Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

kalenderşah kardeşim diyanet öncedende bildirse o belge özürlüye verilmiyor ki bakan bizzat açıkladı imam alınanlar düz memur olcak diye diyanet alımı nasıl yaptı hiç bir bilgi yok girenlerin gerçekten belgesi varmı yokmu muamma bilinmiyor ama bazıları tutmuş hala imam hatiplileri savunuyor savunsunda birazda vicdanlı olsunlar,kul hakkını bilsinler öbür tarafı birçok insandan daha iyi bilirler herkez hakkını alcak :eek:

xxxman;

yuh .pes.
yani..ben sizi anlamıyorum anlıyamıcamda...
yok ımam hatıpli,yok benim puanım yuksek benı almadılar...yok gercek özurlu degıl
yok torpıl var..vs.vs..
harbı bunu inanan varmı aranızda yazık...

bir düşünün madem bu işler torpille oluyor..
neden ömss yapsın ki yönetiçiler...
direk tanıdıklarını alırlar..
bunu aklın ız kesmiyormu....

burada bazen yazıyoruz..az okıyun az feys alın yahu....
dıyelım bır kuruma ömss elaman alındı yada kpss..memur alındı..ve onun evrakları eksık torpıl yaptılar dıyonuz..
neden bukadar zorlasınlar kı...
dırek sözleşmeli personel olarak alırlar.....
yada ösym de ki kagıtlarda oynama yaparlar..
sizin yaptıgınız ayrımcılık..
benım için özurlu özurludur...imamı.memuru.muhendısısı.hızmetlısı.kalorıfercısı farketmez...
işe sokakan bır mekanızma varsa..allah o sıstemden razı olsun...
siz bılıyormusunuz 1 memur ayda kac par alıyor...
ben dıyeyım duz meur 1800-2200 tl alıyor...
yada teknık meur2400-2600 alıyor....
siz özel sektorde diğil 1 mılyar alamak iş bıle bulamıyorsunuz.....
ömss önce ne işe alınıyorduk nede torpil mekanizması aşılıyordu..
ömss=kpss....demek.

cok bılenler var...
acaba atananların branşlarına baktınızmı..
kım nereye kac pauala atanmışş....
yuzlerce meslek var cogu atanmış..siz diyanete takılmışsınız...yahu dıyanetın 10 branjı varsa diğer
kurumlarda 100 tane branja ve hepsı atanmış onlardamı evrekta sahteci.onlardamı sahte özurlu..onlarındamı puanı sızden dusuk ama işe alındı..
bızım kurumdan tam 2 kısı atandı ben yazayıp puanlarını..95 istanbula..86 ankaraya atandı....
....................................
onuda yazdık...
bır kamu kurumu kafasına gore memur alamz..hızmet verdiği meslek branjında elaman alır..
hura hepsi gih(yani duz memur )alamaz..
teknık bırımse calışan sayısının oaranına gore hızmet kalıtesı oranları (yasayla belırtılmıstır)oana gore duz meur.muhendıs bıyolog ımmam .vs vs. alabılır..
öremk..
saglık bakanlıgında tum elemelerı meur.yada hepsını doktor -yada hepsını ebe alamzsınız..
şurdan da nalayın atama lsıtesındekı adetlere bakın...
1 adet yada 2 adet dır..
ilçe yada merkez bazında..
kanun lar olmasa yada burada hıle var dıyen lerın zıhnıyetınde ınsanlar olsa...
kars ardahanna 10 tane kalıfercı alırdınız demek...
ama ne yazıkkı..
devlet personel başkanlıgı buna musade edemez...etmez..
derkı kadrona gore SADECE 1 ADET der..
yani hile yok hurda yok...
yad dıyanet işlerın tum elemnları memur alamaz..bransına gore alacak...
yada tarım koy işleri;tarım muhendısı alacak.
gıdıp başka meslek alamaz..

....................
siz hala işe yerleşen 4600 kışi için ne mutlu dıyecegızze...
kople teorılerı uretın..(bılmeden kustahca.hak yıyerek)
burdakı ınsanları zehırlemeye calışın...
dunyadan haberınız yokk...
hıc bır kamu kurumu ...yasal evraklar da eksıklık varsa elemenı işe alamaz..almaz..
bunundıyen ınsanlar..orada çalışan sade vatandaşı,şefi,mudurü,başkanı zan altına atar...onuda gectım devlet denen kurum hukumetten ayrılır..
kamuda iç denetciler vardır--yetmez dış denetciler gelir 4 ay kamuda kı tum evrakları ınceler...
ben kamuda çalışıyorum .kpss gırdım 2 kez denetci mufettiş (şikayet olmadan da gelırlrr)sorusturma denetleme gordum..
adam atılan imza eksık se duman eder senii

uzun lafın kısası ..artık turkıyede ÖMSS hariçi kadrolu memur almak yasak...
siz hala başka şeylere inanacaksanız..ömss girmeyın..secenek yapmayın...önümüz acılr...::mad:

"rusa" kardeş sen kendini yorma burada, hırsız çalmayı kafaya koyarsa onu asla engelleyemezsin bunu unutma!
Hırsızlık taktikleri sürekli değişir ama bu değişim genelde "kendini kamufle etmek" olarak algılanır. Sistemin açığı yakalanır da legal iş olarak lanse ettirilirse başarıya ulaşır. Örnek vermek gerekirse;
80dk. kıran kırana futbol müsabakası olsun, taraflardan biri diğerini yenemeyeceğini anlasın ve bu takımlarda niyeti bozuk futbolcular barınsın. Art niyetli futbolcu dk.90da(maç berabere) ceza alanında kendini atsa hakem aldanıp penaltı verse nolur? Minareyi çaldın kılıfı hazır "Penaltı"... Hırsızlık...

Başka örnek dersen BORSA... Kısa vadede en mükemmel hırsızlık ortamı hem de yasal...
Bir örnek daha savaş, kılıç'tan kitle imha silahlarına ordan H.A.A.R.P. türevi iklim silahlarına geldik. Herkes Allah verdi felaketi der oysa ki arkasında:) Kimse diyemiyo ki bu savaş, neden savaş olsun fay hattı varmış, okyanus varmış Allah verdi, Katrina, Isaac, Sandy... Herkes Allah'tan sanıyor çünkü delil yok!

Torpil deyince elle adam yerleştirmek gelmesin aklına... Yıl 2012 onunda yasal bir modern yöntemi var:)
Adamların elinde kaç engelli ilahiyat-imam hatip mezunu olduğu bilgisi illaki vardır, açarsın 2000 kişilik yer isteyen istediği ile gider hemde 5X puanla... X001 olarak açılsa onlar başvurabilir miydi?-Evet Girebilir miydi? -Rüyasında:) çünkü 80'le bekleyen var. Normalde 5X'lerde puan alan 2014 için ders çalışmaya başlar...
Kısacası Diyanet kadrolarına önce bizimkileri (50-60 la) alayım sonra arta kalanı düz memurluğa çeviririm dersen kokular gelir, legal torpil budur işte... Amaç bu değil densede görüntü budur!!! En başta açsalardı düz memurluğu o zamanda onlar giremezdi. Burada sistemin açığı kullanılarak yapılmış yasal hırsızlık/torpil var. Tanıdıklarını işe alıp illegal yoldan torpil yaparsan ses yükselir, suç artar, yolsuzluk artar, oy azalır, koltuk gider mantığın kavramıyor mu?

Daha önce
çalışmış almış iyi puanda girmiş, helal hepsine...
diyordun ne çabuk düşüncelerin değişti. Bak biri öylesine girmiş 5X puan almış diyanete yerleşmiş. Diğeri yırtınmış 8X puan almış açıkta kalmış(legal torpille 5X alan önce yerleşecek diye). Sanki diyanete giren tekerlekli sandalyeyle camiye girip müezzinlik, imamlık, kursiyerlik yapıyorda branj branj diye kendini parçalıyorsun; onun doğrusu da branş! Boş yazıyorsun bu konuda...

rusa kardeşim bak sen nasıl atanmak için çabalıyorsan diğer insanlarda aynı şey için çabalıyor. torpil olcak olsa sınav olmaz el altından alım yaparlardı diyorsun haklısın ama o zaman böyle reklam yapılmazdı...millet diyanete niye taktı ENGELLİ İMAM OLMAZ imamlık belgesi olanda kpss ile çok rahat atanır ömss ile uğraşmaz KADROLARI AÇ BAK her branşdan alım mı olmuş liseli kadrosunda diyanet,tekniker,sağlıkçı kadrosu yığılmış bi tanıdığım tekniker kadrosunda ama düz memurluk yapıyor,bakan bizzat alınan imamlar düz memur olcak diyor sen bakandan iyimi biliyonda yazıyon DİYORUZ Kİ MADEM MESLEKİ KADRODAN ALINAN DÜZ MEMUR OLCAK o zaman yüksek puanlı alınsın ama ozaman düşük puanlı branşı olan nasıl girer demi :D

xxxman;

yok yok ..valahi .yok..
kardeşler..
dıyorsunuz kı mınareyı calan kılıfı hazırlar...
ne alaka..yok özurlu ımam hatıplı kadrosu nı-un sayısı bılınıyor..ne alaka..
..bak tekrar yazıyorum..
ömss olmadan önce kurumların memur alamsı kpss idi..
özurlu memur almıyorlardı...
sorunun cevabı ıçınde saten...
kurumun ........%3 luk oranı doldurması zorunlu.....
bunu nasıl yapacak...
kendi sınav yapması yasaklandı..ve ömss getirıldi...
kpss elaman alınca nor mal memur gelıyor ..binde bir özurlu kazanıp da özurlu memur kontenjenından calışır..
o sebeple degılmıkı 20 bın kadro senelerdir boş..
bundan önce zorunluluk yoktu..memur kadroları için...
hatta kurumlar biz kpss ye kadromuuzu yazıyoz oradan gelenlerle kadrolarımız şekılenıyor..
e kpsss harıcı memur alamk yasaksa 2006 dan beri...
özurlu memur kadroları nasıl dolacak??..allhını seven az düşünüp cevap versin..
1-ADAM KPSS YAPACAK KADRO ACACAK..gelen vatandaş özurluyse %3kadroya yerleştırecek...
yoksa boş kalacak kadro...
bakın tekrar özurlu işçinin branjı olmaz...ve işkur vasıtasıyla girer..
ama memur öyle değildir..
kanun da;
bir adı
bir branjı..
bir mesleği,
bir kadro ismi olmalı..

ben kamuda işciyım..
artık bu konuların iviriğini diviriğini ögrendim..
örnek ;
bizim kurum teknik bir kurum;
kadrosu 1000 kişi
kanun şöyle diyor..
5 tane ust yonetıcı 4 tane danışman100 tane memur 500 tane muhendis,
bunlarda çevre .inşaat.harita hariçi alamsın.der..
50 tane veznedar.10 tane mutemet,200 bılgısayar işletmeni.4 tane doktor 1 tane2 tane labratuvar cı..vs vs..
kadrsou var..
sen ömss yada kpss,,
gidip ben piskolag alacam,,kalırefrcı alacam..yada abartayım imam alacam,muezın lacam dıyemezsın..desen de alamsın..kadron ankaradan onaylanmaz..
bunu kafanızı sokun...
mınareyıde çalamzlar kılıfıda hazırlayamzlar...
asıl ömss önçe serbestti herşeyı yaparlardı..
ama DEVLET VE KURUMLAR MASUM DEĞİL..
ÖMSS ÖNÇE sadec kpss oldugundan efenım özurluler kazanıp kadrolara yerleşmiyorlar biz e yapalım deyıp yıllarca kadrolar boş durdu...
tekarar..diyanet işleri actıgı kadroları mecburen acmıştır..elınde olsa acmazdı diğer kamu kurumlar gibi...yasa % 3 doldur diyor..
onlarda ömss doldurmak zorundalar..
657 ye gorede branj ve kadro dagılımını eskı mevcut hızmet alanlarına gore almabılırler....nokta.
dıyanet işlerı ..
KİMYA MUHENDİSİ 110 TANE ALAMAZ..
"tabıkı muezın alacak tabıkı ımam hatıplı alacakBUNDAN DOGALI YOK...
ama elınde olsa inannınkı onlarıda almaz...
seten sizinde dediğiniz gibi;

mecbur aldıgı kadrolu branjlı özurlu vatandaşı...
aldıgı meslek dalında çalıştıra bileceği mechul...
ama yasa alamk zorundasın dıyor..
ister çalıştır..
ister oturt..
işin özu saten % 3 çikış amacıda o degılmı ..
bu bir kamu sorumlulugunu yerıne getır me polıtıkasından dogan iş imkanı...

ŞU NA emin olun;
eger kamu kurumlarına deselerkı alamak zorunde degılsınız ne dıyenet ne başka kurum özurlu almak istemez....
AMA ARTIK KPSS=ÖMSS VAR

ŞU NA emin olun;
eger kamu kurumu mecbur olmasa branj secmede hepsını duz meur alır.kadrosunu özurlu,muhendis,özurlu imam,özurlu doktor,özurlu ögretmenle doldurmaz..
duz< meur alır heryerde çalıştırırım diye..

ayrıca bakın ki...kadrolarda iller ve ilçeler belirtılmekte..bunu sebebıde özurlu oldugumuzdan .atandıgımız kadrolar bızım secdıgımız ikametler olmalı.. yoksa özurlu möeuru istan bulda alıp karsa tayın edemezler...

siz istemedıkten sonra...
yanı bu ayrıntı bıle ..kamunun bunu ısteyerek yapmadıgını mecburıyeten yaptıgının bir delılıdır..
torpıl yapsalar..herkesı merkez yazarlar..onca şehir e tek kadro acmalarını sebebı...yasanın senın şu şehır şu bolgede % 3 özurlu al manlazım.demesı... yoksa herkseı merkez yazarlar herkesı tek kadro acarlar..
asıl adaletsızlık ozaman olur unutmayın...

son örenek;
bizim kurumda işçi, kadrosunda çalışan bıyolojı mühendisi bir bayan vardı;
insan kaynakları muduruyle goruşum ömss yuksek puan aldıgını eger bıyolog kadrosu acarlarsa yuksek puanın oldugunu aynı işyerınde bıyolog olarak çalışacagını evıne yakın oldugunu belırtı..pozıtıf ayrımcılık ıstedi
insan kaynakları ankarayala gorusup danıştı..
sonuc;
1-anayasanın 10 madesıne gore ömss kadın ereke ayrımı kadro acaılamayacagı;
2-kurumumuzun bıyolog la hızmetı olmadıgından kadro acılamayacagı..
3-yuksek puanın yeterlı olmadıgı daha yuksek alan olanın olup olmadıgı belırsızlıgı...

ama kurumda 42 tane bılgısayar işletmeni boşugu oldugu ısterse onlara başvuracagı beirtıldi...
oda puanu tutarsa..

ÖMSS REKLAM DEĞİLDİR..kpss zorunlu oldugundan otomatık olarak devreye girmek zorunda olan bır sıstemdir..
kpss nekadar hile oluyorsa ömss okara hıle vardır...
yanı ılk defa saglamlarla esıt haksızlıga ugrama şansımız oldu...
..bukadar örnege de inan mıyorsanız ..pes

xxxman atı alan üskadarı geçmiş bizlm formdaki kardeşlerimiz sen haklısın ben haklıyım derdinde ....xxxman bir kulak verin adam ne diyor eğer söyledikleri doğruysa bu inanılmaz bir durum .... Zihinsel engelli raporu olupta 100 lercesi iş başı yapmadımı ...bence yapmıştır ...aynı soruyu çözmeyen aynı süreyi kullanmayan insanlar nasıl olduda aynı öğrenim düzeyi içinde sıralamaya girdiler yada harcı alem puan aldılar ....bu hangi matamatiksel formülle belirlendi ...........Arkadaşlar bu sözlerimi kimse üzerine Alınmasın ...üzerine alınması gerekenler bu vasıflarğ taşıyan kişiler hariç ....Benim şahsi fikrim bu formda yazan çizenlerin bir bölümü özürlü bile diğil .....

burası türkiye arkadaşlar adamın varsa hemen yerleştiriyorlar yoksa geber git kimsenin umrunda degil

Ya bırakın arkadaşım tartışma beni yada bizleri dinleselerdi zaten böyle şunu yaptı bunu yaptı demiyecektik.Dünyanın en büyük adalet sarayı bizde ama içinde adalet yok bea kardeşim ne yapayım ben öyle sarayı !Anlayan anladı!

Yasin kardeşim kısa öz sözleri cuk dedikleri tabir ile yerine oturtmuş ttnet ve xman sizlerde olaylara hakim kişilersiniz yazılarınızı takip ediyorum bu dönem pek yorum yazmasamda ömss süreci içerisinde engellilerin gerçekten hiç bir menfaat görmeksizin savunan bir kaç kardeşimden birisiniz burada xman kardeşimin atandığını kimse bilmez ama xman atanmasına rağmen burada sistemdeki haksızlığı ısrarla vurgulamak için yorumlar yazmaya devam ediyor sağolsun başkaları gibi atanıp binde bir aman ben atandım gerisi ne olursa olsun zihniyeti taşımıyor bu yüzden canı gönülden kutluyorum . Kısa bir örnek daha vereceğim mesela 2001 kadrolarının açılımında herhangi bir liseden bölüm gözetmeksizin o kadroyu seçme imam hatipli kardeşlerime fikriyat açsından ters baktığımdan değil sakın yanlış anlaşılmasın düz lise kadroları basık ve sıkıştırılmışken imam hatipli kardeşim yüksek puanla bu kadrolarıda yazabilme hakkına sahip buda bir avantaj değil mi bunu kardeşlerimi yermek için değilde sistemin sınavın kadroların sadece kokuşmuşluğuna vurgu yapmak için yazdım saygı ve muhabbetle....

Birde zihinsel engelli kardeşlerimle ilgili mesela her engel grubu kendi içerisinde yarıştı diyorlar ya hani acaba IQ testi yapılıp ona göremi soruldu sorular ayrıca sınavın birincisiinin ziinsel engelli bir kardeşimizin olması manidar değil mi ?...

Ya Türkiyede sistemsizlik bir sistem arkadaşlar.Bunu devlet oturtamamış düzenine.Daha yeni hastahaneden geldim rapor için gitmiştim bitti mi işim diyorum kimse seslenmiyor ayrıca rapordan para alıyor

Ya kardeşim yurtdışında adam ev/araba veriyor.Bizim burda olabilir ama zihniyet değişmediği sürece bazılarının canı yanmaya devam eder.Ha şimdi kimsenin canı yanmıyor mu?Elbette ki.Ben her zaman derim.Kardeşim adam engelli.Bu adama hak/hukuk vereceğine ilaç parasını/hastahane masrafını tamamını karşıla.Geçen gün tv de %90 özürlü bir bayanı ambulans parası için götürmemişler evine.Bu adam gitti hastahanede bakılamayacaksa ne yapsın dışardaki hak hukuku doğru mu??

fatma sahin bugun 11:30 da twiter de sorularimizi cevaplayacak

haydi arkadaslar bilgisayar basind soru yagmuruna tutalim. Cevaplari sonra burda paylasalim

tamamda program felan adı yokmu hangi adresten açıklayıcı bilgi lütfen...

teşşekkürler kardeşim...

ben başladım bile soru yağmuruna

cevaplar başladı heyyyy uyumayın

ÖMSS konusunda 2013'ün ilk üç ayında alımlarımızı yapacak şekilde Devlet Personel Başkanlığıyla görüşmelerimiz devam ediyor.
Arkadaşlar Fatma Şahin'in açıklaması bu şekilde kesin olacak biraz sabredelim.

Ömss yerleştirmeleri konusunda merak edilenler havada kaldı. Bakan kesin bir rakam vermedi hatta temsili bir rakam bile vermedi. Atamalarla boş kalan kadroların akıbeti için konuşmadı bu konuda sadece 2013'ün ilk üç ayı yerleştirme olcak dedi o kadar. Kısacası bakanlık bu konuda aciz kalmıştır demeye getirdi.
Bakanımızın müjdeleri

özürlü kelimesinin değiştirilmesi çok güzel ama 7 atama olmadı ki yalana gerek yok

kpss milyonları ilgilendirdiginden atama tarihleri, kaç kişinin atanacagı hemen açıklandı;ömss için hala ayak sürüyorlar; ortada ne tarih var ne de 2. atamaya dair bir rakam. öyle bir anlatmışlar ki sanki "özürlü" kelimesi kaldırılınca herkes iyileşti.zihniyet düzelmedikten sonra kelimeleri düzeltmenin bir anlamı olamaz. kpss ile birlikte ömss atamalarını da denkleştirip birlikte acıklanmadıgı sürece, bir tarih vermek için kıvranıldıgı sürece, engellilere siz özürlü gözüyle muamele yaptıgınız sürece hiçbir şey degişmez.

2013 ömss den son havadis...

2013'te en az kamuda çalışan sayı kadar engelliyi işe alacağız'sn Fatma şahin memurlar net ana sayfa,

ENGELLİLERİN İSTİHDAMI
Engellilerin istihdamı konusunda son 10 yılda radikal değişimlerin yapıldığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde istihdamda ayrılan pay 10 ise şu an 30 katını yerleştirmiş durumundayız. Kamuda çalışan personel çoğaldıkça yüzde 3 çalıştırmak zorunda olduğu için engelli alımındaki sayıda hızlı bir şekilde artıyor. Şu anda kamuda 23 bin boş engelli kadromuz var. 5 bin 500 engelli, yapılan sınavın ardından kamuda çalışıyor. 2013'te en az kamuda çalışan sayı kadar engelliyi işe alacağız. Hızlı bir şekilde de boş kadroyu sıfırlayacağız. 2008'de çıkardığımız istihdam paketinde engellinin özel sektörde alımını da teşvik ettik. Özel sektörde de çok olumlu bir süreç başladı."

Kalender ŞAH olarak Formda Bazı özel sebeplerden dolayı ,Bir Süreliğine Yorum Yazmıyacağım, Bilmeden yada bilerek kırdığım kişi yada kişiler varsa Hakkınız helal edin ....... Eğerki Bir kaçta olsun sevenim varsa duğalarını eksik etmesin duğlarınıza ihtiyacım var ....

Kısacası yine tatmin edici net bir cevap yok Allah'a emanet gidiyoruz :)

Fatma Şahin "Ulaşabilirlik Destek Programı Tanıtım'da"2013 Engelli Atamaları Hakkında

Ulaşabilirlik Destek Programı Tanıtımı Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaşabilirlik Destek Programı (UDEP) Lansmanı ve İmza Töreni'ndeki konuşmasında engellilere yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

''Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes mutlu olmadıkça biz mutlu olmayacağız'' anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Bakan Şahin, herkesin tüm kaynaklardan eşit faydalanmaları için insan odaklı anlayışla çalıştıklarını söyledi.

Yerel yönetimlerin altyapıyı, kaldırımları, toplu taşıma araçlarını, kapalı alanları düzenlemeleri için 7 aylarının kaldığını vurgulayan Şahin, ''Bunu yapanla yapmayanların ayırt edildiği, izlendiği ve sonuçlandığı bir sisteme geçiyoruz'' diye konuştu.

Bakan Şahin, verilecek cezalara ilişkin ise şunları söyledi:
''Özel sektörde her seferde bin-5 bin lira arasında yılda 25 bin liraya kadar, kamuda ise her seferde 5 bin-25 bine kadar yılda 500 bin liraya kadar ceza verilebilecek. Yaptırım bakımından ve kamunun yükümlülüğü bakımından çok önemli olduğu görülüyor. Herkes bu cezaları almamak için hızlı davranmalı''.

Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Bakan Şahin, bu konuda ulaşılabilirlik çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.

Engellilerle ilgili 2005'e kadar hiçbir hukuki altyapının olmadığını, Türkiye'de ilk defa engellilere yönelik kanunun bu tarihte çıkarıldığını vurgulayan Şahin, engellilere eğitimde, sağlıkta, istihdamda fırsat eşitliği sağlamak için çalıştıklarını bildirdi.

Engellilerin hizmet alacakları yere güvenli ve bağımsız olarak gidebilmesinin önemine dikkati çeken Bakan Şahin, bunun için gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Bakanlık olarak 41 bin engelli öğrenciye taşımalı eğitim desteği sağladıklarını dile getiren Şahin, engelli raporunun alınması konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik Sağlık Bakanlığı ile çalıştıklarını söyledi.

Engelli Atamaları

Bakan Fatma Şahin; engellilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmaları 2013 yılının başında tamamlayacaklarını belirterek, ''Kamudaki boş olan kadroları dolduracağız'' dedi.

Engellilerin istihdamına yönelik önemli adımların atıldığına dikkati çeken Şahin, şunları söyledi:
''Kamuda geçen yıl başardığımız bir sınav modeli var. Her engelliyi kendi içinde sınav yapıyoruz. Bu dünyada uygulanan en önemli ve tek model… İşitme engellileri, görme engellileri, zihinsel engellileri kendi içinde sınav yaptık. Ramazan ayında Sayın Başbakanımızın da katılımıyla 7 bin engellimizin işe yerleştirilmesini sağladık. Şu anda 23 bin engellimizin kamuda boş olan kadrolarını yeniden istihdam alanı oluşturmak için de müsteşarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile birebir çalışıyor. Hangi kadroda ne boşluk var, bunları nasıl dolduracağız. İlgili kanuna göre engelli istihdamında bir yılda ikinci defa alımı yapamıyoruz. 2013 yılının başında bu çalışmaları tamamlayacağız ve kamudaki boş olan kadroları dolduracağız''.

''Tekerlekli Sandalyede Oturdum''

Engellilere yönelik yapılanların özümsenmesi, davranış haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Şahin, şöyle devam etti:
''Engel bedende değil, engel gönüllerde, kalpte ve vicdanlarda. Engelsizler engellileri görmek istemiyor. Hep kendisinin engelsiz olarak, genç, sağlıklı olarak hayata devam edeceğini zannediyor. Hep yaşlanmayacağını, hasta olmayacağını, engelli olmayacağını zannederek hayatına devam ediyor. Ben ameliyattan çıktıktan sonra tekerlekli sandalyede oturdum. Elimde bastonla bu şehirlerde ne kadar zor yürünebileceğini gördüm. Ameliyattan sonra bunu yaşadım. Ama bunun için illa ameliyat olmaya da gerek yok. Bunu bizim en önemli insani ve vicdani görev alanlarımızdan birisi olarak görüyoruz''.

Protokol İmzalandı

Konuşmaların ardından Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize, Van'dan gelen vali, belediye başkanlarıyla projeler imzalandı.

Projeyle kentlerde ulaşabilir hale getirilecek alanlar belirlenecek. Bu alanlarda kamu tarafından yoğun kullanılan binalar, sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, toplu taşıma durakları belirlenecek.

Buraların ulaşılabilir hale getirilmesine yönelik çalışmaların bilimsel ölçütlere, TSE standartlarına uygun biçimde Genel Müdürlükçe verilecek eğitim ve teknik bilgi desteğiyle uygulamaya geçirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında belirlenen 7 ildeki yerel yönetimlere bütçe aktarılacak. Valilikler aktarılan bütçelerin projeye uygun harcanması, izlenmesi ve denetlenmesini sağlayacak.

KAYNAKÇA : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | Ulaşabilirlik Destek Programı Tanıtımı Yapıldı

Saygılar ...

Fatma şahin den sevindirici bir haber okudum inşallah gerçektir.

2013'te kamuda çalışan kadar engelli alacağız
Bakan Şahin "2013'te en az kamuda çalışan sayı kadar engelliyi işe alacağız" dedi.
RXZLUVBHNZXWECGRDELN.jpg
[FONT=Arial]Engellilerin istihdamı konusunda son 10 yılda radikal değişimlerin yapıldığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde istihdamda ayrılan pay 10 ise şu an 30 katını yerleştirmiş durumundayız. Kamuda çalışan personel çoğaldıkça yüzde 3 çalıştırmak zorunda olduğu için engelli alımındaki sayıda hızlı bir şekilde artıyor. Şu anda kamuda 23 bin boş engelli kadromuz var. 5 bin 500 engelli, yapılan sınavın ardından kamuda çalışıyor. 2013'te en az kamuda çalışan sayı kadar engelliyi işe alacağız. Hızlı bir şekilde de boş kadroyu sıfırlayacağız. 2008'de çıkardığımız istihdam paketinde engellinin özel sektörde alımını da teşvik ettik. Özel sektörde de çok olumlu bir süreç başladı."
ATAMASI YAPILAMAYAN ÖĞRETMENLERİN DURUMU
Bakan Şahin, eğitimdeki bölgesel dağıtımı azaltmak, eğitimdeki temel ihtiyaç olan öğretmen açığını gidermek hem de ailelerin dağılmadan, parçalanmadan kalacak modelleri çok önemsediğini belirterek, "Benim birinci derecede görevim ailelerin parçalanmaması sağlamak. Aile, bir arada kalabilmektir. Milli Eğitim Bakanımızın ve Başbakanımızın da bu konudaki hassasiyeti benimkinden farklı değil. O yüzden 4-B'de düzenlemeler yapıldı. 4-B aslında çakılı kadroydu. En baştan kabul edersiniz. Ama buna rağmen ailelerdeki parçalanmadan dolayı ciddi manada birleştirmeler yapıldı" diye konuştu. Bir denge içerisinde sürecin götürülmeye çalışıldığını söyleyen Şahin, "Bakanlığımız mümkün olduğu kadar aileleri birleştirmeye çalışıyor. Sürekli bu bakış açısıyla da yönetmelikleri, mevzuatları değiştiriyoruz. Biraz sabır. Alileri bölmeden eğitim problemini çözeceğiz. Çocukların eğitilmesi ve ailelerin birleştirilmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlığı çalışıyor, biz de her türlü desteği veriyoruz. Biz de alilerin yanındayız. Bu konuda kimse tereddüt etmesin" dedi.
[/FONT]

yasin kardeş sağol ama hep aynı hikaye okumaya bile erindim. artık bıktırdılar bizi

Bugun Saat 15:00 de Bakan Fatma Sahin twiter de OMSS Sorularimizi Cevaplayacak

Arkadaslar lutfen bos gecmeyelim bakana omss ile ilgili anlasilabilir net sorular soralim
sorularimizi burda hazirlaybiliriz

arkadaşlar kadrolar için soruları eksik etmeyin. ocak ayında atamalar yapılsın. en azından 10.000 kadro açıklansın. madem yılda birkez oluyormuş atamalar

sorular;
1.2013 un ilk uc ayinda sozunu etiginiz atamalar ek atamlarmi olacak yoksa 2.atamalarmi?

twiter adresi
@fatma sahin_ASPB
@ailebakanligi

Önceleri öyle yada böyle bir konu olurdu ama ÖMSS'yi bizim foruma da unutturmuşlar... Helal olsun...

Herkes ocak-şubat-mart ayını iple çekmekte... Allah peygamber sabrı versin herkese.

Üst Alt