Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

ocakta ek yerleştirme olucaktı yalan oldu olmazda sanrıım martı 2.atamaları beklicez geç olsun güç olmasın inş

Allah büyük onuda bekleriz yeterki atanalım inşallah

Benim bu demeçten anladığım;

İlk yerleştirmede boş kalan yaklaşık 2.000 kişilik imam ve müezzin kadrosu için yerleştirme yapılacağı ve 2014 yılına kadar YASA GEREĞİ BAŞKA YERLEŞTİRME YAPILAMAYACAĞIDIR.

Bio ve Kalender şah...
Birbirinizin düşündüklerini yazarak ve karşılıklı onaylayarak kendinizi zeki mi zannediyorsunuz?
Arkadaşlar bakanın açıklamaları nasıl?
Yetişirse 2012 de ek alım yapılacak yetişmeşse 2013ün başlarında yapılır. 2.atama ise 2013 yılında kesin yapılacak. Ama başında olur ama sonunda ama er ya da geç bu atamalar yapılacak...

Bu meajı nı yeni okudum : zeka göreceli bir kavram ... sence sen bu mesajı yazarak kendini zevkimi zannettin ....

Demişsinki yetişirse 2012 de ek alım yapılacak yetişmelerse 2013ün başlarında yapılır. 2.atama ise 2013 yılında kesin yapılacak. Ama başında olur ama sonunda ama er ya da geç bu atamalar yapılacak
2. ATAMA YAPILACAK DİYE YADA EK YERLEŞTİRME OLACAK diye Konun Maddesimi var ....
ÖMSS ŞU AN Tamamen bir belirsizlik içinde....Bizlerde sizler kadar ömss den beklenti içindeyiz ama gerçekler acı

Bu ARADA Tüm Arkadaşlar Hayırlı Bayramlar....

Madem sözlerini tutmuyorlar oy vermeyin arkadaş... Kendi elinizle kendi kuyunuzu kazmayın... Şu ana kadar verdikleri hangi vaadi gerçekleştirdiler de bunu gerçekleştirsinler.Biz engelliyiz diyoruz,olumsuz şartlar içerisinde yaşamaya mahkum ediliyoruz diyoruz;Neymiş efendim raporun eskiymiş,ibare yazmıyormuş vb. saçmalıklarla kapı kapı sürünmedikmi ? Engellilere değer verilmiyorki... Eğer verilmiş olsaydı her işimiz için ayrı ayrı rapor almaya mahkum edilmezdik.Tek bir raporla her işimizi görebilirdik.Sonucunda kalıtsal bir rahatsızlığımız var ve iyileşmesi mümkün değilki... Keşke iyileşsek te bizde uğraşmasak. Ama gel de bunu "Nato mermer,nato kafa" düşüncelere ve fikri sabitlere anlat...

Ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz... Siz bunları başa getirirseniz 25.000 engelli alacağız der ve 2.000 kişi alır o da zoraki...Sonra seçim yaklaştığında ağızlara bal sürer ama yine ortada birşey yok...

Aslında isteseler herşeyi yapabilirler, misal imara kapalı 1. derece sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği'nin birbölümü 1ayda 3.derece sit alanına alınarak imara açılıp saray yapımına başlanıyorsa oda yapılırdı ama istenmedi. 657'de bunun bahanesi oldu ama atama engeli mevzuatta tespit ve bildirim yönünden vardır, açık belirlenirse dolana kadar yerleştirme yapılmalıdır.
Bu konuda birçok nokta başlı başınca kanunsuzdur şöyleki;

"ÖZÜRLÜ PERSONEL ÇALIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Madde 53 - (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/99 md.)

Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında özürlü çalıştırmak zorundadır. % 3’ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.

Özürlüler için sınavlar, ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavlardan ayrı zamanlı olarak, özürlü kontenjanı açığı bulunduğu sürece özür grupları ve eğitim durumları itibarıyla sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılır veya yaptırılır.

Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.

Özürlülerin memurluğa alınma şartlarına, merkezi sınav ve yerleştirmenin yapılmasına, eğitim durumu ve özür grupları dikkate alınarak kura usulü ile yapılacak yerleştirmelere, özürlülerin görevlerini yürütmelerinde hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceğine, kamu kurum ve kuruluşlarınca özürlü personel istihdamı ile ilgili istatistiksel verilerin bildirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.”

Mevzuatta emredilen %3 şartı doğrultusunda açılması gereken kadro sayısı açılmamıştır. Bu doğrultuda bahane üretmektense susmak daha erdemli yaklaşım olurdu. İnşallah bu erdemi 2013'te gösterirler.

şu anki durumu sadece gülerek bakıyorum.70.000 dendi.sonra 40.000 oldun sonra 20.000 daha sonra 15.000 daha sonra 7.000 ne zorlandı.5.000 yakın kişi atandı.lütuf ettiler 2.000 den bir daha ki seneye kaldı..gülüyorum sadece Allah devletimize zeval vermesin.Kutlu olsun .RTE

bakan bizi oyalıyor arkadaşlar dikkatli olalım 2 yıl sonra gene sınav olacak gene açıkdayız

Nazım bir şiirinde diyor "en fazla bir yıl sürer yirminci asırlarda ölüm acısı." Bakanlıkta çalışan arkdaş,çalışma arkadaşları ve bakan unutmuşlardır sorunları.Hatta sadece laftaydı şimdiye kadar.Herşey göstermelik değilmidir bizim ülkemizde.Bakın hala kaldırımlardan bahsetmiş ,nekadar zormuş kaldırmı inip çıkmak.Ahh biz kaldırımları çoktan güçbela aştık artık kendi başımıza. Hey bakanlıklar sizler şu ödenmeyen ilaç,medikal malzemeler,ortez protezlerden alınan katkıları engellilerin eğitim ve çalışma sorunlarını düzeltmek için bir adım atın,sokaklarda yol almayı biz hallederiz gölge etmeyinde. Negüzelde denk gelmiş değilmi seçimler yaklaşıyor böyle bir yazı geçilmiş forma bakanlık çalışanı birinden.BAzılarımızın karnı toktu böyle masallara umarımki diğerlerininde gözü açılmıştırda bu zokaya yemezler.
Birde bakın bugun açlık grevlerinin 47. günü ve artık geri dönüşü olmayan bir aşamadalar,bir çoğunda geridönüşü olmayan hasarlar kalacak ve yeni engelliler yaşama dahil olacak.Bakanlık(lar) bu konuda şimdiye kadar ne yapmış ki?
Yani sözün kısası artık böyle ucuz popülist söylemlerle emngellileri tavlayamayacaklar,11 senede neler yapılmadığı ortada. Haydi kolay gele...

sebboy;

Hayr 2014 demek istedim ve öyle yazdım. Neden? Bakan hanım diyor ki yılda bir atama yapabiliyoruz.

Eğer ocak şubat gibi atama yaparlarsa boş kalan kadrolara, 2013 yılı atamaları tamamlandığından 2014'e kadar herkes kuzu kuzu bekleyecek.

alanya;

bende 2014 yazacaktım pardon yanlışlıkla öle yazmışım sen şimdi yazınca anladım:) aynen kuzu kuzu bekleyeceğiz 2014 benim kendi şahsi düşüncem benim beklerim:) enfazla lisans okuduğum bölümü bir sene uzatırım sınava önlisans girmek için olan o olur:)

ceren Arkadaşım ismimi zikretmediğin için tşk ler ....Ama yazında konu edindiğin makale benim ..... Eleştirdiğin için de sağolasınmakalemde yazanlar acı ama doğrubu ...... Sayın bakan ve başbakan olmasa iktidar partisi millet vekilleri dahil adımızı anan yok .... Kızsakta bağırsak ta dururum bu ... O Yazımda şöyle bir anettad düştüm bu millet vekilleri seçildi de öbür milerveleri atandımı......ve çoğu yazımda da ömss yi düzenleyenleri ağır şekilde eleştirdim ..... öncede savundum şimdide savunduğum bir düşüncem var . ömss de "suçu sadece sayın bakana atmak diğer tüm suçluları aklar ... Buda adilhane değil .....

ömss nin bu duruma gelmesinde okadar çok hata okadar çok başı boşluk varki ne acı ....sn bakanın her fırastta övünerek savunduğu özür guruplarına göre soru ve süre .... Tam blr fiyasko ...özor gurubuna göre soru soruyorsan özür gurubuna görede atama yap ....yinede bu durumda bakanın hatası yüzse kaç bilemeyiz .... Bu sürele iigili onlarca kurum var

kalender şahmısın nesin kardeşim heryere balıklama atlıyon bıktım senin yorumlarından heryerde karşıma çıkıyor.saçma sapan yazmasını dahi bilmiyon.susda bişi sansınlar.yok önceki yazılarım yok şu yazılarım bu neya madem o kadar iyisin neden ilk sınavda yüksek alıpta yerleşmedin.anca kendini övüp duruyon.yok şekspirin yok donkişotun yazılarını kopyala yapıştır yapıp duruyon bir halt ettiğinde yok.

kura ile meur alımı yine olacakmı ve yine tercih falan yapılacakmı birde denizcilik okulunda boşkadro varmış buraya valilik atama yapabilirmi nasıl bir yol izlemeliyim bilgili arkadaşların beni bilgilenrmelerini rica ederim selamlar

bilgi için 05306959919 yücel karaduman

Hayır Anlamadığım Şafak Pavey Gibi Bir İnsan dururken Neden bir Başkası bu göreve verilir ki ? Hangi Partiden olursa olsun Bu Milletin Vekiliyse Hangisi Yararlı olacaksa Onu Getirsenize Arkadaşım Bu konumlara mevkiilere...

kahramankentli46: Neyin peşindesiniz yada neyin peşindesiniz....

Arkadaş Arkadaşlar ömss Gelinen içler acısı kabullenelim yada kabullenmeyelim ....Bunda sonrası çıkmaz sokak farkındamısınız......Neredyse Atanma şansımızı tamamen yitirdik
Yazacak uğraşacak birşey kalmadı da birbirimizimi yemeye geldi Sıra .....kahramankentli46 sana cevaben birşey yazmayacağım zaten yazan çızan bir avuç kişiyiz birbirimizi kırarak ondan da olmayalım ...

2013de atandım atandım atanamadım 2014 ömss için hazırlığa başlarım

bu Allah'n belalari yuzun den bizler yani gercek hak sahipleri atanamiyoruz ne diyiyim

Üst Alt