Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akp engelliler politikasını begeniyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özel hastanelerdeki fizik tedaviyide karşılamıcaklarını açıkladılar.devlet hastanesinde sıra bekle aylardır günde 1 saat tedavi için.Hangimize sıra gelsin kardeşim.zaten senede 2 ay karşılıyosun tedaviyi o 2 ayıda alıyosun elimizden.ben yürüyemiyorum %80 raporum var 24 yaşındayım. Çok şükür elim kolum tutuyo. Ama eli kolu tutmayanlar nabsın.3600 günü dolmamış diye emekli olamazmış bu adam nabsın kardeşim 3600 günü nasıl dolduracak yatarakda emekli maaşı bağlanacak.engelli maaşı 370 lira.elektriği mi suyumu doğalgazımı yoksa kirayı mı ödeyelim? E çıksak cami önünde dilensek onada izin vermezsiniz nezaharete atarsınız.elin suriyelisi kendi milletinden dha kıymetli oldu. E sıkın kafamıza ölelim bari amk..

Biz 3aydan 3 aya maaş istemiyoruz biz dilenci deyiliz biz iş istiyoruz bi güvencemiz yok yarına dair babaya anneye bişey oldugunda kim bakacak bize 3 aylıktanmı gecinecez halen bunlara oy veripte burda veryansın eden engelliler var anlayamıyorum ben kesinlikle oy vermem ama neye yararki adamlar %50 oy cepte eger secim kuşkuları olsaydı engelliyede taşeronada atanamayan öyretmenede kadro verirlerdi.daha cok bekleriz kadro arkadaşlar çok

İKTİDARI beğenmeyebiliriz hakaret edebiliriz eleştir herşeyi söyle peki kardeş

yönümüzü döndük diğerlerine sen muhalefetteki partilerden hiç duydun mu engelliye şunu yapacaz şu düzenlemeyi sağlayacağız

duydun mu secime giren kaç tane parti var ben iktidara oy verdim ilk secimde vermeyeceğim ama bakıyorum hepsine hiç oy vermemeyi düşünüyorum

sence burda iktidar suçluysa başka suçlu yok

mesala Şafak hanım, neredeyse hiç göremiyoruz, hani sesimiz olacaktı,
3 tane de iktidar partisinden var, hani sesimiz olacaktı,

kötünün iyisi misali diyorum.....

Türkiyedeki engelli sayısı nüfusun yüzde 12'si ve emeklilerin sayısı da 10 milyonu buluyor. Ama sorarsanız bu kesimler halinden hiç memnun değil..
Sadece bunların oylarıyla mecliste bir parti temsil edilseydi olumlu bir şeyler olamaz mıydı?
Öyleyse 'kendi düşen ağlamaz'..

AKP'ye hiç oy vermemiş biri olarak yazıyorum: başta CHP ve MHP olmak üzere diğer partilerin nitelikli bir engelli politikası var mı? Örneğin AKP'li olmayan belediyelerde engellilere yönelik uygulamalardaki farklılıklar neler?! Bence sorun ve çözümü, toplumu oluşturan bireylerin kültür dokusuyla çok yakından ilişkili. Ne yazık ki dizi aptalı olarak, çevredeki olumsuzluklara duyarsız kalarak, bilinçsiz tüketerek, başkalarının da var olduğunu unutarak, yaratana sığınıp çok çocuk sahibi olarak bu ve benzeri sorunlar çözülmüyor.

Kıyas kabul ne kelime.. Esemesi bile okunmaz...
En azından insan yerine konulduğumuzu hissettik...
Gelecek daha güzel olucak inşallah..

Daha öncelerle kıyaslıyorumda bazen arada ucurumlar var

diğer siyasilerin engelliler aklının ucunda bile yok

eksiklikleri var fazlasıyla yanlışlarda var

ama bana söylermisiniz diğer siyasilerin bulun engellilerle ilgili bi konuşması açıklaması varmı acaba

tıp alanı farklı,,mesleki alanlar farklı farklı..

Valla TURAN YILMAZ kardeş bende hic bir partiye oy vermiycem akp de mhp de chp de hepsi aynı

hukumet engellıye bısey yapmadı dıyenler..bir engelli yanınız daha ortaya cıktı haberınız yok

Son düzenleme:
bunu söyleyen de bir engelli..

