Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akp engelliler politikasını begeniyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
murat6677;

katılıyorum akp li dayısı olan ataniyor torpille atananlari allaha havale ediyorum hakkımızı yerlere tabi

Bunlarin yaptîgl slnavda blle adaletsizlik var benim arkadasim 53 puanla atandl tipbi sekreter olarak ben ise 74 puan ve tic.mes.lis mezunuyum ve aciktaylm o sizde ders calisln diyen insanlara kapak olsun adsm 53 ile atandl 53 diyorum

he bayiliyorum

Oğlumun rahatsızlığı erken ölümle sonuclanabilir diyerek ki bu ihtimal bizim rahatsizligimizda olması düşük bir durum yaptırdığımız yürüme cihazını ödemiyor nesini beğenecem bu hak hirsizlerinin kendileri olsa yurt dışından gelmezler zehir zikkim yiyesiceler

Hiç beğenmiyorum. Hiç özel sektöre baskı yapmıyor. Al gülüm ver gülüm hesabı geçinip gidiyorlar kendi çevreleri alanında.

AKP bir yalanlar partisiydi, yalanın yanına talanı da eklediler tam oldu! Ne yazık ki bazı engelli arkadaşlarımız sınava girerek, hayal kurarak da olsa hallerinden memnunlar.
Bizi nasıl kandırdıklarına tek bir örnek vereceğim:
Kanun diyor ki engelli olan ve kendisine ait 200 m2 altında bir evi olan vatandaştan emlak vergisi alınmaz.
Kanunun uygulamasına ait yönetmelik diyor ki;
Engelli vatandaş kendisine ait olan evde oturmak zorundadır, kirada oturuyorsa kendi evini de kiraya vermek ve belgelemek zorundadır.
Şimdi benim evim var ve hiçbir geliri olmayan kardeşime bedelsiz olarak bir süreliğine tahsis etmiş bulunuyorum. Aynı şekilde başka bir şehirde
ev bulamadığım için köy yerinde tapusu ve kaydı olmayan bir evde kirada oturmaktayım. Ev sahibi maliye ile uğraşmamak için kontrat yapmaya yanaşmıyor,
başka ev bulamıyorum maddi gücümü aşıyor. Hoş karşılıklı ve sahte kira kontratı yapsak bu kez kira gelir beyanı konulan asgari sınır yüzünden emlak vergisini de aşıyor.
Hasılı emlak vergisinin gerçekte muaf olma durumu hayal ve yalan.

Konuyu çözebilmek için defterdarlığa gittim, mevzuat ile ilgili olarak en üst müdüre kadar çıktım. Adamcağız maalesef kanunlar hep bu genelge ve özelgelerle hükmünü
kaybediyor dedi. Nasıl istiyorlarsa öyle yorumluyorlar. Mahkemeye gitsen de birşey yapamazsın, sineye çekmek zorundasın.

Türkiye insanı kolay kandırılıyor, geç uyanıyor.

kanmasınlar akılları yokmu kanmayan kanmıyo 3 torba kömüre mitinglerde dağıtılan 3 kuruşa kanarlarsa şimdi zırıl zırıl ağlarlar

gerci adamlar yapacaklarına da yaptı arkadaşın arladaşı ortaokul mezunu sözleşmeli personel olarak işe başladı 2000 lira maaş ile ünv. mezunları boş gezerken

Adaletsizlik ve kandırma partisi yazıklar olsun. Arkadaşlar uyanın geleceyinizi bir makarna veya bir torba kömüre vermeyin bakın suriyelilere calışma iznide veriliyor o kadar işsiz varken yakında bırakın memurlugu asgari ücrete calışmak bile hayel olacak bilginize!!!

Beğeniyoruzki bu parti yanılmıyosam 12 yıldır iktidarda, ve iktadarda kalmasını sağlayanlar özellikle engelliler,yaşlılar...

