Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.
Merhaba ben düz lisede eşit ağırlık bölümünde okuyordum lise 3den tastiknameyle aöl e kayıt oldum sosyal bilimler bölümünü seçtim ve kredimi şyle vermişler
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 106 Alan Kredi : 24 zorunlu derslerimde bunlar:
117DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 771Ortak 118DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 881Ortak 135TARİH 554Alan 136TARİH 664Alan 157COĞRAFYA 774Alan 158COĞRAFYA 884Alan 168GEOMETRİ - 112Ortak 169GEOMETRİ - 222Ortak 206PSİKOLOJİ - 132Alan 207PSİKOLOJİ - 242Alan 208SOSYOLOJİ - 152Alan 209SOSYOLOJİ - 262Alan 405DİL VE ANLATIM 555Alan 406DİL VE ANLATIM 665Alan 407DİL VE ANLATIM 775Alan 408DİL VE ANLATIM 885Alan 417TÜRK EDEBİYATI 774Alan 418TÜRK EDEBİYATI 884Alan 421FİZİK - 112Ortak 422FİZİK - 222Ortak 441BİYOLOJİ - 112Ortak 442BİYOLOJİ - 222Ortak 451ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 174Alan 452ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 284Alan 478MANTIK - 172Alan 479MANTIK - 2
şimdi ben lisede okurken eşit ağırlıktım aöl e geçince sosyal bilimler blümünü seçtim acaba yalnışlık mı yaptım?? yine eşit ağırlığımı seçseydim seçseydim zorunlu derlerimde düşüş olurmuyydu yoksa böyle iyi bi durumdamı çünkü benim askere gitmememe 1 buçuk sene var ve bu kdar zorunludersleri vermem yada muaf olmam gerek muaf olsam 3 kere giricem bitrebilirmiyim napmam gerek yardımcı olun??
Merhaba Öncelık Site Yönetilerine Tşk Ederim Böyle Paylaşım Sitesi Actıgınız için...
Benim Sorum 2008 Yılının Sonunda Acıköğretim Bırıncı Sınıfta Kayıt Yenılemedım Bu Sene Lys Sinavına Gırmeğı Planlıyorum Açıköğretim 4 Yıllık Bölümlerden Kayıt Olmak İstiyorum AçıkÖğretimde Bulunan Kaydım Varsa LYS Den Kazandıgım Puan Istedıgın Bölümü Girmek İstiyorum Eskı Kaydım Engel Olur mu Suan Okumuyorum Kayıt Yenılemedim Nasıl Bır Yol Çizmem Lazım Ne Yapmam Lazım Bu Sorumun Cevabını Verırsenız Sımdıden Tşk.ler Saygılarım la BY Sinan
merhaba hocam
ben açık ilköğretim 8. sınıfın 2 dersinden kaldım mat. ve ingilizce den puanlarım düşük ortalamayla geçemiyorum.
bir dahaki sınavda yine kalırsam 2 dersten muaf olabilirmiyim.
bu konuda beni bilgilendirirmisiniz.
teşekkürler.
HÜSEYİN 19 hocam merhaba bi sorum olacak 15 ocak 2011 tarihinde girdiğim M.A.Ö.L sınavı 1.oturumda hoca bana yanlış soru kitapçığını vermiş ama bunu sınav bitiminde farketi yani Y kitapçığı yerine İ kitapçığı vermiş sonra bişey olmaz deyip geçiştirdi kitapçıklara bakalım soru sıralamaları aynımı dedim sorun olmaz aynıdır dedi içim rahat etmedi sınav bitişinden sonra karşılaştırdım dil ve anlatımın 4 ve 5 türk edebiyatı 3 ve 4 yani tam tersi 4.soru 5.soru 5. soruda 4.soru diyer derslerde sorun yok sıralamaları doğru bunun için ne yapabilirim M.A.Ö.L DİLEKÇE YAZSAM OLURMU sorularıda doğru cevaplamışım (
Ben açık Öğretim meslek lisesinde okuyordum meslek lisesi elektronik bölümünde okurken Kulaklarım biraz ağır işittiği için bırakmak zorunda kaldım meslek lisesini 4 senedirde iptal edemiyorum 3 dönem sınavlara gittim ve kredim çoğaldı baktım düz liseye geçiş yapamıyorum onuda bıraktım.
