Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP için milyonlarca sakat değil, belediye başkancıkları değerli! [Tartışma]

hiç bir cıkarımda yok yemin ederim

cünkü nankör deyilim

türkiyede Tek ben deyilim ki %60 milyon kişi hasta AKP

Rotinda

arkadaşın üslubu pek tartışmaya müsait değil malesef, bence girmemek lazım o konulara.

ama aslında b üsluplarıyla kötü bir resim verip oy attıkları partiye zarar verebileceklerinin farkında bile değiller.

Ben isterdim ki benim bir önceki sayfada yazdıklarımı akp.yi tez olarak alan birinin çürütmesini, hayır senin söylediklrin yanlış demesini, bu kadar sitrese girmezdik hiç olmazsa, ama yok nerede birtane bile göremedik şimdiye kadar.

başkalarının hatalarını söylerken iyi, ama akp ile ilgili birşeyler yazılmaya görsün, a bir girizgah başlıyor, darbe, pul olan paramız, musluktan akan çamurlar veya tek parti döneminden seçmeler, ama akp.nin hataları söz konusu olduğunda ya uslup sertleşiyor ya da ben bilmem beyim bilire dönüyor mesele.

yazık ya aslında çok üzücü, hepimiz aynı ülkenin sıradan vatandaşlrıyız, kendi çıkarımızı düşünmemiz gerekirken, Tayyip baba, Başbuğ bilmem kim, Kılıçtaroğlu, bir dürüst insan oğlu muhabbetine giriyoruz, aslında olan sadece bize oluyor...

devletin tepesi ile tabanı aynı zihniyeti taşımasa olacağı budur kanun çıkamak yetmez uygulamak için adam gibi adam olması gerek

SpeedyGonzales;

kardesim ben AKP olarak tek basıma 4 kisinize yetiyorum uslubumu beyenmiyosun AKP % 60 girse site cöker altında kalırsın

sen emin ÇÖLAŞAN gazetesini oku keyfine bak bu konular seni aşar ben rotin konusuyodum senle deyil

bundan sonra yorum yok TIPPP...

SpeedyGonzales;

Haklısınız ve ne yazdık ki toplumun çoğu partileri takım olarak görüyor ne olursa olsun savunuyor. Gönül isterdi ki insanlar fikirleri savunsalar, haklı durumlara haklı, haksız durumlara haksız diyebilselerdi.

Gördüğünüz gibi tüm bunlara rağmen AKPnin engellilere yönelik olan politikalarını savunan "engelli" arkadaşlar da var.... Böyle bir toplumdan hükümetin korkması ve düzenlemeye gitmesi için hiçbir neden yoktur. AKPyi ne kadar seviyorlarsa sevsinler, bu başlıkta AKPyi savunmaları hiç hoş olmadı

Sürekli kandırılmış, hakları yenmiş bir toplum iki lokma verene de minnet duyuyor işte, apacık ortada...

Saww

Hukukun milleti olmaz, hukuk hukuktur, Anayasa yazılırken de birçok enstrumandan faydalanılır.

.

Ben hiç katolik bir ülkenin doğru olan müslüman ülkenin kanun veya hukukunu kullandığını görmedim:confused:

Elbette doğru olan herşeyi örnek alabiliriz. Uygulayabiliriz. İnsanlığa faydalı olan hiç bir şeyin argümanın milliyetciliği olmaz.
İlac ı romalı yaptı diye kullanmamazlık yapmam. Ama ilaç başka bu iş başka!

Hukuk kuralları o ülkenin yapsına uygun olmalıdır. Orada yaşayan insanların inancına örfüne adetine uygun olmalıdır.

Elbette evrensel hukuk kuralları her yerde aynıdır. Ama siz gidip katolik roma hukukunu müslüman bir ülkeye uygulayamazsınız!!!

bu ülkede 8.5 milyon engelli var deniyor, bunlar en az 2 kişiden aile olsa eder:17 milyon insan.hadi yarısı oy kullanmasın...
şimdiye kadar neredeydiniz diye adama sorarlar???
yetmez ama EVET diye haykırırken neredeydi aklınız diye adama sorarlar???
hiç merak etmeyin gün gelir bir paket makarna ve bir torba kömüre ''EVET'' diyenler çok olur...

