Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da otobüslerin (egoların) ücretsiz olması için lütfen destek

T.C.
ANKARA VALİLİĞİ
İl Yazı İşleri Müdürlüğü SAYI : B.0.54.VLK.4.06.03.00-010.06.02/4900 15/02/2011
KONU : Engelli Kamu Çalışanlarının Servis
Araçlarından faydalandırılması​
GENELGE​

Türk Büro-Sen Sendikasına bağlı Maliye Çalışanları Ankara 2 No.lu Şubesinden alınan 02.02.2011 tarih ve TBS.06.2.2011/31 sayılı yazıda;

Başbakanlığın 2004/28 sayılı Genelgesi ve Maliye Bakanlığının 2009/2 sayılı Genelgesinde; “Özürlü personel çalıştırmak zorunda olan kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışma yerlerini engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemeleri ve gerekli tedbirleri almaları, belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleriyle ilgili işlerde çalıştırılmalarının sağlanması gerektiği, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılmayacakları ve sağlıkları için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği,” ayrıca, Başbakanlığın 2009/12 sayılı Genelgesinde de engelli kamu çalışanlarına yönelik hususlara yer verildiği ifade edilerek, Kamu İdarelerince genelgelerde yer alan engelli kamu çalışanlarının servis araçlarından faydalandırılması hususunun uygulanmadığının görüldüğü belirtilmiştir.

Ankara İlinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları; engellilerin de diğer bireyler gibi toplumsal yaşamın her alanında var olan, çalışma hak ve sorumluluğu taşıyan, başkalarına bağımlı olmadan yaşayabilen bireyler olmaları ve toplumun da engellileri bu bakış açısıyla değerlendirilmesi amacıyla yoğun bir çaba içerisinde olacak, bu doğrultuda yürütülecek tüm çalışmalarda engellilere yönelik faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde bulunacaklardır.

Bu itibarla; engelli personel istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarınca, mahalli idareler ve ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyonun sağlanarak engelli kamu görevlilerinin kamuya ait servis araçlarından mevzuat hükümleri doğrultusunda yararlandırılmalarının sağlanmasını önemle rica ederim.
Alâaddin YÜKSEL
Ankara Valisi

DAĞITIM : Gereği : Bilgi : -Büyükşehir Belediye Başkanlığına Türk Büro-Sen -İlçe Kaymakamlıklarına (Maliye Çalışanları Ankara 2 No.lu Şube) -Kamu Kurum ve Kuruluşlarına

arkadaşlar valiliğin yazısını okumussunuz iyişalah,bu yazı büyükşehirbelediye başkanlığına da gönderilmiş.bunun için ankara büyükşehir belediyesine de gönderilmiş.Ankara büyükşehir belediyesu bu yazıya dayanarak engelli kamu çalışanlara ücretsiz seyahat hakkımız olması gerekiyor. ama bu kamu çalışanları için olmamalı bu yazıyı büyük şehir belediyesine mail atalım arkadaşlar.Ankara valiliğin genelgesine büyükşehir belediyesi buna uymak zorunda.

evt arkadaşlar bende % 40 engelli olarak tam destek diyorum :D

arkadaşlara büyükşehir belediyesine engellilerin egodan ücretsiz faydalanlaması için mail atacağımız zaman valiliğin yazısınıda ekleyelim. genelge bütün engellilerin faydalanması gerekiyor

Bunlar ne yapmış ki engelliler için bu güne kadar zorla bir şey yaptırmaya çalışıyoruz.

bLaCkRaCe;

ankarada ki özürlüler kadar suyu indirimli kullanan varmı soruyorum kaç tane ilde ücretsiz otobüsler %60 da olsa ücretsiz inşallah düzelme olur ama belediyenin yaptığı şeyleri görmezden gelmeye calışma

ankarada yaşayan arkadaşlar ego otobüslerinin ücretsiz olması için ben hergün yazıyorum sizlerde yazmaya devem eden lütfen...

selam saygı değer arkadaşlar bende gönderdim inşallah hayırlı bir şekilde sonuçlanır....

evet güncelleyelim lakin metroyuda unutmayalım

Ankara'da ayrımcılık yapılmaksızın %40 ve %59 oranında engelli arkadaşlarımızında ücretsiz ego hizmetlerinden yararlan
ması için başta ego'ya alo 153'e Ankara valiliğine, Bimere, Ulaştırma Bakanlığına, engellilerle ilgili derneklere, kurumlara mesajlar gönderdim sonuç sıfır. Çoğunluk olmadığı için Engelli dernek ve kurumların bu duruma duyarsız olduğunu gördüm. Belediye tarafından verilen cevap belediye bütce imkanları kısıtlı olduğundan dolayı sadece %60 ve üzeri engellilere ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacakmış. Belediyenin bütce imkanları 60 yaş ve üstüne, Emniyet mensuplarına, Adliye personeline, Posta görevlilerine, emekli ego görevlilerine, basın mensuplarına, Kamuda çalışan mutemetlere, kısıtlı olmuyor her nedense %40 ve %59 engelli arkadaşlarımıza gelince kısıtlama yapılıyor. Bu ankarada yaşayan binlerce engelli arkadaşlarımıza yapılan ayrımcılıkdır. Bir çok ilde engellilere ayrım yapılmaksızın ücretsiz ulaşım imkanı sağlandığı halde. Başkentde bu kısıtlamayı ortadan kaldırmanın yolu egoya mesaj göndermek değil. Engellilerle ilgili derneklerin ve kurumların ulaşım hakları kıstlanan engelliler adına Ankara büyükşehir belediye başkanına, Ego'ya Ankara Valiliğine, Bimere, Ulaştırma Bakanlığına, kısıtlamanın kaldırılması için talepde bulunması gerekiyor. Ankarada bildiğiniz engelli derneklerine ve kurumlara mesaj yazın arkadaşlar.

ankaray ve metroyu da kapsayacak şekilde mesajımı ilettim.

ben kocaelide iken % 42 raporumla ücretsiz yararlanıyordum ulasımdan ama ankarada indirimli yararlanıyorum aslında haksızlık

aslında daha önemlisi tedaş ın indirim vermesi...

Egoyu bırakın tedaşa yüklenelim,aski indirim veriyorda tedaş niye vermiyor?

Alo 153 ü aradım. Ankarada yaşayan %40 ve %50 engellilere ego otobüs hizmetlenin ücretsiz olmasını talep ettim. Verdikleri cevap:
başvurunuz kuruluşumuz tarafından değerlendirilmiştir. buna göre başvurunuza verilen cevap aşağıda belirtilmiştir.
engellileRLE İLGİLİ KANUN DA SAĞLIK KURULU RAPORU İLE % 40-59 ARASI ENGELİ OLanlar ENGELLİ, % 60 VE ÜZERİ ENGELİ OLanlar İSE AĞIR ENGELLİ SAYILMAKTADIR. bu kanun ile bazı kurumlar engelli vatandaşlara verdikleri hizmetlerle ilgili kolaylık ve çeşitli haklar sağlamaktadır. kuruluşumuzda kanunda belirtilen engel oranlarına göre toplu taşıma araçlarımızda engelli vatandaşlarımıza indirim yapmaktadır. kanunda belirtilen engel oranlarının yeniden belirlenmesi, bu kanuna istinaden yeni haklar verilmesi gibi konular kanunu çıkaranlar tarafından yapılmaktadır.
EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İDARE ENCÜMENİNİN 24/03/2009 TARİH VE 2009/63 NOLU KARARI GEREĞİ ankara il sınırları içeririsinde ikamet etmekte olan engellilere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından;
engel oranı % 40 ile % 59 arası yani % 60 ' ın altında engeli olanlara toplu taşıma araçlarında indirimli tarifeden yararlanabilmeleri için 24 TL (2011 yılı) ücret karşılığında özürlü indirimli kartI VERİLMEKTEDİR. ÖZÜRLÜ İNDİRİMLİ KARTIyla, EGO VE HALK OTOBÜSLERİ İLE ANKARAY VE METROYA sadece özürlülerin kendileri İNDİRİMLİ OLARAK BİNEBİLMEKTEDİRler. özürlü indirimli kart sahiplerinin toplu taşıma araçlarında seyahatleri sırasında refakatçi uygulaması yoktur.
engel oranI %60 ve üzerİ olan ağır engellilere gerekli belgeler ile başvurmaları halinde EGO otobüslerine ücretsiz binebilmeleri için ücretsiz serbest kart, ayrıca isterler ise 24 tl karşılığında alacakları özürlü indirimli kart ile de halk otobüsü, Ankaray ve Metroya ise sadece kendileri indirimli binebilmektedirler. toplu taşıma araçlarına tek başına binemeyecek durumdaki özürlü serbest kartı olan ağır engelliler yanlarInda bir refakatçi ile birlikte sadece ego araçlarına serbest biniş yapabilmektedirler. ağır engelliye refakat edenlerle ilgili uygulama; ego araçlarına yalnız başına binemeyecek olan ağır engellinin yanında bulunarak onun toplu taşıma araçlarında seyahat etmesini kolaylaştırmak için ilgili kanun gereği yapılan bir uygulamadır. bu nedenle refakatçiye serbest kart verilmesi veya refakatçi engellinin özürlü serbest kartını yanında engelli olmadan kullanması, toplu taşıma araçlarına kendisi tek başına binebilen engellilerin refakatçi ile binmesi gibi bir uygulama yoktur.
Özürlü Serbest veya özürlü indirimli kartları; kullanılamayacak derecede eskimiş veya tahrip olmuş ise yenilenir. Ayrıca Kuruluşumuz tarafından bu kartların dizaynı değiştirilir ve yenisi ile değiştirilmesi istenilmesi halinde yenilenir. Bu kartların kayıp edilmesi halinde o yıl için belirlenmiş olan tutar karşılığında ve diğer istenilen belgeler ile yenilenir. Bunun dışında alınmış olan özürlü serbest ve özürlü indirimli kartları kullanılamayacak derecede eskimemiş veya tahrip olmamış ise bu kartlar ile üzerindeki bandrol sürekli geçerlidir.
özürlü indirimli veya serbest otobüs kartı almak için gerekli belgeler: engelli raporunun aslı ve bir adet fotokopisi, bir adet nufus cüzdanının fotokopisi, bir adet vesikalık fotoğraf, bir adet ikametgah ilmuhaberi, 24 tl özürlü indirimli kart ücreti (bu ücret özürlü indirimli kart alanlardan alınır. serbest kart alanlardan alınmaz.) belirtilen belgeler ile HİPODRUM CADDESİ NO:5, A BLOK GİRİŞ KATINDA BULUNAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER VE REHABİLİTASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BANKOSUNA MÜRACAAT EDEN ENGELLİ VEYA engellinin yakını kendi kimliğini de yanında getirmesi halinde engelliye ait kart düzenlenerek teslim edilir. Özürlü indirimli ve serbest kartlar alındıktan sonra bandrolleri diğer yıllarda da geçerlidir. kayıp halinde ankara büyükşehir belediye meclisi kararı gereği 2012 yılı için; özürlü indirimli kartı 48 TL, özürlü serbest kartı 120 TL karşılığında yenilenmektedir.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı sincan engelliler hizmet merkezi engelli vatandaşlarımıza; temizlik, sağlık, psikolojik destek, bakım-onarım ve asansörlü araç hizmeti vermektedir. bu konuda; 273 38 37, 273 66 56 ve 273 40 58 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz.
Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanlığıNCA VERİLEN ÖZÜRLÜ SERBEST, özürlü indirimli KARTI ALMAK İÇİN VEya engelliLERE YÖNELİK VERilen DİĞER HİZMETLER İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ÖzürlüLER Danışma Merkezine müracaat eDİLEBİLİR.
Bilgi alınabilecek telefonlar: 507 15 36, 507 23 08, 507 23 28 veya 507 23 29
bilgi edinmenizi rica ederiz.
EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

bırakın egoyu 1.30 tl ye biniyoruz işte daha ne istiyorsunuz....

Buna tepki vereceğinize elektriğe indirim için tepki verin elektrikte yüzde 50 indirim istiyoruz diye başvuralım.en önemlisi bu bence....

vallah ben izmirde ücretsiz biniyorum.benim önerim belediye başkanınıza gidip başbakanlık kartıyla ulaşımı sağlayın

Bırakın indirimi ücretsizi adamlar almıyor bile kaç şikayet etmeme plaka ve sefer bildirmeme rağmen zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar

ben izmirdeyim size destek olmak için nereye email yollayım

Üst Alt