Ben de bu hükümetin bizlere karşı tutumunu hiç ama hiç beğenmiyorum mesajlarını okuduğum arkadaşların cihazlarının elektrikle çalıştığı için elektrik kullanımının ne kadar fazla olduğunun hepimiz farkındayız bundan 10 yıl önce TBMM ne sunulan K.Hükmündeki kararnameler ne oldu elektik ve doğalgazda indirim yapılacaktı hiç lafı bile edilmiyor her Dünya Özürlüler Gününde bir takım saçma sapan vaddelerde bulunuluyor hiç birisi hayat geçirilmiyor 10 senedir başımızdalar hangi derdimize derman oldular. Bundan önceki Aileden sorumlu bakan Fatma ŞAHİN gerçekden çok iyibir insan mış şimdikinin ne adı ne de esamesi var adını bile şahsen ben bilmiyorum bizimle ilgili hiç bir çalışması yok bu durumda bu hükümeti nasıl beğenelim.

ANATOLIA;

kardelenn;

Hak ettiğimiz sekilde yönetiliyoruz bence :) Aziz Nesin Türk Milletinin ` aptaldır derken boşuna dememiş:) Futbol takımı tutar gibi parti tutarsan olceği budur :)

Türk değilim diyosun yani ve buna da kimse sesini çıkarmıyo.. bravo valla Türk Milletine edilen bir hakaretin bu kadar Türkün içinde tekrar altını çizebilmek büyük cesaret

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu adalet nezamana kadar böyle devam ededec 60 puanla atanan var benim puan 74 boştayım nezaman adalet olacak hayatımdan artık sıkıldım

Arkadaşlar bu adalet nezamana kadar böyle devam ededec 60 puanla atanan var benim puan 74 boştayım nezaman adalet olacak hayatımdan artık sıkıldım

Sanırımı "adalet" yerine "adaletsizlik" demek istediniz! (Sorunuzun cevabı ise sorunuzun içinde saklı.)

Sol Koldan Engelliye ÖTV Mağduriyeti
Sevgili arkadaşlar, ben % 60 özürlü raporuna sahip bir engelliyim. (sol kolum dirsek üstünden itibaren yok) ÖTV muafiyetinden yararlanıp bir araç almak istiyorum. Sağlık raporum, özel tertibatlı araç kullanabilir raporum ve H sınıf ehliyetim var. Araç almak için başvurduğumda Bursa' daki Yeşil Vergi Dairesi, engelimin sol kolda olmasından dolayı Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması mevzuatını gerekçe göstererek, benim ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç alamayacağımı söylediler. Mevzuattaki gerekçe ise, ÖTV muafiyetli araç alabilmek için aracın hareket ettirici aksamında özre uygun tadilat yapılması gerektiğidir. Benim ise, herhangi bir tadilat gerekmeden otomatik vitesli araç kullanabileceğim söylendi. (engel sol kolda olduğu için) Kısacası, araçta özel tertibata gerek olmadığı için sol kola vergi indirimi yapılmıyor. Yani sağ kolum olmasaydı. Ya da sağ bacağım olmasaydı mevzuat beni engelli sayıp benden ÖTV (özel tüketim vergisi) talep etmeyecekti. Şu durumda senin sol kolun yok biz seni engelli olarak kabul etmiyoruz veya yeterince engelli kabul etmiyoruz diyor. Daha da trajikomiği mevzuatta kişinin engeli eğer sol bacakta ise ( diyelim ki sol bacak yok ise) otomatik vitesli aracı herhangi bir tadilata ve ya özel tertibata gerek duymadan engelli kişiye özel tertibat sayıp veriyor. ( Bu durumdaki engellilere otomatik vitesli aracın tertibatlı araç sayılıp verilmesini çok doğru bir karar olarak görüyorum) Durum böyle iken, yani kişinin sol bacağı yoksa mevzuat al ben sana otomatik vitesli aracı tertibatlı araç olarak kabul ediyorum. Senden de ÖTV’ yi almıyorum diyor. İş benim gibi sol koldan engelliye gelince, sana özel tertibat gerekmez. Aynı zamanda otomatik vitesli bir aracıda sana tertibatlı bir araç olarak saymıyorum diyor. Sağ kolu, sağ bacağı ve sol bacağı engellilere ben bu hakkı veriyorum. Senin ise sol kolun yok sen git normal vatandaş gibi paranı ver arabanı al diyor. Hal böyle iken sevgili arkadaşlar, size bütün samimiyetimle soruyorum. Devletin oluşturduğu bu mevzuatla ve yine devlet eliyle engelliler arasında ayrımcılık yapılmıyor mu? Maalesef ilgili mevzuatla KOSKOCA devlet kendi engellisiyle sol kol, sağ bacak pazarlığı yapar duruma düşüyor. Bu durumu Bursa Yeşil Vergi Dairesindeki yetkiliye sorduğumda kendisi bana sonuna kadar hak verdiğini, yapılanın düpedüz ayrımcılık içerdiğini fakat mevzuata uymak zorunda olduğunu belirtti. Ben ve benim gibi sol koldan özrü bulunan engellilerin isteği şudur. İlgili mevzuatta engelliler arasında çok büyük bir ayrımcılığa sebep olan bu düzenlemenin değiştirilmesi ve Otomatik vites araçların sol bacak engeli olan arkadaşlarımıza tertibatlı araç olarak kabul edildiği ve ÖTV’ den muaf tutulduğu gibi biz sol koldan özürlü olan engellilere de tertibatlı araç olarak kabul edilmesini ve ÖTV’ den muaf tutulması konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır. Bu konuda engelli dostlarımızın, engelli haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarının ve tabiki Memurlar.Net'in yardım ve gayretlerini bekliyoruz. Naçizane bu konuda biz sol koldan engellilerin umut dolu bakışları üzerinizde olacak.
Not: Konuyu ana sayfaya taşırsanız bizi memnun edersiniz. İyi çalışmalar.