Saww öncelikle Roma halkının kökeni pagandır, hristiyanlar ilk zamanda çok zorluk çektiler ki, sanıyorum bu durum en az Romanın ikiye bölünüşüne kadar devam etti, bu durumda onlar da, Biz de Senin mantığına göre Pagan Roma'nın hukukunu kullanıyoruz demektir.

ama işin bu fasafiso kısmını bir kenara bırakırsak, örf-adet, gelenek-görenek hukukun temeli en azından günümüzde olamaz, olmamalıdır, Çünkü o zaman oortaya şöyle bir sorunsal çıkar.

Hangi yörenin adetlerini standart kabul edicez? kimin örfü, kimin adeti?

bu toplumda yaşayan gençler olarak sanırım örf-adet zırvasının keskin yanlarından hepimiz bir parça müzdarip olmuşuzdur, onun için kalsın, gerek yok, hukuk ve dolayısıyla devletin mesafesi herkese-her kesime karşı eşit olsun yeterli.

rotinda;
seninkisi şimdi saplantılı düşünce değilde ne arkadaşım..

Golden heart peki sence bu olanların sorumlusu kim?
7 evvel bu sözü veren ve yerine getirmeyen kim?
10 yıldır ülkeyi yöneten partiyi değil de , muhalefet partilerini mi eleştirecez?

demişsin..birincisi ben akp'yi falan savunmuyorum..en azından engelliler alanında daha iyi şeyler yapabilecek durumda iken yapmadığını düşünüyorum..bunuda yukarda belirttim..ikincisi,sen sanki benim akp yi savunduğumu ileri sürerek aslında bir partiye olan hıncını açığa vurmuşsun..halbuki "kalpsizsevgilim" nickli arkadaş bas bas bağırıyor orda akp gibisi varmı diye..onu değil beni tercih etmişsin..üçüncüsü,ben sana muhalefeti eleştir dedimmii allah aşkına..düzgün oku bence yazdıklarımı..ben dedimki,muhalefet niye var..iktidarın yanlış politikalarını önlemek,eleştirmek için değilmi..ee ! şimdi sen akp ye burda saydırana kadar,muhalefet orda işini yapsa,iki kat daha fazla çabalayıp bizim hakkımızı arasaya..demokrasinin düzeni bu değilmidir..sen burda konuş dur..kime ne ? en azından meclisteki muhalefet bişey yapabilir..demek istediğim buydu..bu sefer anlaşılmıştır umarım..bakın yine diyorum,bana saçma sapan sözlerle gelmeyin..Ben koyu akp'liyim.Ancaaaaaak benim engelim,sizlerin engeli sözkonusu iken babamı bile tanımam.. Anlaşıldı değilmi..neyi savunduğum,burda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini anlatabildim değilmi..oturanboğa nın başlığı bu şekil atması yanlış..dediğimi yine savunuyorum..eğer bundan bir pay çıkardıysan,yanılıyorsun arkadaşım..orda da demek istediğim anlaşılmamış..

Pis pis SİYASET VE POLİTİKA kokmuş burası... yazık yazık :eek:

sanırım örf-adet zırvasının keskin yanlarından hepimiz bir parça müzdarip olmuşuzdur, onun için kalsın, gerek yok, hukuk ve dolayısıyla devletin mesafesi herkese-her kesime karşı eşit olsun yeterli.

O kadarda ilkel bir hukuku kulandığınızı bilmiyordum:) Benimkisi sadece lisans hukuk hocası, aynı zamanda bir avukatın derste verdiği bilgiden ibarettir.
Roma Hukukunu kullanıyoruz demişti.

Gelelim örf adet meselesine bir davalık konu varsa önce kitaba bakarsınız. Bunun yanıda o insanların yaşantısınada bakmazsanız en doğru kararı veremezsiniz.

Atıyorum. Düne kadar zina suçtu. E adam iki evliyse otomatikman devlete göre suçluydu. Adamın karısı 2. bir eş için adama izin vermişse devlete ne?
Böyle kanunların neresi herkese eşit anlıyamadım?

Bu nasıl devletin herkeze eşit mesafeliliğidir?

Bu yasaların alayı kapitalizt zengin zümre için yazılmış zırvalardır.

Allah zaten kitapda bazı kanunlar koymuş. Adam öldürenin cezası ölümdür. Zarar verenin cezası aynı şekilde ceza alması gibi.
Zarar verenlerin tazminat vermesi gibi...

Ama siz bütün dünyaya hitab eden kanunları istemeyip. Böyle ilkel zenginlerin menfaatlerini koruyan kanunlara tabi olupda bunuda bana dayatıyorsanız orada bir problem var demektir.

İlahi kanunlar 3 aşşağı beş yukarı her erde aynıdır. Yani ihtilaf-kavgaya sebebiyet vericek bir kapı bırakmamıştır.

Ama siz insan yazgısı kanunlara tabi olmakta ısrarcıysanız. Gidip bir beyninizi kontrol ettirin derim. Veya IQ nuzu ölçtürün.

SAwwÖncelikle şu hakaret işinden bir vazgeç istersen, ben iq'mu okula başlamadan önce ölçtürmüştüm,bana gösterdikleri geometrik şekilleri tanıdığımı hatırlıyorum, bu da sanırım iq'mla ilgili bir sorunum olmadığını gösterir.

Hangi kanunların ilahî kanunlar olduğunu ıspatlamak gibi bir şansımız yok, sadece innabiliriz, e bunun içinde ortada birden fazla kitap olduğuna göre, bunu genel-geçer bir kanun haline getiremeyiz.

ot meselesinde sana katılıyorum, poligami ise apayrı bir konudur, ama sanırım bunların benim yazdıklarımla bir alakası yok.

Ayrıca ben devlet eşit mesafede olmalı dedim, devlet çok adaletli, herkese eşit mesafede falan demedim, bir yerde yolsuzluk varsa hangi tip hukuk sistemi olursa olsun varlığını sürdürmeye devam edecektir, ta ki bu yoluzlukla etkin bir şekilde mücadele edene kadar.

Cinayet, hırsızlık, şu, bu çözmeniz için Şerrî hukuka ihtiyacınız yok, çünkü bunların sebebini oluşturan pek çok faktör var, o toplumun maddî durumu, eğitim seviyesi vs.

AKP'li arkadaşlar, bu yazımın neresine itiraz ediyorsunuz, hala anlamış değilim. Yanlışım varsa düzeltin lütfen, ama siz "AKP için milyonlarca sakat değil, belediye başkancıkları değerli " başlığını içerlediniz? İyi ama, başlıktaki yanlış nedir? AKP belediye başkanlarının ve bürokratların değil de bu yasaya dur diyen ve yasadan mağdur olan milyonlarca sakatın yanında durdu da ben mi bir şey kaçırıyorum?
Sorumlu AKP, mağdur eden AKP, "yapmayın" çığlığımızı umursamayan AKP, kendi yasasına sahip çıkmayan AKP, dağ gibi kaldırımlara, erişilmez toplu taşıma araçlarına, rampasız merdivenlere, kör eden kaldırımlara yol veren AKP. Bu kadar barizken her şey ve bir de temel duruşumu daha bu başlığın ilk mesajından sonra yazdığım aşapıdaki mesajım belirtmişken, nedir bu "AKP'ye saldırılıyor" tavrınız?

"AKP yanlış yapıyor. Bu yasa sakatlar için korkunç bir durum. Bugüne kadar yapılan onca iyi icraata büyük gölge düşürür. Bu tavrı nedeniyle sevdiğim partime karşı kırgınım" gibi basit bir eleştiri yapmanız bu kadar mı zor?

Bırakın arkadaşlar partisini şusunu busunu. "A" dense "sanki CHP daha iyi", "B" dense "sanki eskiden daha iyiydi", "C" dense "nankörsünüz vs. diye diye yapılan her yanlışa bahane uydurup suça ortak oluyorsunuz. Yazımı bir daha okuyun. Varsa itirazınız, "şurada yanlışsın" deyin, eleştirin. Ama adam bize tecavüz etmiş, bari siz de bize bakıp "ama adam yakışıklı, hem de iyi şoför.. daha kötü biri de olabilirdi. Sabır. Hem belki de hakkınızda hayırlısı buymuş" demeyin!

Yahu bunların referandumla, AKP'ye oy vermekle ne ilgisi var! Ne olur anlamsız particilik yaparak tartışmayı yolundan çıkartmayın! Birileri "AKP kötü" dedi diye insanlar "ha tamam o zaman" mı diyecek!

Burada konuşulması gereken şey basit: AKP bu cüretkar tercihinin bedelini ödemeli. Milyonlarca sakatın değil de 7 yıldır taş üstüne taş koymamış belediye başkanlarının ve bürokratların yanında yer almanın siyasi karşılığını görmeli! Dünya bir yana, bana sokakları zehretmek isteyen karar bir yana!

oturanboğa;
Bırakın arkadaşlar partisini şusunu busunu. "A" dense "sanki CHP daha iyi", "B" dense "sanki eskiden daha iyiydi", "C" dense "nankörsünüz vs. diye diye yapılan her yanlışa bahane uydurup suça ortak oluyorsunuz. Yazımı bir daha okuyun.

işte attığın başlığa kafamı takışım sebebi bu..sen başlığa akp yazarsında bunca millet A partisi B partisi demekten uzak olurmu sence..görüyorsun zaten..particilik yapan bazı arkadaşlar hazır konumda zaten..bence demek istediğim gayet ortada.ha diyeceksin belki,o üç harfmi başlıkta bunca sorunu yapan.evet o üç harf..c-h-p de olabilirdi bu..ama bunlar nerede olursa olsun bir parti,ve siyaset gereci.burda bu sitenin admini olarak bence bilik beraberlikten yola çıkıp,herkesi bu yolda sürükleyebilirdin..ama öfkenle yola çıktığın için,daha büyük bir desteğin yolunu kestin..başından beri başlığına kafamı takmam bundan..bende istiyorum şöle bir sorunumuz olduğunda birlik olalım..tek bir ses çıksın..partilerin adı bile geçmesin..tek partimiz engelli partisi olsun..ama yok işte..ahmet bir sorunum var dediğinde o ahmet,bin ahmet olmalı..mehmet deyincede aynısı olmalı..neyse özetle; bende senden farklı bişey düşünmüyorum..sadece burda şu oldu; öfke yükseldi,muhalif olanlara söz etme yeri doğdu,ancak burdan hiçbir birlik,beraberlik,çözüm çıktımı..hayır..çıkmazda..

bülent abi,sen ne yap biliyomusun ? bu 40-50 bin üyelik sitede nasıl bir ve bareber hareket edebiliriz ? bu ruh nasıl aşılanabilir herkese ? bu esip gürlemek yerine daha somut adımları atan engelli üyeler nasıl bir araya gelir ? tek elden nasıl kararlar alınıp,uygulanır? bunların nasıl gerçekleşebileceğini düşün.bunca sene olmuş bu site açılalı,müdavimleri de var ancak hiç birlik beraberlik yok..bi kere engelliler bir sorun duyudumu " yemişim partisini" demeli..o soruna yönelmeli..ben bunu hayal ediyodum bu siteye üye olurken..ama yok..

Ama adam bize tecavüz etmiş, bari siz de bize bakıp "ama adam yakışıklı, hem de iyi şoför.. daha kötü biri de olabilirdi. Sabır. Hem belki de hakkınızda hayırlısı buymuş" demeyin!
;);););)...
Hatta ahmet çakarı konuk yorumcu alsak'' Tecavüz kaçınılmazsa kendini rahat bırak zevk almaya bak''

arkadaşlar burada olay bize söz verilipte yerine getirmeyen yerel yönetimler. meseleyi kökten siyasi oturuma dönüştürmeyelim lütfen!

golden_heart;

arkadaşım durumu o kadar iyi açıklamışsınki üstüne söz söyleme gereği duymadan seni canı gönülden destekliyorum!

Tamam AKPnin adını ağzımıza almıyoruz diyelim, kime karşı birlik olacaz? Yasanın sorumlu AKP iken nasıl AKP ye karşı olmadan protesto etmeyi düşünüyorsunuz? Benım aklım almıyor, bi AKPli cevap verirse sevinirim.

Sözünde durmayan yerel yönetimler değil, diyen oldu mu ?

İşte suçlu olduğunu kabul ettiğiniz o yerel yöneticiler ve sorumlular bu yasa sayesinde korunacak 3 yıl daha.

Bir AKPli şuna cevap versin: Yasayı çıkaran AKP ise suçlu nasıl AKP değil? Suçlu AKP ise neden karşı çıkmayacakmışız? Birlik olmamız için zalimi alkışlamamız lazımsa birlik lazım değil. Bizim kitabımızda zalime zalim deniyor, ötesi yalandır.

AKPyi parti olduğu için değil, iktidar olduğu için eleştiriyoruz. İktidarda CHP olsaydı ve CHP bunları yapsaydı o zamanda CHPyi eleştirecektik. Particilik yapan bu yasanın sorumlusu olan AKPyi savunanlardır. AKPnin bu durumda savunulacak bi durumu yoktur ve tepki konulacak biri varsa o da AKPdir gidip muhalefet partilerini suçlayacak değiliz, şükür bu kada şuursuz değiliz.

Sizin asıl derdiniz AKP ise gelip burdan birlikten bahsetmeyin, öncelik derdiniz engelliler olunca o zaman gelin birlikten konuşun.

Bir düşünün: Ali hırsızlık yapmış ama Alinin Annesi diyor ki: "Siz Alinin hırsızlık yaptığını söylemeseniz o zaman ben de sizinle beraber hırsızlığın kötü olduğunu savunacam, ama eğer hırsız oğluma hırsız derseniz ben o zaman hırsızlık iyi bişeydir diyecem" dediğini farzedin.

Burdaki AKPli arkadaşların durum da aynen budur.

rotinde;
sen söylenilenleri,en azından benim dediklerimi çarpıttığın müddetçe sana hiç bir açıklamam olamaz..ama ben sana haitaben son kez yapacam bu açıklamamı.ben diyorum bişey sen diyon başka bişey..ben diyorum bu konunun amacı bu olmamalı,amaç böle oluncada bunlardan bahsetmek anca bölünmeye sebep olur..sen diyorsun bana akp'li,chp'li bilmem neli..ha bide akpyi iktidar olduğu için sen burda eleştir dur..bir sene de eleştirip dursan burda,bir sene sonra gelsem buraya yine aynı yerde olursun.sen eleşetirmeyeceksin kardeşim..anlayın bunu artık..siz eleştiriyi yapacak olanlara yöneleceksiniz..sizin eleştiriniz anca burda kalır..hala anlamakta direniyorsunuz..diğer muhalif partiler eğer sizin şuan yapmaya çalıştığınızı yapmıyorsa,onlar orda saksı niyetinemi var..oooh at topu iktidara,iki söv,iki hakaret et,ikide beddua et..noldu eline ne geçti kardeşim ? iktidar bişeyi ters yapınca,onlar bizim için orda doğrusunu yapsalar ya diyen eyyyy arkadaşlar diğer vekiller ne için var..chp-mhp vs vs niye var..işte bu gün için var..sizi,bizi savunmak için var..yanlış yapılan durumda tekere taş koymak için var..yoksa senin 3-5 kelimen buhar olur uçarda emeğine yazık olur..anlayın artık bunu..kin nefret kusarak,beddua ederek bi yere vardım diyen varsa çıksın hadi ? son olarak bu son yorumum da dahil akp hükümetini bu konuda savunmadım,savunmuyorum..olurya yine biri çıkarda sözlerimi çarpıtır..

Hak ettiğiniz şekilde yönetilirsiniz.

Golden heart.

Muhalefet partilerini sessiz kalmasından dolayı eleştirirsen sana hak veririm, hangi parti olursa olsun...

Bana göre asıl suçlu AKPdir ve ben AKPyi suçluyorum bu konuda fikri olaral gel AKPyi savun haklıysan haklısın derım ama siz diyorsunuz ki AKPyi eleştirmeyin, isim vermeyin ve birlik olalım... kime karşı? hayaletlere karşı mı? iktidarda olan belli, yasayı çıkaran belli, söz verip sözünde durmayan belli.. Asıl suçluyu bi kenara itip CHPyi neden sessiz kaldı diye mi eleştirelim? İstersen sen böyle düşün böyle eleştir kimse sana neden CHPyi böyle suçluyorsun diyemez çünkü haklısın evet onlarında Genel Başkanı sessiz kaldı duruma ama asıl suçlu AKPdir siz bunu niye anlamak istemıyorsunuz?

Hakkını da vermek lazım ki CHPli Payev tepkisini koydu koymadı değil ama yine de sen Genelbaşkanı eleştir ben sana haksızsın demem, haklısın ama desen ki AKPyi eleştirme bu olmaz.. asıl suçlu AKP zaten.

AKPdir sever de döver de demediğiniz kaldı...

Herkes Baksın Dalgasına Kimse Benim Partim Kötü Yaptı Demez Neyi Tartışıyorsunuz. Yani Bugünki İktidar Ak Parti değilde A.B.C Vs Başka Parti Olsa İdi Burda Ak Partiye Yüklenen Arkadaşlar Kendi İdeoloji lerine partilerine böyle yüklenecekmiydi. Kesinlikle Hayır, Ozaman Boş Konuşmaya Gerek Yok...

rotinda;
hala aynı zihniyet..
CHPyi neden sessiz kaldı diye mi eleştirelim
arkadaşım sana bariz bi şekilde git muhalefeti eleştir dedimmi ?yada iktidarı eleştirmeyeceksin dedimmi ? sana şunu soruyum;
demişssin ya akp karşı birlik olmayacaksak neye karşı olcaz diye ? hadi bu gün akp var,yarın başka parti olduğunda nolacak ? bu sefer başka partiyi zikretcen..demek istediğim şu,partiler gider gelir..önemli olan birlik olunduğunda,hangisi başa gelirse gelsin bizi kaale almalı..sen takmışsın kafayı akp ye..illa senin gibi akp deyip burayı siyaset alanına mı cevirelim,senin sözlerini doğrulayıp egonu tatmin mi edelim ? nerde kaldı engellilerin çıkarı ?bırakın bu işleri..bu zihniyette bir arpa boyu yol alamazsınız..konuşur durursunuz..partiler için sarfedeceğiniz her söz boşa vakit kaybı..sen ahmete partini sevdiremezsin,ahmette sana partisini sevdiremez..bu yüzden burda illa iktidarı atmak tutmak yerine bence yukarda oturanboğa'ya sunduğum önerilere yoğunlaşmalıyız..aynı şeyleri konuş konuş nereye kadar.büyük adımlar atılmalı..

Al sana osmanlı adımı iki ileri üç geri, senin sağlık bakanın bunu derse yakışık almaz işcinin haksız olduğunu varsaysak bile olayı tam bilmiyoruz ,ama düşmez kalkmaz bir Allah tır.

bülent abi destekliyorum seni
akp hükümeti şuan bir sağlık çalışanı olarak eczane hastane v.b berbat durumda bi hastaneye gittiğinizde ilgi alaka görebilİyormusunuz, benım açımdan şüpheli eczane ye gittinizde ise muyane ücreti ilaç farkı falan filan.

verdilkeri sözleri yerine getirmeyen bir hükümet benım düşüncem saygılarımla

Al sana osmanlı adımı iki ileri üç geri, senin sağlık bakanın bunu derse yakışık almaz.

'osmanlı' öyle yazılmaz. Böyle yazılır:OSMANLI İMPARATORLUĞU. İkincisi ilk defa duydum iki ileri üç geriyi.
Bi google yapalım dedim. Çünkü akla mantığa aykırı geri gitmesi. Bir vilayetten doğup 3 kıtaya adalet götürmüş koca bi çınara senin gibi zır cahiller böyle yazar.mehter takımının 2 ileri 1 geri yürüdüğünü sanmak - uludağ sözlük

Recep akdağ dediğin adam konusunda haklısın.

Osmanlı nın niye yıkıldığını öğrenmek istiyorsan.. Mehmet Genç in kitabını alıp okuyacaksın. İnsanların açgözlülüğü ve kapitalizm hepsi doğru orantılıdır.

Allah sonumuzu hayır etsin

bunlar sap ile samanı birbirine karıştırmışlar

Goldenheart

Söylediğimi kişisel algılama, ki bu forumda açıkcası saygı duyduğum üyelerden birisin, ama senin savın bu konuda yanlış.

Muhalefet partilerini görevini yapmadığı için eleştirelim diyorsun, haklısın, admların işi hükümeti denetlemek.

ama her yanlış yapıldığında tek yapılması gereken şey muhalefetin tutumu üzerinden konuşmak olamaz, Çünkü bu hataya sebep olan hükümeti kuran parti akp.dir ve tabiki de eleştiri oklarının hedefi olmasından daha doğal birşey olamaz.

Sen öyle yapıyorsun demiyorum ama, akp.ye oy vermiş olanlardan bazıları malesef akp.ye dokunulmazlık zırhı giydiriyorlargiydirmeye kalkıyorlar, bu olmaz, demokrasilerin işleyebilmesini sağlayan şey herkesin doknulabilir olmasıdır, yoksa bunun adı diktatörlük olur.

Senin de dediğin bugün akp gider yarın başkası gelir, ama, kabul et kardeşim, bazıları var akp.ye siyasî bir partiden daha fazla anlam yüklüyorlar.

Eskiden bunu bazı chp.liler yapardı, şimdi ak.ye oy verenlerden bazılrı ve karşısındakileri yaftalayarak susturmaya kalkıyorlar, bu tehlikelidir, hiçbir şekilde mantığı yoktur, olamaz.

Tekrar geri dönelim konumuza, muhalefetin beceriksizliği milyon kere söylendi, bir milyon bir olmasının pek bir faydası yok, o zaman demek ki kendi muhalefetimizi de kendimiz yapacağız, muhalefet zorlamıyorsa, biz akp.yi doğruyu yapmaya zorlyacğız, yapmazsa oy vermiycez.

önceki sayfalarda bir yığın yanlışını saydım, bunları yapmış olmaları köpeksiz köy bulup da değneksiz gezmek değildir de nedir?

ayrıca, birlik lunsun falan diyorsun iyi güzel de, benim Bülnnt beyin yazısından ladığım şey zaten akp.nin hali hazırda organize olmuş engelli sivil toplum örgütlerinin sesine kulak vermediği yönünde, ben mi yanlış anlıyorum?
10 yıldır iktidarda olup syu

speedygonzales;
sende sana karşı yapılan eleştirilere sakinlikle cevap verdiğin için saygı duyduğum birisin..bunu bir çok kişi burda beceremiyor..

muhalefet partilerini eleştirelim dedimmi hatırlamıyom,belki demişimdir ancak bu anlamda dememişimdir..şunu kastettim;bir vatandaş olarak yapılan yanlışı en tepeye sıcağı sıcağına sölemenin ,bildirmenin yolu muhalefetten geçmiyormu ? öle ise muhalefete yoğunlaşmak ve onların bizi temsilen eleştirmesi daha mantıklı değilmi..hangimiz sesini duyar burdan iktidar..gerçi muhalefet herşeyin farkında değilmi ? farkındadır..ama bir tek emine ülker tarhan ın yanında başkalarıda olmalı..buda birlik ile hareket edebilirsek,o şekil sesimizi duyurabilirsek ancak o zaman olur diye düşünüyorum.

birileri partisinin fanatiği olabilir..bu insanın doğasıdır..bende partimi severim..ancak önce de dediğim gibi bizler sözkonusu isek benim için iş değişir..ancak o fanatik kesime laf anlatmaya çalışmak,tespitlerinin doğruluğunu kanıtlamaya çalışmak,hele hele burda bu konuda yapmak gereksiz bence..konuya bütünü ile tepeden bakarsak bu konu aslında bir haksız tutuma karşı birlik olmayı işaret ediyor..yazının başlığı bir kesimi tetiklemiş olsa da herkes partisini bi kenara atıp (muhalifcisi de iktidarcısı da) bu soruna yoğunlaşmalı..burda ne iktidar yanlısı muhalefete öfkelenmemeli,nede muhalif yanlısı iktidar yanlısına öfkelenmemeli..yapacağımız şu ya;
birincisi zaten bu yasayı kimin geçirdiğini herkes biliyodur..bunun üstüne konuyu saptıran,iktidar zamanında şöle yaptı böle yaptı demek açılan bu konuyu değersiz kılar.ikincisi,burda bu haksızlığı yapan partiinin sürekli zikredilmesi bence kimseye fayda sağlamaz..görüldüğü üzere bazı kesimi bile destek olmaktan alıkoyar..çünkü burda herkes yürüme engelli değil,herkes görme engelli değil..böyle olmayanların,olanları anlayabilmesi biraz zordur..hani bir laf vardır ya ,tuzun kuru diye..o hesap..onlarında desteğini almak için hassas davranmak gerek..diyebilirsiniz,"napalım yani iktidar yanlılarına,sizin iktidarınız haklımı diyelim" ..öle de demeyin ama o teraziyi dengede tutmak gerek..ve de bu site kaç bin kişi ise en azından 3 te 1 i istendiğinde birlikte hareket etmeli..ben başından beri bunu savunuyorum..sınav olacağı zamanda bu zamanda..
ha bide bir partiye oy vermemek bence ceza değil..düşünsenize oy vermedin ondan sonra gelecek olan parti,o cezayı senin verdiğini düşünüp senin için yeni bir şey yapacağını sanmıyorum..oraya çıkan bi kere oranın ihtişamına kapılabiliyor..bence hak aramakla olacak bir şey..artık medya bolluğu var.artık gazete bolluğu var..imkanlar var..dernekler var..bilmem neler var..bunların sert adım atmaları lazım..en basitinden bu site de birlik oluşması şart

