Kendi Tecrübemi aktarayım
28 yaşındayım evlenme durumlarına girince askerlik sorununu bu süreçte halledeyim diye tecili mi bozdurup askere gitmek için başvurumu yaptım geçen hafta (Kilodan dolayı alınmayacağımı biliyordum ama 2019 yazı düğün olacak şimdi başlarsam düğüne kadar raporu alırım diye başvurdum)
Sabah 9'da şubeye gittim yanımda diplomam ve nüfus cüzdanım ile (ikisi de olmadan işlem yapmıyorlar)
Tecili bozdurup formları doldurdum askere gitmek istiyorum diye memur işlemleri yapıp evrağı hazırlayıp beni toplum sağlığına gönderdi muayene için orada boyum 173 kilom 131 çıktı
Askerlik şubesine geri geldim tekrar evraklarımı hazırladılar ve bu sefer askeri hastaneye sevk ettiler (Bu işlemleri saat 12'ye kadar hallettim mesai bitmeden)
Aynı gün öğleden sonra saat 14.00'de askeri hastaneye gittim
Askerlik şubesinde verdikleri ağzı kapalı zarfı hasta kayıttaki görevliye verdim dahili polikliniğinden girişimi yapıp bana sıra numarası verdi
Sıramı bekleyip içeriye girdim evrakları doktora verdim ve orada da boy - kilo ölçümü yapıldı 171 cm 129 kg çıktı
Doktor beni yine hastane içinde ki Sağlık Kuruluna sevk etti
Evraklarımı sağlık kurulunda ki görevlilere verdim ve tekrar boy kilo ölçümü yapıldı burada da 168 cm 128 kg çıktım ve Boy kiloyu evraklarımı yazdılar ve doktora geri gönderdiler. Doktora teslim ettim ve 10 dk kadar hazırlanmasını bekledim. Hastanın şikayeti, hikayesi gibi şeyler yazıyordu ve en sonda da KARAR yazıyordu.
Bunu teslim alıp sağlık kuruluna geri gittim evrakları sisteme girdiler biraz bekledim ve yarın 13,30'da Heyet Kuruluna çıkacaksın dediler.
14.00'de gittiğim hastaneden 15,15 gibi ayrıldım 1 saat içerisinde işlemleri hallettik
Ertesi gün 13,00 de hastaneye gidip sağlık kurulunda heyete çıkmayı beklemeye başladım
13,30'da heyet toplanıp tek tek isimleri söylemeye başladı
Girenler 1 dk bile sürmeden hemen geri çıkıyorlar
Adım okundu girdim Dahiliye uzmanın görüş yazdığı bölümdeki KARAR kısmını (Barışta ve Savaşta Askerliğe elverişli değildir) okudular ve raporunu 1 saat sonra teslim al dediler
Aynı zamanda heyete çıktığımda da tekrar boy-kilo ölçtüler 168-128 çıktığım aynı cihazda boyum 170 çıktı bu sefer
1-1,5 saat bekleyip raporu teslim aldım askerlik şubesine gidip teslim ettim işlemlerim bitti ve raporun ve oradan verdikleri bi belgenin kopyasını teslim ettiler.
Ön rapor oluyormuş Asıl rapor daha sonra gelecekmiş
E-Devletten baktığım da "Onay Bekleme Askerliğe Elverişli Değildir" yazıyor Ön rapor olduğu için öyle sanırım.
Çarşamba sabah 9'da başladığım işlemlere heyetin karşısına çıkıp raporu alıp şubeye teslim etmem dahil Perşembe saat 17.00'de bitti
Erteleme verirler diye bekliyor iken 2 gün içerisinde raporu aldım.