Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Evet Bülent abi röntgeni yetiştiremedik maalesef, 2 kere ısrar ettik ama mecburen Perşembe'ye sarktı işimiz, tanıdığımız olsaydı bizde dün halledebilirdik ama buna da şükür yeter ki "H Sınıfı Ehliye Alabilir - Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" ibaresi olsun.

Bu hastaneden bir önce ki mesajımda belirttiğim haklarım için rapor almak istedim kabul edilmedi, 6 ayda 1 rapor alabilirmişiz zaten bu bize verilen dilekçede yazıyor, son 6 ayda hastanemizden rapor aldınız mı almadınız mı diye bir yazı var, EVET - HAYIR şıkları var işaretliyorsun.
Maalesef istediğim olmadı sadece ehliyet raporu için başvurdum. Görevliler yardımcı olmuyorlar, kim kime dum duma. En erken gidenlerden biriydik annem benden çok uğraştı çok koşuşturdu takılmadan bütün doktorları gezdik ancak ORTOPEDİ ve RÖNTGEN işi çıkınca işimiz bir sonra ki sağlık kurulu gününe sarktı.

Bütün haklarımız değerlendirildiği bir rapor almamız imkansız, ehliyet ve durum bildirir raporunu almamız imkansız alacağımız her 1 rapor arası 6 ay olacakmış.

randevuya gerek yok elindeki kagıtla git eksik yerleri tamamlat tekrar randevu almana gerek yok kimse kimseye şöyle yap diye yönlendirmez orda iyice araştırıp tek seferde işinizi haletseydiniz iyi olurdu aynı hastaneden alamıyorsanız istanbulda hastane cok bir diyerinden ugraşa bilirsiniz vaktiniz varsa allah kolaylık ve sabır versin

Sonunda raporumu alabildim.

Ancak şunu yazayım kesinlikle ve kesinlikle Bülent abinin ilk mesajında yazdığının tersine işlemler tıkır tıkır işlemiyor, Bakırköy Sadi Konuk'tan 1 rapor çıkarmak bu kadar toz pembe değil. Eğer bir tanıdığım olsaydı işler hızlıca bir günde sorunsuzca bitebilirdi ancak olmadı 2'inci gün raporumu zor bela alabildim.

Eğer annem ısrarcı ve girişken olmasaydı kesinlikle ve kesinlikle Çarşamba gününe kalacaktı işim çünkü nüshaları imzalaması gereken müdür yardımcısı ancak o gün müsait olabiliyormuş.

Çalışanlar genelde yardımcı olmuyorlar, eksizsiz söyledikleri tek şey vezneye gidip ücret yatırmanız gerektiği, çok ketumlar hatta bazen haddi aşıp hastalara toplama kampında ki esirlermiş gibi muamele ediyorlar, asık suratlı fırça atmaya yer arayan ve bazıları terbiye sınırını aşan tipler.

Doktorlara gelince, soru sorarsanız gereğince cevap vermeye çalışıyorlar, diğer çalışanlara nazaran daha iyiler.

Mimari ise düzgün.Sağlık raporlarının verildiği C Blok asansörlü alt-üst katlara çıkarken sandalyedeyseniz sorun yaşamıyorsunuz.
Bloğun girişinde rampada mevcut. C Blok 1'inci katta engelli tuvaleti mevcut ancak kokudan içeri girebilene aşk olsun hijyen sıfır. Bir tabelada engellilere muayene önceliği olduğu yazıyor ancak bunu denemeyin, kesinlikle tartışma çıkarabilirsiniz zaten doktorları gezmek en fazla 1-1,5 saat sürüyor işin bu kısmı rahat.

Randevumu internet üzerinden 12 gün sonrasına almıştım, hastanede işim Salı ve Perşembe günü tüm gün sürdü, Çarşamba günleri rapor verilmiyor bilginize.

Neticede şükür ediyorum raporumu alabildim, eğer buradan rapor alacaksanız bu mesajları okuyup bilgi edinin işinize yarıcaktır.

Rapor alım süreci ve sonuç

Bizde Eylül ayında Bakırköy den aldık.İlk girişte kayıt süresi zaman alıyor biraz.Erken gitmek lazım.Muayeneler pek zaman almıyor ama muayene olmak içinde sıra beklemek gerekiyor.Psikolojiden puan almak istiyorsanız muhtemelen 6 ay takipte kalmanız gerekiyor.Film ,mr çekilmesi gerekirsede aynı güne yetişmiyor.Ücret olarakta 120 TL ödedik,sevkli giderseniz yada özürlü kimlik kartınız varsa para almıyorlar.Ayrıca sonradan mesaj geldi 25 TL daha hastaneye borcumuz varmış.Ne borcu olduğunu bilmiyoruz birara gidip bakacağız. SONUÇ:% 90 gerekirken, bizi %88 de bıraktılar.Şaka gibi.

Merhaba arkadaslar bugün Bakırköy Sadi Konuk eğitim ve arastırma hastanesine H sınıfı ehliyet için basvuruda bulundum ben daha önçe telefonla görüştüğümde üçretli dediklerinden dolayı vezneye para uzattım ama basbakanlık veya iett engelli kartı olanlardan ücret alınmadığını bildirdiler yani 112 tl cebe kaldı.Bakırköyden rapor alacak arkadaslarımıza tavsiyem yanlarında 2-3 kişi ile gitsinler güzel organize olunursa işlemleri hızlı biter ben tek gittim cok ısrarcı veya cok hızlı davranmadım ortapedi doktoru zamanında gelseydi ve normal (saglam hasta) muaynesi olmasaydı bugün içinde bitirdim diye tahmin ediyorum ama saat 11 de bana sıra geldi ve doktorun filim istemeseyle malesef yarına kaldım.

Aynen kardeş bu yönetmenlik değişmediği sürece türkiyede ne özürlü ne sakat var bende BAKIRKÖY DR SADİ KONUK DEVLET HASTAHANESİ 0/0.40 raporumu 0/0.37 düşürüldü. TİP1 DİYABET+HİPERTİROİDİ BU YÖNETMENLİK DĞİŞMESİ LAZIM

Bu hastaneye giderken iki kişi olarak gitmek çok yerinde olur. Böylece siz doktor kontrolüne girdiğinizde arkadaşınız da rontgen vb. sırasında yer kapmış olur. Aksi halde heyet saatine yetişemeyebilirsiniz. Bu da birkaç gün gecikme demek...

Rapor randevusu hakkında

ötv indirimi için sadi konuk bakırköy/ist. hastaneden 182 arayarak randevu almak istredim.bana 25 nısana gün verdiler bu nasıl bir iş neden bu kadar geç bir tarih veriliyor anlamıyorum daha kısa süre içinde alabileceğim bir yer varmıdır acaba bilgi ric.?

dr sadi konuk engelli raporu hakkında

bugün dr sadi konuktan engelli raporu için tüm branşları dolaştım ve iç hastalıkları beni göğüs hastalıklarına sevketti.112 tl girişte rapor parası ödedim ve gün içerisinde raporum çıkar diye düşünürken göğüs hastalıkları malesef randevusuz hasta almadığını söyledi ve ben 182 yi tekrar aradım 17 gün sonrasına kadar tüm randevuların dolu olduğunu söyledi.yani şaştım kaldım göğüs hastalıklarının benii randevusuz almamasına.iç hastalıkları sevketti diyorum dinlemedi bile randevusuz hasta almıyoruz dedi okadarrr.neyse bakalım randevu almayı becerebilirsek işlerim hallolucak hayırlısıyla

Zeynep, o tür polikliniğe sevklerde öncelik hakkını kullanmayı deneyebilirsin bence. Gerekirse başhekimliğe gidip bunu dile getirmeyi deneyebilirsin.