reklamarasi3.jpg

1. Sağlık kurulu raporu için engellilerden ücret alınamaz.
  2. Poliklinik hizmetlerinde engellilerin öncelik hakkı vardır.
  3. Bazı belediyeler, belediye meclislerinde alınan kararlar doğrultusunda özürlüleri şehir içi otobüs, vapur, su, doğal gaz, ev temizliği vb. hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli faydalandırmaktadır. Belediyelerin indirimli veya ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak üzere belediyenizin ilgili birimine müracaat ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.
  4. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeniniz varsa emlak vergisinden muaf olursunuz.
  5. İŞKUR ’a kayıtlı ve işsiz özürlülere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon faaliyetlerinden yararlanabilirsiniz
  6. Şartlara uyuyorsanız sakatlık(vergi) indiriminden yararlanabilirsiniz.
  7. Şartlara uyuyorsanız 2022 özürlü aylıklarından yararlanabilirsiniz.
  8. %50 ve üstü “ağır özürlü” ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa ve tüm şartlara uyuyorsanız evde bakım ücretinden yararlanabilirsiniz.
  9. Şartlara uyuyorsanız araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.
  10. Kamu kurumlarında sakat statüsünde istihdam edilebilirsiniz.
  11. Şehirlerarası yolcu otobüslerinde uygulanan özürlü indiriminden yararlanabilirsiniz. Şehirlerarası yolcu otobüslerinde, Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesinin 11. fıkrası gereği; %40 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti, geçerli ücret tarifesi üzerinden %30 indirimli düzenlenir.
  12. % 40 ve üzeri oranda özürlü olan kişilere ana hat yolcu trenlerinde özürlü kimlik kartını veya özür oranının işlendiği nüfus cüzdanını ibraz etmek suretiyle %20 indirim uygulanmaktadır.
  13. THY tarafından özürlülere yapılan indirimden yararlanabilirsiniz. THY %40 ve üzeri olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlamaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen % 40 ve üzeri oranda özürlü kişilerin, özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''Özürlü'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, özürlü yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanmaktadır.
  14. Müze ve ören yeri girişlerinde, milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parkları girişinde kimliğinizi ibraz etmek suretiyle özürlü indiriminden yararlanabilirsiniz.
  15. GSM operatörlerinin özürlülere yönelik özel tarifelerinden yararlanabilirsiniz.
  16. Özürlü kimliğinizle birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm tesislerde, federasyonca veya il müdürlüklerince düzenlenen spor faaliyetlerine girişte ücret vermeyebilir ya da indirimli özel tarifeden yararlanabilirsiniz.
  17. D-smart engelliler için özel tarifeden yararlanabilirsiniz:
  18. Digitürk engelli indiriminden yararlanabilirsiniz.
Konudaki bilgilerin çoğu kalem rumuzlu vatandaşımızın bilgilerinden alıntılanmıştır.Bu faydalı döküman için kendisine teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar bir okuyup göz atın istedim el insaf neyin demokrasisinden bahsediyor ve ne yin peşindesiniz evet böyle olalım istemedik onlarda istemezdi aza tamah etmeyen çoğu bulamaz.​

soner güc beyefendi.biz ne istiyoruz önce bunu bilirsek neyin peşindesiniz diye ükalaca yazmayız.hastanede yaşadıklarımız calıştıgımız işyerlerinde ötekileştirmelerimiz , işkurdan işe yerleştirildikten sonra sağlam insan performansı beklenmesi 8 ayrı raporlu ilacın 1 kutusuna 4 tl fark verip 860 tl emekli maaşıyla müzeyemi gideyim parklara bahçelerimi gidelim.d-smart al senin olsun normal kanal bile cok bize da ne istiyelimki gms oparatörün den yararlanıyorum güya benim tarifem kampanyalardan pahalı.şimdi bunları uzatmak istemiyorum. ne istiyoruz para pul deyil tabi yoksa allah tan belanımı istiyorsun denilebilir.ak saraylar kara belalar Suriyeliler silahlar pazarlıklar döner dolaşır bizim gibi garibandan çıkar kardeşim 860-24(ilaç farkı)-5(hastane)kaldı 830tl bir ilaçta hesapladım 760tl bana kalıyor. şimdi müzeyemi bedava gitsem park bahçemi dolansam birde aklıma d- smart geliyorda şimdilik gerek yok.soner güc son cümlen olmasa bukadar gerilmeyeceğim birde gerilmek yaramıyor sonuçta onun indirimi yok.oda para.

soner bey sizin belirtdiğiniz 12.ci maddeniz trenler ücretsizdir %20 indirimli değil %20 indirim 2000li yılların ilk günlerinde uygulandı şu an şehirler arası ve bölgesel trenler hızlı trenler ücretsiz

'aza tamah etmeyen çoğu bulamaz' lafını engelliler için yakıştırdınız ya.. neyse!

ben de size derim ki bu zihniyetin özünde 'ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' var.

Bir kaç madde daha var unuttunuz soner bey, engellileri adam yerine koyduk, hatta eski sağlık bakanı gözleri kör olan ve zam isteyen işçiye kör olduğun halde iş vermişler ne zammı istiyorsun terslemesi, engelli kadroları neden doldurulmuyor veya atanamıyorlar.Burda ağır engelli olanlara her türlü yardım yapılsın ona sözüm yok çalışabilecek olanlara dilenci muamelesi yapmasınlar.Sizin dunyanız 18 maddeden oluşuyor, bazıların dunyasıda pahalı saatler, yolsuzlukları, rüşvetleri , sarayları köşkleri, mutlu mesut geciniyoruz.

Sadece ben adalet istiyorum bu hukümetten 74 puan alıp boştaysan 60 puan alan kamu memuru oluyorsa sırf o bölümü bitirdi diye işte buna adalet istiyorum ama düzeleceyinide zannetmiyorum böyle gelmiş böyle gitmemeli bence sayın akp liler

Şu ana başlıklar olursa memnun olabilirim.

1-Engelli araç alımlarında KDV muafiyeti ve faizsiz kredi (Faizsiz krediyi alt gelir grubu engellilere uygulanmalı).Engelli araç alım ve satımındaki bürokratik zorluklar minimize edilmeli.
2-Armatör ve büyük balıkcı teknelerine sağlanan akaryakıtta ötv indirimi her ay belli bir limite kadar ortopedik engelli olup özel tertibatlı aracı olan engellilere de uygulanmalı. % 90 üzeri engelli adına kayıtlı araçlarda bu oran 1/4 oranında uygulanmalı. Neden derseniz %90 üzeri engelli araçları bence tamamen amacının dışına çıkmış durumda akrabadan bu durumda engelli bulan herkes araç almaya başladı.
3-Engelli istihdamında işe engelli değil, engelliye iş bulunmalı. Ataması yapılan bir çok engelli arkadaşın iş yeri fiziki şartları çok olumsuz durumda ve arkadaşlar büyük sıkıntı içindeler.
4-Engelli bireyler sokaklarda uzaylı muamelesi görmeyecek şekilde topluma entegrasyonlarının sağlanması ve toplum içinde gerekli olan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmeli. Toplu ulaşım Araçlarının her bölgede engelli bireylerin fiziki durumlarına uygun hale getirilmeleri sağlanmalı.
5-Ağır engelli eşi, çocuğu bulunan kişilere erken emeklilik hakkı tanınmalı.
6-Engelliliği önleyici yasal düzenlemeler sıkı şekilde takip edilip uygulanmasının takibi yapılmalı.

tabi ki artısı fazla.Bugüne kadar yapılmayan düzenleme ve olanaklar sunuldu.Ufak tefek eksikler mutlaka olacaktır.İnanıyorum ki zamanla buda telafi edilecektir.

beğenilecek bir tarafı var mı ki bende engelliyim fakat bana verilen oran %32 şimdi ben engellimiyim değil miyim. Devletin bir kurumu olan silahli kuvvetler beni askere almayıp çürük raporu verirken devletin diğer bir kurumu olan hastaneler bana istenilen oranda rapor vermiyorlar diğer bir devlet kurumu olan emniyet yine engelli olduğum gerekçesiyle polislik için başvurumu kabul etmiyor,bu nasıl bir adalet ben neyim Allah aşkına bu ülkede yaşamaya hakkı olan bir vatandaş değil miyim, bu şartlarda nasıl bir yaşantım olabilir ki beni ne sakat sayıyorsun ne de ben sağlamım...

Allah sonumuzu hayırersin kullara kaldıysak bugünde öldük yarında ama allah herşeye kadirdir nerde haksızlık varsa nerde adaletsizlik görüyordur bu dünyada olmasada öteki dünyada iki elimde yakalarındadır

AKP nin faşizan politikaları eğitim,sağlık,adalet,dış politikalarında iflas etmiştir.Ülkeyi kaosa ayrımcılığa iç savaşa sürüklemekten başka bir şey yaptığı yok.Ayrıntılı anlatmama gerek yok açınız googleyi araştırın okuyun.Sadece son günlere damga vuran aksaraya bakın.Köylünün,işçinin,engellinin rızkına göz dikip bizden aldığıyla,bizim paramızla,maliyeti 1 milyar 370 milyon TL olan, mahkemenin durdurmasına rağmen 1000 odalı kaçak aksarayı savunan insanlar olduğu sürece semer vuran çok olur. Durmak yok,yolmaya devam.

bizim bütün sorunlarımızı çözseler ne olur (öyle bi durum yok) ülkenin içine etti adamlar

never

3 aydan 3 aya insani bir süre değil verilen miktarlarda çocuk harçlığı olabilecek düzeyden ileri gitmiyor. empati kuramıyorlarsa o dolgun maaşlarını 3 aydan 3 aya bile almaları durumun vahametini anlamalarına yardımcı olacaktır eminim. her ay ttnet fatura gönderir, ev sahibi kira ister. elektrik idaresi fatura gönderir, belediye su faturası gönderir, bakkala zar zor yazdırdığın şeylerin parasını ister. taksitle bir şey almaya çabalarsın aylık gelirin olmadığı için gerisin gerisi için burkularak eve dönersin. bizlere insanca yaşamayı reva görmeyip 3 aydan 3 aya gazımızı alan hükümete sevğiler. Allah sizleri bizim durumuza düşürmesin inşallah.

amin polo,yokluğu herkes bilmez,altı delik ayakkabıyla gezmenin nasıl olduğnu altı delikli ayakkabı giyen bilr,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt