Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

Yazıyoruz yazıyoruz yine kendimiz okuyoruz.

Zaten bekleyeceğiz bekliyoruz beklemek zorundayız.

Devlet kurumlarının interaktif ortamlarda yazılanları denetlediğini unutmayalım, sadece biz okumuyoruz:) Ayrıca beklemek zorunda olsakta açılan konulara saygı duymak gerek.

Benle uğraşacağınıza kendinize bakın , Bir Ata sözü derki Körler sağırlar Birbirini ağırlar.....8bu arada ek yerleştirme bile olsa atanırım siz kendinize bakın .....Allah cc Hepimizin yardımcısı olsun .......sonumuz hayır olsun .....

TTedTT;

kardeş; ömss den başlayalım,,
evet 23 bın kadro boş...
ve hepsi dolacak...
peki kactane normal memur yeri boş.??
onlarında hepsi dolacak..
turkıyede işsizlik verileri düşüyor..neden..cunku gerek kpss gerek sozleşmeli.gerek özel sektor iş çi-memur alıyor...
ben demiyorum kanun diyor...
kanun %3 özurlu calıştıracaksın dıyorsa calıştıracaksın...
işkura gır bak özurlu çalıştırmayan yerlere ceza yagıyor...
ömss yapıldıktan sonra kamuda kacacak yerı kalmadı onlarda becbur %3 kadar memur alacak..
yoksa cezayı yıyecekler..lamı cımı yok bu boyle...
hiçbir kamu kurumu çeza ödeme durumuna düşme yi göze alamaz kanunende yasak..
o sebepdendirki bak ..
işkur aracılıgıyla boş olan kamu kurumu hemen kamu özurlu işçisi ni alır..(yoksa yer cezayı)
ömss amacıda ..kamu ıcın özurlu memur sıralamsı yapmak..
turkıye tarıhınde ilk defa ömss yaoıldı ve ılk atamalar..
işte sayısal veriler..demokoşi yapmadan sadece rakamlara bakalım..
sınava gıren 60 .367bin
dagılım
orta öğrenim:48,152
önlisans :7,017
lisans :5,144

kadro 20 bım dıyorsun...
demekki 40 bın kişi acıkta kalacak..
buna devlet,milet ne yapabılır...
gercek hayat da da boyle degılmı saten milyonlar kpss giriyor..binler atanıyor sadece...
ha pozzıtıf ayrımcılık ıstıyorsunuz...
oda tamam ÖMSS yapıldı bızım için..
son sayısal veri
ilk atamaya başvuranlar ;
orta ögrtetım::41,652
önlisans :::6099
lisans:....3828
yanı nerdeyse sınav gırenlerın %90 ılk atamada sansını denemiş....

EE bazıaarkadaşlar hala veryansın edıyor...
sen dusuk puan aldıysan devlet ne yapsın...

Gelelim son rakamlara;
atanan memur sayısı;
orta öğretim:::2174
onlisasn::.....1093
lisasan: 999
adet KARDEŞİMİZ ANASININ AKSUTU GIBI HELEL OLSUN İŞLERİ..
GİSMİŞLER SINAVA KAZANMIŞLAR ..
onların adına sevınelım sıranın bıze gelmesını bekleyelım
..
yoksa yol yordam bılmeden ben atanamadım hukumet yalanacı herkes yalan cı demek kolay..
az empatı yapın bakalım...
sizde o atananlardan bırı olabılırdınız maasınız alım afıyetle yıyebılırdınız....

sevgili kardesşim..
senin enegelin fazla osebeple evet gercekten özelde çalışmak imkansız gibi...
ama gel gelelim özru az olanlar bıle bazı firmeler bıle almıyor..adam çeze öduyor(hemde verecegı maasın 2 katı ceza )ama özurlu calıştırmıyor..
ben de bır ornek vereyım...
koc holdınge ..asya fınansa...bırde tanınmıs bır leasıng fırmesına işkur aracılıgıyla başvurdum..
adam lar suratımam bakmadı kı enegelım de agır degıll..
kurumdakı memur adamlar ayda baya hatrı sayılaır ceza oduyor ama ınatla engeleı eleman calıştırmıyor lar dedı...

bende bızaat yasıyarak tanık oldumm.....
ama;
KOC HOLDING LAFA GELINCE ENGELERI AŞALIM DYE KAPMANYASI VAR.DERNEK KURUCUSU..savsaklama yani...

neyse uzadı...
ASIL ÖRNEK..
ŞU AN BIZIM KURUMDA 2 ADET TAM AGMA ARKADAS ÇALISIYOR..
puanın kac bılmıyorum yada branjın...
anacak ve ancak kamu senın ıcın cozum....
benım öyle oldu:)..
selamatle...

Yerleşenler için seviniyorum elbet, yerleşemeyenler için hem üzülüyorum hem de birşeyler yapmaya çalışıyorum. Benimgibi sosyal yardım alamayanda var.

Sınav sınav diyorsunda lisans eğitimini tamamlamış engelliye sınav şartı koymak zaten hata... Kanun geçen atamada çiğnendi diyorum hala söyleniyorsun, 1603. oldum diyorum puanımı soruyorsun, ayrıca ben daha yüksek puan alsaydım atananlardan biri açıkta kalacaktı! Herkes yüksek puan alsa isyan büyür - ben dünyanın puanını aldım açıkta kaldım- olur. Buda utanç verici hal alır, düşünsene 85li puanlarla atanamayan lisans mezunu engelli... Lütfen bencil davranma. İnsaanlar zaten 657 sayılı kanun çiğnendiği için yazıyor buralara... Bizim davamız uyulmayan %3 şartın bir sonraki sefere yerine getirilmesi için kamuoyu oluşturmak.

Tekrar ediyorum;657 (2011 değişikliği md.3) kanunda emredilen ama geçen atamada uyulmayan %3 şartı yerine getirilsin! Bak o zaman açıkta kalıyormuyum.

Rakamlarda trajediyi yansıtıyor; 5144 lisans mezunu sınava girmiş, 3828 i tercih yapmış, 999 u atanmış:) ~2.500.000+ memur, ~600.000+ boş kadro, ~44.000 engelli kadrosu var , engelli kadrosunun ~24.000i boş ve ömss 2012'de bunun ~4100ü doldurulmuş:)

ne bencılıgı ..ben soylenenlerı ustume almam..
kı bencılık yapayım..
hayatda bazı şeyler vardır kı once olanı tartısılır...degerlendırılır..
sen ısın esasına ınelım657 ..%3 vs.vs dıyorsun..
bu sadece senı cozumsuzluk ve bıkınlıga ıter...
olan kanun ve olmus ömss uzerınden konuşmak lazım..
yoksa sınav olmasın.kadro soyle olsun ..bu boyle olsuna gelırsen..
herkes bır sey soyler..
ben olanı yorumluyom..
kımseye ınsafzızlık yapmıyom...ınsafsızlık yapan devletıde yermıyom...
ben sadec ortamtakı bılgı kırlılıgıne.yorum karmasasına kendımce mantık getırıyom...
sen daglara taşlara konusacak san konuş...657 degısın dıye...
senın tercıhın...
yaklasık 2 gundur tum atanaların lsıstesıyle ugraşıyorum..puan lara gore dagılımlara bakıyorumm..
% 3 tamamlanacak merak etme..
mesela ılk atamada 3001 yanı genel memur alımın dan hıc bos kadro kalmasmış...
basvuranlar dan 1100 tanesı yerlesmış...(403 tane bos..oda nıtelık kodları olanlar..branj ısteyen lar)
bu adalet degılse adalet ne merak edıyorum???
ki ben 67.801 puan aldım atanamadım..ama banada sıra gelecek...
ınancım tam gelmesede ah vah etmem olan kanuna gore olan bu ....

sen demısın 24 bının 4 bını dolmuş..
gerı kalanda zamanla dolacak..
bunda dogal olmayan mantık dıı ne varkı...anlayamadım

hayatda bazı şeyler vardır kı once olanı tartısılır...degerlendırılır..
sen ısın esasına ınelım657 ..%3 vs.vs dıyorsun..
bu sadece senı cozumsuzluk ve bıkınlıga ıter...
olan kanun ve olmus ömss uzerınden konuşmak lazım..
Aşağıdaki kanundan haberin yok sanırım. Değişiklik tarihine dikkat!
ÖZÜRLÜ PERSONEL ÇALIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Madde 53- (Değişik madde: 13/02/2011-6111 S.K 99. mad.)

Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında özürlü çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.

Özürlüler için sınavlar, ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavlardan ayrı zamanlı olarak, özürlü kontenjanı açığı bulunduğu sürece özür grupları ve eğitim durumları itibarıyla sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılır veya yaptırılır.

Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.

Özürlülerin memurluğa alınma şartlarına, merkezi sınav ve yerleştirmenin yapılmasına, eğitim durumu ve özür grupları dikkate alınarak kura usulü ile yapılacak yerleştirmelere, özürlülerin görevlerini yürütmelerinde hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceğine, kamu kurum ve kuruluşlarınca özürlü personel istihdamı ile ilgili istatistiksel verilerin bildirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.

Beni anlamadığın kesin, ben yada burda yazanlar yeni bir kanun, düzenleme, istisna istemiyor! Yukarıda kanuna uyulsun isteniyor. Kanunlara uyulmayacaksa neden çıkartılıyor! Bu arada kanunu yapıştırmaktan bıktım mevzuatı bilerek yazın lütfen.

TTedTT;

sıl sızın bılgı eksıklıgı var sanırım ..şuan kamuda çalışan bınlerce memur engeli var..
[SIZE=3]( TÜM KURUMLARIN TOPLAMI )[/SIZE]
[SIZE=2]KADIN[/SIZE][SIZE=2]ERKEK[/SIZE][SIZE=2]TOPLAM[/SIZE]
[SIZE=3]ÖZÜR ORANI %[/SIZE][SIZE=2]40 - 60[/SIZE][SIZE=2]3,179[/SIZE][SIZE=2]11,582[/SIZE][SIZE=2]14,761[/SIZE]
[SIZE=2]61 - 80[/SIZE][SIZE=2]456[/SIZE][SIZE=2]3,021[/SIZE][SIZE=2]3,477[/SIZE]
[SIZE=2]81 - 100[/SIZE][SIZE=2]597[/SIZE][SIZE=2]1,994[/SIZE][SIZE=2]2,591[/SIZE]
[SIZE=5]ÖZÜR ORANI TOPLAMI[/SIZE][SIZE=5]4,232[/SIZE][SIZE=5]16,597[/SIZE][SIZE=5]20,829[/SIZE]
[SIZE=3]ÖZÜR GRUBU[/SIZE][SIZE=2]İŞİTME[/SIZE][SIZE=2]277[/SIZE][SIZE=2]875[/SIZE][SIZE=2]1,152[/SIZE]
[SIZE=2]KONUŞMA[/SIZE][SIZE=2]93[/SIZE][SIZE=2]267[/SIZE][SIZE=2]360[/SIZE]
[SIZE=2]İŞİTME VE KONUŞMA[/SIZE][SIZE=2]139[/SIZE][SIZE=2]726[/SIZE][SIZE=2]865[/SIZE]
[SIZE=2]ZİHİNSEL[/SIZE][SIZE=2]196[/SIZE][SIZE=2]1,146[/SIZE][SIZE=2]1,342[/SIZE]
[SIZE=2]ORTOPEDİK[/SIZE][SIZE=2]2,147[/SIZE][SIZE=2]7,742[/SIZE][SIZE=2]9,889[/SIZE]
[SIZE=2]GÖRME[/SIZE][SIZE=2]728[/SIZE][SIZE=2]2,893[/SIZE][SIZE=2]3,621[/SIZE]
[SIZE=2]DİĞER[/SIZE][SIZE=2]652[/SIZE][SIZE=2]2,948[/SIZE][SIZE=2]3,600[/SIZE]
[SIZE=5]ÖZÜR GRUBU TOPLAMI[/SIZE][SIZE=5]4,232[/SIZE][SIZE=5]16,597[/SIZE][SIZE=5]20,829[/SIZE]
[SIZE=3]EĞİTİM DURUMU[/SIZE][SIZE=2]İLKÖĞRETİM[/SIZE][SIZE=2]610[/SIZE][SIZE=2]4,559[/SIZE][SIZE=2]5,169[/SIZE]
[SIZE=2]ORTAÖĞRETİM[/SIZE][SIZE=2]1,704[/SIZE][SIZE=2]6,847[/SIZE][SIZE=2]8,551[/SIZE]
[SIZE=2]2 YILLIK Y.Ö.[/SIZE][SIZE=2]610[/SIZE][SIZE=2]1,979[/SIZE][SIZE=2]2,589[/SIZE]
[SIZE=2]4 YILLIK Y.Ö.[/SIZE][SIZE=2]1,183[/SIZE][SIZE=2]2,928[/SIZE][SIZE=2]4,111[/SIZE]
[SIZE=2]LİSANS ÜSTÜ[/SIZE][SIZE=2]125[/SIZE][SIZE=2]284[/SIZE][SIZE=2]409[/SIZE]
[SIZE=5]EĞİTİM DURUMU TOPLAMI

[/SIZE]
[SIZE=5]4,232[/SIZE][SIZE=5]16,597[/SIZE][SIZE=5]20,829[/SIZE]

şuan çalışanlar ın durumu yukarda,,
gerıye kalanda ömss alnacaktır..kanun kanun dıyorsun..e bende onu dıyom
kanun emredıyor gerıye kalan 20 bın engelıyı işe alacaksın diye...
okudugunuzuda nalamyorsunuz..
bu gune kadar devlet engelı memur almıyordu...
çunku cezası yoktu kanunu yoktu...kpss artıgı olarak alınıyordu...
ama işelre degıstı ömss olduktan sonra ....
%3 den kaynaklanan acıkları doldurmak zorundalar..
son 1 sey daha yazayım...
önlisasdan en yuksek atanan memur3001 kodlu......ekonomı nakanlıgı mersın den 99 puanalmıs
önlisasdan en dusuk atanan memur3001 kodlu......kamu hastaneleri kastamaonu den 72,8o puanalmış

atanamadım dıyenler bunun altında puan almış olanlardır....
oarasıda şahısların kendını bağlar...

Bu rakamları yukarıda zaten belirtmiştim, ~20.000 dolu, ~24.000 boş toplamda ~44.000 kadro ayrıca boş kadro sayısı minumum değerde daha fazla aslında(dip notta yazar). Engelli memur çalıştırmak yeni birşey değildir, krizlerle geçen Rahmetli Ecevit zamanında da vardı.

Düşünsene AB demez mi ~2.500.000 memur çalıştırabiliyorsunda neden ~44.000 engelli memur çalıştıramıyorsun? Nerde kaldı senin sosyal devlet anlayışın? Hani sen gelişmiş, büyük ülkeydin? Desinlerki gücümüz yok o kadar çalıştırmaya eyvallah derim ama basbas bağırıyorlar büyüdük, geliştik, en iyisi olduk GSMH şu kadar kişi başı MG bu kadar.
Bu büyüklüklükten engelli payı verilsin. Nasıl verilsin dersen sosyal devlet anlayışıyla!

önlisasdan en dusuk atanan memur3001 kodlu......kamu hastaneleri kastamaonu den 72,8o puanalmış
iktisat 73.1 Lisans puanımla bekliyorum.
Bizim beklentimiz %3lük şartın en az yarısının dolması ama geçen atamada yapmadılar ve bu atamada da garanti vermiyorlar!

TTedTT;

sonunda az da olsa bazı konularda anlastık.
ama eksıkler var tamalıyalım..avrupa bırlıgı .oranın %3 olması felan dersek ..yıne konudan şaşarız..o kanunu esasdan tartışmaya acarkı..havanda su dovmeye benzer...gerek yok..
bazısıda derkı..o çok begendıgımız avrupanın bıze kakaladıgı balthazar formulu denen kutubet bır yonetmelık musfetdesı
yuzunden bınlerce özurlu ozurlu olmaktan cıkarıldı...sınava gırsı hakını bıle kaybetdıler..saglık kurul raporu ıskencessıne maruz kaldılar...
ah derler gercek ozurlu oldugumuz halde ozurden cıkarıldık..
siz ne % 3 bahsedıyorsunuz derler...
yanı konuyu dagıtmanın anlamı yok...
elımızde olan bu ..
buna gore yasayacagız..
nasılkı ömss once yaşadıysak...
şu ankı konumuz...o kadrolar dolacak..bundan kımsenın şuphesı olmamalı...

bunu n aksını savunnmak sadece demegojı olacak...
puan alan branjı tutan zaman yayılarak nasılkı oncekı arkadaşlar ömss yerleştı bızde yerleşecez..yada yerleşemıcez..

benım sıralamam 3154..bın kısı yerlesmış gerı kaldı 2000 kısının yerleşmesını beklemek

rusa;

hocam mesele 20 bin küsür kadronun dolmasından çok ne zaman dolacagı;hedef olarak 2023 ü gösteriyorlar. geri kalan 15 bin kişiyi o vakte kadar istihdam edeceklermiş. hayırlı olsun.ömss sürecinde bugüne kadar gördügüm en net rakam buydu sanırım.not: 2023 parti vizyonu olarak aratırsanız karsınıza konu hakkındaki haber cıkacaktır.

"rusa" ben %3ü AB dayattı demedim ama sen AB'nin dayattığını demişim gibi aktarmışsın... AB'nin kriterleri ortada biride tam sosyal devlet olmak, bu anlayış zaten Cumhuriyetimizin bir hedefidir, koruması da anayasadır. %3 şartıda sosyal devlet anlayışıdır. %3 şartı haktır, büyümeden bize düşen paydır. Bu işin öncesi sonrası yoktur.

hehehe geçen belirtmiştim "fornaks" 2023 e kadar kadrolar dolacak dedi bakan:))

2023 mü ben şimdi 33 yaşındayım o zaman ben olacam 44 yaşında bumudur adalet

Rusa BENİM yazılarımı ve benim kişiliğimi eleştirmeden benim üzerimden yorum yapmadan yazımı yada yazılarımı iyi oku...zannediyorum ki yazımı yanlış anlamışsın ... ... BEN 2014 ÖMSS Yİ DESTEKLEMİYORUM 2014 ÖMSS DEN UMUDU OLANLARA AKLINIZI BAŞINIZA ALIN DİYORUM ....EN AZ 20 AYLIK BİR SÜRE VAR DİYORUM DE ANLAM VEREMEDİĞİM ..sen bana karşılığında ne yorum yazıyorsun ? Birde diyorumki yazımda yaşı genç arkadaşların atanma şansı dah yüksek .... BEN 30 KÜSÜR YAŞINDAYIM ....arkasında emmisi dayısı olamayan kaç kişi ömss ye kadar bir devlet kodrosuna atanma şansı bulmuş .... parmakla sayılır yada sayılmaz ... dİĞER BİR KONU DA YAŞI GENÇ ARKADAŞLARIN ATANMA ŞANSI DA YÜKSEK dedim evet yüksek : Önlerinde uzun yıllar var Bu sınav olamazsa öbürü öbür sınav olmazsda öbürü atanırlar elbet ..Ama ben yada biz yaşlandık yaşam şartları ağırlaştı benim ömrüm yada sağlığım bir ömss macarası daha kaldıramaz ...
Arkadaşlar formda yeni bir söylem başladı 2012 ömss sanki son buldu sıra 2014 ömss ye geldi .....2014 ömss de sınav olsa nisan ayında.....atma olsa ağustos ayında 2014 ömss den umutlanmak tamamen macara ......... 20 aya yakın bir zaman birimi ...yaşı genç arkadaşların şansı daha yüksek ömss nin her ikiyılda yapılan sınavlarına 2020 yılını kadar girer ve çoğunuda ataması olur .... Keşke bizim zamanımızda ömss olsaydı ben 30 lu yaşlardayım .....benim zamanımda bu sınav olsaydı çoktan atanırdım .... Bunca yıl onca özürlü sınavı geçti hangisinde atama şansımız oldu .......ömss ile atanamayı düşünemiyorum bile yandık .............
O Yüce Allahki Musa AVS sınav etmek için Nili TERSİNE Yüzdürmüş....Bu sınavda Nilin TERSE Akması Gİbi....Rabbim Bunu Yapanlarda ve destekliyenlerde Koymaz....Haklı Haksız Hep Birbirine karıştı..Hz Musa ve firavun arasında geçen firavunun ilah'lık iddası ateşli bir biçimde firavun'un kendisinin tanrı olduğunu, istese her şeyi yapabileceğini buna karşı kendisinin Musa'nın Rab'binden güçlü olduğunu söylemesi, Hz musa ise tek tanrının Allah olduğunu firavunun tanrı olmadığı sıradan bir insan olduğu, tanrı olmadığını ilan etmesi ile sürerken, firavun tanrı olduğunu kanıtlamak için dilese nil nehrini bir gecede ters yöne akıtacağını söyler.Tabiki Hz Musa bunun mümkün olmadığını firavun'un böyle bir kudreti olamayacağını dile getirir.Derken sabah olur Hz Musa birde ne görsün sabah olduğunda nil nehri ters akmaktadır. Hz Musa cenabı Hak'ka yakarır Yarabbi nasıl olur ben senin peygamberinim firavun ise kendini sana eş koşan bi günahkardır nasıl olurda firavun nil nehrini ters akıtır?Allah'u teala Musa'ya seslenir; ey Musa;; firavun kendini tanrı ilan edip bana düşman olan bi günahkar, sen ise peygamberimsin fakat sen dün gece uyurken, nil nehrini ters akıtayım diye firavun sabaha kadar bana dua etti . Peygamberim Musa sen uykudayken o bana dua ediyordu ben de kabul ettim dua'sını.Ve işte dua'nın Emeğin ve zahmetin Allah katındaki önemi.......Bizler Gece gündüz çalışıp da 80 üstü punalarla açıkta kalırken ,Yangelipte Yatanlar 50 puanla Atanırsa Bu Adalet değil.... Kul Hakkı Var Allah cc Sorar....Firavunun sonu neyse akıbetleri öyle olur....işallah...Ben Her Ne olursa Olsun Yanlışın yanında ,Taraf yada taraftar olmam Doğruyu Söylemekten vaz geçmem ...Belkide O yüzden Edebiyatcıyım .....Nefi' isimli 17. Yüzyılda IV Murat Tarafından İdam Edirilen ,çok önemli ve değerli Bir Divan Şairi derki....Müftü efendi bize kâfir demişTutalım ben O'na diyem müselmanLâkin varıldıktan ruz-ı mahşereİkimiz de çıkarız orda yalanBu Şirin Halk Arasındaki Kıssadan Hisseside şudur.....Dinime Küfreden de Müslüman OLSA........Bana Bukadar Mualif olanlarda Benden Daha iyi Durumda OLSA Gam YEMİYECEM......Kan Kusup Kızılcık Şerbeti içtik Deme zanı değil....Padişahım çok yaşa Padişahım çok yaşa......padişahım çok yaşa
progress.gif
[FONT=Tahoma]Ömss de Adaletli ve şaibesiz Bir Atama yapıla Bilmesi için; Düz Memur kadroları yada özürlülerin genelinin sahip olduğu sertifika - yeterlilik vb belgeler istenmeli....Yada farklı Bir Belge istenecekse ; Böyle Bir Belge sertifika isteneceği mahiyeti son güne kadar gizli saklı tutulmak yerine ,isteyen özürlülere Bu Belgele sahip olacak kadar vakit ve işkur ve halk eğitim tarafından eğitim verilip başarılı olan arkadaşlara Bu belgeler verile bilir ...... En Çok tartışılan Konu diyanete yapılan Alımlar Aslında Bu tartışmalr bir kaç gerekli önlemle hiç olmazdıBiz özürlülerin En büyük sorunu , sıkıntısı sorunlarımızı medyada veya mecliste vayada başa plotformlarda doğru dile getirecek kimsemiz yok...Diyanetin bu kadrolar gerekli çaba gösterilse inanın özürlülere büyük bir hediye ve fırsat olurdu...Artık diyanet işleri bakanlığımızın atamaları için geçkalındı fakat bu durum örnek alınarak diğer atamalarda aynı durumun yaşanması önlene Bilir.......saygılarımla Kalender ŞAH[/FONT]

rusa ve ttnet kardeşler birbirinize çok benziyonuz ya bir ara yorumları okurken bunlar kardeş tartışıyor herhalde dedim:Dbüyük şair kalender şah kardeş atanın inş. çok isteklisin.bizlerdende korkup arkamızdan dalgavuk demişsin ama ALLAH tan korkmamışsın.:Dkardeş 2014 de olabilecek olan ömss den arkadaşlar neden ümitlerini kessinler.100 kişide alsalar ümitleri vardır.sen düşük aldıysan bizler napalım.ama puanın fenada değil atanın korkma az sabret:D

kalender hep ayni yazilari buraya kopyalamaktan usanmadinmi benim sana tavsiyem anlatmak istedigini kisa oz ve ansilir olursa ozaman edebiytci olursun

"rusa" ben %3ü AB dayattı demedim ama sen AB'nin dayattığını demişim gibi aktarmışsın... AB'nin kriterleri ortada biride tam sosyal devlet olmak, bu anlayış zaten Cumhuriyetimizin bir hedefidir, koruması da anayasadır. %3 şartıda sosyal devlet anlayışıdır. %3 şartı haktır, büyümeden bize düşen paydır. Bu işin öncesi sonrası yoktur.

yahu yazının bir yerini almışsın sırf cavap yazma adına yazmışın..sayın kardeşim..
ben sana demedım kı ab dayattı...
benım kastım elımızde olan kanun bu ..sınav bu...oran lar bu...
bun ların dogru işleyip işlemedıgını tartısalım..
yoksa en basa donecez gene.
yok sınav yanlış.yok oran yanlış.yok özur oranları yanlış...
asıl konumuz...
artık turkıyede..
ömss hariçi memur alınmayacaktır.(nokta)

(nasıl kpss harıcı memur alınamıyorsa daki gibi.)

eger puanın tutarsa.sen de tercıh yaparsan ..
devlet dairesınde memur olarak çalışacaksın..bunun önüne kimse gecemez..
zaman mekan konuları nı ayrıca tartıırız..

unutmayınkı...bazı arkadaşlar aşalığıyor imam ahatip li ler işe girdi kadrolar doldu diye.. diye..
ayıp..onlarda biizmgibi engeli kardeşler..
aynı yolardan gecıyrlar.gectıler...sadece bu sefer branjları onlardan yana öncelık tanındı..
ama yuzlerce kamu kurumu var....son atamada..(ki ben tek tek hatım ettım tum kadroları puanları illeri-kuruluşları)
rakamlar yalan soylemez..

tam 4266 özulu kardeşimiz işe yerleşti...
bunu kım inkar edebılır..
bu adalet degılse nedir..
tam 4266 aıle torpıle degıl, tanıdıkla degıl ,acınarak degıl,kanun la sınavla işe başladı..
onalrın bu haklı kazancların dan mutlu olup..
bende başaracagım..benımde sıram gelır demenın ötesını ben dusunmuyorum,DÜŞÜNEMİYORUM..

DÜŞÜNENLERİDE AKILI BULMUYORUM.
..selametle..
not:sanmayın size laf yetişdiriyorum..emınım bu yazdıkalrımdan azda olsa faydalanan arkadaşlar vardır..
benım onlardan faydalandıgım gibi

kahraman kentli çok özür dilerim O kelimeyi sana hitabeten kullanmadın ve hemen de paragrafdan kaldırdım , kafam karışık ondandır ...gün de zor zamanda ve o kelime için hepinizden de çok özür dilerim ben hayır kahraman kentli duvan içim çok teşekkürler

;) Bu arada Birde büyü şair kalender ŞAH demişsin ....

zaman zor ...herşey çok zor ....neyapacağımızı şaşırdık ALLAH yardımcımız olsun ...

kalender hep ayni yazilari buraya kopyalamaktan usanmadinmi benim sana tavsiyem anlatmak istedigini kisa oz ve ansilir olursa ozaman edebiytci olursun
Aslında Bir bakıma haklısın , Ama Anlayamadığın kopyalıyıp yapıştırdığım yazıların genelde önemli gördüğüm makaller .... Yeniden eklediğim başlığın içriği ilede bire bir ilgili ...Unutulmuş bir başlığın içinde kaybolup gitmesine izn veremiyorum onca emek onca zahmet ... derbedo ...

Mesala ilk yayınladığım ömss ile ilgili ilk yayınladığım paragraflarımdan birini de sana itafeten yayınlayım ... ömss de bugün gelinen durum için bile gayet geçerli bir açıklayıcı bir makale bunu yayılayalı yaklaşık 5 ay oldu .. ...

ÖMSS T.C. yetinde yapılmış en değerli ve sistemli özürlü sınavı . Bu sınavı yapanlara ,tüm emeği geçenlere tşk ler şükranlar. ÖMSS nin Özürlü sınavına getirdiği sistem nerdeyse dünyada bir ilk , Arkadaşlar Böylesi değerli bir sınavda eksikliklerin ve fazlıkların olması da doğal olacaktır .BİZ ÖZÜRLÜLER Kendi Gördüğümüz aksıklıkları veya eksiklikleri dile getireceğiz ki ,Bizimde Bu sürece ÖSYM ve ÖMSS yi düzenleyenlere ve kendimize bir katkımız olsun.. unutmayalım ki ösymdeki görevlilerde bizim gibi insan............Ama bizi en iyi biz biliriz,derdimizi sıkıntımızı....
Arkadaşlar Ünlü Fransız filozof Descartes in latince yazımıyla "Cogito ergo sum olarak da bilinen ünlü sözü var ,Onda da şöyle demekte; Artık kesin bir şey varsa o da şüphe ettiğidir.Şüphe etmek düşünmektir. Düşünmemiz ise var olduğumuzun kanıtıdır . Ve son tahlilde "Düşünüyorum, öyleyse varım, der......
Bizde düşenelim ,şüphe edelim ki var oldğumuzu kanıtlayalım. yazalım tartışalım ki özürlüler olarak var olduğumuzu kimseye unutturmayalım ÖMSS ye süreçte yararlı bir katkımız olsun ...
İş işten geçtikten sonra çığırtkanlık yapmanın gereği yok. ösym yi ve ömss yetkilileri suçlamanın hiçbir anlamı ve hiç kimseyede bir faydası olmaz ……Ata sözünde deği gibi Atı alan üsküdarı geçmiş olur.......
Ben özürlü Atamaların da ki kontenjanlarının belirlenirken ;Adil bir atama için , öğrenim düzeyi kadar özür guruplarının da göz önünde tutulup Atama yapılmasın dan tarafım. Atama kontenjanları belirlenirken öğrenim durumu, puan ve sıralamanın yanı sıra özürlü guruplarıda etken olmalıdır …. Nasıl ki süre ,soru tipi ve kitapcıkları özür guruplarına ayrı ayrı belirlendiyse atamada ve kontenjanlar belirlenirken etken olmalıdır …..

Bu Ardada da şu Kalender ŞAH ,atansada kurtarsak diyenler, Merakta kalmayın çok sürmez yakın zaman da benden kurtarırsınız ....Başımda öyle sıkıntılar varki ALLAH cc Hiç Birinize Tek birtanesini bile yaşatmasın işallah işiniz gücünüz rast gelsin hepiniz atanırsınız işallah muhannet çetin ...yakın zamanda epeyce bir müddet istesemde yazamaya bilirim, Hakkımdan hayırlısı üzerimden duanızı eksik etmeyin , ömss macarası beni okadar sıkıntıya koyduki Anlatamam , yinde bunada şükür , rabbimie binlerce hamdü senalar olsun sabır meyvası en güzel ağaçtır ............ Rabbim CC Kuran'ı KERİMDE ....ARS suresinde şöyle buyurur ....

[h=5]ASR SURESİ VE ANLAMI[/h]
Bismillahirrahmânirrahîm
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…
Velasri innel insane lefi husr
Ant olsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir
İllallezine amenu veamilus salihati vetevasav bil hakki vetevasav bissabr.
Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka... (Onlar ziyanda değillerdir).

ALLAH cc ÖMSS sürecinde ve Bütün hayatınızda Hakkınızdan hayırlı olanı ve sabır selamet içinde bir ömür nasip etsin ...

rusa torpille işe başlamadılar öylemi peki 88 aldığım halde atanamadım
45 alan imam hatipliler düz memur olmuş torpil değilde ne peki hiç kafa patlatmadan emek vermeden memur ol ohhh imam olsalar amenna

"ekinos" örneğine hayranım, aynı yakınmanın 10 katı benden olsun; yapanada, destekleyene de yazıklar olsun.

Bu sonuç ömss kpss ilişkisi Kpss sınavında biri 90 la atanamaz diğeri 50 li puanlarla atanır ..... Buna da kimse karşı çıkmaz nedeni kpss mesleki bir sınavdır ve milyonlarca lnsan yarışır ...fakat ömss özürlü memur sınavı olarak yapıidı , türlü türlü sınav soruları ve süreleri hazırlandı , özür gurubuna göre atama yapıimadı , mesleki alım yapıldı , Aynı masallardaki gibi develer tellal , pireler ber ber oldu ....ömss de ,özürlülerin avuntusu etopyası ve masalı oldu ...

ekinos;

Torpil denmez bu söylediğinize, siyasi kadrolaşma denilebilir eğer bilerek yapıldıysa.
10 yıl ve daha çok öncesi yapılan kadrolaşmalarda "imam hatipli vatandaşların" atamaları ^bilerek^ yapılmıyorken bu vatandaşlar acılar çekiyordu. Ömss den dolayı adaletin olmadığını ve torpil olduğunu söyleyen vatandaşların zamanında imam hatipli vatandaşların yanlarında olup olmadıkları konusunda vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Zamanında bizlerde dahil kimse sahip çıkmadı imam hatipli vatandaşlara.

sorun lmam hatipli atama sorunu değil

Eğer özürlü imam kayyum veya müğezzin yada sağlık personeli tekniker vb görevlere memur atayacaksan ....ömss içinde diğil ayrı bir sınav düzenleyerek yapılsa ne bukadar karmaşa nede itiraz olur ...o şartları taşıyan insanlar sınava girer isterse sınavada girmez ..........

%3 lük sorumluluklarını yerine getirmeyen bu kurumlara eğer ki bu para cezası uygulanıyorsa bunu kim denetliyor yada şikayet üzerine mi araştırılıp ceza yazılıyor birde ödedikleri ceza memur maaşının kat ve kat üstünde değilse kurumlar bu cezayı öder ama genede özürlü açıklarını bildirmez. bu hususlara dikkat edilse bütün kurumlar açıklarını devlet personel başkanlığına bildirir
şahsen eğer 2. atamalarda alım fazla olmaz ise kendi adıma konuşuyorum yükümlülüğümü yerine getirmeyen kurumları mahkemeye vereceğim.

yazmıyım diyorum ama yazcam bazıları herşeyi hakediyor napılsa yapılsın hak ettiği içindir.İMAM,SAĞLIK,TEKNİKER ADI ALTINDA DÜŞÜK PUANLA DÜZ MEMUR YAPMAK TORPİLİN DİK ALASIDIR.şu ağlak sesler varya imam hatipliler zamanında şuraya alınmadı buraya alınmadı ama bakın imam hatipler en üst düzeylerde hep ve işin garibi bir çok tanıdığım imam hatipli ögretmen,doktor olmuş demek ki adam gibi okuyan bişeyler olmuş olamayanda çareyi ağlamakta bulmuş hala ağlıyorlar imam hatipli zamanında oraya giremedi buraya giremedi diye yazık gerçekten.

imam hatipi bir özürlüden belge isteyenler belgesi olsa bile sen ortopedik özürlüsün yok görme engellisin diye işe alınmayacaklar diyanetin yaptığı sadece göz boyama başka birşey değil tamam diyanette dini bilgisi olan çalışmalı ama imam hatip mezunları zaten bu bilgiye sahip istenilen nitelik sadece imaama hatip mezunu olmak olsaydı ve bu özürlüler diyanetin çeşitli yerlerinde istihtam edilse idi ve hizmetli alsalar ve bu hizmetli kadrolarına herkes seçebilseydi ayrıca hizmetli kadrolarına ayakta iş verecek kurumlar nitelik isterken ayakta duramaz raporu olmaması gerekir diye bir nitelik istenseydi hizmetli olarak atananlar ne istifa eder nede böyle sorunlar yasanırdı

yazmıyım diyorum ama yazcam bazıları herşeyi hakediyor napılsa yapılsın hak ettiği içindir.İMAM,SAĞLIK,TEKNİKER ADI ALTINDA DÜŞÜK PUANLA DÜZ MEMUR YAPMAK TORPİLİN DİK ALASIDIR.şu ağlak sesler varya imam hatipliler zamanında şuraya alınmadı buraya alınmadı ama bakın imam hatipler en üst düzeylerde hep ve işin garibi bir çok tanıdığım imam hatipli ögretmen,doktor olmuş demek ki adam gibi okuyan bişeyler olmuş olamayanda çareyi ağlamakta bulmuş hala ağlıyorlar imam hatipli zamanında oraya giremedi buraya giremedi diye yazık gerçekten.

aynen katılıyorum....

DİYAYET iŞLERİ BAŞKANLIĞI ,Kendi dışında onlarca kurum Bir tane bile özürlü memur alımı yapmazken. ömss ile memur aldı .Diyanetin yaptığı özürlü alımı çok özverili ve değerli bir davranış olabilirdi ..Fakat alım yapma şekli ve atama puanları gayet adaletsiz di torpilden çok belirli bir kesime kıyakcılıktı ,Bu Durumu Dinayet işleri başkanlığına yüklemek yanlış .... Bu duruma sebep olan bir kaç kişiden ibarettir .... Hakkımız bu kıyakcılara bu bir kaç kişiye haram zehir olsun kendi ayaklarına bağ olsun unutmasınlarki kıyakcılığın sonu ayakcılık... ... Bu şaibeli ve kıyakcı atamaların sonrasında sn Bakandan gelen açıklama hayli talihsiz : sn Bakan açıklamasında özürlüden imam olmaz onlar düz memurluk yapacak demişti .....Diyanet İŞLERİ Başkanlığının Böyle bir kadroya alım yapacağı zamanında açıklansaydı.Bu ALIM ŞARTLARI Nitelikleri.Tercih kılavuzunu yayınlandığı son güne Kadar..Keşke GİZLİ TUTULMASAYDI. süreç Bugün gelinen durumda; muanmalar tartışmalar ve suçlamalar içinde olmazdı...
DİNAYET işleri Başkanlığı..Eğerki bu adetlerde böyle bir özürlü alımı YAPACAKTI.. Özürlülere diyanet işleri onaylı belge alabilmek için. Gerekli kursları açmalıydı....
Bu gün..Sertifaka ve yeterlilik sorunu hiç olmazdı..
Diyanet bizim için değerli ve özel bir kurum.Bu tür tartışmaların odağında olmaması gereken bir kurum..
Aslında diyanet için iş işten geçmiş te değil di fakat kimse kılını bile kıpırdatmadı
Diyanet işleri başkanlığı : Bu kadrolara kayyımve müğezzin Alımlarını sertifika ve yeterlilk belgesi şart aranmaksızın yapmalıydı...
Diyanet işleri başkanlığı ;sertifika ve yeterlik belgesini kendi bünyesinde, ataması yapılan kişilere daha sonradan kurslkar vb yöntemlerle yine vere bilir di..
Ataması yapılan kişiler Bir müddet kurs vererek BU SORUNU ÇÖZE BİLİR di.. , Diyanet bu kursu ve belgeyi verebilecek alt yapıya ve teşkilata ziyadesiyle sahipti .
Biz özürlülerin En büyük sorunu , sıkıntısı sorunlarımızı medyada veya mecliste vayada başa plotformlarda doğru dile getirecek kimsesi olmaması ...Diyanetin bu kadrolar gerekli çaba gösterilse inanın özürlülere büyük bir hediye ve fırsat olurdu ...
Özürlüler ömss konuda örgütlenmeli. Ama nerde dernekler vb konferadasyonlar ömss sürecinde hiçbir yeterlilk gösteremedi ....

xxxxman SENLE AYNI FİKİRDE OLMAK şaşırtıcı fakat çok GÜZEL SANA SONUNA KADAR KATILIYORUM ...

Üst Alt