Zeynep hanım daha önce alınmış raporunuz varsa ücret ödemenize gerek yoktu.Sekreterler kraldan çok kralcı olabiliyorlar doktorla konuşsaydınız.Malesef beni de kardiyoloji 20 gün uğraştırmıştı.

aynı hastaneden ben 2007 de raporumu almak için tam üç gün uğraşmıştım demekkki epey bir değişiklik olmuş

Sonunda aldım raporumu...tekrar 182 den randevu aldım ve gün içerisindede hallettim işlerimi..ilk kez rapor aldığım içinmiş o para da..ankaraya da yolladım..% 46 bakalım aynı dereceyle dönecekmi...

Ankara'nın rapor derecesini düşürme yetkisi yok. Ancak hakem hastanesi ataya bilirler. Size dönecek evraklar arasında bir önceki raporunuz da olacak ki hakem hastanesindeki doktorlar önceki rapora bakıyorlar. Dediğim gibi Ankara rapor oranını değiştiremez fakat hakem hastanesi atayabilir.

Rapor için Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden randevu alamıyorum.

Mevcut t olan raporum yükseltmek için İl sağlık müdürlüğüne başvurdum. Beni Bakırköy Sadi konuk hastanesine yönlendirdiler. Mhrs üzerinden Sağlık kurulundan randevu almaya çalışıyorum ama randevu alamıyorum. Sistemde bi hata vardır diye 182 ile aradım almaya çalıştım randevular dolu dediler. 1 haftadır randevu almaya çalışıyorum. Geceleride deniyorum ama sonuçsuz. Sizce ne yapmam gerekiyor. Telefonla hastaneyi aradım randevu alamıyorum dedim ilgilenmediler bile biz karışamayız internetten alın dediler.

Mhrs üzerinde şöyle bi cevap alıyorum sürekli (Seçmiş olduğunuz arama kriterlerine uygun alınabilecek hiçbir randevu tanımlı değildir.)
Şu an çaresiz şekilde bekliyorum.

Bu hastaneye giderken iki kişi olarak gitmek çok yerinde olur. Böylece siz doktor kontrolüne girdiğinizde arkadaşınız da rontgen vb. sırasında yer kapmış olur. Aksi halde heyet saatine yetişemeyebilirsiniz. Bu da birkaç gün gecikme demek...

Ayın 13'ünde bu hastanede sağlık kurulu randevum var.
Hipertrofik kardiyomyopati hastasıyım, pdf'te gördüğüm kadarıyla % 50 alacağım sanırım.

Sorularım ise:
Bu oranı kafalarına göre düşürebilirler mi?
Elimde hastalığıma dair bilgilerin yer aldığı eko sonuçları var, yine de röntgen vb. işlemlerden geçecek miyim? Onlar da muayene edecek mi beni?
Vergi indirimi ve engelli kimlik kartı almak istiyorum. Bu başvurumda ikisini birden alabiliyor muyum?
Bu işlemler için ücret talep edecekler mi? Vergi dairesinden sevk alarak gitsem ücretsiz mi olur?

Şimdiden teşekkürler.

İnternet üzerinden randevu almam lazım ancak sağlık kurulu kısmı yok.
Artık sağlık kurulu için netten randevu alamıyormuyuz var mı bilgisi olan.

internettten alacaksın sağlık kurulu yazar orada genellikle cok yogun oluyor arkadasım sureklı bak ... yalnız tavsiyem başka hastahneden almaya bak sadi konuk tan ilk kez alacaksan işin zor zar zor puan verirler bir de düşürüyorlar puanları dikkat et?

şansımızı deneyelim dedik onda da tarih çıkmıyor.kısmetsizlik dedikleri bu olsa gerek.yalnız bişi dikkatimi çekti; zaten 48 kişilik kontenjanın bir kısmı dolu oluyor.sanırım bunlar hastaneye bizzat gidip randevu alanlar.gece 12'de girdiğinizde sayaç 400 kişiyi gösteriyor.ve bu 400 kişi 18 kişilik boş yer için yarışmış oluyor birbirleriyle.önemli olan katılmaktı zaten diyerekten kapattım artık parmaklarım yoruldu.

