Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akp engelliler politikasını begeniyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hükümetler dışında devlet politikası olmak zorunda. hükümet değişti şimdi ne olacak, ilerde engelli olursam halim ne olur vs belirsizlik olmamalı. kaç engelli akp milletvekili var ?

Karadeniz tv de Gönül Mimarları programında Namık Kemal Zeybek Üstadımız Hz. Ali nin maaşının ordudaki bir erin maaşına eşit olduğunu söylemişti. Nerede adalet, nerede insanlık... Dün bir zeytin veriyorlardı bugün iki zeytin alıyoruz... vay be yüzde yüz artışa bak hele...

Zeytin bahçeleri olan ne anlar taneyle zeytin alanın halinden...

doğru söyledin.

akp engelli siyaseti aracınızı tamire götürürsünüz bir yeri yaparken, diğer taraflarda arızaya sebep olur üstünede almaz. etrafta tanıdığım bir sürü sağlam insan var engelli raporu ile işe girmiş. asıl engelliler yine sefil durumda. ellerinde rapor fotokopileri kurum, kurum dolaşıp haksız kazanç peşindeler...

... Sözümona ve meclisten içeri ayrıca ki; asıl olan bir gerçek varsa kör,topal,sağır,sakat,özürlü,engelli kavramını yakıştırdığım tek siyasi yapı, bu başlığı konu alan memnuniyet sorusuna mahal olan abesle iştigal particiktir... Safsataların torbalara sığdırılıp, önünüze tavşan tazı bir gelecek hazırlayan bu siyasi yapı, toplumun değer yargılarını hiçe sayıp da kader çektirebiliyorsa sınav adı altında bu anlayışın ve bu anlayışa katkı sağlayan her bireyin yaşam tarzından şüphe ederim..

Bu gün AKP kurultayında "engelliler için ayrılan bölüme , oynayan bayanlar oturtulmuş !! , "İnsan temelli" değiller ki nesini beğeneyim.

Ne bitmez konuymuş.. İnsan okudukça hem gülüyor hem üzülüyor. Konunun başlığı Akp'nin engelli politikası ama çoğunlukla eleştirilen devlet olmuş, öncelikle devletle hükumetin aynı kelime anlamına gelmediğini bilmek gerek. Engelli oranlarından bahsedilmiş, Avrupa engelli yasaları falan filan.. 2008 Yılından itibaren özürlülük oranları Avrupa standartları ölçüsünde değerlendiriliyor, 2008 yılı öncesi benim oranım %61 di 2008 yılından sonra %52 ye düşürüldü (Avrupa standartları ölçüsünde). Buradaki eleştirilerin çoğu neyi eleştirdiğinin farkında bile değil, biraz araştır oku kanıta ulaş sonra istediğin kadar yorum kat rezil etme kendini..

bir çocukla karşılaştığnızda,anne adama bak ayağı sakat,diyor veya engeli neyse onu söylüyor,yasayı çıkaranmı, görmüyor ,doktorlarmı, görmüyor,yoksa o kküçük sabimi yanlış görüyor ortda bir çarpıklık var,yoksa engelliler görünmez adammı oldular,ben akp yi eleştirmem,kim yanlış yaparsa chp,mhp,akp,vs.hepsini eleştiririm,demokrasi varsa olması gerekende bu,

hükümetler dışında devlet politikası olmak zorunda. hükümet değişti şimdi ne olacak, ilerde engelli olursam halim ne olur vs belirsizlik olmamalı. kaç engelli akp milletvekili var ?

haklısın bunu hep düşünüyoruz. Mübarek ne yasaymış her gün değişiyor. 2014 yılı engelli hakları 'nda "Engelli öğrencilere üniversite girişlerinde ek puan verilir." diye madde var YÖK'ü aradım haberleri yok. üniversiteyi arayın diyor. üniversiteyi aradım onlarında öyle bir madde'den haberleri yokmuş.

Neyini beğeneceğiz neyiz biz sakat mı sağlam mı bunu açıklasınlar. Üzülerek söylüyorum asalak olarak yaşamaya mahkum bırakıyorlar bizi yazıklar olsun...

siz akpden ne istiyorsunuz önce onu söyleyin yanlız lise mezunuyum beni doktor yapsın, yan gelip yatayım en yüksek maaşı alayım tüm faturalarımıda devlet ödesin, serçe parmağımın uçu yok beni engelli saysın, 40 yaşıma kadar sigortasız çalıştım sonra hasta oldum beni emekli etsin, tüm engelliler aynı anda devlet kadrolarına atansın vs.. gibi saçma sapan mantık dışı yapılabilirliği olmayan şeyleri söylemeyin bir akp seçmeni olarak benim baklentilerim

1-ücretsiz toplu taşıma değil kullanabileceğim toplu taşıma istiyorum
2-asgari ücretin en az iki katına çıkartılması böylelikle hem evde bakım, engelli maaşı gibi gelirlerin bağlanma kriterleri yükseltilmiş olur hemde evde bakım, emekli ve engelli maaşları asgari ücret paralelinde yükseltilmiş olur
3-kaldırım ve binaların tüm engellilere uygun şekilde dizayn edilmesi yalnız bunu yaparken laf olsun diye tekerlekli sandalyenin çıkamayacağı rampayı koymakla veya direğe toslayan sarı noktalar yerleştirmekle değil adam akıllı yapılmalı
4-her türlü medikal ihtiyacın kaliteli şekilde devlet tarafından temin edilmesi
5-medikalci soygununun önüne geçilmesi araba fiyatına tekerlekli sandalye neyin nesidir arabamın lastik değişimi tekerlekli sandalyemin lastiklerinden daha ucuz
6-başta hastaneler olmak üzere tüm resmi kurumlarda ve avm tarzı yerlerde adam akıllı engelli tuvaleti istiyorum alafranga tuvaleti koymakla olmuyor bu işler
7-tüm binalarda asansörlerin minumum ölçülerinin tekerlekli sandalyeye uygun olmasını istiyorum

şimdilik aklıma gelenler bunlar ha hangisi olur derseniz hayal kurmanın anlamı yok hiçbiri olmaz tüm bu saydıklarımın ucu iş adamlarını dokunuyor bunlardan 550 tanesi zaten mecliste

Akepe hükümeti bir sürü sakat sayılmayan gerçek sakatlar ordusu yarattı neyini beğeneyimki

demirc;

Ne mi istiyorum ben haklı ve adaletli olmasını istiyorum toplumda bizlerin ne olduğunu bildirmesini istiyorum. Tek gözüm görmüyor ve % 32 engelli raporum var fakat bu rapor beni ne engelli sayıyor ne de sağlam. Bir işe giremiyorum işvernler sakatsın rapor getir alayım diyor onlarda haklı sakat olduğu halde raporu olmayan birini neden alsınlar ki raporu yeterli engelli statüsünde çalıştıracak adam alıp engelli kadrolarını doldurmak daha mantıklı gelir diğer taraftan engeli olan adamı almak istemiyorlar çünkü rahatsızlığı var piyasada o kadar çok sağlam işsiz dururken onunla niye uğraşayım diye düşünüyorlar ve gelelim kanunlara bir kanun belirlenmiş % 40 raporun varsa engellisin bu oranıun altındaysa ne olduğun belli değil anlatmak istediğim bu. bu şartlarda nasıl bir yaşam sürdüerebiliriz bize yaşanacak bir ortam sağlıyorlar mı işe bile giremiyoruz.Bir insana dışarıdan bakmakla yüreğinin temizliğini göremeyeceğin gibi, yaşadığı sıkıntıları yaşamadan ne kadar zor durumda olduğunu da bilemezsin.

pardon ama sen bilgisayar mühendisi olmak istedinde devlet okumanımı engelledi herhangi bir meslek erbabının yanında iş öğrenmek istedin de tek gözün görmüyor senden çırakmı olmaz dediler düzgün bir işe girmek için sağlıklı olmak yetiyor sana bir göz verseler doktorlukmu yapacaksın bu güne kadar sen gelecekteki iş yaşantın için ne yaptında devlet buna engel oldu

simdi bana kizmayacan demir. adami tenkit ederken onun ne yasadigini kendi saglam oluta sonradan tekerlekli sandalyeye oturdugunla kiyasliyamazsin.
adam nasil hayat yASADIKI. SEN BUNU BUNU YAPMADIN DIYEBILIRSIN.
CIRAK OLSA NOLACAK. DUKKAN HER BABAYIGITIN HARCI DEGIL. ULKEM GIT GIDE ZENGIN KAZANSIN. buyuk alisveris merkezleri acilsin. kucuk buyugu yutsun derkene
okusaydi diyosun biliyomusun artikin TEOG diye bisi icat edilmis.
imamaliktan baska is yok. iyide o cemmati nerdn bulup para kazanacagiz.

Bu zamana kadar bizim konuşmamızla bir şey oldumu? olmadı!.. bundan sonrada olacağını hiç zannetmiyorum. arkadaşımızın dediği zengin iş adamlarının kalbine iman gelmedikten sonra da olacağını zannetmiyorum. imam değilim ama o kurum içerisinde çalışıyorum ayaklarımdan sakatım ve bana ayak işi veriyorlar. yani nereye gidersen git muamele aynı "Sağlamsın!"

shukufe hiç kusura bakma benimde maddi durumum berbattı o dönemki eğitim sistemine parada yetmiyordu meslek lisesi mezunu olmama rağmen 1 yıl boyunca hem derslerime eşşek gibi çalıştım üniversiteyi kazandım hemde sanayide çalışıp okul masrafımı çıkarmaya çalıştım öğrenciykende bulaşık yıkamaktan ameleliğe her işi yaptım ben bilmiyormuydum devlete isyan etmeyi tüm suçu hükümetlere yüklemeyi ama bunları yapmakla kimse iş vermiyor geleceğiniz için siz bişey yapmadıktan sonra kimseden hayır beklemeyin sonradan engelli oldum haklısın ama bak ben millet gibi hükemete feryat etmiyor akp bana babasının hayrına maaş vermiyor geçmişte çektiklerimin şimdi mükafatını alıyorum sen hayatın boyunca spor yapma sonra git fenerbahçeye babam bana top oynatmadı ne yapayım serbest bıraksalar bende alex olurdum de forma iste hangi iş yeri olursa olsun nitelikli iş gücü arar sende nitelik yoksa herkül olsan ne fayda

sonradan olmakla doguştan olmanın dev ve acı farkını bunlar anlamaz cogunluk destekcıler sonradan olanlar adam zaten ıyı bı egıtım almışsa saglam ıken,cevresı alıesı bılmemnesı herkes etrafında, ıyı kotu devlet ış verıyor kı ıyı egıtımlıer goruldukı dışarda kalmıyacak ,işe gıdemeyene 2022ve bakım maaşı tabı bunları alan adamın psıkolojısı ve hayata bakışı 180c farklıdır adamın neler cektıgını ve nasıl okudugunu bılemezsınız .
aılesının durumu gercekten ıyı olan engellıer zaten babasının yanına gırer olur bıter yada hıç çalışmasına gerek yoktur zaten .ınsaflı yazalım lutfen akp yı kayırıcam dıye kırmayalım bırbırımızı.

musty35
sözlerinde sana katılıyorum. bende 22 yaşından sonra engelli oldum. özel sektörde zar zor iş buldum 2-3 senedir de iş arıyorum. işkura baş vurdum mesajlar geliyor fabrikalardan gidiyorum engelli arıyormuşsunuz diyorum adam bana şöyle bir bakıyor sen yapamazsın diyor. bu kadar basit işte.

mustafa cok dogru yere parmak bastinda bunu anlamak oyle zorki kimilerine. bizim bi eniste imamahatip okumus, suru kadar cocuk yaparkene tesetturlu kari evden cikmadan bunlari buturkene ayak saglam kulak goz gorerkenesen demir gibisine hem okuyup hem calismis arkasindakilere sirtini dayayaraktan:p calisip urettigi alah icin bisi yaptigi yok. adam cocuk fabrikasi:p bu tutup bilmemne genel muduru oldu yagcilikla:eek:ne ismi yaptiydi. nolucak kulak duyup goz gorunce ona pasam diyenleri ise yerlestirerek cebini daha saglamlastirdi is urettigini bilemem.

Sadece AKP değil Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilere engelli haklarının (Olmayan) kamu tarafından gasp edildiğini örnekleri ile yazmış ve bu konuda Lokman AYVA,Şafak PAVEY vs birçok milletvekilinden ve dahası ilgili bakanlık makamlarından ve siyasi parti genel başkanlıklarından resmi olarak yanıt istemiştim.. Üzülerek belirteyim ki meclise (Milletvekillerine) ve Parti genel merkezlerine yazdığım hiçbir yazıya cevap alamadım.. İlgili bakanlıklar cevap verdi mecburen.. Onların da birinin yazdığı diğerini tutmuyordu.. BİMER'e şikayet ettim. Cumhurbaşkanlığına şikayet ettim.. Hiçbirinin umrunda değil.. Kendi menfaatleri olunca sabaha karşı kanun çıkaran ve sözüm ona TÜRK HALKINI temsil ettiğini öne süren ancak şahsi menfaatlerini her zaman önde tutan bir TBMM istemiyorum/istemiyoruz.. Seçim zamanı,kışın aç kalan ve köylere inen ........... gibi , onlar da seçim zamanı geldiği zaman her an yanınızda.. Ama seçim bitince kim kime dum duma.. Devlet kendi çıkardığı genelgeyi kabul etmiyor.. Devlet Yüksek Yargı kararlarını takmıyor.. Eee.. Daha ne adaleti ? Yazıklar olsun hepsine.. Hakkımı helal etmiyorum.. Herşey kağıt üzerinde ve sözde..

türkiyede iş sıkıntısı yok.
senin elinde bir mesleğin varsa hiçbir zaman işsiz kalmazsın.
bütün şehirlerde her yıl meslek edinme kursları açılıyor, bunlara bile katılım olmuyor.

afedersiniz ama sakatlık bir meslek değildir.

durun bakalım madem sonradan olma doğuştan engelli hesabı yapıyorsunuz o zaman madem bir gözü görmeyene tüm kapılar açılsın diyorsunuz ben ağır engelliyim devlet bana havuzlu villa özel jet versin hatta benden daha ağır hastalar var onlarıda millet vekili yapsınlar en ağır engelli kişiyide bulup başbakan yapsınlar niteliğinin eğitimin hiç önemi yok engelli olsun yeter Allah aşkına saçmalamayı kesin bir gözü görmeyen adamla sağlıklı adam arasında eğitim konusundaki engel farkını bir kişi izah etsin birde utanmadan sonradan onalar bizi anlamaz diyorsunuz siz bizlerin yanında engelli bile sayılmazsınız ayıptır keşke benimde bir kolum olmasa bir gözüm görmese bir böbreğim eksik olsa bir kulağım duymasa ben bunların toplamına razıyım yeterki omurilik felçinden kurtulayım hanginiz tuvalete giderken hatim indiriyorsunuz hiç 10cmlik kaldırıma çaresizce baktınızmı hani şu hiç umursamadan defalarca geçtiğiniz kaldırım

umumi ahvali demire teblig edemedim. yazik oldu yazdiklarima. anlamayacakkkk. bi sagir olaydinda ogrneydin okudugunun ne oldugunu. olsun ama.
meslek edinme kursundan dem vuruyo yelpazecimde:eek: adamin meslegi varki gul gibisine. isverende manken ariyo. seslenince alesta durup hemen duyan kosan ariyo naber:eek:

senın dedıklerınnı ben 32senedır cekıyorum hıçte ustume alınmadım alınan alınsın.
buna ragmen unı.mezunuyum hatırlatıyım.
ben kendı adıma konuşursam saglam cıkıyorum daha ne dıyeyım aldıgım 2022 oda gıdecek bakIm maası zaten yok 2006 dan sonra engellı sayılmıyoruzkı.agır sayılayım .bu ışınden cıkamayız.gercekcı genış kapsamlı yasalar cıkmalı .

Anlamayan ne yapsan anlamaz ne denebilir ki ben demiyorum ki devlet bana villa versin, yat kat versin. Sadece yaşama hakkı versin ailemin durumu yoktu bende zar zor hem çalıştım hemde dışarıdan üniversiteyi bitirebildim elimden bu kadarı geldi. Hak ve adaletli davranılsın yeni kanunlar çıkarılsın %40 oran belirlenip bu oranın altında kalanlar engelli değil mi bizlerinde engel durumuna göre değerlendirilme yapılsın o zaman düzenleme yapsınlar bu bozuk düzeni değiştirsinler bir kanunda engelliler için çıkarsınlar.

hükümetin devletin politikaları bi yana evvela BAZI vatandaşların kafasına sokmak lazım bizimde insan olduğumuzu... her dolmuşta otobüste metroda sürekli karşılaşırım ben girer girmez koltuk değneğimi gören ya telefona gömülüyor ya da gazetesine bindiğim araç hareket edince artık bir tanesi utanıyor ve yer veriyor... hastanede suratsız hemşirelerden memurlardan güvenlikçilerden (hepsini kastetmiyorum) afedersiniz it gibi azar işitiyoruz önce bunlar düzelmeli bence....

ra198606;

aynen katılyorum,rapor alırken doktor söylediği lafa bak,oğlum ayağını hareket ettir,ayağım felç nasıl olacak hareket ettiremiyorum dediğmde,ben gidıyom ayağım arkamdan geliyor yani sürüyerek yürüyom, bana söylediği numara yapma,bunun dğer anlamı sahtekarlık yapmadır,raporum hallolsun diye sesini çıkaramıyorsun,sonunda raporu verdi ama durum böyle,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt