Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in Son Açıklaması

xxx man mısın nesin kardeşim dogru duzgun konus burda gereksiz polemik cıkarma ne sanıyosun sen kendini ya ne cok biliyon arkadas be bransım da işci kadrosundayım 1 yıllık işçiyim 25 yıllık adamların yapamadıgı işlerin altından kalktım elhamdülillah almıs oldugum eğitim sayesinde yinede olsun yine de bransımda calısmayı isterim burdaki insanların kafasını karıstırma cok biliyosan cık vekilliğe aday ol bakan ol sen karar ver elbet bu işlerin nasıl yapıldıgını konusmustur herkez nitelikli personel olmak her engelli bireyin hakkıdır senin gibi insanlar oldugu surece engellillere daha cok engel cıkartmaktan baska işe yaramaz hekes eğitimini aldıgı işi yapsın yapamıycak kadar sorunu olur onun bileceği iş kendini yeniler gerekli donanımları kendisine ekler engelli olmak nedir dersen asla vazgecmemektir derim aynn kendimin yaptıgı gibi tum zorluklara karsı ayaktayım ogreniyorum vede ogreneceğim....

ya birakin son aciklamasi son sozu beceremedi eline yuzune bulastirdi bu isin ne olacagida belirsiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında kamuya öngördükleri toplam personel sayının 79 bin kişi olduğunu, bunun 14 bininin üniversitelere, diğerlerinin Sağlık, İçişleri, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıklarına yapılacak atamalardan oluşacağını bildirdi.
Bakalım bu personelin ne kadarı ömss ile 2. "yerleştirmelere" konu olacak.

bakalım bu sayının yüzde kaçı engelli kadrosu için ayrılacak?

%3 olacakmış deniliyo...hayırlısı olur ıns...Sadece yorumları okuyorum genelıkle arkadaslar..Yapılan acıklamaları vs. vs.
Bende ömss girdım orta ogretım duzeyınde 81 puanla boşta kaldım bende...Cogu acıklama yapılır...GEREK FATMA ŞAHİN,GEREK MALİYE BAKANI vs. Ve dahada yapılacaktır acıklamalar ama,Su an ne yapıyoruz,ne beklıyoruz..buna yogunlasmamız gerekmezmıy..seneye kım var,kım yok..

Burada yorum yapan bir çok arkadaş sinmiş her yorumda hayırlısı beklemekten başka çare kalmadığını dile getirmekte tek yolu bu şekilde düşünce ve fikirlerine yerleştirmişlerdir. Uzun lafın kısası yapılması gereken beklerken çok güçlü bir kamuoyu baskısını hissettirmek ve zaman açısından daha erken atamaların yapılmasına vesile olabilmektir . Beklemekten başka çare yok diyenler daha çok beklerler bu davranış şekli ile bize yapılanları hak ediyoruz müstehak. Sınav başlamadan bu siteden örnek vermem gerekirse herkeste bir ateş soru soran sorana sınav bitti ilk atamalar yarım yamalak yapıldı herkes köşesinde önüne atılana razı olan değil gerçek hakkını arayan alan engelli olmalı düşünce bu olmalı mücadele olmalı dün 32. günde atanamayan öğretmen adaylarını dinledim imrendim resmen hepsi yasalardan tutun atama çalışma koşulları ile alakalı gayet bilinçli, Karşısındaki yetkililer dahi cevap veremeyecek aciziyet içerisine düşürdüler hak böyle aranır sesini çıkarmaz isen semeri vurup eşşek yerine koyan çok olur...

Ama bizdeki genel durum sadece sinmiş eğlence olsun gezme tozma olsun herkes rahatında ağzını açan oldumuda mazaallah mangalda kül kalmıyor muhabbetle saygılar...

Bio farkındamısın Bilmem ömss bir belirsizlik sürecine girdi .... Ne yazacak nede söylenecek söz kalmadı ....bırak ikinci atamayı yedek ataması bile yok ...

Bio ve Kalender şah...
Birbirinizin düşündüklerini yazarak ve karşılıklı onaylayarak kendinizi zeki mi zannediyorsunuz?
Arkadaşlar bakanın açıklamaları nasıl?
Yetişirse 2012 de ek alım yapılacak yetişmeşse 2013ün başlarında yapılır. 2.atama ise 2013 yılında kesin yapılacak. Ama başında olur ama sonunda ama er ya da geç bu atamalar yapılacak...

srhtslymn;

Sabah Sabah benim canımı sıkma arkadaş kalbini kırdırtma çokda zorlama istersen şansını aklımla dalga geçecek zekiliğimi test edecek insanmısın kimsin sen , ayarımı kaçırma istersen sen ömss sürecinin neresinde ne kadar vardın benim yazılarımın neresini takip ettin hangi yorumlarımı hangi başlıklarımı gördünde eleştiri yapıyorsun haddini bil ötesine söz yok muhabbetle kalın can sıkmayın....

Ömss ile ilgili atamaları Aile ve sosyal politikalar bakanlığı değil direk başbakanlık yapıyor. Başbakan ne zaman derse odur. Fatma şahin bu süreçte hangi açıklama yaptıysa yan gelmiştir. Ato salonunda basına verdiği demeçte eylül sonuna kadarda kalan kontenjanları ek olarak düzenleyip atama gerçekleştireceklerdi. Kadro sayısının önemi yok ekonomi ne derse odur. Yani yine dediklerini yaptılar kadro sayısını reklamlarında iyi kullandılar alınan sayı ve işe başlatılanların ne olduğu belli değil süreç uzadıkça elbet birilerinin işine yarıyor ama bu işine yarayan kısım engelliler değil işe başlatılmayan arkadaşların olduğunu biliyoruz sonucunu merakla bekliyoruz. Kesin olan şudur Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile atamaların hiçbir alakası yok sadece ne olup bittiğine bakıyorlar ezbere net olmayan açıklamalarla insanlara umut veriyorlar ....

gunaydın

arkadaşlar sozde hukumet herkezi atıyacaktı cıkıp bagırdılar ama hepside fiyasko secim yatırımı 2 kinci tercihler nezemanmış bilen varsa cevap yazarsa sevinirim

yeni haber yokmu bir de artık kimse atamalarla ilgili calışma yapmıyor galiba milletin umudu bitdi.

Kalender ŞAH;

Katılıyorum kardeşim mücadele kamuoyu baskısını oluşturmak gerekli ancak öz eleştiri yapmamız gereken noktalar var önce şapkamızı önümüze koyalım ; Sınav süreci başladığından bu zamana kadar yakınen her noktasında elimden geldiğince hak aramaya çalıştım bunu ne dernek ne bir forum nede bir siyasi partiye bağlı kalarak değil tek başıma yapmaya çalıştım bazı arkadaşlarımda bu oluşumda yer aldılar bilinçli olarak haklarını bilenler, Derneklere bakıyosun yok, Sınava kura ile giren 200 bin kişiye yakın hiç bir yerde bu arkadaşlar yoklar her forumda bazı kardeşlerimiz mücadele etmeye çalıştı artık bunu hak ettiğimizi düşünüyorum bir yorum yazıyoruz hak arama ile ilgili bir çok arkadaş bilir siyasi kimliğimizi, düşüncemizi ve fikirlerimizi ancak konu hakkımız olunca onu bir kenara koyup hareket ettik ancak bazı partizan arkadaşlar onlara gülüyorum tabi ayranları yok içmeye boş beleş sevdalara dalmışlar önlerine atılana razı olmuşlar, bazı arkadaşlarımız engelli kadrosuna engelli diye atanmadı böyle saçmalıkları yaşadık ve hala atanıp işe başlamayan arkadaşlarımız var. Bunun yerini tam bulabilmesi için uyuyan devin uyanması gerekli kayıtsız 14 milyon engelli var bizim memleketimizde bunlar bütün siyasi partilerin devletin araştrması ama bizler bu büyük gücün farkında değiliz. Sağlıklı kardeşlerimiz büyük kadro sayıları ile atanırken bizlerin kadro sayısı hem düşürüldü hem 2 yıla bölündü ve hala yüzde 3 ten hesaplama yapılıyor kamu kurumları için bu normalde yüzde 4 oldu buda başka bir ayıp tabi engellilerin toplumda yüzde 4 yeri var sayacağımız bir çok haksızlık Bütün bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuzda sesini çıkarmayan bir engelli topluluğu ve işine gelen siyasi topluluk sonuç durağan bir hal ve unutulma hali o yüzden senin söylemiş olduğun çok normal oluyor bazı gereksizlerde süreci takip etmeden kıyısında köşesinde sesini duymadığım şahsiyetler edepsizce kelimeler kullanıp insanın canını sıkıyor buda cabası muhabbetle saygılar...

(Yüreğinleyaz) Mehmet kardeşimizin yazmış olduğu yorum nasılda güzel özetlemiş bazı konuları;Adaletten bahseden kişilerin dahi , torpil yapıp işkurun açmış oldugu işlerinde yerleşen bir toplum olmuşuz. Kusura bakmayın Bizler yozlaşmışız. Söylüyoruz ama söyledigimizin arkasında durmuyoruz. Önlisans 628 . sırada tercihlerim karışık ve boşta kaldım. Şimdi adaletsiz bir dünyada hak ve hukuksuzlugun doruk noktasında özürlünün kendisi gibi özürlü olanın hakkını gasp etmesi doğal olmamalı.. Ezilen bir halk kendi içindende ezilmeye mahkum edilirse toplumun kanayan yarasınına tuz basmaktadır.Kral çıplak diyebilmeli insan illede çocuk olmak gerekiyorsa aklı selim insanların içlerinde ki çocuk ruhunu canlandırmak gerekiyorsa , dünyada ki hakkımı elimden alanlar hayır görmez inşallah deyip beduamı almaya hak kazandılar. Gerisi insan olmak çok ama çok zor bu devirde... Söyledigin sözunun arkasındaysan buyur sende söyle... HAKKIMI HELAL ETMIYORUM....
ABD dünya devi , super güç ama kusura bakmayın bir tusunami , bir hortum felaketine yenik düşüyor, O zaman yaradanın güçü kudreti yeter bize .. Yarabb Sen yerde koma bizim gibi mazlum olan halkların hakkını... Güç sende ve sadece sana sığınıyoruz... Millet vekisin veya müdürsün sorun degil gün gelir sende hesap verirsin..

Bio ve Kalenderşah

Öncelikle ikinizin de söylediklerinin noktasına virgülüne katılıyorum.

bu sınav baştan ayağa hatalarla başladı, hatalarla devam etti, Boşuna dememişler eri cetvelden doru çizgi çıkmaz diye.

Bi defa sınav en başta adından kaybediyor, adı ne "özürlü seçme sınavı", Peki biz bu defolu memur seçme sınavının adıyla ilgili gerekli çalışma yaptıkmı? hayır.

Sınavda 30 yerine 15 tercih hakkı verildiğinde yeterince sesimizi çıkardıkmı? hayır.

Kelalaka kadrolar verildi, bunlar için kamuoyu oluşturabildikmi? hayır.

Cetvel-çizgi meselesi dostum.

millet sizin tartışmanızı değil net cevap bekliyor bi bilginiz yoksa laf salatalığı yapmayın tartışmanız kimsenin umrunda değil parazit yapmayın herkesin merak ettiği soruya net bilgisi olan varsa yorum yapsın 2. tercihler ne zaman...

Bio;

Rahat olabilirsin, cümlelerini bir şey sanma, karşındakini hafife alma! Burada yorum yapan hemen hemen herkesin bu konuda yarası var, yani bir tek senin yaran yok. Bekleyip süreci görmek en iyisi. Gerisi laf kalabalığından öteye gitmiyor; tıpkı önceki mesajlarını okuduğumda getirdiğim kanaatteki gibi.
Neyse daha fazla uzatmaya lüzum yok, herkes hakkında hayırlısı olsun.

srhtslymn;

Çok gereksiz kişiler rahatımı bozamaz zaten hem laf at ortaya hem kişiyi eleştir sonra çık kendince yorumlar yapmaya devam et okuduğunu anlamayan şuanda yazdıklarımıda idrak noktasında sorun yaşayacağından seni muhatap olarak görmüyorum kendince kendine benzeyen yorumlarına devam et laf kalabalığı yapan forumda boş eleştirilerde bulunanlardır üzerime dahi almam keyfe keder gerisi..........

Bio Artık bir zamandır yazmıyorum ..... Allah yardımcımız olsun

Burada yazıp yazmamak önemli değil önemli olan burada engellinin mücadelesi konuları ve yorumları sığ bir düşünce ile algılama problemi olanların doğru yola dönmeleri ama artık uğraşmam üç beş arkadaş imza kampanyası ile her yerde hak arama mailler ile mücadele ederken zaten burada laf salatalığı deyip kendinin laf salatalığı yaptığının farkında olmayanları hiç bir konuda ne başarı ne hedefe ulaşmaları mümkün değildir bildikleri doğrular kendilerine yeter ötesi yok ..................

onu bırakında 2022 maaşlarının her ay olması için uğraşın ömss yi daha çok uzatıp sündürürler.birbirinizi üzmeyin

Eylul 'de Ek Atama Dediler Ekim Bitti Daha Hala Bi Haber Yok Mu ÖMSS Atamalarından

Ey Sayın Fatma Şahin nerde verdiğin sözler eylülde ek atamalar ekimde 2. atamalar dedin hani nerde ya hiç baştan umut vermeyin yada verdiğiniz sözlerin arkasında durun

Önceden de sözler verip tutmamıştı.
Milletle dalga geçiyorlar avutuyorlar uyutuyorlar. Kendileri bizim durumumuz da olsalar ne düşünürlerdi acaba.

Fatma Şahin: 2013' ün İlk 3 Ayında Boş Kalan Engelli Memur Kadroları Doldurulacak...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yasaya göre aynı yıl iki yerleştirme yapılamayacağından, 2013'ün ilk üç ayında boş kalan engelli memur kadrolarını dolduracak şekilde ikinci bir alım yapılacağını bildirdi.

Bakan Şahin, konuk olduğu AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı.
Soru: Özürlüler Kanunu'nda yeni düzenlemeler öngörüyor musunuz- Özellikle evde bakım hizmeti ile ilgili yeni çalışmalarınız nelerdir-
Cevap: Öncelikle mevzuatımızın ismini değiştiriyoruz. Özürlüler Yasası olarak geçiyor. Artık literatürde bu sözü kapatıyoruz, engelliler diyoruz. Çünkü engellilerimiz bu kavramdan dolayı rahatsızlar hem de uluslararası literatür artık engelli olarak tanımlıyor. Özürlü dediğimiz zaman insan haklarına aykırı ve onları küçülten bir algı olarak karşımıza çıkıyor.
Yasanın adını değiştiriyoruz. Bakanlığımız bağlı genel müdürlüğün adını da Engelliler Genel Müdürlüğü olacak şekilde. Ancak dedik ki tanımı değiştirirmişken, sayın Başbakanımızın talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez hukuki altyapı düzenlendi.
Engelliler evden çıkamıyordu. Çıkabilmesi için sağlık, rehabilitasyon gibi hizmetleri alıp, caddeye çıkabilmesi lazımdı. Böyle bir ortamdan bugünlere geldik. Madem ismini değiştiriyoruz, içerik bakımından da şu an yaşadığımız engellilerle ilgili eğitimden, sağlıktan, rapordan tutun elimizdeki bütün uygulamada yaşanan ve iyileştirilmesi gereken durumların yasal altyapısını da oluşturalım dedik. Konfederasyon başkanlarıyla bir araya geldik ve ilgili engelli milletvekillerimizle görüşmelerimizi yapıyoruz.
Amacımız hem tanım hem içerik bakımından yeni bir altyapı oluşturmak. Evde bakım, herhalde dünyada bu sosyal politikayı uygulayan başka bir ülke yoktur. 600 bin kişiye evdeyse net asgari ücret; kurum rehabilitasyonuysa da çift asgari ücret olarak büyük bir mali destek veriyoruz.

Bakanlığımızın ödediği bütçenin yarısı engellilere harcanmış durumda. Fakat verdiğimiz mali desteğin karşılığında bunları ne kadar verimli halde kullanıyoruz, yani engellimiz bundan ne kadar istifade ediyor- 2013'de bunu başaracağız. Verdiğimiz mali desteğin karşısında evde bakan kişinin eğitim almasını, engelliye, bir yaşlıya nasıl bakılacak- Otistik olabilir, şizofreni olabilir, ona ihtisas alanına göre nasıl bir eğitim verilecek şu an 2013'de verdiğimiz bu mali desteğin verimliliğini arttıracak ve engellimizin yaşam kalitesini yükseltecek hale nasıl dönüştüreceğiz- Onu çalışıyoruz. 600 bin kişiye verilen bu destek çok ciddi.
Soru: Yaşlı ve engelli bakımında yeni çalışma modelleriniz nasıl olacak-
Cevap: Yeni modelde ihtisaslaşmaya gidiyoruz. Yaşlı politikası dediğimizde tek tip bakım sistemini doğru bulmuyoruz. O yüzden alzheimer da yaşlılarımızın en çok karşılaştığı hastalıklardan bir tanesi. Bu hastalara ait bakımı, bunun eğitimini almış, kurumsal altyapısı yani o hastanın ihtiyacı olacak fiziksel altyapısı uzmanların öngörülerine göre ihtisaslaşmış yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz. Bir tek alzheimer için değil, tüm gruplar için hem fiziki altyapıyı hem de merkezdeki eğitim sistemini yeniden yapılandırıyoruz.
Huzurevleriyle ilgili 2013 planlamamızda özellikle batıda huzurevlerini ihtisaslaştırarak hangi grup için nasıl bir huzurevi açacağımızın planlamasını yaptık.
-''Engellilerimiz hiç merak etmesin''-
Soru: Engellilere yönelik memuriyet sınavında yeni yerleştirmeler ne zaman yapılacak-
Cevap: Engellilere yönelik ilk kez yeni bir sınav sistemini test ettik. Kendimizi test ettik. Tüm engel gruplarını ayrı ayrı sınava aldık. Daha önce tek tip soru soruluyordu. Genelde de bedensel engelliler daha hızlı yapıyordu, daha yüksek puanı onlar alıyordu ve daha hızlı işe yerleştiriliyorlardı. Şimdi tüm engel gruplarını kendi içinde ayrı sınava aldık.
7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız. O konuda hiç merak etmesinler. Başbakanımızın birebir talimatı ve birebir takibiyle bunu yapıyoruz. Gereken neyse yapılacak.
-Spor, en önemli çalışmalardan biri olacak-
Soru: Kurumlarda bakım altında bulunan çocuklar, spor federasyonlarında ilgi odağı. Bu çocukların spor altyapısına kazandırılması konusundaki çalışmalarınız ve bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğünüz işbirliği konusunda bilgi verir misiniz-
Cevap: İki bakanlık bir protokol imzaladık. Çok doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Özellikle fırsat eşitliği verdiğiniz zaman nasıl başardıklarını görüyorsunuz. Örneğin paralimpik oyunlarda engellilerimizin dünya müsabakalarında engelsizlerden daha başarılı olduğu bir dönem yaşadık.

Bu da bize şunu gösteriyor. Çocuklarımızla, engellilerimizle kurum çocuklarımızla ilgili de fırsat eşitliği verdiğiniz zaman, genetik yapısına, kabiliyetine ve kapasitesine uygun alanlar açtığınız zaman korkunç bir başarı geliyor. Bunu Gençlik Spor Bakanlığımızla protokole dönüştürdük. Özellikle spor ve sanat alanında çok kabiliyetli çocuklarımız var. Mesela hafif mental Ayşegül kızımız paralimpiklerde gülle atmada yarıştı. Yani alan açtığınız zaman nelerin yapılabildiğini gördüğümüz için bu çocuklarımızın özgüvenini de geliştiriyorsunuz.

Spor o kadar önemli ki kendi çocuğumdan da biliyorum. Biz özellikle basketbol oynamasını teşvik ettik. Zamanını iyi planlamasını, enerjisini doğru yerde harcamasına vesile oluyor, takım çalışmasını öğreniyor ve özgüven geliştiriyor, bu akademik başarısını da arttırıyor. Eskiden çocuk iyi çalışıyorsa, 'aman spor yapmasın sanatla uğraşmasın bütün enerjisini matematiğe fene versin' diyorduk. Artık öyle bir şey yok. Onun da başarılı olabilmesi için yan destekler, yani spor ve sanat gibi dalları güçlendiğinde, diğerlerinin de güçleneceği bir dönemi yaşıyoruz. Çocuklarımın kendi kabiliyetine göre alan açılmasını çok önemsediğimiz için toptancı tek tipçi bir eğitim sisteminden çıkıp bireyi öne alan, çocuğun kabiliyetini ve kapasitesini öne alan bir sisteme dönüştürüyoruz. Spor da en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi olacak.

"7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız."
Kamu kurumlarındaki tüm engelli kadroları bu alımda dolacaksa çok iyi, laga lugayla sadece 2000 kişilikilk ( önceki atamadan kalan boş) kadro dolacaksa çok kötü çünkü atama bir kez olacakmış(kpssde böyle birşey yok sanırım).

herşeyi düşünüyorlarda şu 2022 maaşını her ay vermeyi düşünemiyorlar yarılacam :D bu nasıl bi anlayış .engellilerin çoğu sürünüyor .ne diyim bilemedim yakında maaşı kestiririm böyle giderse .ben geçinemiyorum 3aylık maaşla.heryerde söylüyorum ........

arkadaşlar boş kalan kadrolarla birlikte ikinci alım diyor yani 2000 den fazla benim anladığım

Bende 2000'den çok çok çok fazla olmalı(%3 şartına göre ~22000) diye düşünüyorum ama 2.yerleştirme olmayacağını ve aşağıdaki düzenlemeyi bilmeden ekim ayına 2.atama yapacağız diye bizi umutlandıran bir bakansa... bilemiyorum... 73 puanla lisans mezunuyum, 2022 ve evde bakım yardımından yararlanıyorum, ağır engelli olmama rağmen çalışmak istiyorum ama... Bakan kaynakların verimli kullanılmasından bahsetmiş:)

"ÖZÜRLÜ PERSONEL ÇALIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Madde 53 - (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/99 md.)
...Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir."

Üst Alt