Emrah, tesadüfe bak ki yakın bir arkadaşım da dün bu Sadi KOnuk'tan sağlık kurulu randevusu almaya çalıştı ve alamadı :) Sağlık Bakanlığı'ndan kaynaklı bir sorun varmış, düzelmiş. Artık randevu alınabilecek: 1. Adım : Kimlik Doğrulama

Keske sabah gelseymis abi, kontenjan bos oldugu icin sorun cikarmadilar.benim islemler yarina kaldi malesef.

Aynen abi valla gece 3e kadar deneyip sabah 6da bastim gittim sansimi denemek icin.muracaattaki bay personel acayip ilgiliydi.ama bayanlar icin ayni seyi soyleyemeyecegim.oraya gelenleri oyle bi azarliyorlar ki benim icim burkuldu.h sinifi ve otomatik vites otomobil icin dedim hazir verdikleri dilekceye.bakim ayligi icin gelenlerde de ayni dilekceyi doldurdular.benim alacagim rapor oran ibareli mi olcak onu cok merak ediyorum.bir de giriste para istemediler.dilekcenin uzerinde herhangi bir oran alamazsam ucrete tabii tutulacagim yaziyor.

Bu işlerle ilk defa uğraştığım için tuhaf geldi, prosedür gerçekten böyle mi?
Bu hastaneden aldığım rapor ile -amacım hastaneyi kötülemek değil, diğer hastanelerin engelli raporları içinde geçerli söyleyeceklerim- kartal ve ataşehir ilçe emniyete gittim.Bu raporla ehliyet alabilir miyim diye sordum bana bir rapor alman daha lazım dediler."2918 sayılı karayolları kanunun 41.maddesinin bilmem kaçıncı fıkrasına bilmem kaçıncı bendine dayanılarak hazırlanan.." şeklinde bir ibare arıyorlarmış raporlarda.Özel hastaneden bile alabilirsin dediler fakat birkaç tıp merkeziyle görüşmelerimin neticesinde h sınıfı ehliyet alabilir tarzı raporları vermediklerini öğrendim.Devlet baba özel hastanelerin bu yetkisini elinden almış güya.Onların yalancısıyım, doğru da olabilir.Kıvrandım ettim en sonunda tekrar sadi konuğa gittim.Ortopedi doktorundan rica ettim böyle bir metin ekleyebilir miyiz, sadece sizin imzanız olsa bile yeter dedim tamam dedi.İnanılmaz anlayışlı bir doktor.Oradaki personelin eline kalsak allah muhafaza hazır raporu da elimden alırlardı.O kadar hadsizler ki doktora bile çıkışmaya çalışıyorlar.Biraz gerginliğin ve ortopedi doktorunun mücadelesinden sonra raporuma o ibareyi ekleyip tekrar düzenlediler.Artık raporumda her türlü ibare var :D Sadece sol alt ekstremite yazmıyor ama sol ayak bileği artrodezli diyor anlarlar heralde.bundan sonra da sorun çıkarsa kendimi imha ederim sanırım.

Daha önce böyle vaka ile karşılaşan var mıdır? Gerçekten emniyetteki prosedür böyle midir?

Tüh! :) Neyse, en azından sen halletmişsin :)

benim 2007 de sağlık kurulu raporum var %99 sürekli ibareli, babam vefat etti,annem ile bana maaş bağlanacak ama sgk benim raporu kabul etmiyor,tekrar rapor istiyor..ackyatalak hastayim sadi konuktan randevu alcaz ama nasıl olacak.cihaza bağlıyım orada fazla duramam

1. Adım : Kimlik Doğrulama sitesinden saat tam 12:00'da şansını deneyeceksin.

Orada fazla kalamamaya dair ben olsam kurul başkanı ya da başhekimle ailemden birini görüştürür ve yardım isterdim. Aynı zamanda hasta hakları birimi ile iletişime geçmek de konuyla ilgili olarak fayda sağlayabilir.

randevu almadan mı gönderecem ailemi?

Bence evet, randevu almadan önce bu konuda bilgi edinin ki sonradan yorulmamış olun

hasta hakları birimine nereden başvurucaz?

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Üst Alt