ses vermelerini sağlayacak bir şey olmalı..bir çıkar yolu oluşturulmalı..ama nasıl ? bunun cevabı aranmalı bu konuda bence..

Goldenheart

Öncelikle yukarıdaki yazımdaki yanlışlardan dolayı kusura bakılmaya, Yeni klavyemin mendeburluğu biraz, basmıyor bazen.

demişsinki bir kesiminde desteğini almak için hassas davranılmalı, haklı olabilirsin, fakat aynı hassasiyetin başkaları için gösterilmediği bir gerçek.

bu mesajda amacım akp şunu yaptı bunu yaptı demek değil, yanlış anlama, ama madem hassasiyet dedin, ne akp.nin, ne de akp.ye oy vermiş bazı kimselerin bu hassasiyete zaman zaman dikkat etmediği birr gerçek.

bak mesela dindar değil de tinercimi olsunlar meelesi...

Ben bir Deistim, herkes gibi vergisini ödeyen, her insan gibi gelecek kaygıları olan, kendi hyatına bakan ve herkesin hayat tarzına da saygı duymaya çalışan bir insanım, peki o zaman ben bu insanlara ne yapmış olabilirim ki, onlardan farklı düşünüyorum diye ben ve benim gibi insanlar bu gerginliği yaşamak zorunda?

üstelik düşün benim ailemde akp.nin yerel teşkilatlarında görev almış insanlr var.

Eğer 2006-2007'ye kadar ki her kesimi kucaklayan politikasına devam etseydi, yasaklara, otoriterliğe, sansüre bulaşmasaydı, çok ciddiyim oyumu verirdim, ama bu saatten sonra daha da öyle birşey düşünmem.

Birlik olunması konusunda haklısın, ben de Türkiyede engellilerin bu azınlık psikolojisinin yeterince fırsata çevirilemedğini düşünüyorum.

Mesela Amerikada falan adamlar görme engelliler arasında işveren networkleri falan oluşturuyorlar, görme görme engelli girişimcilerin toplandığı.

ama işte yukarıda da yazdığım üzere zaten var olan engelli örgütleri de pek duyulmamış gibi duruyor yasanın ertelenmesinde, tabi detayını bilmioruz o ayrı.

speedygonzales;

önceikle deist ne demek,sayende öğrendim.gerçekten bilmiyordum..tercihdir,saygım sonsuz..ben yüzde 75 uygulanan yasakları ve sansürleri destekliyorum.otoriterlik konusundada bazı kesime karşı otoriter olunmasını da destekliyorum..sansürdü,yasaklardı bunlar derin konu..birde bu konuda yeri yok..bunu geçiyim konu dağılmasın..bak mesela geçenlerde tiyatrolarla ilgili bir kararda,tiyatrocular nasıl bir anda toplanıverdiler..nasıl ellerinden geleni yapmaya çalıştılar..işte biz engellilerde böle olabilsek keşke..

ben 2 senedir bu siteye gireli engellileri anlamaya başladım..ben 2 sene öncesine kadar kendi engelimi kafama takmayan birisiydim..bişeyden dolayı engelli olduğumu kabul ettim..işte o zaman burda ne zor durumda engelliler olduğunu anladım..haklarımı öğrenmeye başladım..bilmiyorum acaba benmi görmüyorum ama sanki engelli dernekleri olsun,yada bazı engelli vatandaşlar olsun gereken birliği sağlayamıyolar..yada bana öyle geliyor bilmiyorum..belki bi yerlerde insan üstü çabalar sarfedenler var,ben görmediğim için yok sanıyorum..inşallah bir gün "bizim şu hakkımız elimizden alınıyor,daha duruyormuyuz" dendiğinde akın akın plan dahilinde o konuya yoğunlaştığımızı görürüz..birliğin beraberliğin ne demek olduğunu görürüz inşallah..

Üst Alt