dışardan uzatma olucak arkadaşlar ;
1.lokal yapıyolar genelde ve ameliyata girmeden sakinleştirici verildiğinden korku falan kalmıyo, çok tedirgin olursanız uyutuyolar zaten.
2. Anestezi geçene kadar ağrı, acı hissetmezsiniz ağrılarınız artasa ağrı kesici vuruyolar halen çekerseniz azda olsa morfin verebiliyolar. Belinizdeki sistemi çıkartmazlar gerektiğinde ağrı kesiciler oradan verilir ve daha çabuk etki eder.
3. Tuvalet ihtiyaçları için sürgü kullanıyosunuz kalkamazsınız çünkü.
4.Bacağının 2 katı şişicekdir ama özelde olursanız helede fizyoterapist gelip size yatakda yapabilceğiniz ödeminizi indiricek hareketler vericekdir zaten onları yapıca geçiyo ödeminiz.
5. Kan sulandırıcı vurulmuştum ben ilk 20 gün boyunca neden niye diye sormadım.
6. uzatmaya 10 gün sonra başlanır günde 1 mm uzatma yapılır. Kemikde düzgün kaynama olursa uzatmaya ara verilmeden tamamlanır.
7.ilk ayağa kalkmaya çalıştığımda çok zorlanmıştım ve kalkamamıştım ilk ayağa kalkışım 4. gün olmuştu ve değnekleri kullandım.
8.Ameliyatdan sonra devamlı sırt üstü uyumak zorunda kalıncağından başda birkaç gün uykusuz geçer vücut alışınca sorunda kalmaz.
9.Enfeksiyon doğru bakımla korkulmıcak bir durum çünkü olmaz zaten bir süre sonra pansumanı siz yapmaya başlıyosunuz, kas kısalığı vb sorunlar egzersizler sıkı tutulduğunda olmıcak sorunlardır. Ameliyatdan sonra dizi kırmak için egzersizlere başlanır yavaş yavaş arttırılır dereceniz. Bu sırada sağlam acı çekilir ama sonunu düşünüp sabretmekden başka çare yok çalışmıcam derseniz sonrasında kırmak için çok çok daha acı çekersiniz ve ne kadar kırabiliceğiniz belirsizdir.
10. Bu sitenin tabiki çok faydası var, ilizarov.com sitesinde de resimli olarak işlemler görülebilir. Burda anlatılanlar aklınızda kalsın ama her insanın vücut yapısının farklı olduğu unutulmayın. Doktorun işi ameliyatdan sonra biter gerisi size kalır doğru beslenme ve egzersizle bu ameliyat sürecini sorunsuz tamamlarsınız. Ben acıya dayanamam diyen olursa bu işi başdan yapmasın bu yöntemde acıyla yaşamayı öğrenmek zorunda kalıyosunuz. Benim acı eşğim çok düşükdü bu ameliyatdan önce şimdi kolay kolay sesim çıkmaz canım yandığında.
en önemlisi aklınıza takılan soruları doktorunuza sorun öncelikle, gerektiğinde bu ameliyatı yaptıkları hastalarla iletişime geçmenizi, cihazı yakından görmenizi sağlayabilir. O hastalarla konuşursanız çok daha faydalı olur. Bu gerçekden zor bir süreç olucak ama bu ameliyatı olan kime sorarsanız sorun sonu için değer dicekdir. Sonunu düşünüp sabrediceksiniz. Tabiki bu kolay olmıcak ama o günlerde geçip bitiyor ve iyiki de olmuşum diyorsunuz.
Ameliyata gerçekden karar verdiğinizde ve hazır olduğunuzda etrafınızdaki tüm olumsuzlukları unutup ameliyata odaklanmanızı öneririm herkes herşeyi söyleyebilir bu işlem sonucunda da olumsuz konuşan insanlar iyiki olmuşsun diyolar bunu da unutmayın. Bana bu ameliyata karar vermemde en önemli şey şu oldu. Olsam nolur olmasam nolur diye kendime ne zaman sorsam cevabım olmam gerekir oldu. Korktuğumda da birileri birşeyler söylediğinde de vazgeçmememi sağlayan bu gerekçelerim oldu. Herkes birşey söylicekdir önemli olan sizin ne düşündüğünüz