Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet raporunun aslı adresime gönderilecekti, ama hala gelmedi..?

Arladaşlar ben 2 şubat 2019 da askere gittim 14 şubat 2019 askeri heyetine girdim yani 14 gün askerlik yaptım hastane askerliğe elverişli değildir b64 f/1 ön rapor verdi memlekete geldim askerlik şubesine gittim durumu anlattım tamam askerlikle alakan bitti dedi 6 ay sonra bi belge gelecekmis teskeremi ney şimdi sigortalı bir işe girebilir miyim maaş falan da vermiyorlar sivil heyet olması şart mış bu konuda yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim

İşlemlerimi yeni bitirdim heyet elverişsizdir raporu veriyor o belgeyi askerlik şubesine veriyosun muafiyet kağıdıni veriyorlar. Ayretten aynı belgenin orijinalini sanırım Ankara'dan gönderiyorlar ikamet ettiğim adrese yolluyorlar.

bu belgenin bir önemi var mı bilmiyorum, çünkü zaten e-devlet üzerinden erişebiliyorsunuz. ptt malum, gönderilen evrak size ulaşmayabilir. bu evrak kendi askerlik şubenizden gelecek, memleketinizde olur bu şube. numarasını bulup arayıp bilgi alabilirsiniz. eğer belge size ulaşmadıysa en yakın askerlik şubeye gidip dosyanın ulaşmadığını belirtin, onlar askerlik şubenizle iletişim kurup belgeyi size, imza karşılığında teslim edecektir.

Ben muafiyet raporumu 2019'un yaz aylarında Askerlik Şubesinden almıştım, oradan almam söylenmişti.

O günden bugüne değişiklik olmuş mudur orasını bilmiyorum

E devlet te adına askerliğe elverişli değildir raporu var barkodlu. Ben çok eskiden yaptım. Ama e devlette de gözüküyor. Askerlik durum belgesi adı altında. İsteyen yer olursa buradan çıktısını alırsınız olur biter. Belgenin 15 gün geçerliliği var. İşinize yarayacağı zaman çıktısını alrsınız. Benim görüşüm.

selam
Ben 2 sene önce muhafiyet raporu aldım
askerlik şubesindeki görevli en gec 8 ay icinde muhafiyet teskeren eve posta ile gelicek dedi
ama 2 seneyi gecti hala muhafiyet teskeresi elime ulaşmadı
E DEVLET ustunden baktıgımda savaşta ve barışta muhaf görundugu icin sorun etmedim

SARUHAN

Bende hemen hemen 2 yıl önce muafiyet aldım. Askerlik şubesindeki görevli memur asıl sonuç belgesini 6-7 ay sonra gelip buradan alacaksın dedi. Bunun üzerine bende askerlik şubesine gidip elden aldım. Posta yoluyla belgenin eline ulaşmadığı arkadaşlar ya şubeden arayıp sorsun yada bizzat gitsin bilgi alsın

Merhaba bana psikolojik rahatsızlık nedeniyle hastaneden üçüncü işlem sonucu askere elverişli değildir dediler kuruldan kağıt aldım askerlik şubesine götürdüm ön bilgilendirme belgesi yazıyor şubede kağıda baktı hemen geri verdi bir ay sonra adresine kağıt gelir gelmezse yine gel dedi herhangi bir şey yaptırmadı bazı forumlarda kağıt felan veriyorlarmış diyorlar askerliğim 2023 tarihine kadar ertelenmiş gözüküyor bilen birisi cevap verirse çok sevinirim

Elverişsiz kararı verilmiş.
Raporun adresine gelir.

İş yoğunluğu nedeni ile bazen uzayabilir, merak edilecek bir durum yok,..
totmar

OturanBoğa abi birkaç kişiye sordum farklı cevaplar aldım sanada sormak istedim. Ben de askerdeyken muaf oldum askerlikten şu an er erbas sigortası gözüküyor bu sadece sağlık içinmiş bunun silinmesi için kati raporun gelmesi lazim buraya kadar her şey tamam. Peki rapor gelene kadar ben dışarıda sigortali bi işe girebilir miyim kanunen bi engel var mi erbas sigortasi aktif gözüken birinin işe girmesine?

2.) Askerlik durum belgemde 3 ay sonrasına tecil gösteriyor bu arada daha yeni olduğum için muaftir yazısı yok ama ben idareten muaftir yazılı belgeyi şubeden alabilir miyim? Vakit ayırıp cevap verirsen sevinirim abi teşekkürler.

İşe girmende ve çalışmanda hukuki bir engel yok fakat sağlık güvencesi değişmediği müddetçe işe giremezsin.

Tecil olma sebebi biraz prosedür malesef. İdareden muaf olduğuna dair bir yazı alamazsın çünki halen resmen muaf değilsin. Muafiyet onaylanır bağlı bulunduğun (Kütükteki şube) sana posta gönderir. Raporu almak için davet mektubudur ayrıca terhis belgendir. Yaşadığın ildeki (İkametteki) askerlik şubesine itiraz etmiyorum diyerek raporu teslim alırsın böyle biter süreç.

Askerlikten Muaf olduktan sonraki işlemler 2022

Arkadaşlar bu ayın 16sında askere elverişli değildir muaf raporu verdi sağlık kurulu bugün e devlete raporum düştü askerlik şubesine götürdüm çıktı alıp ama bana elektronik imza olduğu için gelmenize gerek yok diyip işlem yapmadılar 1 ay sonra kağıt gelir dediler başka askeri şubeye gittim orasıda aynısını dedi benim işlemlerim bittimi şimdi ? yada yukardaki arkadaşın işlemleri bittimi dediği gibimi oldu yardımcı olurmusunuz rica etsem

Evet,herangi bir şeye gerek yok .
Elverişsiz kararı verilmiş,sisteme düşmüş,
Askeriye ile bir ilişkiniz yok artık, normal hayatınıza devam edin,hiç bir problem yok.
Resmi evrak adresine gelir,şubeye de gelir zaten.
Kaygı tasa veya herangi bir şey yapmanıza gerek yok...
beackem

bana 1 ay içinde kargo ile MSB'den kağıt geldi. Zaten e devlette gözüküyor 15 gün içinde.

Calistigim icin askerlik subesine gidemiyorum raporu goturmeme gerek var mi

Muafiyet raporum hakkında

Ayın 3'ünde askerdeyken muafiyet raporu aldım, 3 adet ön rapor verildi. 2 tanesini birliğe bırakıp 1 tanesini aldım. Belgeyi askerlik şubesine vermeme gerek olmadığı söylendi. E-Devlet'te hala askerde gözüküyorum ve herhangi bir belge gözükmüyor. Ayrıca sevki yapan şube ve nüfusa kayıtlı olduğum şube farklı olmasına rağmen aynı yazılmış. Bu bir sorun oluşturur mu?

OğuzHan112
İyi günler ben 1 Aralık da çürük raporu aldım, rapor 8 Aralık da zeyil edilmiş hastane hatayı düzelttip 9 aralıkta yeni rapor çıkarmış ve edevlet tsk sağlık raporu sorgulamada gözüküyor e devlet msb Asal yoklama sürecinde halen hastane işlemlerinde kırmızı yanıyor ve askerlik durum sorgulamada halen okul tecilim gözüküyor bi tahminini veya yorumunuz var mı durum nedir sizce

Sana verilen rapor ön rapor olduğu için kırmızı yanar çünkü MSB raporu onaylıcak.Rapor onaylandıktan sonra evine kağıt gelicek zaten o zaman onaylanmış olup yeşil olur.Benimde raporum zeyil edilmişti.Hastane hatalı maddeden işlem yaptığı için MSB zeyil ettirmişti.Uzun sürmüştü kağıdın eve gelmesi.Senin zaten muaf raporu verilmiş ve zeyilde de farklı maddeden muaf raporun düzeltilmiş.Gene de hangi kütüğe kayıtlıysan oranın askerlik şubesini arayıp bilgi al istersen.

Benim 1 sene sonra geldi rapor onaylanıp.Rapor 1 ay içinde zeyil edilmiş ama onaylanması uzun sürüyor.Süre değişir duruma göre belki sana daha erken gelir.Kütüğün nereye bağlı ise oranın askerlik şubesini arayıp bilgi alman iyi olur.

Üst Alt