Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akp engelliler politikasını begeniyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avrupayla kıyaslarsak engelli haklarında sondan birinci oluruz

akp engellilere belli haklar getirdi ama çok eksikler var birde öncekiler bişey yapmamasından da kaynaklı her gelen iktidar avrupadaki engelli haklarına baksalar

ve her iktidar her secimde 5 tanesini yasalaştırsa şu anda avrupadaki engelliler haklarıyla bizde eşit olurduk

ama çoğu siyasinin engellileri hiç konuşmadığı bi ülkedeyiz malesef

engellileri hanede yokmuş gibi gösteriyorlar:(yönetmelikte tek tek ayıklayarak model üretilmesi:confused: engelli ve yakınlarını mağdur etmesi ,gelir kriteri ,bunlar hükümetin en büyük fiyaskosu engellilere yönelik..

Kıymetli arkadaşlar!! Dini konularda olduğu gibi açılan bu forum konusunda da insanların uzlaşması mümkün değil.. Kimimiz beğenecek, kimimiz ise lanet okuyacak.. Ama iş beğenip beğenmemekle kalmayacak, insanlar birbirlerini kıracak.. O nedenle boş verin takmayın kafanıza.. Beğensek de beğenmesek de kimin umurunda?.. Hükümet kendi bildiği ve sermayenin istediği şekilde yoluna devam edecek.. Bu sene Beşiktaş şampiyon olabilir mi acaba, bunu tartışalım, ne dersiniz?...

evet arkadaşlar,Türkiye'de bir ilk olan Cumhur Başkanlığı seçimininde,Cumhur Başkanı'nı Halk seçmiştir ve maalesef benimde desteklemediğim ve Oy vermediğim (oy kullanmadım) AKP (R.T.E) %52 Oranla seçilmiştir. yine top AKP'de. maalesef:( :( :(

anka67;

Neyin kıymeti ya benim sağ gözüm görmüyor ne engelli sayılıyorum ne de sağlamım ne yaık ki bu durumun ne kadar kötü ve zor bir durum olduğunu biliyor musunuz.Hiç hükümetimiz düşünüyor mu acaba % 40 rapor verilmeyen ve çok mağdur olan engellilerin durumunu :(

Arkadaşlar cumhurbaşkanlıgı seçim öncesi yok kadro cok olur falan filan ama hiç bişey olmadı şimdi 2015 seçimleri var inşallah seçim yatırımı olur diye şu açıgı kapatırlar o seçimde böyle olursa artk memurlugu hayel bile etmiycem SAYGILARIMLA

İsteğe bağlı prim ödeyen engellileri sağlık sigorta primi ödemesinden muaf tutmak bu hükümetin boynunu borcu olmalıdır, kavgalı olduğu f tipi cemaat örgütü için bile "ne istedinizde vermedik" derken onlara düne kadar herşey kepçe ile verilirken, engellilerin talepleri ve ihtiyaçları söz konusu olunca neden ağza bir parmak bal çalınıyor, cemaate kazanla kepçe dolusu, bize ise çay kaşığının ucu ile adalet denen kavramı arıyoruz bulamıyoruz.

İşte AKP nin engellilere verdiyi önem 4015 allah bildigi gibi yapsin

Ben akpartiye oy veriyorum.vermeye devam edeceğim.çabuk unutuyoruz 2002 yılında memur maaşı vermek için hükümet imf kapısında yatıyordu.şimdi imfye borç veriyoruz.hastanelerde tedavi olmak için günlerce hastaneye gidip sıralarda canımız çıkıyordu.şimdi özel hastanelerede gidebiliyoruz.yolları barajları vesaire şeyleri yazmayla bitmiyor.2005 yılında 74 kpss puanıyla işe girdim.kas hastasyım elektrik teknisyeni olarak çalışıyorum.bu hükümetten önce engelli işçi olarak çalışmak hayaldi.aşağıda 2002 ve 2014 engelli çalışan sayıları var.cumhuriyet tarihi boyunca kaç kişi alınmış.12 yılda kaç kişi alınmış.evinden çıkıp okula gidemeyen 46 bin engelli kardeşimiz şimdi evinden servisle alınarak okula bırakılıyor.engelli maaşları tabiki yeterli değil ama 2002 kaç tl idi şimdi kaç tl..ak partiye oy vermeyip 90 yıldan beri ülkeye çivi çakmamış chp yimi 40 yıldır bir hayrı olmamış mhp yemi oy verelim.adam gibi muhalefet yok.burdan bela okumaktansa ne yapılabilir bunları tartışmalıyız.şimdi herkes bana saldıracak atıp tutacak.ama umrumda değil.çünkü gerçekler acıdır.
Engelli çalıştırmakla yükümlü iş yerlerinde çalışan engelli işçi sayısının yıllara göre dağılımına bakıldığında, nisan ayında kamuda çalışan engelli sayısı 10 bin 480 olarak belirlendi. Özelde çalışan engelli sayısı ise 81 bin 478'e ulaştı. Geçen sene ise kamu ve özelde çalışanların sayısı 92 bin 238 oldu.
Kamu kurumlarında engelli kotasında istihdam edilen memur sayısı 2013'te 32 bin 21 olurken 2014 Haziran itibarıyla bu sayı 34 bin 88'e ulaştı. Kamu kurumlarında engellilik oranı yüzde 40-60 olan 5 bin 631 kadın, 20 bin 565 erkek, yüzde 61-80 olan bin 6 kadın, 3 bin 465 erkek, yüzde 81-100 olan 836 kadın, 2 bin 585 erkek engelli kotasında memur olarak çalışıyor

Türkiye'de son yıllarda engelli istihdamında önemli artışlar yaşandı. 2002 yılı itibariyle 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 2014 yılı itibariyle 6 kat artışla 34 bin 88'e ulaştı.

cahit gönen;

haklısın ben çocukken ateri oynardım şimdi benim çocuk ps4 oynuyor tşk tayip tşk ak parti ben begenmiyorum bana üç aylık verip dilenci gözünde gören hükümet bana ve benim gibilere kadro vermelidir sen atanmışsında konuşuyon öyle engelli arkadaşlar varki sırf işi olmadıgından evlenemiyorlar üç cocuk diyor yapın nasıl olacak üç aylık maaşla sırf üç cocuga masraf etsen sana bişey kalmaz iş ver iş kendin söyledin BANA BALIK VERME BALIK TUTMASINI ÖYRET !!!

Bugünümüz dünümüze göre kıyas kabul etmeyecek kadar iyi olmaklaberaber, yine de asıl bulunmamız gereken noktadan uzağı.Kısaca "gelişme var ama yetmez. Yola devam" :)

beğenmediğin 3 aylık maaşı daha önce alamıyordun.sana aldığın maaş yeterli demiyorum.tabiki herkes iş sahibi olsun.8 milyon engelli var.sence herkese iş vermek mümkünmü?ben atandığım için konuşmuyorum.öyle olsa engelli derneklerinde yöneticilik yapmam.engelli sorunları ile ilgileniyorum.ekpss sınavına girmesine sebeb olup çalışmalarına yardım edip sınavda yüksek puan alıp işe yerleşen onlarca arkadaş var.

AKP nin paralı yazarları gibi cansiper hükümeti savunmaktan ne anlarsınız bilmem. ayakkabı kutusundan para mı veriyorlar. Erdoğan gibi önceden şöyleydi şimdi böyle, adam ölüyle kavga ediyor yanlışlarını yutturmak için. Erişilebilirlik diye birşey var. örnek kaldırımlar akp,chp... fark etmez. yeni kaldırımlar yapıyor belediye mantarlı ama yine yerden yüksek, mantarlı olasına rağmen. Bunu neden böyle yaptınız,doğrusu şöyle deyince sağlıklı insanlar akp size şu kadar para verdi önceden yoktu, önce şöyleydi,şimdi böyle... sayıyorlar çünkü Tayyip öyle yapıyor. yoksa bildikleri bişey yok. Size ne oluyor hepimiz aynı köydeniz ne anlıyorsunuz cansiper savunmaktan, oy verdiğim parti savunurum diye saçmalık var mı? O kaldırımlar 2018 e erteledikleri yasadan tekrar yapılacak yolsuzluk budur. ağır engelliyim belediye yürüyebildiğim için beni hastaneye götürmüyor. İstanbul anadolu yakasında gözümü tedavi edecek devlette dr yok , tamgün yasasından sonra gittiler kimin neresine battı bu drlar. şimdi özele yolluyorlar. kaldırımların tekrar tekrar yapılması gibi özel kazansın yeter bunlar için. Sakın bun yanlışarı savunacak kadar alçalmayın

polio sekeliyim engelli raporu alamıyorum akp politikalarından belkide en çok etkilenen benim gibilerdir kamu çalışanıda değilim ama şöyle baktım oy verecek adam bulamadım gene tayyibe verdim oyumu bunların içerisinde gene en iyi bu kim ne derse desin ben zamanında ailem kitap parası bulup alamadığı zamanları biliyorum tanıdıklarımın kırtasiyeye aylık taksit ödediklerinide hatırlıyorum

Işte sıkıntı burda kimse akp ayılıp bayılmıyor aslında yaptığı güzel içraatlarda var

peki erdoğan yoksa kime vereyim diye düşünüyorsun ama bulamıyorsun istemesende mecburi akp diyorsun

Kendileri için düşündüklerini engelliler için de düşünsünler başka bir şey istemem. 7 yıldızlı otellerde tatiller, villalar, çocuklarına burslar, Amerikalarda üniversite eğitimleri, binlerce lira maaş, meclis lokantasında 1-2 liraya ziyafetler... daha yazayım mı...

Sen onların yaptığının 10da 1'ini yapıyormusun acaba önce bi onu sorgula bence.

Akp engelliler için bir adım atıyorsa iyi iş yaptığı anlamına gelmez ki daha önce başa gelenler işlerini yapmıyorlardır. Ki zaten bunu yapmak zorunda mesela matematik öğretmeniysem iyi ders anlatıyorsam bununla çok iyi ders anlatırım diye övünmem yersiz zaten benim işim bu. Yalnız ben ve benim gibi olanlara da bir çare bulunsa keşke . Devlet engelliden saymıyor (%23 engelliyim), millet sağlamdan kabul etmiyoor. Güleyim mi Ağlayayım mı? Engellilerin avantajlarından yararlanamıyorsun, sınavlarına giremiyorsun. İşveren de sakatsın diye seni işe almıyor. Zaten kepazelik sınavından (kpss) geçmen zor. Ne olacak halimiz. ENGELLİ OLUP, OLMAMAK... ASLINDA BÜTÜN MESELE BU:)

Ne Sakat Ne de Sağlam Sayılmak!!!

yusufyüreklim;

İşte tüm mesele bu sesimizi duyan kimse yok malasef sakatsın ama sakat sayılmıyorsun. BİMERe yazı yazdım bana verdikleri cevap o kadar komik ki engelli sayılabilmeniz için sağlık kurulundan %40 engelli raporu almanız gerkemektedir diyor. Bunu hiç biliyormuydum ya bilgilendirdikleri için teşekkür ederim...TEK kelimeyle yazıklar olsun resmen dalga geçiyorlar ya...

yandaşlara 5 kendıne 10 engelıye 0, yıyor ama işde yapıyor kafası bunları 30sene daha ıktıdar yapar.
obur zatı muhteremde ogluna bırakır koltugu, yapmak istedıklerıde bu zaten buyuk rte ımparatorlugu.
korelı tombık gıbı olucak :eek: o gecerken el sallamazsanız sopayı yersınız.

okadar senedır avrupa bırlıgıne gıremedık bundan sonrda alsada gırmezler zaten hedef batıya degıl doguya dondu.

yalnız hesap edemedıklerı bışey var ılk krızde işsiz kaldıklarında bu sagıma baktım bulamadım soluma baktım bulamadım dıyenler onu her tvde gorduklerınde tvyı dışarı atacaklar. artık nebır ış nede baglanbılecek 2022 kalıcak beklıyın gorun.

Kardeş rte yi eleştiriyosunda tamam ama bu muhalefete niye bakmıyorsun

milleti rte yönlendiriliyosa bunun suçu millet değil diğer siyasiler ben bazen düşünüyorum erdoğan muhalefete böyle devam edin

muhalefet sizin iktidar bizim koltuklarımız sağlam deyip paramı veriyor acaba

Her konuda anayasa koşan muhalefet engellilere açılan kadro 1415 bunla ilgili niye sus pus

Asgari üçrette yapılan komik zamda niye sus

Zaten ahmet davutoğlu götüremez bu işi ilk secimde akp gider ozamanda göreceğiz siyasileri ne yapaçağını neler yapaçağını unutma

Birazda mecburiyetten veriyor millet

1950 beri zihniyeti belli olan chp yimi yoksa 17 yıldır koltuğa yapışmış içraatı olamayan sadece ankarada bu ülkenin bayrağı tek diyen bahçelimi ve hala başarıdan bahseden bahçelimi 14 parti bir olup akp deviremeyip hala başarı sayanlarmı

ben proje sunan vaat veren umut veren samimi olan halkla bütünleşen halkın içinde olan lider isterim

söyleyin akp yok sayalım kime oy vereceğiz uçan kuşlaramı

akp mkyk uyesı lokman ayva bıle ıstıfa ettı mkyk uyelıgınden kurucu uye adam ,yazısında bunlarla ugraşmaktan emegımın karşılıgını engellı hakları konusunda alamamaktan, falanca tarıh ıtıbarıyle ıstıfa ettım demış cok uzunca bı yazı ıdı hatta bı konu başlıgına yapıştırmıştım.lokman ayva bıle pes etmış chplı safak payevde ne yapsın adamlar kurucu uyuye bıle gulegule demışler normalde ıstıfa edınce yapma etme dıyen olmamış hop koltuga yandaşlar geçmış hemen .

engellı partısı kurun kardeşım yettı bunların yaptıkları kendı ışımızı kendımız gorelım artık.bır hdp kadar olamadık adamlar canavar gıbı her ıstedeklerını alıyolar ama bızım yalakalar ona bıle oyvermezler oyları boşa gıtmesınmış gıderse nolucak kamudan mı atıcaklar senı, polısmı alıcak senı evden kımden korkuyosunuz anlamadımkı.

enaz yuzde 10 u bulacak bı partı kurulmalı yoksa boş butun yazılanlar yanı sana muhtac hala getırmezsen akpyı ne bır yasa hıcbışey gecmez artık bu meclısten.

Evet engellilerin kurduğu adıda engeliler partisi olan ve kendi göbeğimizi kendi sesimizi duyracağımız bir parti

iyi olur ama ne kurmacabasında olan nede cesaret eden var ortada

Pardon zaten etp partisi var

Bu engelsiz türkiye partisi var 61 parti olarak kurulan buraya destek vermek lazım

polio sekeli engeli olan kişileri ortada bıraktığı için engelli politikasının hepsini doğru güzel yapmıştır. diyemiyorum. Biz ve bizim gibileri mağdur etmiştir. bu yasanın değişmesini bir çözüme kavuşmasını istiyoruz. bir yeri yaparken bir yeri yıkması gibi olmuştur.

Kim adam gibi çalışıyor ki bütün atmalar tutmalar başa gelinceye kadar sonra hepsi kendi cebine çalışıyor ben türkiyede halk için çalışan hükümet görmedim halk için çalışmaya geleni de tepe takla edip baştan indirdi ler oyüzden ben hiçbir siyasetçiye inanmıyorum. Allah sonumuzu hayr etsin inşallah

Ya allah aşkına bu adaletmi 150 bin kişi sınava ve kurayla başvurmuş 4138 kişi alıyorsun nerde görülmüş bu bu hakmı hukukmu adaletmi ya adam öyretmen atamaları için yarın meclisi topluyor şehit ve gazi yakınlarına verilen deger yine ortada ama iş engellilere gelince söyleyecek tek şey aglayanın malı gülene helal olmaz bu dünyada işiniz iş ama öteki yerde merak etmeyin zerre kadar bile şeyin hakkı sorulur ey siyasetciler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt