Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Aşağıdaki kanundan haberin yok sanırım. Değişiklik tarihine dikkat!hayatda bazı şeyler vardır kı once olanı tartısılır...degerlendırılır..
sen ısın esasına ınelım657 ..%3 vs.vs dıyorsun..
bu sadece senı cozumsuzluk ve bıkınlıga ıter...
olan kanun ve olmus ömss uzerınden konuşmak lazım..
ÖZÜRLÜ PERSONEL ÇALIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Madde 53- (Değişik madde: 13/02/2011-6111 S.K 99. mad.)
Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında özürlü çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.
Özürlüler için sınavlar, ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavlardan ayrı zamanlı olarak, özürlü kontenjanı açığı bulunduğu sürece özür grupları ve eğitim durumları itibarıyla sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılır veya yaptırılır.
Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.
Özürlülerin memurluğa alınma şartlarına, merkezi sınav ve yerleştirmenin yapılmasına, eğitim durumu ve özür grupları dikkate alınarak kura usulü ile yapılacak yerleştirmelere, özürlülerin görevlerini yürütmelerinde hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceğine, kamu kurum ve kuruluşlarınca özürlü personel istihdamı ile ilgili istatistiksel verilerin bildirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.
[SIZE=3]( TÜM KURUMLARIN TOPLAMI )[/SIZE] | ||||||||
[SIZE=2]KADIN[/SIZE] | [SIZE=2]ERKEK[/SIZE] | [SIZE=2]TOPLAM[/SIZE] | ||||||
[SIZE=3]ÖZÜR ORANI %[/SIZE] | [SIZE=2]40 - 60[/SIZE] | [SIZE=2]3,179[/SIZE] | [SIZE=2]11,582[/SIZE] | [SIZE=2]14,761[/SIZE] | ||||
[SIZE=2]61 - 80[/SIZE] | [SIZE=2]456[/SIZE] | [SIZE=2]3,021[/SIZE] | [SIZE=2]3,477[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]81 - 100[/SIZE] | [SIZE=2]597[/SIZE] | [SIZE=2]1,994[/SIZE] | [SIZE=2]2,591[/SIZE] | |||||
[SIZE=5]ÖZÜR ORANI TOPLAMI[/SIZE] | [SIZE=5]4,232[/SIZE] | [SIZE=5]16,597[/SIZE] | [SIZE=5]20,829[/SIZE] | |||||
[SIZE=3]ÖZÜR GRUBU[/SIZE] | [SIZE=2]İŞİTME[/SIZE] | [SIZE=2]277[/SIZE] | [SIZE=2]875[/SIZE] | [SIZE=2]1,152[/SIZE] | ||||
[SIZE=2]KONUŞMA[/SIZE] | [SIZE=2]93[/SIZE] | [SIZE=2]267[/SIZE] | [SIZE=2]360[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]İŞİTME VE KONUŞMA[/SIZE] | [SIZE=2]139[/SIZE] | [SIZE=2]726[/SIZE] | [SIZE=2]865[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]ZİHİNSEL[/SIZE] | [SIZE=2]196[/SIZE] | [SIZE=2]1,146[/SIZE] | [SIZE=2]1,342[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]ORTOPEDİK[/SIZE] | [SIZE=2]2,147[/SIZE] | [SIZE=2]7,742[/SIZE] | [SIZE=2]9,889[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]GÖRME[/SIZE] | [SIZE=2]728[/SIZE] | [SIZE=2]2,893[/SIZE] | [SIZE=2]3,621[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]DİĞER[/SIZE] | [SIZE=2]652[/SIZE] | [SIZE=2]2,948[/SIZE] | [SIZE=2]3,600[/SIZE] | |||||
[SIZE=5]ÖZÜR GRUBU TOPLAMI[/SIZE] | [SIZE=5]4,232[/SIZE] | [SIZE=5]16,597[/SIZE] | [SIZE=5]20,829[/SIZE] | |||||
[SIZE=3]EĞİTİM DURUMU[/SIZE] | [SIZE=2]İLKÖĞRETİM[/SIZE] | [SIZE=2]610[/SIZE] | [SIZE=2]4,559[/SIZE] | [SIZE=2]5,169[/SIZE] | ||||
[SIZE=2]ORTAÖĞRETİM[/SIZE] | [SIZE=2]1,704[/SIZE] | [SIZE=2]6,847[/SIZE] | [SIZE=2]8,551[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]2 YILLIK Y.Ö.[/SIZE] | [SIZE=2]610[/SIZE] | [SIZE=2]1,979[/SIZE] | [SIZE=2]2,589[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]4 YILLIK Y.Ö.[/SIZE] | [SIZE=2]1,183[/SIZE] | [SIZE=2]2,928[/SIZE] | [SIZE=2]4,111[/SIZE] | |||||
[SIZE=2]LİSANS ÜSTÜ[/SIZE] | [SIZE=2]125[/SIZE] | [SIZE=2]284[/SIZE] | [SIZE=2]409[/SIZE] | |||||
[SIZE=5]EĞİTİM DURUMU TOPLAMI [/SIZE] | [SIZE=5]4,232[/SIZE] | [SIZE=5]16,597[/SIZE] | [SIZE=5]20,829[/SIZE] |
iktisat 73.1 Lisans puanımla bekliyorum.önlisasdan en dusuk atanan memur3001 kodlu......kamu hastaneleri kastamaonu den 72,8o puanalmış
O Yüce Allahki Musa AVS sınav etmek için Nili TERSİNE Yüzdürmüş....Bu sınavda Nilin TERSE Akması Gİbi....Rabbim Bunu Yapanlarda ve destekliyenlerde Koymaz....Haklı Haksız Hep Birbirine karıştı..Hz Musa ve firavun arasında geçen firavunun ilah'lık iddası ateşli bir biçimde firavun'un kendisinin tanrı olduğunu, istese her şeyi yapabileceğini buna karşı kendisinin Musa'nın Rab'binden güçlü olduğunu söylemesi, Hz musa ise tek tanrının Allah olduğunu firavunun tanrı olmadığı sıradan bir insan olduğu, tanrı olmadığını ilan etmesi ile sürerken, firavun tanrı olduğunu kanıtlamak için dilese nil nehrini bir gecede ters yöne akıtacağını söyler.Tabiki Hz Musa bunun mümkün olmadığını firavun'un böyle bir kudreti olamayacağını dile getirir.Derken sabah olur Hz Musa birde ne görsün sabah olduğunda nil nehri ters akmaktadır. Hz Musa cenabı Hak'ka yakarır Yarabbi nasıl olur ben senin peygamberinim firavun ise kendini sana eş koşan bi günahkardır nasıl olurda firavun nil nehrini ters akıtır?Allah'u teala Musa'ya seslenir; ey Musa;; firavun kendini tanrı ilan edip bana düşman olan bi günahkar, sen ise peygamberimsin fakat sen dün gece uyurken, nil nehrini ters akıtayım diye firavun sabaha kadar bana dua etti . Peygamberim Musa sen uykudayken o bana dua ediyordu ben de kabul ettim dua'sını.Ve işte dua'nın Emeğin ve zahmetin Allah katındaki önemi.......Bizler Gece gündüz çalışıp da 80 üstü punalarla açıkta kalırken ,Yangelipte Yatanlar 50 puanla Atanırsa Bu Adalet değil.... Kul Hakkı Var Allah cc Sorar....Firavunun sonu neyse akıbetleri öyle olur....işallah...Ben Her Ne olursa Olsun Yanlışın yanında ,Taraf yada taraftar olmam Doğruyu Söylemekten vaz geçmem ...Belkide O yüzden Edebiyatcıyım .....Nefi' isimli 17. Yüzyılda IV Murat Tarafından İdam Edirilen ,çok önemli ve değerli Bir Divan Şairi derki....Müftü efendi bize kâfir demişTutalım ben O'na diyem müselmanLâkin varıldıktan ruz-ı mahşereİkimiz de çıkarız orda yalanBu Şirin Halk Arasındaki Kıssadan Hisseside şudur.....Dinime Küfreden de Müslüman OLSA........Bana Bukadar Mualif olanlarda Benden Daha iyi Durumda OLSA Gam YEMİYECEM......Kan Kusup Kızılcık Şerbeti içtik Deme zanı değil....Padişahım çok yaşa Padişahım çok yaşa......padişahım çok yaşaArkadaşlar formda yeni bir söylem başladı 2012 ömss sanki son buldu sıra 2014 ömss ye geldi .....2014 ömss de sınav olsa nisan ayında.....atma olsa ağustos ayında 2014 ömss den umutlanmak tamamen macara ......... 20 aya yakın bir zaman birimi ...yaşı genç arkadaşların şansı daha yüksek ömss nin her ikiyılda yapılan sınavlarına 2020 yılını kadar girer ve çoğunuda ataması olur .... Keşke bizim zamanımızda ömss olsaydı ben 30 lu yaşlardayım .....benim zamanımda bu sınav olsaydı çoktan atanırdım .... Bunca yıl onca özürlü sınavı geçti hangisinde atama şansımız oldu .......ömss ile atanamayı düşünemiyorum bile yandık .............
"rusa" ben %3ü AB dayattı demedim ama sen AB'nin dayattığını demişim gibi aktarmışsın... AB'nin kriterleri ortada biride tam sosyal devlet olmak, bu anlayış zaten Cumhuriyetimizin bir hedefidir, koruması da anayasadır. %3 şartıda sosyal devlet anlayışıdır. %3 şartı haktır, büyümeden bize düşen paydır. Bu işin öncesi sonrası yoktur.
yahu yazının bir yerini almışsın sırf cavap yazma adına yazmışın..sayın kardeşim..
ben sana demedım kı ab dayattı...
benım kastım elımızde olan kanun bu ..sınav bu...oran lar bu...
bun ların dogru işleyip işlemedıgını tartısalım..
yoksa en basa donecez gene.
yok sınav yanlış.yok oran yanlış.yok özur oranları yanlış...
asıl konumuz...
artık turkıyede..
ömss hariçi memur alınmayacaktır.(nokta)
(nasıl kpss harıcı memur alınamıyorsa daki gibi.)
eger puanın tutarsa.sen de tercıh yaparsan ..
devlet dairesınde memur olarak çalışacaksın..bunun önüne kimse gecemez..
zaman mekan konuları nı ayrıca tartıırız..
unutmayınkı...bazı arkadaşlar aşalığıyor imam ahatip li ler işe girdi kadrolar doldu diye.. diye..
ayıp..onlarda biizmgibi engeli kardeşler..
aynı yolardan gecıyrlar.gectıler...sadece bu sefer branjları onlardan yana öncelık tanındı..
ama yuzlerce kamu kurumu var....son atamada..(ki ben tek tek hatım ettım tum kadroları puanları illeri-kuruluşları)
rakamlar yalan soylemez..
tam 4266 özulu kardeşimiz işe yerleşti...
bunu kım inkar edebılır..
bu adalet degılse nedir..
tam 4266 aıle torpıle degıl, tanıdıkla degıl ,acınarak degıl,kanun la sınavla işe başladı..
onalrın bu haklı kazancların dan mutlu olup..
bende başaracagım..benımde sıram gelır demenın ötesını ben dusunmuyorum,DÜŞÜNEMİYORUM..
DÜŞÜNENLERİDE AKILI BULMUYORUM.
..selametle..
not:sanmayın size laf yetişdiriyorum..emınım bu yazdıkalrımdan azda olsa faydalanan arkadaşlar vardır..
benım onlardan faydalandıgım gibi
Aslında Bir bakıma haklısın , Ama Anlayamadığın kopyalıyıp yapıştırdığım yazıların genelde önemli gördüğüm makaller .... Yeniden eklediğim başlığın içriği ilede bire bir ilgili ...Unutulmuş bir başlığın içinde kaybolup gitmesine izn veremiyorum onca emek onca zahmet ... derbedo ...kalender hep ayni yazilari buraya kopyalamaktan usanmadinmi benim sana tavsiyem anlatmak istedigini kisa oz ve ansilir olursa ozaman edebiytci olursun
Bismillahirrahmânirrahîm | Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… |
Velasri innel insane lefi husr | Ant olsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir |
İllallezine amenu veamilus salihati vetevasav bil hakki vetevasav bissabr. | Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka... (Onlar ziyanda değillerdir). |
yazmıyım diyorum ama yazcam bazıları herşeyi hakediyor napılsa yapılsın hak ettiği içindir.İMAM,SAĞLIK,TEKNİKER ADI ALTINDA DÜŞÜK PUANLA DÜZ MEMUR YAPMAK TORPİLİN DİK ALASIDIR.şu ağlak sesler varya imam hatipliler zamanında şuraya alınmadı buraya alınmadı ama bakın imam hatipler en üst düzeylerde hep ve işin garibi bir çok tanıdığım imam hatipli ögretmen,doktor olmuş demek ki adam gibi okuyan bişeyler olmuş olamayanda çareyi ağlamakta bulmuş hala ağlıyorlar imam hatipli zamanında oraya giremedi buraya giremedi diye yazık gerçekten.