şu forumda engellilerin yaşadığı sorunları bir okuyun da biraz feyz alın.

Hükümetin engelli politikaları tartışılacak bir aşamada değilki...AKP den önce engelli politikası mı varmışta tartışalım.

Ayrıca AKP nin politikalarını beğenmiyorsanız politikası olmayan partilere oy vermeyerek daha kaliteli muhalefet yada hükümetlere yol açmanız gerekli.
Bilmem anlatabildim mi.

ak parti sayesinde su an engelli kardeslerımız kamuda memur iş sahibiler

CHP yada solcu herhangi bir parti hükümet olsaydı engellilere bu kadarda alım yapılmazdı kesinlikle eminim. Partizan değilim siyasetide partileride sevmem kısaca masum insan kanıyla beslenmeyi sevmem ama doğruları söylemek gerekli.

engelli politikasımı, öyle bişeymi var, ben nie duymadım. Nasıl bişey bu engelli politikası, politika siyaset yapmak isteyen arkadaşlar zaten üye olmuşlardır. Bunu engelli hizmeti diye yazsan cevap verebilirdim, ama bu bir politika olmamalı kanımca, bu söz bile zorla bireyleri politikaya siyasete sokmak gibi olmuş.

ben 1 yıl önce ateri oynardım şimdi benim cocuk ps4 oynuyor sorsam buda akp sayasinde diycen biz engelliler birisi ayrı birisi ayrı konuşursa birlik olmasak kaybetmeye mahkumuz

Akp yi savunanlar bugun dunya engelliler günü ve istihdamla ilgili hiç bir acıklama gelmedi halen oy verin ülkeyi bir makarnaya bi torba kömüre satın

Bülent381 evet oy verdim sen kimsinde bana hakaret ediyorsun ukala ve makarna kömürde almadım

şuan ilk secimlerde oy vermeyi kesinlikle düşünmüyorum ama oy verecek partide bulamıyorum

eskiden kömür makarna dağıtılmıyormuydu erdoğan düşmanlığı üzerine siyset yapılmaz

bana söylesene diğer siyasilerin engellilerle ilgili bi açıklaması varmı

oy verdi diye kimsenin kimseyi aşağılama hakkı yok

Hala şuna kafan basmıyor neden yüzde 34 den başladı yüzde 50 çıktı hiç düşünmedin değilmi

millet iktidarı sevdiğinden değil öncekilerin hiç bi halt yapmadığın dan en ufak şeyi dahi bunlar yaptı diye savunuyor

oysaki oy ver verme iktidarda kim olursa olsun oraya hizmet etmeye gitmiştir vede yapmak zorundadır

Başarılı buluyorum.

İlk engelli maaşımı AKP ilk iktidara geldiğinde almıştım. daha önce 25 lira olan aylık 150 liraya çıkmıştı.
bugün memurum ve 16 ağustosta çıkan 657 yönetmeliğine göre engelliler istediği yere tayin olabiliyor(bir kereye mahsus).
eksikler çok tabi. halen kaldırımlar, engelli park yerlerinin eksikliği vs. ama yeterli olmasa da en azından birşeyler yapıldı ve diğer 50 küsür hükümetin yapmadığı birşeyler. Ha AKPye bu seçimde oy verecekmiyim hayır.( Çözüm sürecinden dolayı-çözümden yanayım ama, onlarıın çözümden yana olmadığını görecek kadar zeki bir hükümet gerekiyor.)

abdcol bazı konuları iyi araştırın derim. Bu maaşı ecevit çıkardı ilk adım atan insandır. maaşların zam meselesi ise giderayak üçlü koalisyon hükümetinin zammıdır.

koalısyon zamanında yapılan butun projelerın ekmegını bunlar yedı ne ballı adamlar be kardesım. hersey bunlara yaradı 12senede yoksa gorunurde foslar .ekonomı kanallarında masanın ustune cıkıp oynacaycaklar nerdeyse petrol duştu dıye yapılan ındırımlere bak adamlar oyle anlaşmalar yapmışlarkı hala o anlaşmalardan gırdı malıyetı oldugu ıçın benzın vs ..duşmuyor
daha neler var neler yazmakla bıtıremeyız..

