Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

657 memurlar kanunu degiştirmeyi planlayan hükümet;bundan dolayı bakan sahin bu tür bir açıklama yapmış olmalı;657 yılda 2 atamanın olmasını engellemez ama;657 yi kaldırmayı düşünenler onu kaldırmadan atama yapmak istemez bu yuzden de 657 yi kaldırıp öyle memur alımı yapmayı düşüyor olmalılar.

yok yok arkadaslar,

engellinin engelliden baska dostu yok gecenlerde bakanımızı yuhladılar o kadar sevindim ki artık nefret ediyorum..
allaha havale ettik onu

Ben hakkımızı gaps ettini düşünmüyorum. O üni mezunu olarakta girse bize zararı olmaz lise mezunuda . sonuçta hemşire olan kaç engelli var ki. Bırakın bari o girsin. Kaç kişi açıkta kaldı o kadar paun almasına rağmen. neden peki ömss nin istediği bölümler o kadar enteresan ki, yani kaç kişi su işlerinden mezun. O yüzden hakkımız felan gaps etmiyor. keşke dava açma şansı olsada iş başı yapsa. Sonuçta sahte raporu yok bişi yok. Asıl onların peşine düşmek lazım . Yoksa bunlar hiç benceee....

bukonuda yanlisin var bilgincan ozaman butun lisans lara ornek teskil edip liseden sinava girsinler

Benim demek istediğimi anlamamışsınız. Zaten ömss bi yanlış yapmış. Lisans mezunu ama öyle bi liste var ki ömss de saçma yerlerden mezuniyet istemiş. Böyle olunca haliyle lise mezunu hemşirelik okumuş onu yazmış. Tamam yaptığı hata ama ben hakkımızı gasp ettiğini düşünmüyorum. Lise mezunu ama imam hatip mezunu istiyorlar kaç engelli arkadaş imam hatip mezunu. oraya düz memur deseler kaç arkadaş girecek. Bunun bizim hakkımızla felan ilgisi yok bence. Madem eleştiri yapacağız önce sistemi eleştirmek lazım.

Çıkmayan Candan Umut KESİLMEZ : Ömss Atamaları 2013 ' ilk 3 Ayına Sarktı, uzadıkca uzadı Şimdi de Koskoca 5 aylık yeni bir Süreç başladı , Bu süreçte kapalı kutu açıkta kalan 2 Bin Kişilik kadromu dolacak yada yada kamuda istihtam edilmesi gereken Boş Kalan Tüm özürlü kadroları dolacak ......

Sn Bakanın Yeni açılklaması üstü kapalı Her Türlü yoruma ve belirsizliklere açık muammalar la dolu, sn Bakan'da haklı Baktıki ÖMSS de ne Açıklama Yapsa tam tersi oluyor bunun sonucu eleştiri oklarının ve aksaklıkların TeK SUÇLUSU ilan edildi ,Artık üstü kapalı yorumlar açıklamalar yapıyor :İşte o açıklama
“Engellilerimiz hiç merak etmesin”

Soru: Engellilere yönelik memuriyet sınavında yeni yerleştirmeler ne zaman yapılacak?
Cevap: Engellilere yönelik ilk kez yeni bir sınav sistemini test ettik. Kendimizi test ettik. Tüm engel gruplarını ayrı ayrı sınava aldık. Daha önce tek tip soru soruluyordu. Genelde de bedensel engelliler daha hızlı yapıyordu, daha yüksek puanı onlar alıyordu ve daha hızlı işe yerleştiriliyorlardı. Şimdi tüm engel gruplarını kendi içinde ayrı sınava aldık.
7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız. O konuda hiç merak etmesinler. Başbakanımızın birebir talimatı ve birebir takibiyle bunu yapıyoruz. Gereken neyse yapılacak

Sn Bakan Bu sözünün Açılımını Açıklamalı Ömss Sürecinin Kilit Sözü :Boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız

Burdan sayın yetkililere sesleniyorum 2013 Ömss Atamalarının Durumunu , Açıklayı Bir şekilde verinde lütfen bu eziyet bu bekleyiş bitsin ...

Sadece Ömss den Boş Kalan kodrolar Doldurulacak sa daha düşük ralama ve puanda olana arkadaşlar Boş yere umut etmeyelim .....
NEDENİ: 1)lise Düzeyi 800 adet kadar kodro boş kaldı . Buana ilaveten tahmini 400 kişi kadar da çeşitli sebepler den elenmiştir , kazanıp gitmemiş ti vb durumlar göz .
Kadro olsun 1200 kişi

Bio Bu yazıdan sen ne anladın ?

ÖMSS de Boş Kalan 2 bin ila 3 bin arası Kadroyu atıyıp ömss atamalarını kapatacaklarmı ..

Evet bakanın açıklaması ile uyuşan bir açıklama olmuş. Seçime kadar ne olur bilmem hep soru işareti ??????????????????

Eğer Öyle olursa yandık .....Lise Düzeyi, Yeni istenilecek Sertifikalar Dahil(Bilgisayar Sertifikası vb sertifiklar ) taban puan 80'li puanlarda kalır oda zor da 81 li puanı 20/30 puan kırar kırmaz(80.70 lere felan Düşer düşmez ) ....80 ila 85 Puan arası Lise Düzeyi en az Bin kişi daha açıkta kalır .....80 puan altı Bir atama nerdeyse mehtemel dışı....

Konu taban puan değil bunların sözlerini yemesi ve birlik olunamaması bu böyle gider seçime kadar, bakan 657 göre yılda 2 alım olmadığını beyan etmiş 2013 de alınacak kadro sayısı hem düşük olur ise yine hüsran 2 bin engelli dendiği zaman çok gibi dimi nasıl alıştırılıyoruz her konuda bu böyle hepsi Allaha havale....

80 Altı Puan Alan Arkadaşlarım Şimdi Bu yazımdan sebep Bana Kızar .... Bir Kaçtır kulladığım bir söz Arkadaşlar ...Durum vahim 80.70 Benim Puanım İlk atama yapılırken 3900 lerdeydim Bugün İse İlk 2000 Bin' lerdeyim .... Yeni Bir Kadro Açılmayıp ilk atamadan Kalan kadrolar doldurulmak istenirse .... 870 kişi Kadar Hiç Atma yapılamamış boş kadro var .... Atanıpta Çeşitli mazeretlerle boş kalan en az 300 tane kadro olur ..... kpss İle de yapılan Atmaları Göz Önüne alırsak şu anki ilk 2 Bin Kişilik sıralamadan kpss ile 200-300 kişi atanırsa , 1100 kişilik bir alım da ilk ikibin kişi arasından atama Olur ....Buda Nitekim Taban Puanı 81 Li PUANLARLA sınırlar ....ALLAH cc Nasip ederde işallah yine 7- 8 bin kişilik atama yapılırda Atama puanları 80 Altı puanları görür..

Bio Taban Puanı Yazıp Matamatiksel Açıklıyorumki Durumun Farkına Varsınlar ....80 puan Üstünün Bir Şans atanma ihtimali var 80 puan altının nerdeyse hiç kalmadı ....Boş laflarla anca mualif oluyorlar ....Kendi Nefsime Şahsım kadar Tüm özürlü arkadaşlarının iyiliğini düşünmüyorsam ALLAH benden sorar ...ÖMSS Macarasında Ne bedeller ödedim...

O Yüce Allahki Musa AVS sınav etmek için Nil Nehrini Bile TERSİNE Yüzdürmüş....Bu sınavda Nilin TERSE Akması Gİbi....Rabbim Bunu Yapanlarda ve destekliyenlerde Koymaz....

Ben Her Ne olursa Olsun Yanlışın yanında ,Taraf yada taraftar olmam Doğruyu Söylemekten vaz geçmem ...Belkide O yüzden Edebiyatcıyım .....

Nefi' isimli 17. Yüzyılda IV Murat Tarafından İdam Edirilen ,çok önemli ve değerli Bir Divan Şairi derki....

Müftü efendi bize kâfir demiş
Tutalım ben O'na diyem müselman
Lâkin varıldıktan ruz-ı mahşere
İkimiz de çıkarız orda yalan

Bu Şirin Halk Arasındaki Kıssadan Hisseside şudur.....Dinime Küfreden de Müslüman OLSA........

Bana Bukadar Mualif olanlarda Benden Daha iyi Durumda OLSA Gam YEMİYECEM......Kan Kusup Kızılcık Şerbeti içtik Deme zanı değil....

Padişahım çok yaşa Padişahım çok yaşa......

padişahım çok yaşa......

arkadaslar merak etmeyin 2.atamalar olacak enaz 9bin kadro acilacak:rolleyes:lise den 3500-4000 kadro acilir

Bi 2000bin lafı telafuz ediliyor, şayet öyle olursa orta öğretim mezunları için yıkım olur. Çünkü sadece lisans kadrosundan boş kalanın sayısı ~1200 idi, başbakan her 2 lisans mezunundan 1i atanacak dedi ama her 5 kişiden 1i atandı.

arkadaslar 4bine yakin lise 2bine yakin onlis.2bin5yuze yakin lisans bin 5yuze yakin kura kadrosu acilacak ben buna inaniyorum sizlerin bu konuda dusunceleriniz nelerdir?

tercihler subat-marta acilir atamalar nisanin baslarinda isbasilar haziranin sonuna dogru biter
puan alt kapanis duz memurluk icin lise 78 onlis.72 lisans 68 lere kadar iner diye dusunuyorum

TTedTT Arkadaşım 2 Bin Bilemedin 3 bin Kadro sonucu sayın Bakanın Üstü kapalı son açıklamasından çıkıyor: İşte O açıklama Bir önceki sayfadaki yorumlarımızı ve Başaka Bir başıkta ek atama olursa diye bir başlığımız var onu incelerseniz durumun ehemniyetini anlrsınız
İŞTE Sn BAKANIN Kafaları karıştıran açıklaması7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız. O konuda hiç merak etmesinler. Başbakanımızın birebir talimatı ve birebir takibiyle bunu yapıyoruz. Gereken neyse yapılacak

arkadaşlar geçmiş ola ,Ek yerleştirmenin 2013 şubat'a doğru yapğılacağı netlik kazandı ,o da şubatın sonunu bulur ,asıl sorun şuki Fakat topu topu 2 Bin Kişiden Bahsediliyor,atanıp gitmeyenlerle 3 bin kişi olsun lise düzeyi Alım 1100/1200 lü kişileri bulur yada bulmaz lise düzeyi 45 Bin Kişi VAR ..... o da zaten boş kalan kontenjanlar ....2. Bir Atama yapılıp yapılmayacağı hakkında hiç bir yorum yok ömss de 1 yıl içnde sadece tek bir atama yapılabiliyor .....2 . Bir atama olmassa Ek yerleştirme ,tam bir hayal kırıklığı olur ......Lise Düzeyinde 83 puan altının düz memurlukta nerdeyse hiç şansı olmaz ...zor zoruna taban puan 82 81yi görsün oda istisnai sertifaka ile 80 ni görsün ...Nedeni kadrolarda Yığılma olur .....O DA DÜŞÜK PUANLILARA HİÇ ŞANS BIRAKMAZ ve aynı yıl içinde başka atamada yapılamıyor...ömss nin geçerlilik süresi de iki yıl ....

SN Bakanın ÖMSS ile İlgili ,Açıklaması........

Geri kalan 15 BiN Kadronun Akıbeti İle ilgili Bir bilgi yok ....sadece ömss'nin 2 yıl için geçerli olduğu söyleniyor ....

Arkadaşlar ÖMSS Atamalarında Gelinen Durumda Diyorki 1 yıl İçinde sadece tek bir ömss Ataması yapıla Bilir . Bunun Açılımı Şu 2012 ömss atamalarında birokratik ve sistemsel hatalardan dolayı ömss de Onca Kadro Boş kaldı .....Bu da yetmez Gibi Aynı yıl içinde yeni yerleştirme yapılamadığı da ANLAŞILDI....ömss nin ek yerleştirmesi 2013 yılına sarktı , 2013 Yılında da 2012 den kalan boş kadrolara yerşeştirme yapılırsa Bu ömss nin hükmü bitmiş olur .... Yeni Atama yeni ömss ye kalır .....2012 ömss haükmünü yitirmiş olur ....özet olarak ek atama zaten mevcutta açılmış kadronun tamamlanması ek atama yapıiırsa 2 . Bir atama aynı yıl içinde yapılamıyor ve 2012 ömss atamaları bitmiş ,özürlülerin yeniden atatana bilmesi için sil baktan 2014 ömss ye katılmaları gerekiyor ,,,,, .....2 atam ise yeni kadroların açıiıp daha yüksek adetlerde memur ataması yapılması ....

Yav Arkadaşlar Günlerdir Hastayım tek satır bile yazmıyorum ....iktidarı savunur sayıla bilir bir iki yazdım , baktımki ismimi zikreden veya gizli özneli bana hitabeten karalayıcı ,yazılar var buda çok üzücü

Ben Kalender ŞAH :ÖMSS sürecinde En ağır bedelleri ödemiş Biriyim ... ömss ile ilgili ne Umudum Kaldı .... Ne Hevesim ... Tutunacak Dalımda Kalmadı ALLAH önce Sizin yar ve yardımcınız olsun ...Sizin Yanınız sırada Benim yardımcım olsun....Çok zor ve çetin Günler Geçiriyorum ...Maddiyat Biryana Manevi Dünyamda Alt üst ...ALLAH rızası için Hayır duvalarnızı eksik etmeyin ....Her Gün kafamda Kırk kıyamet kopuyor....

Arkadaşlar ben önlisans olarak girdim sınava yeni mezun oldum önlisans olarak atanacam olursa yoksa lisans mı diploma elimde bilgisi olan varsa paylaşsın önlisans lisans işletme ne olur sizce

Bende dinledim, benimde çkardığım sonuç sadece atamadan boş kadrolar ama 657 e göre açık kadrolar yılda bir kez dpb'ye bildirilir ve ona göre atama yapılır yani açık kadrolar 2.kez hesaplanmayacağına göre yerleştirmelerde birden çok olamayacak. Birde şu var, kanunda açıkların usulüne göre doğru belirlenmesi gerektiği emrediliyor(buda demektir ki %3 şartına göre min.15000 kadro). Bence bakan yanlış cümle kullandı orda ve kadrolar doğru belirlenirse daha fazla kula muhtaç olmayız. Yarın kurumların dpbye verdiği açık engelli kadrosunu görebilirsek kesin birşey söylenebilir(657'e göre en geç ekim sonu açık kadrolar bildirilir).

Osman185470 sınavın geçerli olduğu dönemde mezun olacağın gruptanda girebilirsin yada mezun olduğun gruptanda girebilirsin. Ösym sitesinden klavuzu görebilirsin.

Arkadaşlar sn bakan fatma şahini savunduğum için çok mualefet alıyorum fakat, sn fatma şahin OLMASA ömss tammen unutuldu...Dikkat edin artık sn bakan fatma şahinin açıklamaları net ve kesin değil...Sn Bakanın Yeni açılklaması da onlardan biri. Yeni atamayla ilgili yorumların tarihin alım saysının kısacası ayrıntıların üstü kapalı. Bu açıklama Her Türlü yoruma ve belirsizliğe açık . Muammalar la dolu, Ama kimse kusura bakmasın biraz da kendimize öz eleştiri de bunulalım ÖMSS DE KAFAMIZA TAŞ DÜŞSE sNn Bakanı suşluyoruz .. sn Bakan'da haklı Baktıki ÖMSS de ne Açıklama Yapsa tam tersi oluyor bunun sonucu eleştiri oklarının ve aksaklıkların TeK SUÇLUSU ilan edildi ,Artık üstü kapalı yorumlar açıklamalar yapıyor ... Önce de savundum yine savunuyorum Sn Bakan Fatma Şahin Hanımefendi Olmasa , Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey' de Olmasa Adımız ANAN yok Aklınızı Başınıza ALIN .... Durum İçler Acısı...Bu İki sahibimizde olmasın Ozaman Tamamen Unutulduk ALLAH ikisininde İşini Gücünü Rast Getirsin, Benden yana Hakkım Helalı hoş olsun

Bu yazım da Belli Bir siyasi oluşuma taraftar veyada karşıt değil......Benim için siyasi görüş seçimden seçime sandıkda attığım bir adet oy, .......... ÖMSS de Tüm siyasi parti ve oluşumlar kadar özürlü konferdesyonları ve bizim duyurmaya çalıştığımız cılız sesimizi ; yüksek sesle duyurmayan medya ve medya organları aynı dercede sorumlu.... Bugün ÖMSS deki ATAMA FİSAYKOSUNDAN tüm bunlar sorumluluk ve Zorumluluk sahibi.........
Özürlülerin Hakkı Size Helal Değil.. .......Bu zihniyet Aslanı KEDİYE Boğduran zihniyet :80 puan Açıktayken 50 puanı ATIYAN zihniyet 50 puanla ;Din adamı Diye Atıyıp ' da sonrasında özürlüden imam olaz memur olarak görev Yapapacak diyen zihniyet 'Ginede siz Diyene Bakmayın Sn Bakana Bunu Dediren Yine Sistem

DPB gelen cevap

baska bir engelli sitesinden cevmuh nicli bir arkadas dpb aramis verilen cevapta 2.atamalarin 2013 ortalarina dogru yapilacagini bildirmisler

artik yeter demenin zamani geldi 3aralik sozde engelliler gununde ankarada eyleme varmisiniz?

arkadaslar baska caremiz kalmadi omss 2.atamalarinda yasanan belirsizlik icin ankara abdi ipekci parkinda protesto eylemi yapmamiz sart

sürekli ek atamaları veya 2. atamaları uzak tarihe sallıyorlar;zaten agızlarından çıkan sözün kıymeti olsaydı siyasetçi olmazlardı.

fornals : Önce ek atamamı yapacaklar yoksa genel kapsamlı ikinci bir atamamı yapacaklar bu açıklık kazansın ...Eğer Ek atama olcaksa bukadar kişi boş yere umutlanmasın ...lise düzeyi ek atama için söylüyorum taban puan 80 Üstü puanlar da kalır en az 80 üstü puan alan 1000 küsür kişide açıkta kalır ...80 altı puanın sertifika veya tekniker belgesi hariç mümkün değil ...matamatik yalan söylemez ...

hocam bu işin matematigi ayrı konu daha ömss den 2 atamalarda kaç kişinin alınacagını bilmiyoruz, ne zaman alımların olacagını bilmiyoruz. ömss sınavının ardından boş kadrolar hariç 5000 civarı memur alımıyla bu işin üstü örtülmeye çalışılıyor.kamuoyu artık memur olmamış özürlü kalmadıgını sanıyor.asıl mesele ömss deki atamaların tekrardan gündeme gelmesin de, yoksa uzun bir süre bir daha atama olacagını sanmıyorum.

Fornaks : Atama olacak neden olmasın bir avuç adam alıp bırakacaklar 20 Bin Kişi Alacağız dediler 7 Bin Kişiyi ALIP ömss defterini kapatacaklar ....

hocam bende atamanın olmasını istiyorum 87.5 puanla açıkta kaldım.ama sürece bakarsınız eger sürekli yuvarlak lafların döndügünü görürsünüz.kimse net bir tarih ve kaç kişinin alınacagı hakkında tek bir kelam etmiyor.eylülde atamalar olacak denildi ardından ekim ayın da dediler daha sonrada ocagı bulur deniliyor.son olarak da derderbo hocamın söyledigine göre dpb 2013 ün ortasına dogru alım yapacagız demiş.sürec izlerseniz beyanlardaki tarihlerin ve rakamların tek amacının, bakanlara yöneltilen ömss ile ilgili soruları savuşturmak için zoraki olarak verildigini görürsünüz.

o puanla nasıl açıkta kalırsınız hayret ...Ben Şahsım 81 puan aldım kendi hatam hadi ben soru kaydırdım süre kısaydı ....Ama 87 ilede 15 tercihte açıkta kalınmazki ....

Kesinle ek yerleştirme olacak teretdütün olmasın o puanlada açıkta kalman Hizmetli ve memurlukta taban puan 83 te kaldı ek yerleştirme bile olsa mekak etmeyin nerdeyse 83 puana kadar atanmayan kalmaz .... 83 ila 81 arasıda şansa .....AMA Seksen altını sertifik yada yeterlilik belgesi hariç görmez...

Moralim Bozuluyor?

Ben 85 almama rağmen Balıkesir,Bursa ve Yakın ilçelere atanamadım. Diyeceksiniz ki! buraya yerleşmen zaten zor. Ama Benim tedavim Bursa'da sürüyor.Oradan başka yere gidemez.Sonuçta yıllarımı orada geçirdim. (Balıkesirde Yaşıyorum) Her gittiğim resmi kurum veya kuruluşlar da bana sen neden atanamadın,atanman gerekirdi diye sözler edip benim moralimi bozuyorlar.:/
Belki ben memurluk üzerine atamalar yaptım.Hizmetli olayını tam kavrayamadım. Ama af edersiniz temizlik,bakım,onarım gibi işlerde ben çalışamam. İç hastalığa sahip olduğumdan dolayı.. Sigara dumanı bile beni etkliiyor.

Atamalar yapılacak ama İnşallah Ocak'ta yapılır. Ama yine alınacağımı düşünmüyorum. Bende uğursuzluk,şansızlıklık var.

Üst Alt