Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

TTedTT
BENCEDE ENGELLİ İMAM OLMAZ . 3 aylık engelli maaşlarını aylık olarak versinler .o yeter MEMUR OLMAYI BIrak bazıları ÇOK KÖTÜ ŞARTLARDA YAŞIYOR 3 AYLIK MAAŞLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORLAR .BUNLARI ARTIK GÖRSÜNLER YETER DİLİMDE TÜY BİTTİ MAİL ATMADIĞIM YER KALMADI .ENGELLİLERDEN BAŞKA HERKES HER AY MAAŞ ALIYOR Bİ ENGELLİLERE GICIKLIK OLSUN DİYE 3 AY EZİYET EDİYORLAR .BUGÜN SÖYLEDİKLERİ İŞİ 3 SENE SONRA YAPIYORLAR .BU NASIL ÇALIŞMA ???????? :sssss

Özellikle güldüğüm konu engelli öğretmen olup tweet atan kardeşimin sorusuna bakanın cevabı idi evet çok yerinde doğru bir soru diyor :D hadi ya öylemi adamların içi yanıyor yerinde soruların hepsi zaten icraat yapın geçiştirici cevaplarla veya kaçamak cevap vermeyi bırakın söylediğiniz hiçbişey çıkmadı bugüne kadar en az 50 tweet attım malesef okunmadı sunucu benim bildiğim engelli imam olmaz dediğinde bakanın apışıp kalmasıydı yazıklar olsun yeter artık...

Herşeyi açıklayan şu cümlelerdi:
Sunucu soruyor: engelliden imam olur mu? Bakan: olmaz tabi ki, fakat düz memurluğa çevrilip alımı öyle yapıyoruz!

Burdan şunu anlıyoruz: bakanda ki kudret o kadar büyük ki yasaları, memurluk derecelerini ve tercih esnasında ki adaylarda aranılan nitelikleri yok sayıp iki dakika da imam hatip kadrosunu düz memurluğa çevirdi ve o güzel bakanlık koltuğunda ki itibarını ve gününü kurtardı! Ancak o soruya karşı cevap verirken içinden geçen --burada bir yanlışlık var -- ikilemiyle kısa bir süre "şüpheye düşme anını" ben diğer tarafa havale ediyorum :mad::mad:

seçimden önce yine 5000-10000 kadro açıldı açıldı yoksa hiçbir sansımız olacagını sanmıyorum. ömss bastan sona samimiyetsiz ve yalan sözlerle ilerledi tutmayan rakamlar içi boş vaadler;şimdi ise ne kadar yalan oldugu ayyuka cıktı.umarım seçimden önce kadro açılır.

düz memur yapmışlar o zaman neden 45 puanla almışlar haksızlık ben 88 puan aldım atanamadım

İmam kadroları düz memurluğa çevrilmiş olsaydı 1 tane imam kadrosu boş kalmazdı! Sunucunun gözünün içine baka baka ve tüm türkiyeye canlı yayında hitap etmesine karşın ya yalan söylüyor diyeceğim ya da bilgisizliğinden yanlış söylem içinde diyeceğim... Kabinenin tek kadın bakanına yakışmıyor.

DİKKAT EDERSENİZ İMAM OLARAK ATANANLAR İMAMLIK YAPMAYACAK MEMUR OLCAKMIŞ o zaman niye imam kadrosu açıldı madem memur olcaklardı ? diğer kurumlarda aynı yapıyorsa HEPSİ DÜZ KADRO OLSUN HAKEDEN GİRSİN millet 80-90 puanla açıkta kaldı diğerleri 50-60 atandı yazık...

Engelliden imam olamıcağını bile bilmiyorlar birde devlet yönetiyorlar. Suç bunlar da değil ki, bunlara oy verenlerde.

sevgili bakanım tekrar geçmiş olsun bu vesile ile sizleri bir konuda bilgilendirmek istiyor ve yardımlarınızı rica ediyorum. 8 yıldıt özürlü aracı kullanıyorum. aracımı yeni sattım. sözel soruldu ötv indirimli yeni raç alacağım söylendi. fakat 2006 tıda yasa çıkmış sol kol özürlüler artık ötv den muaf özürlü araç alamıyorlar. allahtan benim raporum 2006 tıdan önce yine de edirne vergi dairesi olmaz diyor. oysa mehmet kilcinin vergi dairesine göndermiş olduğu konu ile ilgili sirküler çok açık. Onlar sadec sirkülerin 3. uygulama esasları b)hareket ettirici tertibatın kapsamına sokuyor. sirkülerin geri kalanını dikkate almyorlar. e) sağlık kurulu raporu tarihi bölümüne giriyorum ben oysaki ve çok acık dolayısıyla 2006 tıdan önce rapor alanlara uygulanır. diyor. ekte ilgili sirküleri sunuyorum. arabımıda sattım geriye dönüşü yok son derece mağdurum mahkemeye gitmeden önce son kez bakanım size sığındım. ilgili sirküleri ekte gönderiyorum. yardımlarınzı ricae derim.

[FONT=Tahoma]Sa[/FONT][FONT=Tahoma]tlık derecesi %40 veya daha fazla olan malul ve engelliler için T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan sirküler aşağıdaki gibidir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html[/FONT]

şimdi 2500 yılında 100 bin engelli alınacak olsa neye yarar;2023 de engelliler yerletirilecekmiş, baştan sona rakamların tutmadıgı bir süreçten sonra, agızların tuttugu bir rakam açıklandı, o da 2023;mesele imam hatipler saglık bakanlıgı degil bu sadece 2000-2500 kişilik bir boşluk, asıl sorun bu yıl 20 bin engelliyi memur yapacaklarını söyleyip daha sonra 2 yıl için de diyerek oyalamaları ve sonrada 2023 e kadar engelli memur alınacagını söylemeleriydi.bu yıl seçime kadar ömss ile engelli memur alımını arttırdık arttırdık;seçimden sonra bizi düşünmeleri için bir nedenleri kalmıyor.

Bakan arada imamlarla alakalı bir söz etti imam kadrosundan alınıp memurluğa veriliyorlar dedi eee madem öyel düz memur yapında yüksek puanlı arkadaşların hakkını gasp etmeyin kul hakkı yemeyin....

hep yükseklere bakıyorsunuz yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir:)

neye göre yüksek neye göre alçak;bizim yükselmemiz karın tokluğundan ibaret; gidip milyar dolarlık ihaleleri bize verin demiyoruz zaten.

Arkadaşlar ,Kötümser olmak istemiyorum ama ,Durum içler acısı, İki Bin Kişi ek yerleştirme kesinleşti , fakat 2 . bir atama için ses seda yok ,lise düzeyi için farazi söylüyorum ,Bin Kişilik kadro açıldı , atama puanı 80 leri zor görür 80 le 85 puan arası yine bin kişinin üzerinde özürlü açıkta kalır ,80 puanları da sadece sertifika istenirse görür sertifika istenmeyen düz memurluklarda ise ....82 83 lerde zor kalır..daha 84 puan 85 puanla atanamayanlar var kadro ve tercih edilecek il sayısı bunun yanı sıra kurum sayısıda az olunca yığılma olacak , yığılmada da yüksek puanlar atanır ....

Yıl Sonuna Doğru 2. Yerleştirme Yapılabilecek

ÖMSS 2. yerleştirmenin ne zaman yapılacağı sorusuna ise Bakan Şahin şöyle cevap verdi:

"Engelli istihdamında 21 bin açığımız var. Biz bu sınavı 2 yıllığına yaptık. 2 yıl geçerli bu sınav. 7 bin kadronun 5 binine atama yaptık. 2 bin kadroya yıl sonuna kadar atama yapacağız inşallah. Atama sürecini hızlandıracak mekanizmaları güçlendiriyoruz biz."

Kimse bahsetmiyor ama tercih seçeneğinin 15 madde ile sınırlı olmasından kaynaklı tercihlerinde taban puanında sorun yaşayacak hatta atanamayacak adaylar olacak, demedi demeyin.

Serhat o gün programa tweet attım bu konu ile alakalı ama okunmadı sorunlarımızın ana özü olan toplam 50 tweet attım ahmet böken programdan 4 5 saat önce okumaya başlamıştı tweetleri ancak malesef geçiştirici bir program ve net cevaplar alamadık sorulara hayırlısı bakalım dediğin gibi tercihlerin 15 ile sınırlı olmasıda ayrıca bir sıkıntı

xxxman;

her halde.
sen uzmansın..devlet personel başkanlıgında yetkılı bırısınki;
kac tane branş sahıbı ıhtıyacı oldugunu bılıyonki..
branş açılırsa duz memura yer kalmaz dıyorsun,,
pes..
okadar sıg yorum yammısınki...
sayıları bıraksak bır kenara..
mantıken bıle ters tarafdasın...
doktoru,muhendısi.şöforü,teknıkeri,mımarı,hemşirsei,fızyoteroisti,makınacısı,arjıvcısı,imamı,muezini,hastabakıcı,cevre muhendısı,asaosorcusu,elektırıkcısı,bılgısayarcısı,kimyacıs,kutuphanecısı,Şehir Plancısı,veterıneri,
insankaynakları,gıda muhendısı,gıda teknıkeri vs.vs..
daha adını sayamadığım yuzlerce meslek erbabı..SEVDİĞİ ÖGRENİMİNİ ALDIĞI İŞİ YAPMASIN,
HEPSİ gih(genel idari işler mumuru olsun...:)));)
ASIL HAKSIZLIK BU OLUR...ki devlet bunu yapma niyetinde...(adalet amaclı degıl işline oyle gelıyor..)
bızım kurum 41 tane santral memuru alacak....(iyi takıp et sen başvurursun. )
hadi hepsi tamam da kardeşim sormazlarmı sana...
herkes aynı işe başvurursa.asıl ozman secilme kazanma şansın daha az olur..

20 bın duzmemur..komık olmazmı sencede???

RUSA BAK SAYAMIYON BİLE o kadar çok branş varki ve herkez kendi branşını istiyor.bakan bizzat açıkladı ALINAN İMAM İMAMLIK YAPAYACAK MEMUR OLCAK DİYE ben şahsen biliyorum TEKNİSYEN olarak işe başlayan engelli bir arkadaşın memur olduğunu formları gezersen branşında çalışan arkadaşların düz memurluğa geçmek için çabaladıklarını görürsün herkez aynı işe başvursun hakkeden girsin sonuçta BRANŞINI YAPMIYOR kardeşim sen başkasını kandır ben o kadar saf değilim branş girdimi işin içine yüksek puanlılara yazık oluyor atıyorum doktor kadrosu çok olsa giren az olsa doktor 50 puanla atanıyor ögretmen 100 alsada seçemiyor ünversite mezunlarında branş alınsın ama adaletli olunsun her branştan yüzde 5 yüzde,yüzde onu girecek şekilde olsun millet 80-90 puanla atanamadı branşı olan 50 puanla atanıp memur olcak bumudur adalet yani he benim için sorun yok ama adalatten yanayım LİSELİLER HELE BRANŞ OLSA NOLUR OLMASA NOLUR BRANŞI YIĞMIŞLARDA YIĞMIŞLAR BÖYLE ALIM DAHA KOMİK OLDU BENCE...adam branşı sayesinde 50 puanla atanıp memur oldu 80-90 puan alan hala bekliyor 2013e kadarda bekler vaziyet...yine branş alımı olursa bu insanlar beklemeye devam etcek işin daha komik yönü branşı olan düz kadroyuda seçebiliyor kimse sen düz kadroyu seçemezsin demiyor ve emin ol yüksek puanlı branş sahibi insanlar düz kadroları seçmişlerdir.

xxxman;

o key..adalet konusunda anlastık..
hem branj alsın hem memur..
aldıgı branjta elmamını calıştırmıyorsa,,
o dveletın bılecegı iş.. unutma yuksek puan almıs olnan haksız lık yapılıyor dıyorsun evet dogru...
pekı bunun 4 yıl okuluna gıtmış.ve tecrube sahıbı olan branş sahbplerıne haksız lık olmazmı.???
neyse uzun lafın kısası adalet......
bak mesela iş kur ılanlarına bak...
hep meslek sahıbı özurlu arıyorlar...ama çalıştırdıkları iş??
bu aklın yolu bırdır kanunu gıbı bir şey..altın bileziği olanın (iş erbabı)avantaşı olur....
kpss baktın mı??son atana ön lisasan ve lisana mezunlarına..
27 puanla atanmış doktor var..44 le 57 le atan mış bir yıgın meslek erbabı...
bunlardamı kendi işini yapmayım duz memur olarak mı alındı işe...
ozaman vay 28 le atanan doktoro muayeneye gıden bizlerin haline ki vay..
engeli vatan daşların iş yapamayacagını mesleğini yapamayacağını idaa edenin aklına şaşarım...
sorun yüksek puan almaksa....asıl yanılgı o olur....
kendi şinde yuksek puan almak olmalı..
saglık bakan lığı bunu 1 kez yaptı..alacagı branşta sınav actı..(helal olsun saglık bakanlığına)

ömss soruların en az 10 tanesi kpss cıkmış sorulardan dı....ya ni sınav aynı sınav....
ya da her şeyi boş ver en başa dönelim eğitim ve sınav sistenini tartışalım...

RUSA DEMİŞSİN YA BRANŞ ALIP çalıştırmamak devletin sorunu diye değil kardeşim direk özürlünün sorunu branş sahibi yapmayacağı kadroya düşük puanla atanırken yüksek puanlı insan o kadroyu tercih edemiyor buda direk iş bekleyen engelli insanları ilgilendiriyor KPSS İLE YETERİNCE BRANŞ ALINIYOR ZATEN şunuda hepimiz biliyoruz bir çoğumuz branşımızı yapacak durumda değiliz ögretmeninden tut veterinerine kadar düz kadro isteyen insanlar gördüm bizim için en ideali düz memurluktur ama illa branşını isteyende yok değildir ATANABİLMEK İÇİN İSTEYENLERİN DIŞINDA ama çoğunluğu emin ol BRANŞINI SEVDİĞİ İÇİN İSTEMİYOR DÜŞÜK PUANLA ATANABİLMEK İÇİN İSTİYOR atandıkdan sonra Allah kerim düz memurluğa geçer nasılsa...

bLaCkRaCe;

bir cebinizden çıksın bir cebinize girsin gerekli kurumlara aksi takdirde ceza uglunacakmış ban ne faydası onu söyleyin

herkesi santral memuru alsınlar..
biz özürluler anacak onu yaparız..dimi..?
hata özurluyuz çalışmaya da gerek yok..direk maaş versinler...
niye unuversıteye gıdeyımkii...
nede olsa kuraylada atama var.....
özel de de oyle saten...herkesi duz işci alıyorlar ...meslek erbebı olmak nıyeki..
nokta....
sen takılmısın branjların dusuk puanla gırecegıne....
mubarek ne bılıyon.....

belkı muhendısler enyuksek puan alanalar....
ve ne duz memurlar haksızlık yapılsın
ve nde baraj memurlarına haksızlık yapılsın...
artı..bılmedıgın 1 konuyuda benden ogren....
her kamu kurumu kafasına gore memur alamıyor.....
hızmet verdıgın sektor bazında meslekle alakalı memur...
yada meslekle alakasız duz meur alabılıyor...

ya sen nın tum dedıgın havada kalıyor...
ornek..ataşehır beledıyesi...
tum kadrosunu muhendıs yada teknıker dolduramaz...
hızmet kalıte standarları bazında iç ve diş denetcışler vasıtasıyla;
1000 kıs calıstırıyorsa..
bunu duz memur;
muhendıs,
teknıker
cevreci,
bır beldıyede olması gereken kadrolarca % oranlarında doldura bılır....
yoksa hurrraaa hepsı muhendıs olsun dıye bır durum yok...
bu kanunlada sabıtdır...
memur işçi gibı degıldır...
işçi her işi yapar...
ama memur..sadec branjı nı yapmakla mumkundur....

sorun orada başlıyor....
kurum meur kadrosunu tercıh ederken adaletlı olmasını dılıyorum sadece....
YANI SENIN İSTEDİĞİN GİBİ HERKES MEMUR OLSUN YUKSEK PUAN ALAN GIRSIN...YOK ÖYLE BİRŞEY

neden biribirinizi kırıyorsunuz. arkadaşlar.

NE mesleki alım çok olsun,ne de düz memurluk. Dagılım adaletli olsun. İlk alımda 3000 alımın 2500 u mesleki alım oldu. İlk alımda 40 puanla girenler oldu. Bizim gibi 80 90 açıkta kaldı. Puana göre alsınlar, sonra mesleği olanlara mesleğini yaptırsınlar , görelim 40 puan alanlar memur olabiliyormu bakalım.

Bio;

İbrahim ilgili tweetleri süzgeçten geçirerek favorilerine ekledi ahmet bey sorularını sordu bu konuda ahmet beyin samimiyetine inanıyorum ben. Her hesap sahibi 50 soru sorsa bunları olduğu gibi bakana aktarsa ahmet bey vah bizim halimize vah bakanın haline!!!
Moderatöre suçu konduruyoruz ancak 1.5 saatlik bir programa yine de ömss ile ilgili soruları iyi yöneltti bence. Unutmamalıyız ki bakan fatma şahin sadece ömss'den sorumlu bir bakan değil. :) Netice itibariyle ömss hakkında açıklama isteyenlere "istedikleri veya istemedikleri" cevapları bakan yöneltti. Bu tabi ömss ile atanacak memur adaylarını tatmin etmedi malesef :(
Ocak ayına kadar ek yerleştirmelerin ( umarım doğru düzgün düzenlenerek yapılır bu yerleştirmeler ), 2013 içerisinde de 2.atamaların olacağı açıklaması sanırım bir nebze olsun adayların heycanını arttırmıştır...

Devlet kurumlarında çalışan insanlar ile sürekli irtibat halinde olan ve hemen hemen her gün bir devlet kurumunu gören biri olarak söylüyorum ki, ben engelli biri olarak onların yaptığı işin on katını yaparım. Hem de adam gibi yapar kimseye laf ettirmem.

Ama gelin görün ki bizim ülkemizde engelli insanlara hep önyargılı bakıldığı için küçük pozisyonlar layık görülüyor. Allah büyük inşallah herkesin gönlüne göre olur. ( Amin )

RUSA kardeşim bak ben kaypaklık,yalakalık nedir bilmem benim doğrum neyse odur bak şimdi bana göre kimse kırılmasın alınmasın ünüversite mezunları ömssyi kek olarak görüyor tabi 5.000 kişi giren var belli branşlardan açılsa işimiz garanti gözüyle bakıyonuz ögretmenler en çok bastıran taraf madem branş istiyordu KPSS ile 40.000 ögretmen alındı nerdeydi bu arkadaşlar ? sen demişsin doktor 27 puanla atanıyor o zaman kpss ile atanmak branşı olan için daha avantajlı niye illa branş alımı olsun ilk tercihler branş alımı oldu düşük puanlı girdi yüksek puanlı kaldı ve bir sürü kadro boş kaldı kimse seçemedi yani tamam hep olumlu bakmaya çalışıyoruz ama bide dünyanın gerçekleri var hayat toz pembe değil iş bulduk da branşı kaldı sanki iş olsun memurluk olsun niye boş kalsın kadrolar yada memurluk yapcak BRANŞI SAYESİNDE DÜŞÜK PUANLA GİRSİN YÜKSEK PUAN ALAN NİYE AÇIKTA KALSIN.

Devlet kurumlarında çalışan insanlar ile sürekli irtibat halinde olan ve hemen hemen her gün bir devlet kurumunu gören biri olarak söylüyorum ki, ben engelli biri olarak onların yaptığı işin on katını yaparım. Hem de adam gibi yapar kimseye laf ettirmem.

Ama gelin görün ki bizim ülkemizde engelli insanlara hep önyargılı bakıldığı için küçük pozisyonlar layık görülüyor. Allah büyük inşallah herkesin gönlüne göre olur. ( Amin )

gönulden katılıyorum sana kadesşim..(amin)

RUSA kardeşim bak ben kaypaklık,yalakalık nedir bilmem benim doğrum neyse odur bak şimdi bana göre kimse kırılmasın alınmasın ünüversite mezunları ömssyi kek olarak görüyor tabi 5.000 kişi giren var belli branşlardan açılsa işimiz garanti gözüyle bakıyonuz ögretmenler en çok bastıran taraf madem branş istiyordu KPSS ile 40.000 ögretmen alındı nerdeydi bu arkadaşlar ? sen demişsin doktor 27 puanla atanıyor o zaman kpss ile atanmak branşı olan için daha avantajlı niye illa branş alımı olsun ilk tercihler branş alımı oldu düşük puanlı girdi yüksek puanlı kaldı ve bir sürü kadro boş kaldı kimse seçemedi yani tamam hep olumlu bakmaya çalışıyoruz ama bide dünyanın gerçekleri var hayat toz pembe değil iş bulduk da branşı kaldı sanki iş olsun memurluk olsun niye boş kalsın kadrolar yada memurluk yapcak BRANŞI SAYESİNDE DÜŞÜK PUANLA GİRSİN YÜKSEK PUAN ALAN NİYE AÇIKTA KALSIN.

daha fazla uzatmıcam...
kulvarlarımız farklı...
sen hala branj sabının duşuk puanla gırecegı ne takıldın mubarek...(işin aslıysa adelat..ihtiyacı olan memurları alsın amaç..)
oaman kpss de nıye branj var????sormazlarmı sana...
ılerı gıdeyım..
1-hayatın içinde niye branj var..
2-unuversıtelerde nıye branj var....??
3-bırıyle tanıstıgın da ne dir mesleğin denıldıgın de ne dıyorsun???
sen bız engellılerın meslek erbabı olarak gorulmesın ıstıyorsun farkında olmadan..sebebıyese meslek erbabı olanların duzuk puanla yerlesecegı...ıyıde bu hayatın degısmez,,,
sınav sıstemının degısmese degısşmezıdır..
unuversıtede bolum okumuş olanların(meslek shıbı ) HİÇE SAYMAK OLUYOR SENINKİ..

ney se senın duaların kabul olsun..saten tum kadroları duz memur ve santral memuru.veznedar. alacak lar...
sen takıp et gırersın..
benım inşaat teknıkerı 70 puan aldım...puanım yetmez...oralara gırmeye..
BİR umut beklıyeyım..branj acılsın gırerım dıye...
duşuk puanım olduğundan duz memurlugu yapacak nıtelıklere sahıp degılım...(BOYLECE SANA GORE ADALAT TECELİ EDER.)
an cak inşaat teknıkerlıgı yapa bılırım orasıda dusuk pula aldıgı GARANTİ YA (değilsede sen garanti diyon)ben oraya gırecem...
oda tabılkı 7000 kodroda gecen sevfer 3 kişi aldılar:)onlarda 95-87-83
baya duşuk puanlar..
onaları gecerım de gırerım ..umuduyla..

RUSA benim tepkim ünüversite mezunlarına değil ama branş girdimi liselide sizin sayenizde branş istiyor.ön lisans ve üniversite mezunlarını hepsine branş verilsin ama dediğimiz gibi hepsinden %5 %10nu girecek şekilde olsun birine fazla fazla kadro verip diğerine baktırmasın bak mesala sizin bölüme yazık etmişler girenlerin ne mezunu olduğu ellerinde mevcut ona göre kadro verilsin mesleğini yapayacak insanlarda düşünülüp memurluk ayrılsın ama LİSELİ KESİNLİKLE BRANŞ OLMAMALI 3052 KADRONUN 1600 TANESİ MESLEKTİ ZATEN onunda 850 tanesi boş kaldı yine meslek açmasınlarki birilerinin işine yarasın şimdi meslekten girerim işimi garantiler sonra yer değiştirim diyede düşünmeyin yoksa 2 yıl sonra yine aynı muhabbeleri yapcanız onun için iyi düşünün.

Üst Alt