Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet raporunun aslı adresime gönderilecekti, ama hala gelmedi..?

Geçmiş olsun.

Ben bugün aldım ön raporu; sivil memur "asıl rapor 2-3 ay sonra adresine gelir, gelmezse kayıtlı olduğu şubeye git" dedi.

sanada gecmis olsun ,hadi beraber bekliyelim asil raporlari kiminki önce gelirse haber verelim burda;),yukardaki arkadasin 6 ay gecmis gelmemis aceba onunki dedigngibi belkide kötügü oldugu subede dir
öyleyse tel actinmi yoluyorlarmis adrsine gitmene gerek yok memleketine

Ben 3 sefer ankara gata ya yollandım. sonra heyetten elverişli değildir raporu aldım. asıl rapor 6 ay sonra çıkar olurda asker evınze gelir sorarsa şu heyet raporunu( sanırım sizin ün rapor dediğinz rapor olmalı) gösterirsin dediler. 6 aydan fazla zaman geçti şubeye yakın bi yere işim çıktı bi uğrayım dedım çıkmıştır belki edım. çıkmıştı evt aldım:) bence sizde dert etmeyın alsanızda almasanızda fark eden bişey yok. bir yıl bekleyın bi gün şube gidip alırsınız.

Arkadaşlar bende askerliğe elverişli degildir raporu aldım 02 mayıs 2011'de hala asıl onaylı rapor gelicek bekliyoruz bakalım

benimkide daha gelmedi bakim bakliyorus daha ,bahzilarina 3 ayda bagzilarina 7ay geciyor yinede gelmiyo niye aceba anlmadim,aceba büyük sehirlerde oturanlara gecmi geliyo aceba ,kücük sehir ilcesinde oturanlarada 3 ayda mi geliyor aceba

asil rapor lar askeri hastanede girdigimis heyet tafafindan mi hazirlaniyor

evet baslikda yazdigim gibi,ön rapor heyeten veriliyor ,subeye veriyorus,ama bu asil rapor yine heyete girdigimis hastanedemi hazirlanip msb ye gönderiliyor
ve niye okadar cok yani 6 aya kadar gelmesi sürüyor ,okadar zormu bu asil raporu hazirlamak ,
merak etimde

evet arkadaslar kati raporum yani onayli asil raporum gecen hafta geldi ,tam 8 ay sürdü

Arkadaşlar bana da düz tabanlıktan verildi bu rapor acaba neden gelmedi hala kati rapor tekrardan cağarıcaklar mı bilginiz var mı ?

Yazının gelmesi 3-4 ayı bulaibliyor. Evrağı kalumbağanın sırtına koyuyorlar, artık ne zaman varırsa...

Yalnız benim kati rapor gelmedı 8 ayı geçti acaba sıkıntı mı çıktı ki arkadaşlar?

Askerim F29*organik*olmayan*psikoz?*tanisiyla toplam 6 ay 15 gün hava degisimi verdiler eylul 2014 te.biticek hava degisimi sonunda elverissiz raporu verirler mi?6 ayinin 3 ayini ankara gata 3 ayini istanbul gata verdi.birlige dönüp 45 günüm kaldi diorum göndermiolar.sizce çürük mü vercekler bole.bi prosedur mu var

ben subatta aldım hala gelmedi banada 6 ay demişlerdi aslında gidip bi sormak lazım ne zamandır aklımda da

ben hiç askere gitmeden etimesguttan aldım şizofreniden aynı yani sana da curuk verecekelr

şubatta aldım ön raporu asıl onaylı rapor 19 haziranda geldi

canları ne zaman isterse o zaman ben 28 yaşındayım 19 yasında askerlık bırlıgıne cagırılmıştın eve gid dediler biz göndeririz dediler valla tam hatırlamıyom ama 2.3 ay da gelir

Askerliğe elverişli değildir ön rapor aldım. Kati rapor ne zaman gelir?

ben 1 ay önce gata pisikiyatriden uyum bozukluğu askerliğe elverişli değildir ön rapor aldım . kati rapor ne zaman gelir

bir de ben hastaneye gidemiyorum yeşilkartım vardı kapalı şimdi sistemde asker olarak görünüyorum sgk ya gttim terhis belgesi istiyor sigortayı açmk için.. askerlik şubesine gidiyorum kati rapor gelmeden terhis bellgesi veremem diyor. bir belge verdi ondada terhis tarihi yazmıyor sgk kabul etmedi işlem yapamam dedi.

BU KONUDA BİLGİSİ OLAN arkadaşlar yardımcı olursa sevnrm .

Tam bürokratik açmaz!

