Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Aöl maöl muhasebe bölümüne geçicem bu dönem dilekçe vericem geçmi kaldım. Bu kayıt yenileme döneminde verebilirmiyim acaba.

Petekgül:kardeş

**maölden mezun olabilmek için **

*aöl den maöl muhasebe bölümüne geçicem.

*tek derdim yüzyüze eğitim

*aöl bitirmeme 4,5 dersim kalmıştı

*maöl muhasebe bölümünden mezun olabilmem için kaç dönem YÜZ YÜZE EĞİTİM GÖRMELİYİM.

yüzyüze eğitimden toplam 130 kredi alabilecek şekilde yani en az 4 dönem. (130 krediye diğer krediler dahil değildir bu yalnızca yüz yüze eğitimden almak zorunda olduğun kredilerdir) toplam 240 kredi ve üzeri mezun olabilirsin.

*yani 4 dönem yüzyüze eğitim 2 yıl mı yapıyor..

17 yaşını doldurduysan 3 dönem 17 yaşın altındaysan 2 dönem

22 yaşındayım ozaman

1 yılda 3.dönem gidicem

2.yılda sadece 1, dönem gidince yüz yüze eğitimim tamamlanmış olucakmı acaba.

slm benim yüzde kırk görme kaybımvar açıklisede yeni kayıt yenileme yaptım yalnız soru kitaplarımın yazısı daha büyük olmasını istiyorum benim için daha rahat olurdu buarada mardinin nusaybin ilçesinde yaşıyorum neyapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim bide hangi bölumu seçersem benim için daha iyi teşekurler

petekgül:kardes

aöl den maöl geçince 10.sınıf yani 3.dönemdenmi başlıyoruz.
yüz yüze eğitimi hangi dönemlerden görmeye başlıyoruz.

mestaka;
yüz yüze eğitimler bugün başladı, bir an evvel halk eğitim merkezine başvurarak sağlık bir şekilde bilgi almalısın.

TİREJA*ROJE;
sanırım bunun için yapılacak birşey yok üzgünüm, ama halk eğitime başvurup durumunu rapor edersen en azından sınav zamanında sana soruları okuman için sana yardımcı olacak bir öğretmen ayarlayabilirler, durumun hakkında halk eğitim merkeziyle görüşmelisin.

Petekgül:kardeş

*bügun halk eğitime gittim

*aöl den maöl E GEÇMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİM ve sisteme girişi yapıldı.

*sonra pişman oldum

*tekrar eski bölümüm olan AÖL geçmek için açık öğretim milli eğitim müdürlüğüne bir dilekçe verip aöle geçmemi istedim.

*acaba tekrar aöl geçiş yaptığımda herhangibi derslerimde bi değişiklik olurmu..

mrb arkadaslar sistem yokmu ders secımı yapamıyorum kaydımı yenıledım bırde hala kayıt yenıleme yazıyor .bı problemmı var yardımcı olur lutfen....

bennas merak etme bir problem yok yakında düzelicek

ARKADAŞLAR YARDIM

*bügun halk eğitime gittim

*aöl den maöl E GEÇMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİM ve sisteme girişi yapıldı.

*sonra pişman oldum

*tekrar eski bölümüm olan AÖL geçmek için açık öğretim milli eğitim müdürlüğüne bir dilekçe verip aöle geçmemi istedim.

*acaba tekrar aöl geçiş yaptığımda herhangibi derslerimde bi değişiklik olurmu..

mrb alan dersleri ortak derslermi nasıl olacak? ortak kredi ne olacak arkadaşlar bilgi verebilirmisiniz

mestaka;
arkdaşım Sorunu yanıtını bilmiyorum Çok üzgünüm ama nİye pişman olduğunu söylersen memmun kalıcam ÇüNkü bende AÖL Maöl e geçmeyi düşüyorum ??

_slipknot_;

KARDES BEN ŞUAN aöl öğrencisiyim bitmesinede 6 -7 dersim kaldı.ve maöl için yüzü yüze eğitim için okula gittim bana 6.dönem yani 3 yıl okula yüz yüze eğitim için gitmek gerekiyomuş.3 yılda bana çok fazla geldi.

mestaka;
anladım sağol bbende geçim mi geçmiyim mi diye düşündüm ama aöl de kalmak daha iyi bencede =)

bak ben geçtim kardes maöl yüz yüze eğitimin 6 dönem 3 yıl olduğunu bilmiyodum geçtiğim gün dilekçe verip tekrar eski bölümüm aöl geçmeye karar verdim

arkadaşlar ders seçimimizi 08.10.2010 tarihinden sonra yapabileceğimizi söylediler.ayrıca ders seçimimizi yaptıktan sonra en kısa sürede ders kitaplarımızı halk eğitim merkezlerimizden alalım özellilkle ortak derslerimizin kitapları kalmayabiliyor son zamana bırakmayalım.

mestaka;
şu an aöl de misin yoksa maöl de mi?

zeynep71;
sanırm alan kalkmasıyla ilgili soruyosunuz. evet alan kalktı bildiğim kadarıyla (emin değilim) bu uygulama sadece yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve daha önce kayıtlı olup kayıt yenilediğinde dönemi 2,3 ve 4 olanları kapsıyor.

dikkat.gif
KAYIT YENİLEME İÇİN BAŞVURU SÜRESİ UZALTILDI!
Kayıt yenileme işlemleri sırasında sistemde oluşan teknik sorunlardan dolayı, sistemin işleyişinde aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle öğrencilerimizin mağdur olmaması için Kayıt Yenileme başvuruları 12 Ekim 2010 Salı günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

Arkdaşlar ben sosyal bölümündeyim ben bu bölümde 80 i alan olmak üzere 192 kredi yapıyormuşsun yani 272 krediyle bitiyor okul ama ben bunu bilmiyordum şimdi genel kültür bölümüne geçicem ama AÖL nin sitesinde alan dersleri kaldırıldı dedi o zman benim artık genel kültür bölümüne geçmeme gerek kalmadı çünkü ben sırf sosyol bölümünde alan dersi var diye geçicektim genel kültür bölümüne LÜTFEN Bİ YARDIMCI OLUN???:confused::confused:

_slipknot_;

hangi alanda olursan ol en az 192 krediyle mezun olabilirsin (192 -80) 80 alan kredisi 112 de ortak kredi toplam 192 kredi yapar yani 192 + 80=272 değil :)) ayrıca genel kültür alanında da ortak kredilerin 80 olması şartı var ve yine genel kültür alanından da en az 192 krediyle mezun olunabilir. bu arada alan ders kalkımı yukarıda belirttiğim gibi tam emin değilim ama bu uygulama sadece aöl ne yeni kayıt yaptıranlar ve kayıt yenilediğinde dönemi 2,3 ve 4 olanları kapsıyor net bilgiyi ancak ders seçim butonu aktifleştiğinde öğrenebiliriz.

:)PETEKGÜL;
Hım anladım doğru diyorsun Bn lise 3 den tastiknameyle AÖl ye yeni kayıt oldum o zman benide kapsıyor bu olay ama seninde dediğin gibi ne olduğu belli değil ders saçimi açıldığında ancak o zman belli olur hani 112 ortak 80 alan zrunlu diyorlar ya o olmasın bu duyuru yani alan kredin 80 olma zorunluluğu kalmıştır belkide ???:confused::)

_slipknot_;

evet 80 kredilik alan zorunluluğu kalktı orası kesin de bundan sonra ne olacağı belli değil yani bütün alanların dersleri ortak mı olacak ya da eskisi gibi tüm alanlara ait ortak dersler ortak kalıp diğerleri seçmeli mi olacak bilmiyorum. bu arada sen kaydını yenilediysen senin 6. ya da 7. dönemin olur, lise 1 iki dönem, llise 2 iki dönem, lise 3 iki dönem sayılıyo yani toplam 6 dönem eder :)

petekgül;

Hadi ya EE bu çok iyimiş yA =) 2-3 dönemde bitiririm o zman yani iyi çalışırsam en Azından askerlik gelmeden bitirirsem çok güzel olur onada 2 sene var zaten =) dediğin gibi ders seçimlerinin açılmasını beklicez yada Duyuru yapmalarını :):) ÇOk tşkler verdiğin bilgiler için petekgül:eek:

''hüseyin 19 ''hocam benim bir sorum olacaktı size.ben genel kültür:6 dönem sınavıma gireceğim ocak ta,toplam kredim 112 acaba ben bu sene öss sınavına girsemmi.en geç eylülde olan ek sınavlarda mezun olurm birde ben hangi puan türüne göre sınava gireceğim?okul öncesi ygs-5 diye yazıyor.şimdiden teşekkür ederim..

Petekgül:kardes

*aöl öğrencisiydim maöl geçtim yanlışlıkla
*tekrar aöl geçmek için dilekçe yazdım aöl müdürlüğüne
*şuandada maöl olarak gözüküyorum
*geçmiş dönemlerimdede aöl olarak gözüküyor.
*DİLEKÇE NEZAMAN SONUÇLANIR ACABA
SDERS SEÇME İŞLEMİ BAŞLICAK YAKINDA...

mestaka;

bilgim yok ama büyük ihtimalle şu alan kaldırma sorunu ortadan kalkınca belli olur (tekrar aöl öğrencisi olarak kaldığın yerden devam edersin eski kredilerinde hiçbir değişim olmaz.)

Üst Alt