Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

mestaka

(bu dersler toplam 12 krdilik derslerdir) aldığın puan diploma notunu etkiler krediyle ilgisi yok, bir dersten aldığın puan (2) 45 ve üzeri olduğu taktirde o dersi geçersin ama sadece o dersin kredisini alırsın

hüseyin hocam m.a.ö.l kayıtları nezaman aktif olur ilk ders seçimini bizmi yapıyoruz sistemmi belirliyor diploma ile kayıtoldum kitaplarımı biranönce almakistiyorum:)

hüseyin19;
Teşekkür ederim.. Peki ben 2 dönem bu şekilde okusam yani türkçe - mat. okusam, 3.dönem alanımı sosyal bilimlere değiştirsem 2dönemde biriktirdiğim krediler düşer mi ?

gülşah erdem

mrb arkadaşlar bn lise 3 ü bitirdim lise 4 e gectim karnemde iyiydi ama alttaki sorumlu dersler yüzünden öqrenim hakkımı tamamladım ..acık öqrentime yazıldım yeni kayıt ama hiç bir bilqim yoq şimdi bn lise 4 konularınımı qöreceqim ayrıca coqu kişi 1 sene okuyacaksın sonrada diploma diolarr dorumu bir bilqiniz varmı ilqilenirseniz sevinirim teşekkürler

bence açık öğretime tlfla veya emaille ulaşıp haber alman daha sağlıklıdır
başarılar dilerim

Açıköğretim lisesinde ortak derslerden üç kere,alan derslerinden bir kere girip başaramayınca muaf olunuyormuş doğru mu ?

izmirgüzeli;

evet ortak derslerden 3 defa sınava girip başarısız olunduğu taktirde o ders muaf olur ama alan kredisini 80 e tamamlamak zorundasın şayet alan kredin 80 ve üzeri olursa ve hala girmen gereken alan dersi bulunuyorsa o dersten muaf olmak için yalnızca bir defa sınavına girmen yeterli olacaktır başarılar.

arkadaşlar liseye yeni kayıt yaptırdım genel kültürü seçtim ders seçimi nasıl yapılıyo ve hangi dersleri seçmeliyim teçrübeli arkadaşlar mutlaka vardır şimdiden teşekkürler

yardım Lütfen ??

bi sorum olucaktı ben 18 yaşındayım düz lisede okuyordum lise 3 de kaldım ve açık öğ yazıldım tastiknameyide okula verdim acaba bnm kredim ne olur Ben size Yıl sonu notlarımıda söylim lise 1=60 lise =53 lise 3= 45 ortalama kredim kaçtır açık öğ. sosyal bölümüne kayıt oldum 4 yıllık sistem 18 yaşındayım ve askere gitmeden bitrmek istiyorum Yani kaç dönemde bitiririm yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..=)

bi sorum olucaktı ben 18 yaşındayım düz lisede okuyordum lise 3 de kaldım ve açık öğ yazıldım tastiknameyide okula verdim acaba bnm kredim ne olur Ben size Yıl sonu notlarımıda söylim lise 1=60 lise =53 lise 3= 45 ortalama kredim kaçtır açık öğ. sosyal bölümüne kayıt oldum 4 yıllık sistem 18 yaşındayım ve askere gitmeden bitrmek istiyorum Yani kaç dönemde bitiririm yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..=)

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
açıklisede 8 kere sınava girmen gerekli yukarıda yazıldıgı gibi ek sınavlar dönem sayılmadıgı için kredin kaç olursa olsun askere gitmeden liseyi bitiremessin 8 dönem demek 2.5 sene yapar senede 3 sınav benim sana tavsiyem meslek lisesine geç askerligi tecil edebilirsin istenen tek şart haftasonları okula düzenli olarak gitmekdir lise 3 den geçtigin 100 ve üzeri kredi gelecegi zannediyorum istersen askerde bu sınavlara girebiliyorsun o zamanda sana tavsiyem genelkültür alanına geç en kolay genelkültürde bitirlir açıklise t.m sosyal bilimlerde toplamda 272 kredi toplamanız gerekir 192 ortak 80 alan diye ama genelkültürde sadece 192 kredi topluyorsun alan diye birşey yok ortak yazıyor sana verilen zorunlu dersleride geçtikce her iki tarafa ekleniyor karar senin

Anladım peki haftada 1 gün mü gidiyoruz eğer öyle olursa iyi çünkü ben bi mağazada çalışıyorum Ve haftada 1 gün izin günüm var..
ve sosyal bölmüne yazıldım peki genel kültür bölümüne GeçMEK İStersem napmam gerekiyor.?? birde bu kredi için okul bana 90 kredin var dedi tastiknameyi verirken kEsin kredi omu oluyor ben başka yerleden flanda kredi geliyor sanıyordum ??

Merhaba

*aöl(açık öğretim lisesi)den maöl (mesleki açık öğretim lisesi)ne geçiş hakkımız varmıdır.+

*türkçe -matematik bölümündeyim meslek lisesine geçmek istiyorum.

*neler yapmalıyım dilekçe filan yazıcaksınız diyorlar.

halk egitim bürasına gidip meslek lisesine geçmek istediginizi söylüyorsun bölüm seçme kayıt yenileme yaptıgın zaman yapıcaksın okul iki gün ama okulla gidip konuşursun orasını senle okul arasında ama unutma tecil ettirmeniz için okulun verdigi bir çizelge var onda devamsızlık olmaması lazım yoksa tecil etmiyorlar onun için hafta sonları bence okula gidin

Peki
*daha yeni kayıt oldum aöl 24 eylüle kadar bankalara kayıt ücrteti 40 tl yatırılıyordu.