Kati raporu hangi birim gönderecekse oraya gidip bu kati rapor sürecini elden halledebilir misin diye kovalayabilirsin. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

ön raporu ankara gatadan aldım kati rapor da büyük ihtimalle ankaradan göndercekler ama en az 3 ay içinde gelir diyorlar. kati rapor olmadan askerlik durum belgesi vermiyorlar sgk ya gidiyorum terhis belgesi istiyor sigortamı açmak için bu yüzden hastaneye gidemiyorum . benim merak ettiiğim askerliğe elverişli değildir ön rapor alanlar kati rapor gelmeden nasıl hasteneye gitmişler sigortasını açmışlar .

Bende yeni aldım ön raporu ama senin dediğin gibi değil bana askerlik durum belgesi verdi şubem ayrıca e devletten de çıkıyor askerlikle ilişkisi yoktur diye kati rapor da bayanın deiğine göre 6 ayda eve gelecekmiş.

kardeşim ben 1 ay önce ön raporu gatadan aldım askerlik şubesi durum belgesi verdi ama terhis tarihini yazmıyorlar sgk o olmadan işlem yapamam diyor . biraz yardımcı olurmusun sen durum belgende terhis tarihi yazıyormu . saplık sigortanı nasıl açtın sen.

6 ayı bulur benimde o kadar sürmüştü. genel sağlık sigortasından faydanlama imkanı var mı onu araştırsanız

ArTe sen sağlık sigortanı nasıl açtın

benim zaten askere gitmeden önce sağlık sigortam vardı yeşilkart şimdi sgk sisteminde asker olarak görndğüm için sağlık sigortasını açmıyor lar .

ben çalışmıyordum genel sağlık sıgortası üzerinden hastanelerde bakılıyorum.

bende çalışmıyorum benim askere gitmeden önce genel sağlık sigortam vardı . bu genel sağlık sigortanı açmak için sgk ya falan gitmedin mi bu sürecini anlatrmsn

Ben pek yardımcı olamayacam cunku çalışıyorum ve sıgoRtam yatıryor o yuzden bişeyi açtırmam gerekmiyor ama sgk ya sormalısın bence

ben yeni mezun olup askerlik şubesine gittim ordan muaf oldum zaten bu gss saçmalığı da yeni yeni o aralar çıktı. normal gittim gelir testimi yaptırdım gss li oldum herhangi bir askelikle ilgili belge istemediler öyle birşeyle askerlik belgesinin ne ilişkisi var anlamadım zaten. gss için kaymakamlık bünyesindeki sosyal dayanışmaya başvuruyon gss li olduktan sonra her 3 ayda bir bilgileriniz kontrol ediliyor bu arada siz işe falan başlayıp bi yerden sigorta girişiniz olduysa gss niz iptal olur tekrar başvurursunuz benim tecrübelerim böyle, sgk ya yeniden danışın bana böyle dediler ne yapmam lazım gidin başkasına sorun orda çalışan memurlarda herşeyden anlamıyor yanlış işlemler yapıyorlar tecrübeyle sabittir

arte ben askerlik şubesinden muaf olmadım ben 6 ay askerlik yaptım çürük verdiler bana. ankara gatadan askeliğe elverişli değildir ön raporu aldım . ama bu raporla işlem yapılamaz diyor . neyse geldim evime birkaç gün sonra hastaneye gittim sen askermisin dediler . yok dedim bitti askerliğim sistemde asker olarak görünüyorsun sgk ya git düzelt bunu dediler . sgk dada asker olarak görünüyordum terhis belgesi istediler . askerlik şubesine gittim durum belgesi verdiler ondada terhis tarihi yazmıyor yazamayız dedi kati rapor gelmeden . askere gitmeden önce kaymakmlıkta gelir tespiti yapmştm bedavadan hasteneye gdyrdm . çürük aldıktan sonrada kaymakmlığa gdp gelir tespiti yaptm . çok uğraştım anlıcağn bu istnbulda böyleler başından salıyorlar . pazartesi edevletten çıkan durum belgesiyle gtcem . ama edvletten askerlikte ilşiliği yoktur yazıyorsa bence sgk sistemindede asker olaragörünmem bence ozman sorun kalmaz. yani tekkk sorun sistemde asker olarak görünmemdi ...

arte yardımın için teşekkür ederm kardeşim.

Özgür kardeşim kolay gelsin.B.Ben de ön rapor aldım askerliğe elverişli değildir diye.Kati rapor 6 ay sonra ikametgah adresine ulaşır dediler .Ön raporla çoğu işini halledebiliyorsun bildiğim kadarıyla.Belki bilgin vardır diye ben de burdan birşey sormak istedim.Ben de ön rapor da özürlülük ölçütü ile ilgili bir oran verilmemiş,acaba kati rapor da bir ölçüt-oran olur mu bilgisi olan varsa bilgilendirirse memnun olurum.Kolay gelsin herkese.

yardımcı olabildiysem sevindim, sen bürokratik aksaklıklara takılmışsın yoksa bi sıkıntı yok, halloldu mu işin ?

arte kardeşim benim soru hakkında bir fikrin var mı.?paylaşırsan memnun olurum.

Üst Alt