Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da otobüslerin (egoların) ücretsiz olması için lütfen destek

destek forewer :cool:
gönderdim kayseriden slmlar...

e-mail'e devam edelim.tüm tanıdıklarımızdan isteyelim engelli olsun olmasın ankarada yaşıyor olsun olmasın herkese söyleyelim.

ben de gönderdim.. umarım olumlu sonuç çıkar.. Yeni Anayasada engellilere pozitif ayrımcılıktan bahsediliyorsa, uygulamaları da gerekir diye düşünüyorum...

Bu işi medya çözer..
En etkili silah:eek:
Bi ara istanbulda da bu uygulamayı kaldırmaya kalktılar.
O ara medya yardıma yetişti...
Varlığın bir ayrı dert, yokluğun apayrı bi dert medya...
Şu engellinin ihtiyaçları için bi sayfa haber yapsan hiç bi derdimiz kalmıyacak evellah:eek:
Siyasi irade bürokrasi denen mekanizma ile yol almak çok zor...
Bir rögar kapağı 15 gün açık bırakılır.
Medya bir haber yapar hemen kapak kapatılır...

bizde hergün gönderiyoruz:) bi işe yaramasa da:)

Tamamdır :)İnşallah hayırlı haberler çıkar...

Bende gönderdim arkadaşlar... Şuan trabzondayım burada toplu taşıma özürlüler idaresinin verdiği kimlikle ücretsiz sağlanıyor.

tamamda benim bildiğim çok borcu var o yüzden yapamaz imkansız yane ama şimdi gönderiyorum haydi hayırlısı

bende yolladım arkadaşlar
bende ankaralıyım
istanbulda yaşıyorum

daha önce defalarca yazmama ragmen yine yolladım. sizlerden ricam raylı sistemide buna ilave edin. zira kartlar metroda geçmiyor.

Arkadaşlar sadece belediyeye mail göndererek kendimizi kısıtlamayalım. Aşağıda belirttiğim mail adreslerine gönderdiğim metni paylaşıyorum. İsterseniz olduğu gibi, isterseniz değişiklik yaparak sizlerde gönderin lütfen.
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr ,
bimer@basbakanlik.gov.tr ,
bilgi@ankara.gov.tr ... (Ankara Valiliği)

""Otopedik engelli bir vatandaşım.Tıpkı İstanbul, İzmir ve diğer büyük şehir belediyelerinde olduğu gibi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de %40 ve üzerinde sakatlığı olan kişilerin belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilmesinin sağlanmasını Ankara Büyükşehir Belediyesinden talep ediyoruz, fakat konuyla ilgilenen bir yetkiliye malesef sesimizi duyuramıyoruz. Yazılan yüzlerce mail ve dilekçeyi nedenini anlamadığımız şekilde kaale almıyorlar.
Dünyanın dört bir yanında bu ve benzeri Engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılıklar varken, Ankara'da olmaması hem hayal kırıklığı yaratmaktadır hem de Ankara'da yaşayan Engellileri mağdur etmektedir. Bu konuda siz büyüklerimizden destek bekliyoruz.
Sadece EGO otobüslerinden özür derecesi %60 ve üzerisi olan özürlü vatandaşlara ücretsiz geçişe izin veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, özürlülerin binişlerinde ve inişlerinde gerek asansör gerek yürüyen merdiven ve zemin ergonomisi açısından en uygun ve elverişli sistem ANKARAY ve METRO taşımacılığında görebiliyoruz. Birçok kez ben ve benin gibi engelli vatandaşların toplu taşıtlardan faydalanabilmemiz için yanında bir refakatçi gereksinimi olmaktadır. İnanın bizler için en uygun ergonomi taşımacılığına METRO ve ANKARAY taşımacılığı sahiptir. Ama maalesef Metro ve ankaray taşımacılığı Engelli vatandaşlar için ücret talep etmektedir. Toplu taşımacılığında gerek Metro gerek Ankaray olsun ücretsiz geçiş hakkımızın tarafımıza verilmesinde sesimizi duyuracağınıza inanarak bu maili sizlere gönderiyoruz.
Konuyu değerlendirmenizi ve biz engelli vatandaşların destekçisi olmanızı saygılarımızla arz ediyoruz.(27/04/2011)""

Adres : (İsim ve Soyisim)
E-Mail :
Telefon:

Arkadaşlar bu siteye http://www.ankara.bel.tr/AbbSayfalar...ana_mesaj.aspx gönderdiğim e-postaları kaale almadıkları için bugün Ankara içinden Ego otobüsleriyle ilgili bilgi ve şikayetler için 153 nolu telefonu aradım. İlgili kişiye Ankarada ego otobüslerininin %40 ve %50 Engelli arkadaşlarımızada ücretsiz olmasını talep ettim.ilgili kişi talebinizi bilgisayara kaydettim gerekli yerlere iletilecek cevabını size iletmek için Tel numarasını bırakın sizi arayacağız dedi.Telefon numaramı bıraktım. Bakalım cevaben ne diyecekler.

Bu arada april24 arkadaşın önerisinide beğendim belirttiği ilgili yerlere bu konuyu ileteceğim. Saygılar

%65 oranında engel durumum vardır.ücretsiz ego otobüslerinden faydalanıyorum. %40-50 engel durumu olan arkadaşlarımında ücretsiz otobüs hizmetlerinden faydalanması için her gün e-posta gönderiyorum. Bence bu forum sitesine üye olan herkes (37,694 üye arkadaş) bu adrese http://www.ankara.bel.tr/AbbSayfalar...ana_mesaj.aspx e-posta gönderirse %40-ve %50 engelli arkadaşlarında ankarada ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacaklarına inanıyorum. Duyarsız olursak bu ayrımcılığın üstesinden gelemeyiz.

Arkadaşlar bu siteye http://www.ankara.bel.tr/AbbSayfalar...ana_mesaj.aspx gönderdiğim e-postaları kaale almadıkları için Ankara içinden Ego otobüsleriyle ilgili bilgi ve şikayetler için 153 nolu telefonu aradım. İlgili kişiye Ankarada ego otobüslerininin %40 ve %50 Engelli arkadaşlarımızada ücretsiz olmasını talep ettim.ilgili kişi talebinizi bilgisayara kaydettim gerekli yerlere iletilecek cevabını size iletmek için Tel numarasını bırakın sizi arayacağız dedi.Telefon numaramı bıraktım. Bakalım cevaben ne diyecekler.demiştim.

Bugün beni ilgili kişi aradı.Talebiniz değerlendirildi. uygun görülmedi dedi. neden talebim uygun görülmedi dediğimde siz dışında bir kaç kişi bu konuda talepde bulundu. Çoğunluk bu konuda talebini iletmediği için belediye meclis kurulu üyeleri dikkate almıyor dedi. Ankarada yaşayan engelli arkadaşların çoğunluğu %40 ve %50 engellilere Ego otobüslerinin ücretsiz olmasını talep ederse belediye meclis kurulu üyeleri dikkate alır dedi. Arkadaşlar bu durumun çözüm yolu belli Ankarada yaşayan engelli arkadaşlar 153 nolu telefonu arayıp bu konuyu ilgili kişiye iletsinler. Saygılar

arkadaşlar şu saat itibariyle 153 aradım sosyal hizmetler il müdürlügüne müracat etmemizi smylediler bende konuyu izah ettim bana sms ile bilgi verecekler bakalım ne olacak

Arkadaşlar ankarada yaşayan engelli arkadaşlarımızın tamamının EGO otobüslerinden ücretsiz faydalanabilmesi için 153 şikayet ve öneri ve melih gökçeğe mesaj sayfası olan bu siteye http://www.ankara.bel.tr/AbbSayfalar...ana_mesaj.aspx ve bir çok siteye bu konunun çözümü için yazıyorum. en son 08.05.2011 tarihinde teday tüm engelliler ve aileleri yardımlaşma derneğine yazdım. yazdığım mesajı ve verdikleri cevabı yazıyorum. Bilindiği üzere ankarada %60 ve üzeri engel durumu olan arkadaşlarımıza EGO otobüsleri ücretsiz hizmet vermektedir. %40 ve %59 oranında engel durumunda engeli olan arkadaşlarımıza indirim uygulanmaktadır.Bu uygulama sadece türkiyede ankarada uygulanmaktadır.Ankarada yaşayan bütün engellilerin EGO otobüslerinden ücretsiz faydalanması ve bu ayrımcılığın ortadan kalkması adına TEDAY bize bu konuda yardım edebilirmi. teday genel başkanı ilimdar boztaştan cvp: inşallah sevgili kardeşim konuyla ilgilenecegiz saglıcakla kalınız diye yazmışlar.

inşallah bu mesajlar boşa çıkmaz. bir sonuç getirir.

Bütün engelli kardeşlerimize EGO otobüslerinin ücretsiz olması için bir destekde benden olsun e-posta gönderdim. yarın'da 153 arayacağım.

arkadaşlar daha önceki sayfalardada var ama yinede hatırlatayım bu konuda sadece otobüsleri degil raylı sistemide iletelim. zira serbest kartı olanlar bile metroya binemiyorlar. onlarada indirimli kart aldırıyorlar.

Arkadaşlar ankarada ücretsiz ulaşım için bu siteye http://www.ankara.bel.tr/AbbSayfalar...ana_mesaj.aspx gönderilen e-postalara cevap verilmediği için yersiz buluyorum. 153 şikayet ve öneri için ilettiğimiz taleblere verilen cevap hep aynı belediye bütçe imkanları kısıtlı olduğu için talebiniz uygun görülmemiştir deniliyor. tanıdığım bir kaç engelli arkadaşda 153 ü arayıp isteklerini ilettiler onlarda aynı cevabı aldılar. yunus arkadaş çözüm getirecek bir derneğe mesaj yazmış. araştırdım TEDAY başkanı İlimdar Boztaş görme engelli olduğu için bizim sesimizi duyacaktır. ayrıca ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek ve bir çok kurum TEDAY (tüm engelliler ve aileleri yardımlaşma ve dayanışma derneği)nin teleplerini dikkate aldığı için mesajlarınızı teday sitesine girip başkana mesaj kısmına %40 ve %59 engelli arkadaşlarımızın ankarada ücretsiz ego ulaşımından faydalanması için desteğinizi bekliyoruz diye yazıp talebde bulunabilirler.

10 05 2011 s.n murat hancı 08 05 2011 tarihli ve 535412no lu baş vurunuz konusu nedeniyle engelliler ve rehabilitasyon birimine iletilmiş olup gerekli inceleme sonucunda vermiş oldugu cevep aşagıda belirtilmiş 2403 2009 tarih ve 2009/63 sayılı ego genel müdürlügü idare encümeninin kararı geregince ego otobüslerinde ve metroda kullanılmak üzere rapor derecesi %40-%59 olanlar indirimli kart %60ve üzeri olanlarserbest kart eger talep ederlerse indirimli kart da verilmek dedir talebiniz bildirilmiştir ilginize teşekür eder iyi günler dileriz alo 153 yani arkadaşlar diyorki türkiye cumhuriyetinin başkentinde ayıba devam diyor daha önceden %76 olan serbest kartına kararla %60 şa indiren belediye encümeni ne büyük ayıp yapmış artık siz karar verin bakalım

Her gönderilen maile ve dilekçeye hep aynı cevap malesef. İdare encümeni denen vurdum duymaz, dünyadan bihaber olan bu kişiler diğer illerdeki ulaşım konusundaki Engellilere yönelik uygulamaları nasıl görmezden geliyorlar inanılır gibi değil. Türkiye'nin başkenti Ankara, başkente yakışmayan bir duruş sergiliyor. Umuyorumki sesimiz birgün kulaklarına girecek ve diğer kulaklarından çıkmayacaktır. Bu dileğimle çokmu Hayalperestlik yapıyorum yoksa ;)

mrb arkadaşlar bende mesaj attım inşallah çözüme ulaşır çabamız boşa gitmez...

Üst Alt