* 28 eylüle kadar halk eğitimlerde kayıtlar devam ediyor.

*yarın 27 eylül pazartesi dilekçe verip MAÖL GEÇEBİLİRMİYİM ACABA..

halk egitim merkezine bizzat gidebilirsin yada telefon açabilirsin daha saglam kesin bir bilgi olur

*peki
*toplam dönemim 10 olması maöl geçiş yapmam engel olurmu.
*24

mestaka;759238]*peki
*toplam dönemim 10 olması maöl geçiş yapmam engel olurmu.
*24
malesef..geçemezsiniz..en fazla 3 dönem olmalı

:)

arkadaşlar bugün itibariyle nihayet mezun oldum çok şükür darısı hepinizin başına bol şanslar...

cankız21;
tebrikler :)) ben henüz yolun başındayım inş birgün bende bu duyguyu yaşarım.. :)

hüseyin19;

ARKADAŞLAR :
AÖL DEN MAÖL GEÇMEK İSTİYORUM

TOPLAM DÖNEM:10

AOL DE OKUDUĞU DÖNEM:2

----------------bu konuya iyi bilen bi arkadaş açıklık GETİRİMİ...

ARKADAŞLAR :
AÖL DEN MAÖL GEÇMEK İSTİYORUM

TOPLAM DÖNEM:10

AOL DE OKUDUĞU DÖNEM:2

----------------bu konuya iyi bilen bi arkadaş açıklık GETİRİMİ...[/QUOTE]

Mesleki açık öğretim lisesine geçmek için özel bir şart aranmaz.
AÖL den, MAÖL ne geçmek için, MAÖL ne geçiş talep dilekçesi ve banka dekontu ile birlikte Halk Eğitimi Merkezlerine başvurabilirsin, ancak büyük ihtimalle pişmanlık duyarsan tekrar düz liseye dönemezsin (tekrar düz liseye geçebilmen için bazı özel şartları taşıman gerekir) bu yüzden tercihini yaparken iyi düşünüp doğru karar vermelisin başarılar.

Arkadaşlar

*izmirdenim aöl maöl geçip denizcilik alanını seçicem.

* izmirde maöl için denizcilik alanının eğitimi verilmiyomuş.

*çağrı eğitim merkezinede email attım oda bulunduğunuz ilde denizcilik alanı bölümü olması lazım dediler.

*malesef izmirde yok ne yapabilirim acaba arkadaşlar....yardım..

mestaka;

hımm:confused: vahim bir durum;) sanırım bu durumda ya denizcilik bölümü eğitimi veren şehire taşınacaksın ya da başka bir meslek tercih edeceksin, başka çare yok gibi görünüyo ::)

peki örneğin istanbula gidip bu maöl denizcilik alanı eğitimi veren bi okulla konuşam istanbulda gibi gözüksem izmirden sınavlara girsem olurmu acaba

olmaz, MAÖL de yüz yüze eğitim ( birebir eğitim ) diye bir şey var mezun olabilmen için derslere katılıp yüz yüze eğitimini tamamlamak zorundasın.

petekgül:kardes
*ASLINDA YAPILIR YAPILMAZ DİYE BİŞEY YOK BEN İZMİRDE MAÖL GİDİPTE HİÇ OKULA GİTMEYEN ADAMLARI BİLİYORUM.

mestaka;

varsa TORPİL yapacak bir okul yaptırmakta serbestsin, seni tutan yok, ayrıca madem olduğunu biliyosun neden o zaman olur mu olmaz mı diye soruyorsun ki...?

mesleki acık ogretim lisesinde stajdan kac kredi alınıyor bilen varmı acaba??

Lütfen Yardımcı Olun

Lütfen Yardımcı Olun , AÖL de 6. Dönemim , Genel Kültür Alanındayım , Eşit Ağırlığa Geçmek İstiyorum, Mümkünmü Acaba ???

tolgaturan108;

kaydını yeniledikten sonra (ders seçme işlemini gerçekleştirebildiğin zaman) şifrenle giriş yaparak bilgi düzenleme adı altında alan değiştirme seçeneğine tıklayarak istediğin alanı (türkçe-matematik) seçebilirsin.
şayet bölüm değişikliği yapamazsan bu demek olur ki dönemin ya da kredilerin alan değişikliği için fazla geliyor. başarılar

dikkat.gif
DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ DUYURU!
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesine göre tüm orta öğretim kurumlarında olduğu gibi Açık Öğretim Lisesinde de 2010–2011 eğitim öğretim yılından itibaren alan dersleri kademeli olarak kaldırılmıştır.

Alan derslerinin kaldırılması nedeniyle Açık Öğretim Lisesinde okutulan dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ndan gelecek olan haftalık ders dağılım çizelgesine göre yeniden sistem üzerinde tanımlanması gerekmektedir. Sistem üzerinden ders tanımı yapılıncaya değin yeni kayıt yaptıran veya kayıt yenileyen öğrenciler ders seçimi yapamayacaklardır. Ders seçiminin sistem üzerinden ne zaman yapılacağı internet adresimizden ilan edilecektir. Ders seçimi yapacak öğrencilerimizin web sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

Üst Alt