rahmetli ecevit böyle yasalar çıkartarak kendimizi feda ediyoruz bunun bilincindeyiz ama bu ülke için eğer bir parti heba olacaksa bu benim partim olacaktır diğer hiçbir partinin bunu yapamayacağını görüyor ve böyle radikal kararlar veriyorum demişti rahmetli dünyaya gelmiş en dürüst politikacıların başında geliyordu bence rahşan ecevitle markette gezerken yiyecekleri alıp fiatına bakıp pahalı bulup alamayan kaçtane başbakan vardır yeryüzünde

turan yılmaz;

kimseye hakaret etmiyorum senle daha önce tartışmıştık srn benim yorumlarımı dikkate alma he he de gec dikkate alma

mesele engelliler olunca parti falan kalmaz herkes birlik olur diyorlar az önce tbmm tv de izledim mhp önerge sunuyor kabul eden etmeyen sonuç herzamanki gibi reddedildi hani siyaset yoktu neden engellilerin yararına olan şeyleri red ediyorsunuz

'diğer siyasilerin engellilerle ilgili bi açıklaması varmı' demiş arkadaş;

salı günkü meclis grup toplantısında malum örgütün siyasi uzantısı denen parti bile 12 dakikasını engellilere ayırdı,
yine chp engellilere dikkat çekti toplantısında..bunu duymazsınız görmezsiniz
çünkü satılık medya, yandaş medya anca iktidar koltuğu kimdeyse onu yüceltir, onun sesi olur..

İktidar konuşunca 'cambaza bak' oyunu devreye girer,
başkaları konuşunca paralelsin, cehapeli, mehapelisin türküsü söylenir..

Buna ölümü gösterip sıtmaya razı etmek denir ama anlayana..

Mehmet dalgıç olayı özetlemişsin üstüne söz söylenmez ...

[FONT=Arial]Mustafa ERCAN/MERSİN, Nazire Kurt 6 yaşındayken,[/FONT]kaza[FONT=Arial] kurşunu sonucu kangren olan sol bacağı kalçadan aşağıya kesildi. Yaşamını bu şekilde sürdüren Kurt, Adana'daki İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi kütüphanesinde 15 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Bu sürede protez kullanan Kurt, 4 yıl önce de protezini yeniledi. 3 bin 43 TL tutan protez bedelini ödeyen Kurt, faturayı verdiği SGK'dan 2 bin 465 TL aldı. Bunun üzerine Adana Barosu'na başvurarak adli yardım talebinde bulunan Kurt, kendisine verilen [/FONT]avukat[FONT=Arial]aracılığıyla 2010'da SGK Genel Müdürlüğü hakkında[/FONT]Ankara[FONT=Arial] 3'ncü İdare Mahkemesi'nde [/FONT]dava[FONT=Arial] açtı.[/FONT]Mahkeme[FONT=Arial] uygulamanın hukuka uygun olduğu gerekçesiyle davayı reddedip, 111 TL yargılama giderleri ile 400 TL avukatlık ücretinin Kurt'tan alınmasına karar verdi. Mahkeme sonuçlandıktan sonra kendisine ulaşılamayan Nazire Kurt hakkında icra takibi başlatıldı. Bu arada 511 TL olan mahkeme giderleri de faiziyle birlikte 811 TL oldu. [/FONT]
[FONT=Arial]MAAŞINA HACİZ KONULDU[/FONT]
[FONT=Arial]Nazire Kurt, hakkında icra takibi başlatıldığını ise 24 Kasım'da maaşına haciz konulunca öğrendi. İnsan Hakları Derneği "SGK bunu özellikle dava konusu yaparak, katkı payı nedeni ile engellilerin önünü kesmek istiyor. Hak aramada örnek teşkil etsin diye bana bu kararı gönderdiler. Emeklilerin maaşlarına icra haczinin konulması yasak olmasına rağmen, maaşıma haciz konuldu. Bunu bir talihsizlik, adaletsizlik olarak değerlendiriyorum. Yani 'Emekli de olsan da hakkını arayanlara her türlü icrayı koyarız' diyorlar."[/FONT]
[FONT=Arial]İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de, bu olayın takipçisi olacaklarını ve gerekli girişimlerde bunacaklarını söyledi.[/FONT]

Emekli engellinin maaşına icra şoku Mersin Haberleri Mynet'de

nasıl beğenelimki. 3 ayda bir bu kadar düşük maaş verip birilerine muhtaç yaşıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt