Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet raporunun aslı adresime gönderilecekti, ama hala gelmedi..?

ramazan ön raporda da kati rapordada öyle bir şey yazmaz. özürlü derecesi için sivilde hastaneye gidiyorsun özürlü derecesi veriyorlar. birde o aldığın ön raporla hiçbir işlem yapılmaz .

arte açmıyorlar sigortamı asker olarak görünüyorsun diyorlar terhis belgesi istiyorlar. edevlet sitesinden askerlikle ilşiği yoktr raporunu aldım brde askerlik şubesinden drum belgesi aldım ama terhis tarihini yazmıyorlar işte sgkk veryrm kabul etmyrlar. şerefsizler işte kardeşim .

ö.z.g.r e devletin hangi sayfasindan baktın ve ön raporu ne zaman aldin benim hâlâ askerlik ile ilişiğim görünüyor

özgür kardeş aydınlattığın için tşk ederim.Emeğine yüreğine sağlık.

Kmlklc kardşm edevlet sayfasına giriyorsun askerlik durum belgesi yazyrsn zatn orda çıkıyor askerlk durum belgesi diye ordan alıyorsun . ama bir işe yaramıyor ben hala sağlık sigortamı açamıyorum bende asker olarak görünüyorum . kati rapor gelene kadar askeriz .

rica ederm ramazan sen genel sağlık sigortanı açabldn mi veya kardeşim devlet hastanesine nasıl gdyrsn asker olarak görnyrmsnn . seninde yardımn dokunablr bize.

peki e devlete ne zaman yansıdı biliyor musunuz ö.z.g.r

valla kardeşim kati raporu ilk senden duyuyorum acizliğime bağışla manesef bilgim yok...

10 gün önce baktım edevlet sitesinde yazıyordu . kardeş bende senin gibi asker görünüyorum hastane sisteminde gbt de falan . birliğimiz bizi askerlikten düşmedikçe o öyle kalacak kati rapor gelmeden de düşmezler.

sedatgedik. sen ankara gatadan askerliğe elverişli değildir ön raporu aldıysan orda yazar kati sonra gelcek diye . ;)

kmlklc... sen genel sağlık sigortasından devlet hastanesine gidebiliyormusn . ben genel sağlık sigortamı kullanamıyorum asker olarak göründüğüm için açmıyorlar . bir türlü bu sorunu çözemedim gitti .

ben askere gitmeden aldım ö.z.g.r bundan dolayı asker görünmüyorum.

kmlklc ozamn senin sıkıntın ney. ben 6 ay askerlik yaptım ankara gatadan ön raporu aldım heyete çıktım . 6 ay sonrada kesin raporu gönderiyorlar.

Bağlı bulunduğunuz askerlik şubesinden ala bilirsiniz.

Şahsen ben 12 yıl sonra aldım :) Bir gün işim tam askerlik şubesinin oraya düştü hazır gelmişken raporumu sorayım dedim. Arşivden çıkarttılar. Nöbetçi subay benden ufaktı abi neden bukadar yıl bekledin dedi. Bende İzmirde değildim askerlikten muaftır ön raporundan sonra il değiştirdim şimdi tekrar geri döndüm dedim :):)

bende ön rapor sonucunda elverişsizdir raporu aldım. kati raporda ön rapor sonucunun değişebilme ihtimali var mıdır ? yoksa sadece prosüdür olarak mı bekletiliyoruz.

merhaba arkadaşlar

ben hepatit b rahatsızlığımdan dolayı 15.05.2015 tarihi onaylı askerliğe elverişli değildir önraporu aldım,
ilaç tedavisi görmekteyim (viread) ankara gata da kaldığım zaman doktora ilacımın bittiğini söylediğimde başında yollamak için sivilde yazdırırsın dedi, tabi sivilde başıma geleceklerden habersiz bian önce şu ortamdan kurtuluyumda yazdırırım dedim pek oralı olmadım bende.
Sgk ya gidip GSS mi başlatmak istediğimi söylediğimde bu belgeyle başlatamıyacaklarını şubeden terhis tarihim yazan bi belge getirmemi istediler, şubeye gittim öyle bi belgeyi kati rapor gelmeden veremiyeceklerini ama önraporla yapabileceklerini söylediler
tekrar Sgkya gittim kesinlikle terhis tarihi olmadan yapamıyacaklarını söylediler.