Ankara yla konuşmamda Yüzyüze eğitim göremez raporu lamam gerekyiyormuş Hastaneden Alıp posta yolu ile ankara ya göndermem gerekiyormuş.
Kendimi düz yolla en kısa yolla nasıl düz liseye geçiş yaptırabilirim.
bu konuda beni aydınlatacak hocalarıma ihtiyacım var....
slm arkadaşlar ben 1994 düz lisede kredili sistemde okuyordum okulu bazı nedenlerden dolayı üçüncü sınıf yani 5.dönemde bırakma zorunda kaldım ve bıraktım aradan geçen zamanda aklımdan hiç çıkmadı hep bi hayaldi lise diploması almak bu durumda ben açık liseye gitsem benim için prosedür nasıl işler ben nasıl sınavlara girerim bu konuda bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ben 1992 ağustos doğumluyum örgün eğitimde lise 3 den tastiknameyle AöL e Kayıt oldum şimdiki genel durumum TOPLAM KREDİ=106 ALAN KREDİSİ=24 Toplam dönemim=9
zorunlu derslerimde bunlar:
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8
TARİH 5
TARİH 6
COĞRAFYA 7
COĞRAFYA 8
GEOMETRİ - 1
GEOMETRİ - 2
PSİKOLOJİ - 1
PSİKOLOJİ - 2
SOSYOLOJİ - 1
SOSYOLOJİ - 2
DİL VE ANLATIM 5
DİL VE ANLATIM 6
DİL VE ANLATIM 7
DİL VE ANLATIM 8
TÜRK EDEBİYATI 7
TÜRK EDEBİYATI 8
FİZİK - 1
FİZİK - 2
BİYOLOJİ - 1
BİYOLOJİ - 2
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 1
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 2
MANTIK - 1
MANTIK - 2
dediğim gibi 1992 Ağu. doğumluyum askerliğim gelmeden bitirme şansım varmı benim AöL yi Lütfen yardımcı olun
Ben 10.01.2011 tarihinde ilk açıkilköğretim kaydımı yaptırdım, ancak bana verilen şifre ile öğrenci girişi yaptığımda AKTİF görünmüyorum ve ders seçme seçenekleri çıkmıyor. Acaba biraz daha mı beklemeliyim yoksa kayıt yaptırdığım yere gidip bilgi mi almalıyım?
Çok sağolun en azından bi umudum var bi soru daha sormak istiyorum şimdi biz alan derslerini şeçiyoruz ya Örn; Dil an. kredisi 5 biz bu dersi verdiğimiz zman kredi hem alan'a Hemde toplam krediye geçiyor dimi??
Çok teşekkür ederim hasan1907 İçim rahatladı o zman bnm askerlik gelmeden bitirme şansım var.. birde şyle bi durum var bnm bu sene içinde askerlik muaniyem gelicek gidip muaniyemi oluduktan sonra Örn:3 ay sonra AöL BİTTİ yinede erteleyebiliyorum dimi askerliği ?? http://www.engelliler.biz/forum/members/20865.html
aöl sınavında daha önceki dönem sınavlarında kullanılmış olan imzalardan farklı bir imza kullanmak sınavın geçersiz olmasına neden olur mu?
acil cvp lütfen.
oğlum meslek lisesine bu sene başladı.seneye bölüm seçecekler.elektrik elektronik bölümüne geçmesi için not ortalamasınamı bakılıyor yoksa nasıl oluyor.bilgisi olan yardımcı olabilirmi
ıyı aksamlar hocam ben marttakı ygs sınavı ıcın bas vurdum fakat benım soyl ebır problemım var ben lısede sadece edebıyet dersınden kalmıstım yıl 2002 de okulum bıttı alanım sayısal fakat ben mezun olmadıgımı dusunurken ygs sınavı ıcın basvurdugumda mezun olarak gozukuyorum 2002 mezunu gozukup osygs basvuru formunda dıploma notum 3.20 gozukuyor bende ankara cankaya halk egıtım merkezını arayarak sordum durumumu onlarda mezun oldugumu soyledıler benıımde aklım ermedı aceba afmı cıktı dıyerek lutfen kafam cok karısık bana yardımcı olurmusunuz ben lıseden mezunn olmusmuyum yoksa subattakı acık lıse kayıtlşarına basvuracagım ACİL CEVAP BEKLIYORUM ıyı aksamlar