Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

qunes sıkma canını Bu durum sana özel bir durum diğil ki Senin yaşadığın durum farklı açılarla ve farklı çeşitlerle biz özürlülerin asıl gerçeği , ama özde aynı Bu konuyla ilgili Bir yazım vardı onu sana itafeten yayınlayım

ÖMSS ile atananların çoğu, atandıkları yere gidebilecek mi? Diyede Bir Başlık Açmıştım Kızanlarda oldu destekleyenlerde ...Ama Bu süreçte öyle bir deneyim edindimki ve o deneyimi de bu başlığın son sayfasında paylaştım ...

Atananların Çoğu Bence Atandıkları yere gitmemiştir .......Yakında Bunuda resmi verilerle Açıklarlar...... 7 gün süre Kadar Sivas Cumhuriyet ünüversitesi hastanesinde kaldım , Refakatcim yoktu Yeride merkezin dışında olduğu için pek ziyaretcimde yoktu...Eskiden olsa eşim yanımda Olurdu artık oda yoktu ....Amelyat olam gerekiyordu olamadım, Kanım pırtı Tutmuyor ve karaciğer emzimlerim tavanda ;Çok da Korktum Amelyattan: Fakat Korktuğum ölmek Kalmak Değidi ; Emanet geldiğim dünyayı sahiplenecekde diğildim .........Korktuğum Amalyattan Sonra Fiziki Yardıma Muhtaç kalmak Yanlız Kalmaktı 'Ziyaretime Gelmediler Yada refakatci olmadılar diye ,Kimselere Küsmedim, Kimselere Darılmadım,Herkesin Bir meşagalesi kendine yetecek Bir Hayat Kaygısı vardı ,Ziyaretine gelirim diyipte Gelmeyen , Çok değer verdiğim samimi bir arkadaşa dosta belkide bunlardanda öte birine sitem edecek Oldum Ne Dedi Biliyormusunuz ; Mecburbuyum gelmeye dedi,O Aynı Durumda Olsa Bırak ben ziyarete gitmeyi,Hasta yatağının Başından hiç Ayrılmazdımki, O cevabı ondan duymaktansa yerin dibine girmeyi yeğlerdim. O hastane O sözlerle kafama yıkıldı; Hastanede Bunu Daha iyi anladım ki Benim yada Hepimizin En Zor Baş edebileceği Güçlük yada Zorluk Yanlızlık .....Atanıpta Tek kalan Arkadaşlarımın ALLAH yardımcısı Olsun .......Allah Hiç Birimizi Yanlızlık la 'Daha da doğrusu Sahipsizlikle Sınav Etmesin.

Kalender ŞAH olarak ALLAH' tan .......Hepinize Refaf Mutluluk , En ÖNEMLİSİ Sağlık Vermesini Diliyorum....

bende düz lise 88 küsürle atanamadım olmayınca olmuyo

Ekinos arkadaşım sen tercihten dolayı atanamamışsındır ben 87 küsürlerde atama gördüm sen nasıl atanamadın sanırım antalya ve çevresi yazdın yazdığın yerlerde yüksek puanla kapattı antalya hizmetli 84 85 gibi kapadı memuruklar yüksek bu şartlarda elbette atanamazsın o puanla ben tercih yapsa idim işe başlamıştım tamamen tercihten atanamamışsın atama taban puanlarına bak istersen atanamadım diye dert yanma bence 2. atamalardada merkezi yerleri yazarsan ve kontenjan yine 1 2 memurluk olursa işin zor çok yüksek puanlı olup tercih yapmayan arkdaşlar çok tercihlerine dikkat etmelisin....

ÖMSS ile atananların çoğu, atandıkları yere gidebilecek mi? : Belki Gidecek Ama ,Ama Anlaşılıyorki Gitmeyeceğimiz yerleride Tercih Etmiyoruz. Yaşamak kolay hiçmi hiç kolay değil...... Yeni Bir İş yeni Bir hayat ....Yeni Bir İl herşeye sıfırdan başlamak ....
Forumdaki Arkadaşlar Bunu üzerine Alınmasın:Bu formda yazıp çizen insanlar belirli bir bilgiye ve bir birikimine sahip ....Okadar Dikkatsiz tercih yapan kişi varki ..İnanamazsınız ... ÖMSS Atananların çoğu Atandığı şehre gitmeyecek......Bunuda çok emin olarak söylüyorum...

Nedenleri :1-Atandığı şehrin sosyo ekonemik yapısı ......Kültürel fark ....Özürlülere yaklaşım....Yaşam maliyeti....
2-Şehrin corafi yapısı (yer şekilleri)ORTABETİK ÖZÜRLÜ BİRİNİN , tekerlekli sandalye ve Benzeri Durularla karadenizde yaşması ne demek......Birde Heleki ilçelerinde ......... veya sivas erzurum kars diyarbakır, Antalya,artvin,rize vb ilerde: soğuk İklimi -35 - 40 6 ay yerden kalkmayan kar .....sıcak iklimlerde+40 +45 lerde Full nemli Yada tamamen kuru havalarda yaşamak nedemek....
3-Bu çile niçin memur mağşı içinmi Çoğumuz zaten 2022 den maaş alıyor Ailelerimizde bakım ücreti alıyor ...çoğumuz ayriyeten sosyal yadımda alıyor..odun kömür gıda vb ....Bu çileyi neden çekecek Maaş içinmi zaten fazlasını devlet veriyor...
4- En önemlisi Ailemizden uzak yaşaya bilecekmiyiz Onları yardımı olmada bağımsız bir hayat süre bilecekmiyiz zor !!!....Onlar bizim gittğimiz yere gelecekmi o da zor... Onlarda haklı Herkesin bir kurulu düzeni var ......Diyelimki evli değil ailesiyle yaşıyor.....Babası Annesi devlet dairesinde çalışsa tayinini nasıl Aldıracak.....Esnaf olsa iş yeri ne olacak....Senden başka kardeşin olsa okulları vb durumları ne olacak .....vb onlaca durum Ben yazmayla bitiremem ... Bu durumu Genel özetleyen bir ata sözü var tuttuğun kurba ürküttüğün balığı değecek (Anlamı : Kar etmek için çıktığın yolda masrafları karı geçerse değmez)

Ben Kalender ŞAH olarak bugüne kadar Özürlülerin iyiliğine yönelik yazılar yazdım....Magazin değil Bilgiye yer verdim...Bazen gerçekler acıdıor...

