Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet raporunun aslı adresime gönderilecekti, ama hala gelmedi..?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar.
arkadaşlar kasım ayında askeri hastaneden muaf raporu ön belgesi verildi. raporun aslı adresime gönderilecekmiş ama hala elime ulaşmadı ne zaman gelir bilgisi olan var mı.
teşekkürler.

en kısa sürede gelir raporun sanırım bildiqim kadarıyla

Ön bildirim raporunu hemen veriyorlar, zaten elinizde imiş.Esas belge ise bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine geliyor, oradan alıyorsunuz.Yaklaşık 4-5 ay sürer..

benim elime bugun ulaştı...hastaneden şubene gidiyor oradan sana geliyor.yaklaşık4-5 ay sürüyor..

askerlik gitme yaşı kaç ? 19 mu yoksa 20sinden gün alırken mi ?

ben askeri hastanenın verdıgı raporla dolanıyorum asıl muaf raporum memlekettekı askerıyede

Bendede sadece hastaneden aldığın ön rapor var.Asıl belge yok ve bana şu zaman alacaksın filanda denmedi .

memleketindedir kardes ben aradıgımda bizde kalsın demişlerdi bana

İlginç aslında rapor bizim ama onlarda duruyor :)

benımde 3 ay oldu bakalım beklıyoz memleketı arıyom 5 6 ayı bulur dıyolar

ne yapacaksınız ki o belgeyi, bendede var hiçbir işe yaramıyor,

bir iş başvurusu için değilde elimizde resmi amaçlı bir belge olsun. yarın öbürgün gerek olursa perişan olmayalım.

arkadaslar lutfen bana yardım edın bı cevap verın lutfen.

adresınıze gelen postalar nasıl geldı oyle posta kutusunamı bıraktılar raporu yoksa ımza karsılıgımı teslım ettıler l
utfen bı cevap verın zor durumdayım yurt dısına cıkıcam ama son onaylı rapor gelmedıgı ıcın bıse yapamıyorum.
su anda gıdıp askerlık durum belgesı alsam bana ne verırler ?askermıyım sıvılmıyım ben bılmıyorum. aılemden bırı gıdıp alabılır mı bu belgeyı nasıl alır lutfen yardım arkadaslar.
caresız durumdayım canım sıkkıın. sımdıden sagolun.......

İl askerlik şubesine gidip alabilirsiniz, telaşlanmanıza gerek yok.

sorun burda oraya gıtme sansım yok telofonlada bılgı vermıyorlar. evlerıne gelen arkadaslar cevap verırse sevınırım postacı kapıya kadar gelıp imza karsılığımı verdi? yoksa posta kutusunamı bırakıp gittiler. kaybolur yanlıs gider diyede korkiyorum evine rapor gelen arkadaslar cevap verirlerse cok sevinirim.

2. bide heyetten raporu aldıktan sonra onaylı raporun elimize gecmesini beklediğimiz sürede biz askermi sayılıyoruz sivilmi?

bende 2 yıldır yok o belge :D askeri hastaneden verdiler bi kağıt aslını biz gönderecez dedi ne adrese geldi nede ben gidip sordum elimdede war bi belge henüz bi işe yaramadı :)

benimki 7 yıldır gelmedi bende sormadım. bu saatten sonrada sormam zaten. hiç bir gereği yok.işe girerken veya okula kayıt yaptırırken askerlik durum belgesi istiyorlar. oda şubeden 5 dk da alınıyor

rapor gelme işlemlere göre değişir 2 ayda süren var 6 ayda süren var işlemlere başladığınızda raporumu adresime gönderin diye dilekçe verdiysen gelince adrese gönderilir vermediysen sana yazı gelir gel raporunu şubeden imza karşılığı teslim al denir. Aldığınız raporuda kimseye vermeyin ve kaybetmeyin bazı arkadaşlar önemli değil diye yazmışlar yanlış bir anlayış gerektiğince çok lazım olur

02-02-2009 gecıcı rapor aldım bana tam kapsamlı raporun ev adresıne gelecegını söyledıler hala gelmedı bu raporu bağlı bulundugum askerlık sübesınden alabılırmıyım?nerden nasıl alacagım bu konuda bılgısı olan arkadaslardan yardım beklıyorum.??

bağlı bulunduğun askerlik şubesine git ordan alabilirsin

hakanacar;

arkadaşım rapor iadeli taahütlü gönderiliyor yani evden birine imza karşılığı verir evde birini bulamazsa posta geri gider. İkinciside heyetten raporu aldıktan sonra onaylı rapor eline geçene kadar asker yada sivilsin die bişe yok sen askerlikten muaf olmuş oluyorsun. Kafanı takmaya gerek yok gelmezse şubeye bi sorarsın...

'Askerliğe elverişli değildir' ön rapor ne kadar sürede elinize ulaştı?

selamlar ben askerlige elverisli degildir ön raporumu subeye verdim ,ama asil raporun gelmesi 6ay sürermis
bana bunu askeri subede sivil memur söylemisti , ama sonra sube baskani binbasinada sorayim dedim binbasida 3ay sürer dedi asil raporun gelmesi
ve senin adresine yoliyacagis dedi ,ama sizin eleman 6 ay sürer dedi dedim:eek: tamam o 6 aya kadar sürebilir demistir dedi
ama bu sene artik asil raporlar cabuk geliyor bize dedi önceden 6ayi bile gecebiliyordu dedi ,

aceba diyorum icinizde bu sene askeriye hastahaneden askerlige elverisli degildir raporu alan varsa size asil raporun gelmesi kac ay sürdügünü, bana buraya cevap olarak yazabilirmisinis ,yazanada simdiden tesekür ederim

ama tek busene alanlar cevap verse iyi olur cünkü bu sene asil raporlarin gelmesi cok sürmüyormus ya, ondan, bakim hem dogrumu diye
bir soru daha sormak istiyorum
bu ön rapor nedemek asil rapor nedemek ikisi de ayni rapor degilmi
tesekürler

Ertan sen yat rahatına bak ben 1999 da ankaradan aldım 15 günde geldi rapor gelir raporun asıl rapor dediğide normal devlet hastanesinden aldığımız sağlık kurulu raporları gibi rahatsızlıklarımızın yazdığı açıklamalı bir rapor işte fark yok ...

kafanı takma ben ön raporu hiç götürmedim 20 sene geçti kimseden de ses çıkmadı : : takma kafana o kadar

benim kide daha gelmedi 6 aydan fazla oldu hiç kafana takma gelmezse şubeye git sana iş için ve muaflık için yazı verirler.

Tesekür ederim arkadaslar ,iste insan ister istemes kafaya takiyor cünkü subede sivil memur asil raporun onaylaninca gelecek dediler ya
onunicin biran onaylanip gelsin diye bakiyorum ,cünkü askeri hastane den rapor alanlar bilir nekadar zor ve cileler cektigimizi o raporu alma icin mesela ben 4 hafta sürdü benim heyete girinceye kadar oraya buraya üctane askeri hastaneye süründürdüler su tetkik lazim ama su hastaneye gidcen tetkik yaptirip sonucunu alcan bize vercen geri gelcen ,yapiyorum heyete gircegim hastaneye geri geliyorum simdide bu tetkik lazim bunuda öbür hastane yapiyor bizde o alet yok ,tamam onuda halediyorsun tam biti herhalde derken yine bir tetkik istiyorlar onuda haletim oh be yarin heyet günü yarin kesin girerim derken buseferde heyet fisinde yazan bütün ciktigin doktorlara isletmen lazim hooppaaaa yine üctane hastaneye tek tek heyet fisini isletmeye gidim ve en sonunda heyete girdik ama birde bana sorun o heyete girmeyi, birdaha allah göstermesin
askerlik yapmis kadar oldum orda oraya sürün buraya sürün ve hemen bitisn diye taxi tutuyordum inanirmisinis 450 lira birtek taxi icin para harcamisim öbürleri haric ,
onun icin insan korkuyor ya onaylanmasa birsey eksikse yine askeri hastane derlerse diye heyeten askerlige elvirisli degildir ön raporu aldik subeye verdik ama sube de asil raporun onaylandikdan sonra gelecek deyince yine hemen kafaya takmaya basladim yine askeri hastahaneye yolarsalar diye cünkü birdaha yine oralarda 1 ay sürünmek istemiyorum o yüzden biras kafaya taktim
bu arada bugun subeye gitim sirf denemek icin , dedim bana askerlikle ilisgim kesildigine hahil belge lazim dedim sorun cikartmadan belgeyi verdiler
belgede söyle yaiyor ,asagidaki acik kimligi olan kisinin askerlikle bir problemi yoktur askerlik iliskisi kesilmesi muhaviyetir askerlige elverisli degildir yaziyor ,hani bagzi arkadaslar soruyor orda hastaligimizin kodlarida yaziyormu diye yazmiyor arkadaslar ,benim kinde yazmiyor kimseninkinde de yazmas herhalde ,subede sivil memurada sordum bunu önceden yaziliyormus ama artik yasak gelmis yazilmiyormus ,ancak devlet isine girdiysenis orasi da msb ye yazi gönderirse ben bu vatandasin neden muhafiyet aldigini bilmek istiyorum diye msb gerekli görürse ancak ozaman hastaligin kodunu söylüyormus ,benimki zaten beli ben dayaklarla geziyorum gözle görübde anlaya bilirler ama bagzi kisilerde ic hastaliklari varya hepatit gibi escinsel gibiler bu kisiler belgede hastalik codunu görükmesini istemiyorlar ya onlar icin de iyi olmus bence bu cod yazmamasi ,insan haklarina aykirigibi geliyordu bana
birde su raparum onaylanip gelse kafam cok rahatliycak
vay be bayada yazmisim haaaa

Üst Alt