açık lise den başlıcam ne yapmam gerekiyo acaba

Öncelikle herkeze merhaba. Ben kasım 14'te yapılacak olan açık ilköğretim sınavına gireceğim bu sınava ne şekilde çalışmamı tavsi edersiniz birde bendeki kitaplarla aio'nun sitesinde kitaplar içerik bakımından bazı farklılıklar gösteriyo benimkilerin baskı yılı 2008 bi sorun teşkil edermi? bide sınav çokmu zor oluyor hayatımda ilk defa sınava girceğim çok sitres yaptım gece rüyalarıma giri ya başarısız olursam diye çok sıkıntı yapıyorum....

artemis_866;

sana tavsiyem bir doktor bulup yüz yüze eğitimine devam edemiyecek raporu hazırlatmandır bu raporu alabilirsen aöl ne geçiş yaparak kaldığın yerden devam edebilirsin.
maöl den aöl ne geçiş şartı:
Yüz yüze eğitim göremeyeceğini (örgün eğitime gidemeyeceğine vs.) Devlet Hastanesinden alacağı Sağlık Kurulu Raporuyla belgelendirenler. (raporda yüz yüze eğitim göremez ibaresi mutlaka yazacak)
Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencileri isterlerse Açık Öğretim Lisesine geçişlerini yaptırabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler, Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek istediğine dair dilekçesini (dilekçe kanuna göre) Müdürlüğümüze göndermesi gerekmektedir. Müdürlüğümüze ulaşan dilekçeler incelendikten sonra, geçiş işlemine uygun olan öğrencilerin geçişleri yapılır. (Dilekçe ekine nüfus cüzdanı fotokopisini de eklemeniz gerekmektedir.)

minonlu;

öncelikle hiç heyecan yapmamalısın, sınavı düşünerek kendini sitrese sokma çok sakin bir şekilde elinde bulunan kitapları çok fazla kafanı yormadan fakat anlayarak bir kez konuları oku ve daha sonrasında ise internetten açık ilköğretim çıkmış sorulardan gireceğin derslerin sorularını çöz ( sınav soruları hep aynıdır hatta bazen birebir aynı sorular çıkar. bunu soruları çözerken sen de göreceksin) sana şimdiden başarılar diliyorum Rabbim yolunu açık etsin ve emeklerini boşa çıkarmasın.

ben serebellar ataksi hastasıyım enson 2006\2007 sezonunda sınava girdim sonrada hastalandım zaten evde internetten sınava girmek mümkünmüdür?

gökhan46

öncelikle geçmiş olsun, sorunun cevabına gelince üzülerek söylüyorum ki böyle bişey mümkün değil ancak durumunu rapor ettirdiğin taktirde bir şekilde sınav yerinde bulunabilirsen sana her konuda yardımcı olacak bir öğretmen ayarlanabilir.

hüseyin 19 hocam ben aöl düz lisede olduğum için lys yede mi girmem gerekiyor yoksa ygs den aldığım puanla okul öncesine yazılabilirmiyim?

peki lys de hangi puan türüyle yerleşirim okul öncesine?baktım yapymayacağım gibiyse başka bölümlere yöneleceğim.

YGS 5 İLE TM 3 İle alır.bunun açık öğretimi ve orgün eğitimi vardır eğer açıköğretimini tercih edersen ygs puanıyla da olur..

hocam ben aöf 'ni düşünüyorum çünkü bir kızım var ,örgün okumama imkan yok.peki aöf nin şartları bana uyarmı?kız meslek lisesi çıkışlıları alıyorlarmış diye okudum.ben aöl genel kültür okuyorum ..sizin bilgileriniz sayesinde kpss ye gireceğim birde aöf hakkında tam bir cevap alabilirsem çok sevineceğim .cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam.

benim aklıma takılan bişey var alan derslerinin kaldırılacağı söyleniyo o zaman alan kredisinde olan krediler toplam krediye mi geçicek acaba?

Arkadaşlar ben ocak ayının kayıt yenılemesını yapmadım. Ben şimdi ocak ayındakı sınavlara katılamıyacakmıyım ? bir çaresi yokmu şimdi yatırsam ???? 158 toplam kredi 100 alan kredi bölüm sosyal bilimler

esi arkadaşımızın sorduyu soruyu bende çok merak ediyorum ??

esi;

alan derslerinin kalkması bildiğim kadarıyla ilk defa kayıt yapıp ve daha öncesinde kayıtlı olup kaydını yenilediğinde dönemi 1,2,3 ve 4 olanları kapsıyor ayrıca bütün öğrencileri etkilese bile alan krediler zaten toplam kredinin iiçinde olduğu için kimsenin kredisinde düşme ya da yükselme olmaz sadece derslerde artış ya da azalış olabilir bu konuyla ilgili sanırım 25 ekimde bir açıklama yapılacak hep beraber bekleyip neler olacağını görecez.

negrado;

sen kayıt yenileme yapmadığın için 1. dönem sınavına giremezsin yapacak bişey yok. 2. dönem kayıt yenileme tarihini kaçırmamaya özen göster.
2010- 2011 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem Yeni Kayıt işlemleri 07 Şubat – 15 Şubat 2011
II. dönem Kayıt Yenileme işlemleri.25 Şubat – 11 Mart 2011

3 ay oldu hala bir karar yok orta bu kadar uzun mu sürer kardeşim değişiklik ne olacak sa ne yapılacaksa yapılsın bıktım artık beklemekten

Petekgül:kardeş
*bu dönem alan değişimiyle ilgili soru sormuştum .

*toplam dönemim :10
*kredim:154 alankredimde:38
BU ŞEKİLDE ALAN DEĞİŞTİREBİLİRMİYİM.

mestaka;

değiştirebilirsin belki bilemiyorum. biliyosun alan kaldırılıyo ne olacağını açıkçası ben de kestiremiyorum.

arkadaşlar genel kültür mezuniyet kredisi 192 mi 194 mü? geometri dersi eklendiği için 194 diye duydumda..

aljen;

meslek liseleri hariç bütün alanların mezuniyet için gerekli olan kredi toplamı 192 dir.

PETEKGÜL
:KARDEŞ

alan derslerinin kalkması kayıtlı olup kaydını yenilediğinde dönemi 1,2,3 ve 4 olanları kapsıyor.

DEMİŞSİNYA:

*YANİ BU DÖNEM TOPLAM DÖNEMMİ OLUYOR.???

*AOL'de Okuduğu Dönem Mİ OLUYOR.?????????

mestaka;

toplam dönem.

dönemi 5 ve üzeri olan öğrenciler zorunlu derslerinin listesini çıkarıp kitaplarını alıp çalışmaya başlasın. ders şeçme işi daha çoooooooook uzayacağa benziyor size tavsiyem fazla zaman kaybetmeyin.

not:
zorulu derslerin yan tarafında hangi dönemde seçmeniz gerektiği yazar, dönemine bakarak kitaplarınızı alın, yani mesela 5. dönemdeyseniz sadece 5. dönem ve varsa 4. 3. dönemden kalan zorunlu dersiniz o kitapları alıp çalışın aksi taktirde dönemi 5 olan bir öğrenci gidip 6. dönem ders kitabına çalışıra o kitaptaki bilgileri sular seller gibi ezberlemiş olsa dahi sınavına giremez. 6. döneme ait olan bir dersin sınavına ancak 6. dönem de ve daha ileriki dönemlerde girilebilir.

PETEKGÜL:kardes
*KİTAPLARI NASIL ALICAZ HALK EĞİTİMDENMİ

*YANİ DERS SEÇİMİ YAPMADAN GİRECEĞİMİZ DERSLERİ BELİRLEYİP HALK EĞİTİMDEN KİTAPLARI ALABİLRMİYİZ...

mesteka ewet halk eğitimden alacaksın kitapları
ewet alacağın dersleri seçmeden kkonularına bak öyle seç genellikle de zorunlu derslerini seç

Üst Alt