Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet Bakanlığına atananlar ne zaman göreve başlar? Süreç nasıl ilerler?

raptap

merhaba ikametim erzurum atamam bakırköy adalet sarayı telefonla aradılar gitmedim zaten hiç bana söylemeleri şu rapordaki çalışabilir yerin dolu olması lazım dediler doldura bilirmisin evet dedim fakat raporun orjinalın biri olmadığı için yeni almam gerekliydi o yüzden tekrar rapor aldım kendim hastanede çalışıyorum 1 günde çıkartıp yolladım

ASLAN BE

Raporun 2 tane orjinalini mi istiyorlar ki ilk başta, orjinalinin biri olmadığı için demişsiniz? "aslı gibidir" olan olmuyor mu? Yani hastanede çalıştığınız için çok rahat olmuş süreç yoksa 1-2 ay sürüyor en az.

raptap

slm hayır vergi indirimi almak için 6 7 yıl önce aldığım rapor nusanın biri vergi dairesinde olduğu içn yeni rapor çöıkartım eyerki vergi dairesindeki onlardaki nusaayi verseydiler ordaki çalışabilir yerini o zamanki rapor uzerinden doldurabildiler onu kast ettim bide burda normal şartlarda rapor sonucu 1 hafta surer

Son düzenleme:
ASLAN BE
Sizin orda erken alınıyormuş o zaman. Siz özel sektördeyken vergi indirimi aldınız sanıyorum. Peki memur olduğunuzda tekrar vergi indirimi almanız gerekiyor mu yoksa daha önce aldığınız vergi indirimi mi geçerli oluyor?

raptap

hayır mevcut vergi indirimi geçerli çünku raporum surekli eyerki rapor surekli olmasa rapor suresi bitimi yeni rapor istiyoırlar siz nereye atandınız

ASLAN BE

Yok ben atanmadım atamaları bekliyorum, şimdiden araştırıyorum süreçleri. Kimisi memur olduğunda raporun sürekli olsa bile yeniden vergi indirimi alman gerekir falan diyorda o yüzden sordum.

raptap

ALLAHTAN herşeyin hayırlısı bizde bekliyoruz sonuçları adalet geç başlatıyor 55 gün oldu hala cevap yok soruşturmalar devam ediyor inşallah atanırsınız.

ASLAN BE

Amin inşallah. Evet bu süreç bazen uzun sürebiliyormuş, umarım bir an önce sonuçlanır ve göreve başlarsınız.

slm arkadaşlar dün itibariyle güvenlik şoruşturmam bitmiştir adalet bakanlığa dosyayı yolamışlar bilgisi olan arkadaşlar bakanlıkta ne kadar sürer yazarsanız sevinirim.

Aslan be hayırlı olsun umarım kısa bir sürede çağırırlar merak ettiğim evinize polis geldi mi soruşturma için

Arakadaşlar benim ekpps kura ile atamam oldu evraklarım bakanlıkta ne zaman atanirim bide telefon mu yoksa tebligat ile ulaşıyorlar?? .atandiğim Kurum mu bilgilenrir yoksa bakanlık mi .?7 haziranda evraklar ankaraya varmış sizce ??

yorgunkul72

slm yorgunluk evrakların bakanlığa ulaştığını bakanlıktanmı öğrendin yoksa atandığın kurummu söyledi.ben bunu komisyona sordum arayacaz sizi diye cevap verdiler.

Ben bakanlığı aradim gecen hafta aradim oda iki haftaya neticelenir dendi

0312 414 63 14 evrağım geldimi diye. Bide ne zaman başlarız falan filan aklina ne geliyorsa sor

Ben öğleden sonra aradim saat 2 gibi bana ve kaç arkadaşa cevap verildi sen ara yinede saat ikide aradığında aldığın cevapi burdan paylaşır mısın

yorgunkul72

slm banada cevap verdiler evraklarım hala ulaşmamış dediler.bende sordum evraklarım size geldikten sonra nekadar surer işe başlama iki hafta surer.tam olarak kaç gün oldu evrakların onların elinde inşallah uzamaz fazla.