3 gün bu işlemle uğraştım fayda etmedi.

Burda yazılanlara baktığımda kati raporun gelmesi muallak en erken 4 ayda geliyor galiba,

kullandığım ilaçın kutusu 350 tl 350*4 en iyi ihtimalle 1400 tl cebimden çıkacak. Bunu gatada yazdırma imkanım var mı? veya kati rapor işlemlerinin hızlanması için ne gibi bi yol izleyebilirim??

kardeşim merhaba aynı süreçi bende yaşadık sgk askerlik şubesi arasında git gel 2 kafadan da farklı şeyler çıkıyor şu şekilde yapıcaksın sgk sisteminde asker olarak gözüküyorsun şuan askerlik şubesinde askerlik işlemlerini yaptırdığın gişelerde değilde personel işlemleri bölümü var bu hava değişimi parasal işlemleri flnda hallediyorsun orayla görüşüceksin belki şubeden şubede değişebilir tam bilmiyorum ama istanbulda yaşıyoryorsan ümraniye askerlik şubesinde güvenlik görevlisine durumu anlat böyle böyle elverişli değildir raporu aldım ama hala asker gözüküyorum sistemde onu düzelttirmek istiyorum diye konuş personel işlerinde de durumunu anlat seni sistemden asker olmadğını göstermelerini ne yazıkki kati rapor için yapabilceğin birşey yok geç geliyor o ama kati rapor gelene kadar hala askersin diye birşey yok askerlik şubesinde normal işlemleri gişede görevliler banada aynısını söylediler boşu boşuna sgk git gel yaptım bende sistem onu düzeltir ama dediğim gibi personel işlemlerinle görüceksin ayrıca hava değişimi parası vs. alıcaksın onuda aynı bölümden görüş alabilirsin ama ilaçlarını pahalı sanırım eğer sigorta karşılamıyorsa ilk önce gataya ilaçlarını asker oldğun için ücretsiz al daha sonra bu işlemleri yaptır çünkü sistemden asker olarak düşülsen bile sigortalı bir işin yoksa eğer gss açamıyolar sgk da haberin olsun yardımcı olabilmişimdir umarım merak ettiğin birşey olursa sorabilirsin bu süreci bende atlattım çünkü :) bende hala kati raporu bekliyorum gelmesini vs. saçma sapan işlemler anlayacağın çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar ben bulunduğum ilde hastaneden ön rapor verildi bana asıl rapor 10 ay oldu daha gelmedi neden acaba ve kararda değişiklik felan oluyormu çünkü artık devlet hastaneleri bulunduğumuz ildekilerde bakabiliyorya bilen anlıyan yazarsa teşekkür ediyorum

Burakf6161

Bende kasımdan beri bekliyorum. Bir ara senin gibi acaba kararda değişiklik olur mu diyordum. Sağolsun burdaki arkadaşlar bilgilendirdi beni. Muafiyet aldık sadece prosedür gereği onaylanmasını bekliycez. Kafan rahat olsun

arkadaşlar bende heyete girdim çıktım uzun lafı kısası askerliğe elverişli değildir yazıyo subeye götürdüm adrese gelcek dediler bu kati rapor dedikleri rapoarda çıkan sonucun değişme ihtimali varmıdır bilenler bilgilendirblirmi

onr_29 çok nadirdir ön rapordan sonra kararın degişmesi
Önemli olan hastanenin verdigi ön raporda tsk yönetmenliğer göre doğru kodu ve rahatsızlığı belirtmeleri.

hamur
Kardesim benim rapor askerliğe elverişli değildir raporu ankaradan sağlık kuruluna geri dönmüş e devlette hala onay bekleme yazıyor acaba neresi onaylayıp yolluyor senin nasıl oldu cevap verirmsn