Kalender çok boş konuşuyorsun yok coğrafya yok sosyo ekonomi senin tuzun kuru olabilir ama başkalarının hayatlarınıda karmaşıklığa sürükleme...

slm!Arkadaslar!Hani bir ara toplanip cay,börek,poaca v.s ile fotograflari vardi bakan hanim ve yetkililerle????

Engelli haklariyla ilgili yasal düzenlemeler yapilacakti???Avrupa sitandarti acisindan???H sinifi ehliyet kesmekesiyle ve bircok yasal düzenleme ????

Ne oldu hala hazirda bir aciklama yok???Yalanciliktan kim ölmüs ki???;):D:D:D:D

AYBARGOĞLU Dün Gibi aklımda bu başlığı ilk açtığımdada bana Buna benzer bir tepkiyle mualif olmuştun AMa Boş...

Ben Kalender ŞAH olarak yazılarımda Kendimle ilgili Kişisel Bir kaygım Beklentim yok .........ÖMSS İle ilgili geçmiş Açtığım Başlıklara ve yorumlara da Bir Bakın....Tamamı ÖMSS nin Göz ardı edilen gerçekleri....

Uzaklara gitmeye gerek yok ....Düşünün ki Kendi yaşadığınız şehirde Bile,Mahalleden Mahalleye geçişlerde oluşan değişimi......Ya ilçeden ilçeye köyden köye oluşan değişimi değişimi......

Ben İlk yazımda Atadığı şehre gitmeme olayını üstü kapalı yalın bir dille Tabir ettim.....İşin Daha geniş ve İleri boyutlarına girmedim bile....Etnik kökenleri........Terörü...... Yanı Başımızdaki Ülkelerde yaşanan savaşı , Messepsel Farklılıkları .......Kişi meşeriyetleri......sosyal sitatiko.......Bu Durum ve konulara Hiç girmedim Bile.........

Üzücü Olan Bana mualif olan Mualif yazıların İÇERİĞİ .....içerik yokki ... sadece çamur at i,zi kalsın iki satır yazı ...Ben özürlülerin iyiliğini düşünerek onca yazı yazdım onca başlık açtım ... özürlüler için siz ne yaptınız ....Ağızlarına Bir laf Dolanmış gidiyorsunuz ....Ben kalender ŞAH olarak bunları yapabildim daha iyisini siz yapında görelim.......
.....
Bu arada
AYBARGOĞLU Benim sözüm ortaya.... Neden kafa karıştırıyım, Yazım dan alınacağın bir şey yok .......gerçek bu Biz özürlüyüz...Dağcı komondo değil.... Yanlış tercih yaparda gitmezsek iki yıl başka bir tercihte bulunamıyoruz .... Bana demişsinki tuzun kuru ....Benimmi Tuzum kuru...Maddi ve manevi dünyam ...hastalığım öyle durumlardaki..... kafamda hergün kıyamet kopuyor, sabahdan akşama kadar 41 Türlü nusubetle uğraşıyorum .... Allahım Sevdiği Kulunu zor sınav edermiş .... ALLAH sana kafamda kopan kıyametlerden Bitanesini nasip etsin..... Ozaman dünya kaç bucak anla:) Aslında 40 nı nasip etsin diyecemde okadar ağır beddua edemem .....Allah cc sana kırta birini nasip etsin o sana yeter

Bu Arda Bide Sosyo eknomik yapının anlamı (Aynı anda hem toplumsal alanı hem ekonomik alanı ya da aralarındaki ilişkilerin bir biriyle ilişikisi)
sosyo ekonomik yapı ......Kültürel fark ....Özürlülere yaklaşım....Yaşam maliyeti..
Ben Şahsım T.c çoğu Şehrinde yaşadım yada bulundum
Sivas'ı örnek vererek kısaca anlatıyım : Sivas dışından atanan bir özürlü İçin yaşam maliyeti :
1)Atanan kişi şehrin merzekin de biryer ler de ev tutar ve orada ikamet etmek isterse Asgari ev kirası 500 tl Mekez dışı mahllelerde oturursa Apartman daireler en az 400 tl ,öğrenci yurdu vb biryerde kalırım derseniz daha aşşası olmaz......Merkez Dışı biyerde yaşamak demek geliş gidiş ulaşım maliyeti en az aylık 100 tl yi bulur ,Sivas ta hastane,postane,lokanta vb zaruri ne ihtiyaç varsa herşey merkezde çarşıda ....

2)Sivas soğuk bir şehir kış şartları çok ağır kış mevsimi ortlama 6 ay ..Aylık en asgari 12 aya Bölünürse 200 tl ısınma masrafı düşer sivasta doğal gazsız ev nadir bunun içinde sıcak su ve yeme içme için gereken gaz masrafları dahil ....

3)Sivasta Yeme içme :Tek kişinin günlük 20 tl den aşşağı yemek masrafı olmaz çok lüks yememek şartıyla...... Aile olursa o başka oda 30 tl Yİ BULUR ......Aylık TOPLAM asgari tek kişi 400/600 ila aile rahat YEMEK İÇİN Harcar ...Aile olursa da 900 lira Yeme içme vb masrafları olur ...

4)Kışın konbili evdeyseniz 100 tl den daha az elektirik faturası gelmez...

5)tlf su apartman aidatı da 100 tl yi bulur ....özel masraflarınızı saymıyorum ...

6) Bir Kişinin Özel masraflarıda 200 tl nin Altına Düşmez ..... Bu masraf sıgara içmeyen birinin

500 tl kira+200 tl yakıt+100 tl elektirik+100 tl tlf ve su faturası aprt man aidatı +tek kişi 600 tl yemek masrafı = 1500 tl en asgari özel hiç bir masrafınız olmada yaşarsınız ...Giyim Masraflarınız , Arabanız varsa onun masrafları ,Aileniz çocuklarınız varsa onların masrafları ,aklınıza başka ne geliyorsa onlar olmadan Tek Kişi Aylık 1700 tl den aşşağı sivas ta harcayamaz Yabancı Biri geçimini sağlayamaz .....Ama ev Kendinin olur yiyecek içecek memleketten gelir , kendisi çok iltisatlı biridir ...evden işe işten eve gelir ona ben bişey diyemem ....Bir elbiseyi yıllarca giyinir ...

Sıgara İçen birinin ise en kötü ayda 500 lirada özel masrafı olur .....Takdir sizin ...

Bazıları Diye Bilirki insanlar Asgari Ücretle nasıl Geçiniyor rızık Allaha emanet oda Bir Hikmeti ilahi : Sivasda Hiç bir iş yapmadan geçinen Binlerce Aile veya insan da var... Benim yorumum Durumun Genel hatları

2011 Rakamlarına göre ~2.500.000 kadro var ve ~600.000 kadro boş,
2011 Rakamlarına göre %3 şartı geçerli olan 1.467.900 kadro var,
2011 Rakamlarına göre %3 şartına göre 44.189 kadro var ve bunların 20.829'u doldulabilmiş, 23.360'ı boş.
Kaynak: DPB

Benim bildiğim bu %3'lük kadronun belirlenerek doldurulması 657 sayılı kanunca hükme bağlanmıştır. Bu boş rakam 2011 ağustos ayında DPB tarafından belirlenmiş ama 1 yıl sonraki ömss ile doğru kadro açılmayarak 657 sayılı kanunun emredici özelliği hiçe sayılmış ve anayasa çiğnenmiştir. Hal böyleyken yırtınmaya gerek yok, keyifler neyi isterse o olacak, ömss kadrolarının artırılması için toplanan imzalar 3000 olmamış bile:)) . Bu tablo varkende birilerini övmek iki yüzlülüktür. Unutmadan şunuda söyleyeyim geriye kalan 18.000'lik boş kadro meşhur 2023 hedefine kadar dolacak:)

Ted Bizim Duğamız Bize yardımcı olanlara övgümüz olursa yine onlara......Bed duamızda Bizi Bu Durumda Koyanlara...ALLAH onların da Belasını versin ne düzenimiz kaldı nede diğirliğimiz...

Düşmez kalkmaz Bir ALLAH....Herkesin ALLAH gönlüne Göre versin

William shakespeare'in julius sezar oyununda sezarı sağ kolu markus antonyus' sezarın ölümünün arkasından Bir Arenada toplanmış yüzbinlerce romalıya şöyle seslenir....

İşte söylediği o yüzyılları aşan replik. tiradin(konuşma) söyledir;

dostlar, yurttaşlar, romalilar;
ben sezarı övmeye değil gömmeye geldim.
insanın ettiği kötülük yaşar ardından,
iyilikleriyse toprağa girer kemikleriyle.
bırakın, öyle olsun sezar için de.

Bunlar içinde öyle olur işallah ,taht,taç ,makam ,mevki hep geçici.....

İyilikleri Kendileriyle mezara , Kötülükleri ise ebedi arkalarından anılsın.Bir kıssadan hisse; Eskiden osmanlı da görev yapan celatlar ,normal mezarlıklara gömülmezmiş , nedeni ozamanki ahali halk onlarla mezar komşusu bile olmak istemezmiş. Bunun neticesinde de Kendilerine Ait Bir mezarlıkları varmış....Halkta orasının cellatlar mezarlığı oldunu bilir oraya hep kötü gözle nefretle kinle bakarmış ....Cellatlar mezarlığının ayrı bir mezarlık olmasının yanı sıra en önemli özelliği mezar taşlarında o mezarda bulunan kişinin merhumun isiminin yazması ; hiç bir mezar taşında ism yok ...Nedeni ne Biliyormusunuz ? Ben söyleyim ,insanlar adımızı mezar taşından okuyupta bize ismizle beddua etmesinler diye ......Ey ömss yi düzenliyipte bukadar özürlünün Bedduasını Alanlar siz ne yapacaksınız,ÖMSS de Özürlülerin Atnaması için engel koyan kurumlar ,kurum görevlileri ,tepeden tırnağa kim varsa . Nereye Saklanacaksınız,Ahir dünyada Bukadar özürlünün hakkını nasıl ödüyeceksiniz.....
ÖMSS de Biz özürlüler den yardımını esirgemeyenler, atanmaların olmasına çalışanlar atıyanlar ,özürlülerin selayeti için çalışanlar,ALLAH CC sizlerin herzaman yadımcı olsun hayır Duğalarımız sizlerle , ALLAH sizleri Ailelerinizi koruyup Gözetsin ....Her İki Dünyada da bahtiyar etsin

Kalender ŞAH...

Tut Dilini ey gönül
Zulme göz yumma Ama sus gönül
Emel Hak deme Yapma Gönül
Yüzdürme Gön’ünü 'Derini, Gönül
Bildirirme Yerini gönül
Bilirim sakınmazsın sözlerini gönül
Hamzanın Ciğerini uhatta parçalayan Mızrak Gibi gönül
Son sözüm olsa bilki gönül
Yine Sen derim Yine Sen Gönül

Pir Sultan Gibi Devirirse Gövdemi Gönül
Gerdirirseler Dar Ağaçlarına İpimi Gönül
Sual etseler son isteğimi Gönül

Figani olur dil feryadına
Kellesi vurulur ....Dolanır hükümdarlık diyarlarına
Makmul olan yüzü Elbet makdul olur
Makbul olan adı Elbet makdul olur
Makbul den Makdul olsam Gönül
Yine Sen der Yine Sen

Kalender ŞAH'ım Ölüm sondeğil, Başlangıçtır Sana.......... Ayrılık Ebediği Değil Kavuşmaktır sana …Bu Kalabalık Kavuşmaya Diğil .......Ayrılığa Geldi sana........... Bu Gün Düğün Değil.......... Bayramdır Sana Erersin......... Elbet Birgün.... Ebedi vuslata
Varırsın son limana…..Son istiratgaha…..Binesin ayaksız Atına …. Küreksiz Kayığına
Bilesin Bildiresin ……..Kimsenin Yaptığı Kalmaz yanına...... Yarın çıkarsın Arzu Mahşerde Hakkın divanına........
Haklı Bir yana ……Haksız Haksız öte yana

Kalender ŞAH

kalender seh okadar güzel yazmışsınki inan yazaçak birşey bulamadım kardeş yüregine saglık

İnanmıyorum Artık Bunlara Hepsi Kendi ceplerini Doldurmakla Meşguller

Ted Bizim Duğamız Bize yardımcı olanlara övgümüz olursa yine onlara......Bed duamızda Bizi Bu Durumda Koyanlara...ALLAH onların da Belasını versin ne düzenimiz kaldı nede diğirliğimiz...

Düşmez kalkmaz Bir ALLAH....Herkesin ALLAH gönlüne Göre versin

William shakespeare'in julius sezar oyununda sezarı sağ kolu markus antonyus' sezarın ölümünün arkasından Bir Arenada toplanmış yüzbinlerce romalıya şöyle seslenir....