Yarin 10 gün oluyor diyeydin keşke kurum mu arıyor yoksa siz mi diye sorun önemli buda

Slm arkadaşlar başlayan varmı ben İzmir adalet bakanlığına atandım lakin raporumda sorun var 63 lük rapor 23 e düştü son heyet hastanesindende 30 verdiler şimdi ne yapmam gerekiyor ayrıca 2013 temmuz ayında çıkan yasaya göre 2013 den önce çıkan raporları hiç bir kurum ve kuruluş sürekli olduğu zaman kimse yenileme ve güncelleme isteme hakkı yokmuş 2013 de madde (18) de bunun altını çizerek bellirisler şimdi dava açmak için hazırlanıyorum İzmir'den ret kararının gelmesiyle birlikte dava süreci başlamış olcak.siz siz olun hakkınızı yedirmeyin kanun var nizam var 2013 öncesi raporlar hiç bir şekilde bozulamaz.

Raporda sorun olarak istihdam ibaresi ve çalışabilir kısımları boştu sadece başında çalışabilir yazıyordu kabul etmedi adalet bakanlığı o yüzden yeniledik bok yedik rapor düştü %30 şimdi hayatım söndü çalıştığım istende olacağım emeklilikte oldu buyur buradan yak katil olmamak elde değil

Çalışabilir varsa. Calismayacak alanlar boş ondan dir ya sen rapor niye cikardin ki durum bildiirir alsaydin çoğu oyle aldı teslim etti niye risk aldin anlamadim

Emeklilik de öldü raporda %30 kaldı engelli şartlarında uymuyor işimdende oldum devlette kabul etmiyor nerde kaldı adalet kanuna göre 2013 de çıkan yasaya göre (18). Maden gereği 2013 den önceki raporlar değişmez güncellenemez.bu raporu böyle kabul etmek zorunda adalet bakanlığı ama çıkan yasadan ve maddeden haberi yok kimsenin

Kurum mu kabul etmedi yoksa?
Arkadaşın biri var raporunda hic bişey yazmiyordu ama kurum kabul etti ama bakanlik isteyeck ondan eminim

İzmir adalet bakanlığı bu rapor geçersiz raporu yenilemen gerekiyor dedi bende o yüzden yeniledim bana böyle durum bildirir yazısı al deseydin alırdım yenilenmesi gerek dediler

İstihdam yazısı yok birde çalışabilir kısmı boş dediler o yüzden yenilemem gerektiğini söylediler

Peki kardeşim neden bu adalet bakanlığı.calışma bakanlığının çıkardığı yasadan haberi yoksa benim günahım ne 3 yavrum var evim kira şimdi napayım kimi vurayım

ahmetulusoy3800 öncelikle çok geçmiş olsun Acaba o alanların sonradan doldurulma ihtimali yok mu ? bendede o alanlar boş raporu yenilemeyi düşünüyorum korktum şimdi

1 çalışabilir veya istihdam ayni zaten
2 kurum senden çalışabilir ve çalışmayacak alanlar dolu olmasini ister. Kaldi ki kurum senden rapor ister onlar ole der yani
Cogu3 arkadaslarim ayni senin gibi durum bildirir alip verdi adalet bakanlığına

Raporunu yeniletmeden once sorup soruşturun doktora danışın da ole girin heyete direk heyete girmeyin once doktora sorun ne kadar oran alirim diye

Ahmet ulusoy kurum mu soledi sana yoksa adalet bakanlığı mi seni aradi ??

https://chat.whatsapp.com/5CMuO6vIWZwFDh8yGXy6xS
Whatsaptan gruptan bilgi alırsın

yusuf274 kardeşim o alanlar dolu olması gerekiyormuş mutlaka ayrıca sonradan yazdırma olanağı yok illaki rapor güncellemesi istiyor ayrıca raporun 2013 öncesi ve sürekli ise hiç bozma derim yoksa çok deli şekilde düşüş yaşanıyor. İsteyen kuruma mutlaka bu yasayı katırlar ben şimdi hukuk mücadelesi verecek.

yorgunkul72 ben sorduğumda raporun üzerinde yazması gerekiyor ayrıca sağlık bakanlığı sistemine girmiş olması gerekiyormuş

Üst Alt