Hayalet1903 hastaneden alınan raporlar ön rapordur
Bunları ankara askeri milli savunma bakanlığı inceliyor
Ve kati raporu veriyor
Sizin rapor neden sağlık kuruluna geri gönderilmiş peki

Eksik evrak var dediler bende anlamadim bise karar değişebilir ve ya tekrar heyete çıkarmıyim hiç bise bilmiyorum kafam çok karisti

O ne ki

Ben bütün testlerimi yaptirmstim kurul toplandı elverişli değildir raporu verdiler niye geri döndü anlmdm

Banada elveşissiz verdiler. Fakar askerlik şubesinde 6ay ila 1 sene sürer dediler. Yıl olmuş 2019 hala dumanla iletişim kurmaları tuhafıma gidiyor. Normalde 1 haftada tamamlanabilecek bir şey inasıl olurda bu kadar uzatabiliyorlar aklım almıyor. Belki hastaneden hastaneye farklılık gösteriyor. Fatih Sultan Mehmet hastanesi sağlık kurulu beni 3 hafta sonra çağırdı. Şimdi bekleme moduna aldım kendimi bakalım bildirim gönderirler heralde.

beyler işe girerken sıkıntı oluyor mu? yoksa askerlikle ilişiği yoktur yazısımı alıyosunuz sadece şubeden?

Şimdi Acemi Birliği Yaptığım Yerde Komutanıma Durumu ilettikten sonra seni odamıza çagırıp ilgilenicez dedi tekrar hatırlatmama rağmen unutuldugunu düşünüyorum .. daha sonra usta birliğine gittiğimde katılış muayenesinde bi hastalıgı rahatsızlıgı olan varmı diye sordular doğuşta avuç içimi açamadıgımı sağ elimle birşey taşıyamadıgımı ve silah tutamadıgımı belirttim . sevkle hastaneye gittim gerekli testlere girdim ve sonuç olarak heyete girdim askerlikten muaf tutuldum ordaki bayan raporun aslı sende kalıcak demişti .. ama beni ugurlarlarken bana raporun ASLININ TIPKI GİBİDİR OLANINI VERDİLER .. bu bir sıkıntıya sebep olurmu ?ilk sorum buydu..

daha sonrasında ben halen asker olarak gözüküyorum evime geleli yaklaşık 24 gün oluyor işsizlik hakkım var askere gitmeden önce sigortalı çalışıyordum işsizlik hakkımı açtırmak için gittiğimde terhis belgesi istediler . ama terhis belgesi '' kati rapordan'' sonra düzenleniyormuş . onun gelmeside 8 ay gibi bi süreye kadar bile uzayabiliyormuş .. ben revirciyi arayıp ben halen asker olarak gözüküyorum abi herhangi bi işlem yaptıramıyorum hayatımda diye ilettim konuyu oda henüz dosyan buraya gelmedi dedi yani usta birliğine seni askerlikten düşürmek için dosyanın gelmesini bekliyoruz dedi .. ( Acemi birliğinden dosyalar kaç ay gibi bi sürede gidiyor usta birliğine ) biz kampta oldugumuz için orası havacı kampıydı ben karacıydım .. ( ben burda askerlik şubesine gittiğimde şubedeki memur sende asıl rapor olması gerekiyor diye söyledi ben elindeki kağıt ile işlem yapamam dedi bende askerlikten düşürmediklerini belirttim.) 1 ay sonra tekrar bi gel yanıma dedi .. dosya geldikten sonra nasıl bi işlem izlenicek ben dosyam geldikten sonra herhangi bi sigortalı işe başlayabilicekmiyim .. ve ASIL RAPOR Benim Elime Tekrar Ulaşırmı ? ( Ben NE zaman Düşürülmüş olurum askerlikten)

Teşekkürler .. biraz uzun oldu kusura kalmayın ..

bende aldm asker olarak gözüküyorum onu bekliyorum

meraklı32

Aslı gibidir olmasının bir sakıncası yok.

İşe girmek veya sigortalı olmak açısından bir mahsuru var mı bilmiyorum.

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt