Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

slm birol123

öncelikle bölümün ne onu tam olarak belirtmemişsin bölümün genel kültürse zorunlu derslerin hepsinden girmen gerekli muaf olabilirsin fakat dil ve anlatım dersinden kesinlikle gecmelisin..

beyazgülüm;

Genel Kültür bölümünde ortak derslerden en az 80 krediyi tamamlaman gerekiyor. Toplamda da kredi miktarın 192 olmalı.

Ösym 2011 sınav takvimine göre YGS Nisan, LYS'ler ise Haziran ayında yapılacak.

birol123;

Mezuniyet için yeterli kredi miktarına sahipsen, Dil ve ANlatım dersi hariç diğer zorunlu derslerden muafiyet şansın var.

hocam ben derlsere internet ortamindan calisacktim .... netteki derslere baktim cok karisikti.... messela ben ingilzce 3 calisavaktim ama orda ingilzce 3 yok sade ingilzce dersi var ici tika basa konu dolu :( peki ben nerden bilecem ingilizce 3 te hangi konunun var oldugunuu..... hocamm yardim edin yurt disjndayim calismam lazimm ... sinav iicn turkiyeye gelecm :(:confused: derslerim soyle

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 771Ortak
upload.gif
118DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 881Ortak
upload.gif
154COĞRAFYA 442Ortak
upload.gif
242YABANCI DİL - 3312Alan
upload.gif
243YABANCI DİL - 4412Alan
upload.gif
431KİMYA - 1

beyazgülüm;

vermiş olduğun kredi bilgisine göre sen 3 dönem sınava girsen ve full kredi çeksen bile kredin ygs sınavına yeterli gelmez bu yüzden 2011 ygs başvurusu yapamazsın.

ygs (öss) başvuru şartları:
- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması (3. dönem sınavını hesaba katarak)
- Girdiği sınavlar sonucunda toplam kredisinin en az 192 veya üzeri olmasını hesaplayarak,
- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.)
- Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür Alanı’nda alan kredisi yoktur),
- Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,
- Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları.

beyazgeceler;

Kitaplar ve Ders Notları bu sitede açık lisenin tüm ders notlarını görebilir ve istediğin gibi çalışabilirsin. başarılar

benim arkadaşım yeni kayıt oldu ama hala ders seçme işlemi aktifleşmemiş ne zaman ders seçebilir

Bende yeni kayıt yaptırdım ama henüz yeni kayıt yazıyo.. Aktif edlimemiş..:(

PETEKK GULL SONUNNDAAA OLDUUU :D ALLAH RAZI OLSUNNN SENDEN VE NESELII HOCAMDANN :D
wayy umut abii ..... senide aramzida gormek ne guzel bir seref :D

arkadaslar ben a.ö.l.de 16 ders sectım fakat bazı derslerin kitaplarını bulamadım ne yapmalıyım..

AÖL Dönemi Hakkında sorum olucakk yardım Lütfen??

Arkdaşlar alel acele yazdım ama Şimdi benim dönemim 7 mi 1mi ?? kredim 146 mı yoksa alan kredisiyle birlikte topladığımızda 186 oluyor 186 mı ??bi yardımcı olun kafam karıştı:confused::confused:

Örgün eğitimden Açık Liseye yeni yazıldığınız görünüyor. Örgün eğitimde 6 dönem + Açık liseye yeni kayıt olduğunuz içinde 1 dönem olmak üzere toplam 7. dönemdesiniz.
Örgün eğitimden Açık liseye geçerken size 106 kredi ortak ve seçmeli dersten + 40 kredide alan derslerinden olmak üzere toplam 146 kredi verilmiş.
Alan kredinizi 80 krediye, Toplam kredinizi 192 ve üzeriye tamamladığınızda mezun olursunuz.

ÇOK teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz=) evt tastiknameyle Aöl'e yazıldım. Ben ayrılmak zorunda kaldım lise 3 de okuldan peki 1 sorum daha olucak Ben 18 yaşındayım askerlik gelmeden liseyi bitirme şansım yüksek dimi ?? bir soru daha AÖL yi bitirip diplomayı aldıktan sonra dershaneye yazıldığım zman askerliğimi tecil ettirebiliyorum dimi :confused::confused:

1 sene içeresinde 3 dönem var. 1 dönemde 30 kredi alma imkanınız var. Buna göre 3 dönemde 90 kredi toplayabilirsiniz.
Açık Lisede askerlik tecil hakkı yok. (Sadece Açık Meslek Lisesi öğrencileri askerliğini tecil ettirebilir.) Açık Liseyi bitirmeden yada bitirdikten sonra ÖSS sınavlarına girip herhangi bir yüksek öğretimi kazandığınız taktirde, Askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

fghtz.jpg

93682169.jpg

ARKDAŞLAR BEN DAHA DERS SEÇME İŞLEMİNİ YAPMADIM KREDİME GÖRE BU ZORUNLU DERSLERİN HEPSİNİ VERMEK ZORUNDAMIYIM?? DERSLERİMİ BU ZORUNLU DERSLERİMİN İÇİNDEN Mİ SEÇİM NAPİM LÜTRFEN YARDIMCI OLUN BEN 18 yaşındayım ASKERLİK GELMEDEN BİTİRMEK İSTİYORUM.. Bİ DEĞERLENDİRME YAPARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM..=):confused:

Hocam ben bişey sorucaktım ben bu sene ortaokuldan mezun oldum ama açık liseye kayıt oldum 1 sene burdan okuyup 2. Sene örgün eğitime geçebilirmiyim...! Geçsemde kaçıncı sınıftan başlarım yada şimdi geçiş mümkünmü?

_slipknot_
Listelediğin derslerden 30 krediye tamamlayarak istediklerini seçebilirsin.
Tavsiyem olarak;
Din Kültürü ve Ahlak bilgisi 7 --> 1 Kredi
Din Kültürü ve Ahlak bilgisi 8 --> 1 Kredi
Coğrafya 3 ----------------------> 4 Kredi
Coğrafya 3 ----------------------> 4 Kredi
Matematik 3 ---------------------> 4 Kredi
Matematik 4 ---------------------> 4 Kredi
Analitik Geometri 1 -------------> 2 Kredi
Dil ve Anlatım 5 ----------------> 5 Kredi
Dil ve Anlatım 6 ----------------> 5 Kredi
Toplam --------------------------> 30 Kredi
(Çok farklı kombinasyonlarda seçebilirsiniz)

Rıza'm
Yeni düzenleme ile liseye ilk defa kayıt olacakların öğretim yılının başlayacağı tarihte '18 yaşını bitirmemiş olmaları' gerekir. (Nişanlı yada Evli olamazlar)
Bunun dışında sizi okuluna kabul edecek bir Lise Müdürü bulmalısınız.

Önümüzdeki seneden itibaren normal liseler Anadolu lisesine dönüşecektir. (Anadolu Liselerine giriş sınavla gerçekleşmektedir)

alan kredimm 55 toplam kredim 133

zorunlu derslerim bunlarr

117DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 771Ortak118DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 881Ortak154COĞRAFYA 442Ortak242YABANCI DİL -

3312Alan243YABANCI DİL - 4412Alan244YABANCI DİL - 5512Alan408DİL VE ANLATIM 885Alan416TÜRK EDEBİYATI 663Ortak418TÜRK EDEBİYATI

883Ortak500YABANCI DİL - 6612Alan501YABANCI DİL - 7712Alan502YABANCI DİL - 8

ne zamn mezun olabilrimm askerlik tecil ettirebilirmiyim 1991 dogumluyom ve 2011 oss girebilirmiyim sizcee

arkadaslar birsey soracağim size aöl lisesindeki verilen kitaplarda 2-3 ünite konu var kitaplardaki konuların hepsindenmi sorumluyuz örneğin coğrafyada 4 ünite konu var bu konuların hepsindenmi cıkıyor sınav soruları ?

Hocam Ben 1 sene açıktan okusam 2. sene normal liseye geçebilirmiyim????geçsemde kaçtan baslarım bunun cevbaını istiorum 15 yaşındayım bu sene örgün eğitime gitmedim açık liseye kaydoldum ama gitmek istiorum

beyazageceler
2 sayfa önce sorduğunuz soruların cevabı diğer arkadaşlar tarafından yanıtlanmış.

eser37
Biyoloji 1-2 Kitabının ilk 1. ünitesi I. dönemi, Son iki ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Kimya 1-2 Kitabının ilk 2 ünitesi I. dönemi, Son iki ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1-2 Kitabının ilk 3 ünitesi I. dönemi, Son 2 ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Dil ve Anlatım 5-6 Kitabının ilk iki ünitesi Dil ve Anlatım 5 son ünitesi ise Dil ve Anlatım 6 olarak okutulacaktır.
Dil ve Anlatım 7-8 Kitabının 1-129 Sayfayalar Dil ve Anlatım7, 130-214 Sayfalar Dil ve Anlatım8 olarak okutulacaktır.
Ekonomi 1-2 Bu ders notunun ünitelerinin tamamı Ekonomi 1 ve Ekonomi 2 olarak okutulacaktır.
İngilizce 3-4 Kitabının ilk 2 ünitesi I. dönemi, Son iki ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Mantık 1-2 Kitabının ilk iki ünitesi I. dönemi, Son üç ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Milli Güvenlik 1-2 Bu ders notunun ünitelerinin tamamı Milli Güvenlik 1 ve Milli Güvenlik 2 olarak okutulacaktır.
Sanat Tarihi 1-2 Kitabının ilk 5 ünitesi I. dönemi, Son 4 ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Trafik ve ilk yardım 1-2 Kitabının ilk 4 ünitesi I. dönemi, Son üç ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Kapağında Matematik 3 yazılı olan ders notunun 1.ünitesi Matemetik 4 olarak 2.ve 3. Üniteleri Matematik 5 olarak okutulacaktır.

Diğer kitapların (üzerinde tek sayı olan Matematik1, Fizik1, Kimya1, Coğrafya1 gibi vs.) Tüm konularından sorumlusunuz.

Rıza'm
Yaşın 15 olduğu için bu sene 2 kez sınava girebilirsin.
Varsayımlar çok, varsayımlara göre
1. 18 yaşına kadar istediğin zaman Örgün eğitime geçme hakkın baki.
2. 15-16 Ocak 2011 sınavına girip Ankara'dan tastiknameni alarak Şubat döneminde Örgün eğitime geçebilirsin.
3. 07-08 Mayıs 2011 sınavına girip tüm derslerinden geçersen Örgün eğitime yazılıp 2. Sınıftan devam edersin.
Yok ben tamamından geçemedim, bazı derslerden geçtim bazı derslerden kaldım o zaman 1. sınıftanmı 2. sınıftanmı başlayacağım dersen, bende size derimki;
Mayıs sınavına girin kaldığınız ve geçtiğiniz dersler belli olsun, kaldığınız ve geçtiğiniz derslere bakarak 1. sınıftanmı yoksa 2. sınıftanmı başlayacağınızı söyleyebilirim. (Dil ve Anlatım 1 ve 2 derslerini veremesseniz her halükarda 1. sınıftan başlarsınız)

selam

mezun olmak icin gerekli krediyi tamamlasam bile ortak derslerin tamamını almak zorundamıyım?yani fizik 1 den 8 e kadar almalımıyım?birde toplam kac dersten muaf olabilirim?

selam hocam

ben açık öğretim sosyoloji bölümüne bu yıl kayıt yaptım.önce açık öğretimden örgün e geçiş varmı? kaçıncı sınıfta olmam şartları nedir.birde çalışma şekli nasıl olmalı ünite sayısı az olanamı daha çok çalışayım zaten iktisat ı kafam almıyor.yani ezberlenecek bir ders değil.ağırlıklı olarak hangi derse çalışayım yani aklımca'ben zaten iktisattan kaırım diğer derslere çalışayım'diye düşünüyorum.kısaca ne yapmalı çalışma şeklim ne olmalı? aynı bölüme örgün olarak nasıl geçebilirim?TEŞEKKÜRLER

Hocam Peki Ben 15-16 Sınavına Girip Kaç Dersten Geçersem Şubatta Tekrar Başlayabilirim. Eğer Geçersemde Diplomamı Dilekçeyle İstiyeceğim Kaç. Günde Gelir Dilekçeyi PTT Yoluylamı Atıcaz...!

ben acıköğretime yzılmak istiyorum lise ilk defa yazılacm kayıt tarıhlerı nezaman acaba gecmı kaldım şimdiden tesekkurlr

Hocam Bişey daha sorucam ben zeytinburnu halk eğitim merkezine sordum öyle bişey yokmuş yanii ocak sınavlarına girdikten sonra sonuölar açıklandıktan sonra ortaokul diplomamı aldıktan sonra normal örgün eiğitmden 2. dönemdem baslayamıyomuşum anca öbür sene lise 1 den baslayabilecekmilim onun içinde 1 senem bosuna gitmiş olacak lütfen sorunuma çözüm bulunuz?

Üst Alt