Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da otobüslerin (egoların) ücretsiz olması için lütfen destek

İnşaallah duyarlı bir yönetici çıkıpta bu sese kulak verir.. Yoksa malum Ankara'da bakan çok ama gören az:))

Ankarada yaşayan biri olarak hemen gönderdim. Saygılar.

güncelleme mesajıdır.beyaz geceler hastaneden engelli raporu alıp o raporu sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna götüreceksin ordan beyaz renkte engelli kimlik kartını alabilirsin. o kartlada ücretsiz olan imkanlardan yaralanabilirsin..

Ücretsiz otobüs...

İşlem tamamdır. Başarılar hepimize...:) Melih'e rağmen...

İstanbulun toplu taşımada engellilere göstermiş olduğu hakları lütfen başkent olarak adı üstünde baş kent olarak incelemenizi tavsiye ederim. Fazla vaktinizi almiyacağından eminim. Saygılar.

Olmuş mu?

vınnnnnnnnnnnn vınnnnnnnnnnnnn beleş otobüse destekk veriyorummmm haddiiii diğerrleri de lütfennn yavv bu otobüsleri çok seviyorumm en önemlisede klimalı olmasııı 50 krş veriyomm batmanın heryerini dolaşıyorumm klimalı olrakkkk

mehmetkandakoglu;

bende karabükteyim :) safranbolu otobüsü bedava karabük otobüsüde bedava çok süper oluyor vallahi. ankara için bende yazı qönderdim.

Gerek, %40 ve üzeri engeli olan arkadaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması, gerekse sadece EGO otobüsleri değilde diğer toplu taşıma ve raylı taşıma araçları içinde %40 ve üzeri engellilerin ücretsiz faydalanması konusunda isteğimi birçok maille bildirdi. Ben artık utanıyorum mail atmaktan. Yanlız bu Belediye Başkanı utanmıyor malesef. İnsanda biraz vicdan olur. Bu kadar engelli vatandaşın ufak bir isteği bu. Bırakın isteği zaten yapması,yapılması gereken bir uygulama bu. Arkadaşlar ne yapalım Ulaştırma Bakanlığınamı mail atalım, dilekçe verelim. Bu belediyenin ar damarı çatlamış artık. Kimse umurlarında değil malesef.

Evet indirmişler. Fakat %60 hala yüksek bir oran.

bende yazdım!!!inşallah olumlu bi sonuca varalım!!!benim oranım 56% ve sadece indirmli faydalanıyorum yani öğrenci bileti yüzde 60 ve üzeri olanlar ! tamamen ücretsiz!

----------

april neyi nasıl 60% indirmişler tam olarak anlıyamadım ben ögrenci bileti alıyorum belediyedede halk otobüsündede!

Özürlü bir kişinin (Ankara için söylüyorum) EGO otobüslerinden ücretsiz faydalanabilmesi için özür oranını %75'den %60 oranına çekmişler. Bence bu oran yetmez %40 olmalı. %40 ile %59 oranı arasında kalan özürlü arkadaşlarımız malesef serbest geçiş hakkından yararlanamamaktadır ve madur olmaktadır. Ayrıca yanlış olan birşey daha var, serbest geçiş imkanı sadece EGO (kartlı) otobüslerinde uygulanmakta bunun metro ve ankaray toplu taşımacılığındada uygulanması gerekir. Malesef yazdığım onlarca mail kaale alınıp cevap verilmedi yazık.

Bebde gönderdim ama tüm arkadaşlardan ricam bu iletilere metro ve ankarayıda ilave etsinler. Zira ben batıkentte oturuyorum kartımda olmasına ragmen kızılaya ücretsiz inemiyorum çünkü EGO nun başka bir ulaşımı yok .Sadece metro. Herkase şimdiden teşekkürler

az önce bir tane daha attım bende iyi günler.

özürlüler idaresi başkanlığından engelli olduğumuzu resmi olarak kanıtladığımız halde ankara büyükşehir belediyesi otobüs hizmetlerinden ücretsiz faydalanamıyoruz. %55engelli raporum vardır ama %60 rapor oranı şartı aranıyor çok yüksek bir oran otobüs hizmetlerinden %40 ve üzeri bütün ankarada yaşayan engelli arkadaşların ücretsiz faydalanması için ilgili yerlere bu durumu iletelim arkadaşlar.

benim serbest kartım var...ama yinede herzamanki gibi hersey için bende varıııııııııııııııımmmmmmmmmmmmm gönderdim.........:)

metro ankaray ve banliyö treninide ekledim ve gönderdimmmmmmm..................

i... melih gökçeğin yapacağını bende sanmıyorum:) umarım işe yarar.

Mail atıyoruz ama değişen bişey olmuyor Kİ.Metroda % 100 engelli bile olsa kartsız geçemiyor:)Sadece otobüslere binebiliyor.Kiii zaten ağır engeli olan yada tekerleklı sandalyede bir vatandaş otobüsü tercih etmiyor.

Bende gönderdim cevap alan arkadaş bilgi paylaşırsa memnun olacağız sağlıcakla kalın..

Üst Alt