İşte söylediği o yüzyılları aşan replik. tiradin(konuşma) söyledir;

dostlar, yurttaşlar, romalilar;
ben sezarı övmeye değil gömmeye geldim.
insanın ettiği kötülük yaşar ardından,
iyilikleriyse toprağa girer kemikleriyle.
bırakın, öyle olsun sezar için de.

Bunlar içinde öyle olur işallah ,taht,taç ,makam ,mevki hep geçici.....

İyilikleri Kendileriyle mezara , Kötülükleri ise ebedi arkalarından anılsın.Bir kıssadan hisse; Eskiden osmanlı da görev yapan celatlar ,normal mezarlıklara gömülmezmiş , nedeni ozamanki ahali halk onlarla mezar komşusu bile olmak istemezmiş. Bunun neticesinde de Kendilerine Ait Bir mezarlıkları varmış....Halkta orasının cellatlar mezarlığı oldunu bilir oraya hep kötü gözle nefretle kinle bakarmış ....Cellatlar mezarlığının ayrı bir mezarlık olmasının yanı sıra en önemli özelliği mezar taşlarında o mezarda bulunan kişinin merhumun isiminin yazması ; hiç bir mezar taşında ism yok ...Nedeni ne Biliyormusunuz ? Ben söyleyim ,insanlar adımızı mezar taşından okuyupta bize ismizle beddua etmesinler diye ......Ey ömss yi düzenliyipte bukadar özürlünün Bedduasını Alanlar siz ne yapacaksınız,ÖMSS de Özürlülerin Atnaması için engel koyan kurumlar ,kurum görevlileri ,tepeden tırnağa kim varsa . Nereye Saklanacaksınız,Ahir dünyada Bukadar özürlünün hakkını nasıl ödüyeceksiniz.....
ÖMSS de Biz özürlüler den yardımını esirgemeyenler, atanmaların olmasına çalışanlar atıyanlar ,özürlülerin selayeti için çalışanlar,ALLAH CC sizlerin herzaman yadımcı olsun hayır Duğalarımız sizlerle , ALLAH sizleri Ailelerinizi koruyup Gözetsin ....Her İki Dünyada da bahtiyar etsin

Kalender ŞAH...

Tut Dilini ey gönül
Zulme göz yumma Ama sus gönül
Emel Hak deme Yapma Gönül
Yüzdürme Gön’ünü 'Derini, Gönül
Bildirirme Yerini gönül
Bilirim sakınmazsın sözlerini gönül
Hamzanın Ciğerini uhatta parçalayan Mızrak Gibi gönül
Son sözüm olsa bilki gönül

Pir Sultan Gibi Devirirse Gövdemi Gönül
Gerdirirseler Dar Ağaçlarına İpimi Gönül
Sual etseler son isteğimi Gönül

Figani olur dil feryadına
Kellesi vurulur ....Dolanır hükümdarlık diyarlarına
Makmul olan yüzü Elbet makdul olur
Makbul olan adı Elbet makdul olur
Makbul den Makdul olsam Gönül
Yine Sen der Yine Sen

Kalender ŞAH'ım Ölüm sondeğil, Başlangıçtır Sana.......... Ayrılık Ebediği Değil Kavuşmaktır sana …Bu Kalabalık Kavuşmaya Diğil .......Ayrılığa Geldi sana........... Bu Gün Düğün Değil.......... Bayramdır Sana Erersin......... Elbet Birgün.... Ebedi vuslata
Varırsın son limana…..Son istiratgaha…..Binesin ayaksız Atına …. Küreksiz Kayığına
Bilesin Bildiresin ……..Kimsenin Yaptığı Kalmaz yanına...... Yarın çıkarsın Arzu Mahşerde Hakkın divanına........
Haklı Bir yana ……Haksız Haksız öte yana

Kalender ŞAH

ömss nin suçlusu ömss yi düzenleyen perde arkasında ki kişiler ...... Sn Başbakan ve Sn Bakanda ömss ve özürlülere gerçek sahip çıkan kişiler

Kalender kimsenin sahip çıktığı yok kardeşim istersen siyasi muhabbete girmeyelim konu dağılmasın sahip çıkanlar herkese sahip çıktılarda 10 yıldır yenimi akıllarına geldi engelliler ben ecevitci felan değilim ama engellilerle ilgili araştırmanızı resmi olarak yapın o adam yapmış engellilere o dar sıkı ve kriz döneminde hemde o yüzden boşverin siyaseti kimsenin sahip çıktığı felan yok konu tamamen reklam ötesi yok süreci yakından takip ediyorsun bilmen gerek ....

Bio bazen fazla söze hacet yok, şahsımın başımda okadar çok nusubet varki anlatamam ..... sen beni anlarsın , yukardaki şiirimi bi oku .....
Bio işallah ikinci atama yada yerleştirme ihtimalsiz olacak ,Ek yerleştirme yerine kapsamlı 7-8 bin kişilik İkinci bir atama olursa işallah bu ömss ile atanır , kurtarırız .
Bio ben bu hükümete taraf yada taraftar değiiim fakat acı ama gerçekler ortada .....Bu hükümet seçim meçim dinlemedi 40 bin öğretmeni bir kalemde atadı ...,Eğer istesin bir avuç özürlüde bir şey yok . Boş kadrolar dolana kadar hepimizi memur olarak atamasını yapar işallah ...... akp kongıresinde bile sayın başbakan ömss yi yada biz özürlüleri dile getirdi ...mhp ninde kongıresi vardı 2023 vizyonu bize aitti diye idda etti .....fakat 2023 vizyonu içinde ömss den yada özürlüler den hiç bahsetmedi ... Bahsedeceğini de zannetmiyorum ......
Burdan MHP ye özelliklede Oktay Vural Beyefendiye sesleniyorum Ben sizln konuşma uslubunuzu , hitabet şeklinizi .çok beğeniyorum lütfen sadece idolojik yaklaşımlarnız ve açıklamalarınız dışında Biz özürlülerinde sorunlarını ömss ile ilgili atama sürecini dile getirin ...
Arkadaklar üzücü ama T.C meclis .çatısı altındaki Akp dışındaki meclisteki partiler Chp si de Bdp side MHP Side idoloJi partisi ..o yüzden sahip çıkarsa biz özürlülere bu hükümet sahip çıkar .....ömss nin atama sıkıntısında perde arkasındaki tüm aksiliklerden sorumlu işini iyi yapmayan memur amir kısmı var bozuk birokrasi ve onun eski uzantıları var ...ve bunların çok büyük bölümü geçmiş lktldarların kadrolaşmak adına atadığı insanlar ...geçmişteki hükümetler .....ssk ya kandilden inme memur almadılarmı ...o gün ssk nın müdürü bugün ana mualefetin parti başkanı..... Herkonuda Sn Başbakana Kürsüden Sn Recep BeY diye sesleniyorda ömss konusunda özürlüler konusun da nerde ......Bu özürlüler sadece Akp nin mi özürlüsü ...........özüriülerin ömss sürecinde bu siyasi oluşumların bir faydası varmıbenim hatırladığım sadece CHP Sn Emine Tarhan hanımefendinin ,ömss deki özürlü alım sayısıyla ilgili soru ,nergesi vermişti ..... Allah işinl rast getirsinondan dırki Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey ve Sn Bakan Fatma Şahin Hanım olmasa adımızı anan yok diye ...... O yüzdendir Benim hakkım ikisinede helalı hoştur .......farkındamısınız bilmem Sn Başbakan ve Sn Bakandan Bir açıklama helmeyince ömss yine belirsizliıe gitti tamamen unutulma sürecine girdi .....sn bakanın vediği tarihler genelde tutmasada en azından umut oluyor ...umutsuzda yaşanmıyor ondan dırki Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey ve Sn Bakan Fatma Şahin Hanım olmasa adımızı anan yok diye ...... O yüzdendir Benim hakkım ikisinede helalı hoştur .......farkındamısınız bilmem Sn Başbakan ve Sn Bakandan Bir açıklama Gelmeyince ömss yine belirsizliıe gitti tamamen unutulma sürecine girdi .....sn bakanın vediği tarihler genelde tutmasada en azından umut oluyor ...umutsuzda yaşanmıyor

Kalender ŞAH;Bio bazen fazla söze hacet yok,başımda okdar .çok nusubet varki anlatamam ..... sen beni anlarsın , yukardaki şiirimi bi oku .....Bio işallah ikinci atama yada yerleştirme ihtimalsiz olac ,ek yerleştirme yerine ak kapsamlı 7-8 bin kişilik bir atama olurda işallah atanır da kurtarırız . Bio ben bu hükümete taraf yada taraftar değiiim fakat acı ama gerçekler ortada .....Bu hükümet seçim meçim dinlemedi 40 bin öğretmeni bir kalemde atadı ...,Eğer istesin bir avuç özürlüde bir şey yok boş kadrolar dolana kadar hepimizi memur olarak atamasını yapar işallah ...... akp kongıresinde bile sayın başbakan ömss yi yada biz özürlüleri dile getirdi ...mhp ninde kongıresi vardı 2023 vizyonu bize aitti diye idda etti .....fakat 2023 vizyonu içinde ömss den yada özürlüler den hiç bahsetmedi ... Bahsedeceğini de zannetmiyorum ...... Burdan mhp özelliklede Oktay Vural Beyefendiye sesleniyorum 8en sizzln konuşma uslubunuzu ve hitabet şeklinizi .çok beğeniyorum lütfen sadece idolojik yaklaşımlarnız ve açıklamalarınız dışında Biz özürlülerinde sorunlarğnı ömss ile ilgili atama sürecini dile getirin ...Arkadaklar üzücü ama T.C meclis .çatısı altındaki Akp dışındaki meclisteki partiler chp si de bdp side idoloJi partisi ..o yüzden sahip .çıkarsa bu hükümet sahip .çıkar .....ömss nin atama sıkıntısında perde arkasındaki tüm aksiliklerden sorumlu işini iyi yapmayan memur amir kısmı var bozuk birokrasi ve onun eski uzantğlar var ...ve bunların .çok büyük bölümü geçmiş lktldarların kadrolaşmak adına atadığı insanlar ...geçmişteki hükümetler .....ssk ya kandilden inme memur almadılarmı ...o gün ssk nın müdürü bugün ana mualefetin parti başkanı..... Herkonuda Sn Başbakana Kürsüden Sn Recep BeY diye sesleniyorda ömss konusunda özürlüler konusun da nerde ......Bu özürlüler sadece Akp nin mi özürlüsü ...........özüriülerin ömss sürecinde bu siyasi oluşumların bir faydası varmıbenim hatırladığım sadece CHP Sn Emine Tarhan hanımefendinin ,ömss deki özürlü alım sayısıyla ilgili soru ,nergesi vermişti ..... Allah işinl rast getirsinondan dırki Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey ve Sn Bakan Fatma Şahin Hanım olmasa adımızı anan yok diye ...... O yüzdendir Benim hakkım ikisinede helalı hoştur .......farkındamısınız bilmem Sn Başbakan ve Sn Bakandan Bir açıklama helmeyince ömss yine belirsizliıe gitti tamamen unutulma sürecine girdi .....sn bakanın vediği tarihler genelde tutmasada en azından umut oluyor ...umutsuzda yaşanmıyorondan dırki Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey ve Sn Bakan Fatma Şahin Hanım olmasa adımızı anan yok diye ...... O yüzdendir Benim hakkım ikisinede helalı hoştur .......farkındamısınız bilmem Sn Başbakan ve Sn Bakandan Bir açıklama helmeyince ömss yine belirsizliıe gitti tamamen unutulma sürecine girdi .....sn bakanın vediği tarihler genelde tutmasada en azından umut oluyor ...umutsuzda yaşanmıyor

Kendimin parti promosyonu olarak kullanılmasına karsıyım; iş yapacaklarsa yalan beyanda bulunmasınlar yeter;siyaset zaten umut üzerine kurulmustur. Tüm siyasiler gelecek adına neler yapacaklarını vaad ederler.Bastan sona yalan olan bir süreci yasadık bu sözleri verenler 20-30 bin memur alımı yapacaklarını söyleyenler bizler degildik. bu rakamları kim telaffuz etmişse bulundukları yerin hakkını vermeliler. aylardır yan çizilip duruluyor eylulde ek yerleştirme ekimde 2. atama olacaktı kasım ayındayız ve şimdi de bize 2013 basında deniyor bu da yetmedi dpb den telefonla alınan habere gore 2013 un ortalarında atama gerçekleşecek deniyor, az daha çekerlerse 2014 deki 2. sınava baglarlar işi;ayrıca 20 bin küsür açıgın 15binini 2023 e kadar doldurulacagı söylemini, yeni parti vizyonu olarak kullanıyorlar. ekmek paran yoksa umut karın doyurmaz kalendar hocam; vaad degil, sözünün arkasında duran insanlar lazım sanırım. Bilindik bir sözde ben ekleyeyim yaşlı bilgeden; ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır.

Kalender şah kardeşim ben en çok bu konuda komisyonlarda kimlerin ne şekilde mücadele ettiğini bilen bir insanım o yüzden başbakan istediği kadar dile getirsin reklamdan ötesi yok ATO salonundan sonraki durum vaziyeti gördük süreç içerisinde nelerin olduğunu gördük bu konuda 10 yıldır akılları neredeydi 10 yıl önce engelli yokmuydu bu memlekette başbakan madem öyle şu yollar ile kaldırımlar için neden o yasayı 2015 atan vekiller hakkında iki kelam etmedi bırakın bu siyasi o bunu söyledi bu bunu söylediyi herşey ortada görmemek için ya partizan yada kör ve sağır olmak gerekir bana hakkımı vermedilerse istediği kadar konuşsun benden sabahtan akşama kadar konuşurum ama hak veremedikden sonra icratta verdiğin sözü yerine getiremedikten sonra ne fayda hepsi boş engelli kadrosundan atanıp işe başlatılmayanlar var hala sırf engelli diyerek böyle birşey yok , bakanlar kurumlardan şikayet ediyr telp yok diye o zaman istifa et eğer kurumlar devlet personele bildirmez ise direk devlet personelin atama yetkisi var kandırmayın kendinizi bu işler basit değil göz boyama siyaset yapmak kolay reklam yapmak kolay kandırmakta kolay bu insanları iki kelime gerçekleri yazıp hak savununca muhalefet yapmış oluyoruz ancak acı ama gerçekler bunlar ....

fonaks Sonuçta atanamıyoruz Atamıyorlar gerçek bu . ömss ye hangi pencereden bakarsan o pencereden görüyor insan ....Benim Tezim ömss sadece 1 yada 2 önemli kişinin sorumlu olduğu bir sınav değil ve ömss nin kaderini belirleyecek yer kurum yada kuruiuşların en üstü TBMM lisi ...özürlü haklarını atamalarınıda orada , halkın seçtiği vekiller belirleyecek ......o meclistede sadece AKP yok .... Geçmiş yazılarımda iktidar partisi seçimle geldi de , diger parti milet vekilleri atanarak mı geldiye benzer bir söz konuşmuştum ......Biz özürlüler bu devletin üülkenin siyasi görüşüyle , etnik kökenleriyle zengini fakiri tüm tabakalardan oluşan gerçeğiyiz.... Bizden toplumun tüm kesimleri sorumlu , bizi ötekilektirmelerine sindirmelerine izin vermeyelim .......

Haklısın Kalender meclis sadece AKP den ibaret değil ama ne hikmetse istekler sadece AKP'nin stratejisi çerçevesinde gerçekleşiyor. Muhalefetin önergelerinden çok büyük bölümü havada kalıyor. Misal CHP'li İnce çıkıp dese ki engellinin hakkı yeniyor acilen fırsat eşitliği kapsamına alınmalılar ve ömss kadroları artırılmalıdır. Alacağı ortadadır, "- bu adam statükocudur, 2022 maaşının geldiği durum bellidir.":)))))))))))

Millet olarak siyasi partiler takım tutar gibi desteklenmezse meclisten beklenti olur!

Atama olacak. Çünkü şükür ki 2013 de seçim var. Ocakta tercih yapılır. Şubatta Sonuç açıklanır. Martta da işbaşı inşallah..

kalender hocam bu sürecin basındakiler belli, iktidar olan meclisteki çogunluga sahip olan atamaların basında duran elemanların hangi parti mensupları oldukları belli iken, başka yerlerde cevap aramaya gerek var mı? kendinizi kandırmak isterseniz bu sizin bileceginiz şeydir; ben yalnızca durum tespit yaparım gördüklerim bunlar sözleri verenler kimler ise bu durum onları bağlar başkasını değil.

FONAKS Ben sakın ha Hakzıssın demiyorum .... Bakış açına göre gayette haklısın ve ne güzel dem<işsin ağzına sağlık ekmek paran yoksa umut karın doyurmaz kalendar hocam; vaad degil, sözünün arkasında duran insanlar lazım sanırım. Bilindik bir sözde ben ekleyeyim yaşlı bilgeden; ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır... FONEKS bende umudu savunan bir kaç söz söyleyim . ...İnsan oğlu bence üç şeyle yaşar yiyecek içecek ve umut....Nefes almak gibi yemek yemek gibi aslında yaşamak Gibi .... UMUT HEM YAŞATIR HEM ÖLDÜRÜR ..Ne umut Ederek yaşanıyor nede umutsuz .
Ama yinede sen haklısın : ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır.......

Arkadaşlar Kalender ŞAH olarak BENİM genel genel hatlarıyla takip edenler yada ouyanlar bilir. Ben ömss deki hataları savunmam . Ömss de yapılan hataları yanlışlıkları yalın fakat enince ayrıntılarına kadar eleştisel bir dille araştırır başlıklar açarak YAYINLARIM ....BU KONULARI Tartışmaya AÇARIM Bu durumların unutulup gitmesine izin vermem , Bu konuları siz arkadaşlarımın görüşüne sunarım ....savunduğum görüşlerin yada eleştirilerin sorunların gerekçelerini delillerle dayandırarak yayınlarım .... partizanlık ta yapmam sadece Kimi konularda suçu iktidar partisine atmanın yanlış olduğunu ve Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey ve Sn Bakan Fatma Şahin Hanımı herzaman savunurum Bunun gerekçelerinide defalarca farklı şekilde açıklarım buda partizanlık değil .... Başka sorumluların hasır altı olmasını engellemek içindir ... Benim ÖMSS ile ilgili asıl anlatmak istediğim şu TBMM lisinde Biz özürlülerin haklarını da atamalarınıda , Halkın YANİ SENİN BENİM seçtiğimiz vekiller belirleyecek ...... O meclistede sadece AKP yok .... Geçmiş yazılarımda iktidar partisi seçimle geldi de , diger parti milet vekilleri atanarak mı geldi ANLAMINA GELEN benzer bir söz konuşmuştum ......Biz özürlüler bu devletin Bu ülkenin siyasi görüşüyle , etnik kökenleriy le zengini fakiri tüm tabakalardan oluşan asli gerçeğiyiz.... Bizden toplumun tüm kesimleri sorumlu , Bizi ötekilektirmelerine sindirmelerine izin vermeyelim ....... Biz Özürlüleredn AKP kadar MHP Bir okadar CHP vede BDP de sorumlu ....Bu partilerin İdolojİsive Görüşü ne olursa olsun Biz tüm türkiye halkı mozainin herkesiminden gelen parçalarız .....Bizim Kaderimizi Sadece AKP nin Eline ve İnsayatifine Bırakmak ASIL ACI VE ÜZÜCÜ DURUM ....

Bu Terkdilmişliğe ÖTEKİLEŞTİRİLMİŞ LİĞİMİZE ramen AKP Nin Özürlüler için Birşeyler yapması ... TAKDİRE ŞAYAN ....

ÖMSS ye Başka Bir Açıdan Balıldığında Sorun partisel veya siyasiliğin dışına kurumsal ,Bir boyutta taşımakta ....Bunda ÖMSS Yönetmeliğini uygulamayan ÖSYM nin 'Neden Özür Gurupları Ayrıştırılmaması ,Öğrenim durumundan gelen yeterliliklerin Göz ardı edilmesi ,Mesala Öğretmen vb Kadro Alımlarında Kurumlar arası yeterlilk lerin farklı değerlendirilmesi Mesala ,Bazı Özel durumlarda ,MEB'in Öğretmen Kabul ettiğini ÖMSS NİN Öğretmen kabul etmemesi gibi......... Bence Ömss deki tercih kılavuzundaki alım şartlarındaki sıkıntı,Alım Şartlarını ve özel nitelikleri belirlerken özürlülerin Mevcut da olan Sertifika,Yeterlilik belgesini Göz ardı edip Sanki KPSS GİBİ MİLYONLARCA İNSANIN İÇİNDEN SEÇİM YAPAR GİBİ DAVRANAN ;Başı boş tutarsız BİR Tavır sergileyen kişi ve ...............ÖMSS Yi BAŞKA SINAVLARLA Karıştırma Hatası.....ömss DE TOPU TOPU 60 Bin kişi var.......Milyonlar yok
Bunu Sayın Fatma Şahine ve Belirli Bir partiye ve Kişilere mağal Etmek Yanlış... Kaldı ki bu süreçte Sanki SN Bakan Fatma Şahin Ne Derse Tersini Yapmaya çalışan,EMEKLERİNİ ÖZVERİSİNİ VE TÜM Açıklamalarını yok sayan ,Onun sözlerini Tutarsız çıkaran ve çıkarmak için Büyük çaba sarf eden Birokrasi......

Bu Durumu Olduda Bittiye Getirip ......Zurnayı Çalan Kılıfını Hazırlara Getitdirmeyelim...

ÖMSS yi Kpss Düzenler Gibi düzenleme Hatası...ÖMSS sınavını KPSS sınavıy'mış gibi değerlendirilip ona benzer Bir Atama Düzeni getirilmesi.
Ömss Nin Kpss ye Benzetilmek istenmesinde ki asıl neden de Belli : Elde Kpss gibi Daha Öncesin de defalarca denenmiş Bir sınavın Bulunması,ÖMSS de Gerekli alt yapı ve sistemin Kpss Eğilimli bir sınav olma sonucunu getirmesi. Öyleki ömss okadar kpss ye benzetildiki ; Ömss Yönetmeliğinde Atamalar özür gurubuna göre olacak diyor ,Ömss Tercih kılavuzu açıklanınca durum bu ortadan kalıyor ,özür gurubu ayrımı yok deniyor ,Resmi gazete yayınlanmış kendi yönetmeliği ile bile çelişiyor.....Tüm Bu sonuçlar değerlendirde ÖMSS nin KPSS ye Benzetilmesinden oluşan şöyle olumsuz Bir sonuç ortaya çıktı..........KPSS milyonlarca Adayın katıla Bildiği çok kapsamlı ve büyük kitlelre hitap eden bir sınav Kpss ve Ömss nin tercih kılavuzu hazırlanırken , Kpss de öğrenim, serifika vb Durumlarda seçim yapmak kadroları doldurmak kolaydı...ÖMSS de ise Bir avuç insan topu topu 60 bin kişi devlet bu bir avuç insanın tamamını atasa ne olur atamasa ne olur kaldıki sanki kpss gibi milyonların içinden seçim yaparcasına hazırlanan tercih kılavuzları ömss nin bugün gelinen durumun özeti......
Tüm Bunların yanıs sıra Özür guruplarına göre ve her fırsatta büyük bir başarıymış gibi lanse edlilen fakat başarı nın yanında büyük başarısızlık ve de adletsizlik getiren özür guruplarına göre ayrılan soru kitapcıkları , ek süreler,tekkişilik salonlar.......
Mesala özür guruplarına göre ayrı soru kitapcığı hazırlayıpta aynı şart ve sürelerde yarıştırmayı , ayrı özür guruplarını aynı şartlarda atamak ,özür guplarına göre atama yapmamak Aslın da ömss deki en büyük adaletsizlik.....
Zihinsel engelli kesime sorduğu soru gurubu belli.....Tek kişilik sınav solonları ve okuyucu ve işaretcilerin tam adaletli ve tarafsız davranıp davranmadığı da belli....Bu durum tamamen şaibeli ve su istimale açık ........ilk 3-4 bine baksak bunun içinde kaçtane zihinsel özürlü vardır kaçtane kaçtane okuyucu ve yazıcı yardımı alan çok başalı kişi vardır kim bilir......

ömss tüm bunlardan arınıp şeffaf hale gelmeli

Arkadaşlar formda yeni bir söylem başladı 2012 ömss sanki son buldu sıra 2014 ömss ye geldi .....2014 ömss de sınav olsa nisan ayında.....atma olsa ağustos ayında 2014 ömss den umutlanmak tamamen macara ......... 20 aya yakın bir zaman birimi ...yaşı genç arkadaşların şansı daha yüksek ömss nin her ikiyılda yapılan sınavlarına 2020 yılını kadar girer ve çoğunuda ataması olur .... Keşke bizim zamanımızda ömss olsaydı ben 30 lu yaşlardayım .....benim zamanımda bu sınav olsaydı çoktan atanırdım .... Bunca yıl onca özürlü sınavı geçti hangisinde atama şansımız oldu .......ömss ile atanamayı düşünemiyorum bile yandık .............

Kalender ŞAH;

sizi ve sizin gibileri anlamakta güçlük çekiyorum...
üzülüyorum hatda...
hep kulaktan duyma olaylara üzülüp seviniyorsunuz...farketimki yazılanları bile okumuyorsunuz..
mesela ben kamuda işçi olarak çalışıyorum..
insan kaynakları şefi ve tum meurları tanıyorum..
burada hatda bu konuda yazdım..
ankaranın kurumlara verdiği süreleri ve şartları..
ama hala bazı arkadaşlar dedukodulara inanıyor.pesss..
hıc mı akıl suzgecınden gecırmıyosrusnuz yazılanları.şaşırıyorum.
2014 ömss bahsetmek de ne.bunla kederlenmek ah vah etmek..garıp..
şuna inanmaya başladım 2012 den ümüdi olmayanlar(dusuk puan almısşlarvb.)kendılerını avutuyorlar....
neyse bukadar sersenişten sonra tekrar guncel bılgı vereyım..
başbakan musteşarları bu ömsskonusunda çok baskı yapıyormuş devlet personel başkanlıgına..
örneğim ..
kurumların kafasına gore nıtekık kodu yazmalarını engelemısşler..
örnek..çinsiyet ayrımı nı kaldırdılar..vs.vs..
son ;
ılk atama lıstesınden sonra kurumlara 31 ekım 2012 tarıhıne kadar personel isteklerının isten mesın mecburı kılarak yazı gelmıstı...
bıım kurumda ıstegın gonderdi...
ama ılk atama lıstelerı 2013 kaldıgını .ankaradakı meurla bızaat gorustum...
sonuç bakan şahın bazene ıstemeden acamıce yanlış bılgıler verıyor..ama bu sadece zaman alakalı..
asla atama yapılmayacak sanmayın...
20 bin kadronun hepsı dolacak.....kanun da bunuı dıyor(kurumlar ömss olmadan kıvırıyorlardı%3 luk özurlu alımı konusunda ömssden
sonra kıvıracak yerlerı kalmadı.)devlet ustune duısenı yaptı sadece zamanlama konusu kalıdı gerıye..
takıp edın ılk atamayla yerleşenler maaş larını bıle aldı:))siz neden bahsedıyorsunuz.....
kurumlar elemen ısteklerını(branj olarak)bıldırmese...
çalışma konularına gore otomatık ;
örnek;
sayın kamu kuruluşu senın 55 tane özurlu memur ıhtıyacın acık bızı san gonderıyoruz dıyerek devlet personel başkanlıgı
memur atamasını otomatık yapacakdır..
bundan kımsenın şüphesı olmasın..
..ayrıca bazı kurumların işkurda halan özurlu arnadıgı konusunda sitemi kınaması olan lar var...
ya hu el ınsaf...
işkurdan gıren..kamu işiçisi..
ömss den giren ..kamu meumuru..
arada dunyalar kadar fark var..ve saten işiçi alımı kamuya sadece iş kur aracılıgıyla yapılır.....
o konuda farklı yanı...;
tum arkadaşları aklı selim olmaya (azıcık )davet edıyorum..
artık bu felkaket tellallgını bıraklınnnn..

selametle..

rusa eline sağlık mantıklı bir açıklama yapmışsın kalender şaha.şu adam bi atansaydı ya valla adam paranoya oldu.kalender şah kardeşim bence sen formla yatıp formla kalkma arada bir gir:D ilk alımda giden stres yapma meşgul olacak bişeyler bul kendine

sorması ayıp olmasında sennerden çıktın ... Yoksa dünyaya inmiş bir mekekmi .......sen hangi hayal dünyasındasın hangi etepyada ......

Sevgili "rusa" dpb nın sitesine girip rakamlara bakabilirsin. 657 sayılı kanuna göre engelli memur çalıştırma şartı 2011 şubat ayında düzelenmiştir. Bu kanuna göre 2011 ağustos ayında ~23.000 açık kadro belirlenmiştir, bu rakamın 2012 yılında doldurulması gerekiyordu(657 sk.). Uygulama da ise istemeyerek ~7000 kadro açıldığını ve şişirme sayı olduğu için bunların çoğunun boş kaldığını gördük.

Siyasilerin sürece yaklaşımını da ele alırsak, ASP bakanı 20.000 alacağız dedi tutmadı, ek yerleştirme ve 2012 için 2.atama sözü verdi tutmadı, başbakan ATO salonunda "her iki lisans mezunundan biri atanacak" dedi tutmadı 5 te 1i atandı göz göre göre devletin 2 numaralı insanına yalan söylettiler.

Bu uygulamalar ile siyasilerin bu tutumuna göre felaket tellallığı yapmamak, serzenişte bulunmamak elde mi? Haksız bir tutum mu?

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama bende %75 ağır engelli raporumla işkura kayıt yaptırdım, sürekli sms geliyor görüşmeye gidiyorum. İşveren diyor ki sen ağır engellisin biz hafif istedik seni neden yolladılar, sen tekerlekli sandalyedesin biz seni nasıl çalıştıralım iş yeri müsait değil vsvsvs. Bu kuruma nasıl güvenilir?
Şimdi sen diyorsun ki şunla şunla görüştüm şu kadar alınacakmış, Allah aşkı için hiç mi toplu iletişim araçları kullanmıyorsun? Bakan bile yalancı çıkmakten bıkıpta açıklamalarında rakam belirtmezken, kesinin konuşmazken sana nasıl inanalım. 2012 için dpb sitesinde yayınlanmış açığın 3 te 1 i dolmamışken 2013'te üstüne koyarak atama yapmak hayal duruyor, yazılanlarda ona göre şekilleniyor.
Örgün eğitimle lisans okuyabilmek ağır engelli bir birey için hayal ancak ben başardım ne için başardım? azmettim? Sosyal yardımlara muhtaç olmamak için. Ömss derecem 1603. lük 2000 kişi atanacak dendiğinde çok sevinmiştim, kadroları görünce de çok üzüldüm; nitekim 999 kişi atandı ve açıkta kaldım... %96 ağır engelli olmama rağmen eşiminde desteğiyle şehir dışı bile yazmıştım ama olmadı, şu an sosyal yardımlarla ailemle devam ediyorum.

Son olarak burada kimse atama yapılmayacak demiyor, ilk yerleştirme olduğu gibi %3 şartı yerine getirilmeyerek sözde kontenjan açılmasından ve açıkta kalmaktan korkuyor. Unutma suç burda yazanların değil! kanunu hiçe sayarak %3'lük şartı yerine getirmeyip böyle dedikoduların oluşmasına gözyumanlarındır!!! Yazmadan önce burdakileri iyi oku, bu konuda medyayı iyi takip et, bu konudaki tüm enstrümanları harmanla...

Üst Alt