Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

sipahi13

kardeş senın ozur oranın tam %40 yapar ıcınız rahat olsun

denizmert
beyfendı yaslılık oranıyla %94 yapıyor ozur oranınız

Fulya Hanım editörümüz 76 hesapladı, bana raporda 73 fonksiyon kaybı dediler siz yaşlılık oranıyla 94 diyorsunuz. işlemleri yazmanızı rica etsem yani izahı olursa lütfen bana izah etmeniz mümkün mü? Çünkü bu işleri aslında çocuğum takip ediyor ama itiraz etmedik yeniden o eziyete katlanmamak için. Ancak 94 olduğuna eminseniz elimden geleni yapıp yeniden rapor talep ederim. Çocuğum da bu rapora istinaden yanıma gelebilir belki...

Son düzenleme:
Herkese hayırlı geceler öncelikle.
Bugün ayağım için verilen AFO nun heyetten imzası çıktı mı diye hastaneye gittim.''Dediler ki imza eksik 3 imza olacak git tamamla ve gelince senin evraklarda sorun var bir bakalım''İçim içimi yiye yiye imzaları tamamlayıp heyete gittim.Benim sağlık raporunu elime tutuşturup''üst imzalar eksik,git onları tamamla gel ''dediler.Bu arada raporumun oranını da vermişler onu da gördüm.Ancak hepimizi tersköşe yapmışlar.Burada hesapladığımız gibi bir oran vermemişler.Kısacası 6 puanımı yiyip %72 özür oranı vermişler.Neyse evrakları geri götürdüğümde mesai bitiyordu.Çıktım ,o sırada kurul memuru da benle çıktı.Sohbet ederek yürüdük.İnsani davranışlarından ötürü teşekkür ettikten sonra rapor oranımın neden %72 olduğunu,%78 olarak hesapladığımızı söyledim.Şöyle bir cevap aldım.Aynı sistem hastalığından dolayı %10 un birini vermemişlerdir.
Aynı sistemden kasıt;Kaburgam alındı ve böbrek taşlarım oluyor.Bunlar aynı sistem hastalığı mı?
Birisine göğüs cerrahi %10 verdi,diğerine üroloji %10 verdi.
Gerçi artık uğraşmam istediğimi aldım.Vergi indirimi,Emeklilik,maaş.Bana evrak sana gelince defterdarlıktan vergi indirimi için başvur dedi.Engelli Kimlik Kartı nasıl çıkacak?Maaş nasıl olacak bu %72 raporla?17 yıllık ssk var.Prim gününden emeklilik isteyeceğim.Nekadar maaş bağlanır?%72 nin düşürülme ihtimali varmı?Ağır engelli işaretli değil(sadece yatalak hastalara veriyoruz onu dedi) İstihdam emeklilik gibi şıklar işaretlenmemiş.
Ve benim için önemli konulardan bir tanesi de şuanki maaşım banka borçlarımdan dolayı hacizli.Şimdi ne olacak?Bu haciz kalkacak mı?Veya nasıl kalkacak?Zaten aldığım para yetmediğinden milyarlarca borca girdim.Ödeyemedim sağlığımı kaybettiğimden beri de.Var mı bir çıkış yolum:(
birsürü soru sordum ama çıkış yolu arıyoru.yardımlarınızı rica ederim

fulya35 selam,sarasota selam
güncel puanlarım şu şekilde.yani beyin cerrahi önceden %28 vermişti.şimdi son raporumda yazan oran %43
%40+%10+%10+%43 aldığım oranlar.
bunların hesaplamasında %kaç oran alırım??

tekrar selamlar
100-43=57
57*40=22,8
57*10=5,7
57*10=5,7
43+23=66
66+6=72+6=78
bu hesaplama doğrumudur?

%40+%10+%10+%43 aldığım oranlar.
bunların hesaplamasında %kaç oran alırım??
100-43=57
57*40=22,8
57*10=5,7
57*10=5,7
43+23=66
66+6=72+6=78
bu hesaplama doğrumudur?

eddy1980tr

sevgılı eddy hesaplama dogrudur orada bucuklar var hekımler dılerse bır puan eksık verebılır dılerse bucukları tam bucuklarla % 77,50 gıbı oran cıkıyor
senın 17 yıllık calısman var ıse ozur derecen % 60 a dusse bıle gene 2.cı dereceden emeklı olursunuz 60 ıle 79 aynı guruba gırer endıse etmenıze gerek yok

Ve benim için önemli konulardan bir tanesi de şuanki maaşım banka borçlarımdan dolayı hacizli.Şimdi ne olacak?Bu haciz kalkacak mı?Veya nasıl kalkacak?Zaten aldığım para yetmediğinden milyarlarca borca girdim.Ödeyemedim sağlığımı kaybettiğimden beri de.Var mı bir çıkış yolum:(
birsürü soru sordum ama çıkış yolu arıyoru.yardımlarınızı rica ederim

denizmert

sayın denızmert balhazar hesabı yapılırken heyet kurulunda %20+20=36 dıye hesab edıyorlar bu tutur hesaplama yapılırken bırden fazla hastalıklarda hatta senın durumundakı kısılerde hesaplama yaparken ısın hılesıne gıdıyorlarzaten 6 tane hastalıgınız var %35+30+18+10+10+10
vucut yuz uzerınden hesaplama yalıyor once yuksek ozur oranından cıkartılıyor mesala
100-35=65
65x30=1950
1950/100=19,50
65x18=1170
1170/100=11,70
65x10=650
65x10=650
65x10=650
sımdı toplamaya geldı en yuksek %35 idi
%35+19=54
54+11=65
65+6=71
71+6=77
77+6=83
artı 2,70 derce bucuklar var yaslılık harıcınde 85,70 ozur oranı cıkıyor
yaslılıkgı yazmadım bıle edıtorunuzun yaptıgı hesaplama yuzdelık uzerınden hesapladıgı ıcın onlara gore o dogru ama yasanın verdıgı hesaplamayı uymak zorundayız ben sızın yerınızde olsam ıtıraz etmeden tekrar baglı bulundugunuz ıl saglık mudurlugune oranlar yanlıs hesaplanmıs degıp tekrar rapor alırım ıtıraz etmenıze gerek yok tekrar sevk aldırın yeter aldırabılırsenız tabıykı

teşekkür ederim fulya ve acaba bugün raporu aldığım yerde değilim başka bir kentteyim yine de buradaki il sağlık müdürlüğüne müracaat etsem yeniden hesap edilebiilir mi

denizmert baglı oldugun ılın saglık mudurlugue gıdeceksınız raporum yanlıs hesaplanmıs degıp tekrar ıtıraz demegıp degerlendırılmesı dıyerek dılekce yazıp aynı hastaneye sevkını ısteyeceksın hepsı bu

denızmert bey o tablo yanlıs hesaplama yapıyor yanı hılelı ıkı turlu hesaplama var demıstım yuzdelıkler uzerıne gıdıldıgınde 3 den faza hastalıklarda oranları dusuruyor benım verdıgım bılgıler uzerıne bır hesaptın ısın hıle 3 cu hastalıktan sonra baslıyor zaten

denızmert bey oradakı tabloyu baktım dedıgınız gıbı yaslılıkla beraber 75 cıkıyor kanuna gore verılen degerler vucut yuzde 10 uzerınden degerlendırır dıyor mesala senın ozursuz degerın yuzde yuz bedenınde koah var 35 derecelık hasar senın bedenındekı ozurun %35 buna baglı kulaklarında var 30 derece bunu balthazarla toplandıgında 19,50 verıyor yanı ıkı hastalıgınızın toplam degerı %54,50 bırde kas ıskelet sıstemı var ucncu ıle baktgımızda 11,70 uc hastalıgınızın toplam degerı bucuklarla %66 oran cıkıyor daha %10 luk degerlerıne gelmedık bıle yuzde 10 degerlerınde %6,5 bucuk verıyor uc hastalıgın toplam degerı 18 bucuk %66+18=84 artı yaslılık %94 oran cıkıyor ben sureklı devlet hastanelerde saglık kurulu rapor alıyorum yanı ısımız geregı uzmanım dıyebılırım benım de aldıgım raporlarda boyle bır durumla karsı karsıya geldıgım oluyor ben ugrasmadan yonetmelık geregı saglık mudurlugune gıdıp duzeltme yaptırıyorum cunku saglık kurulları bu yonetmelegı yanlıs yapmazlarsa turkıyede engellı sayısı suankı halınden yarıdan fazla artar

bırde baltazar yonetmelıgındekı yaslıktakı verılen ozur oranı %10 da dırekt olarak verılır ındırım olmaz yanı sızın deyımınıze gore 73 verıldı uzerıne yaslılık verıldıgınde 83 olması lazımdı

Fulya hanım ben sizin yaptığınız işlemin yönetmelikte sıralanan kuralların dışında mı onlara uygun mu olduğunu anlamadım. Galiba onlar bir program ile otomatik hesapladılar -hastanede- ancak elle hesap aynı sonucu aynı kriterlere sadık kalmak koşuluyla doğurmaz farklı olur diyorsunuz. Şansımızı denyelim bakalım.

denızmert bey bu lınkını verdıgınız sıteyıde bılıyorum bu sıte yuzdelık uzerıne kurulmus bır hesaplama tablosu bende ayrı ayrı hesapladım ucuncu hastalıktan sonra alınan puanlar 3 er derece kayıyor burada yanlıs olanda su yaslıktakı %10 luk dılımıde dusuruyor halbukı o derece dırekt olarak uzerıne yanı puan kırılmadan verılıyor

Birden fazla özür durumunun bulunması
MADDE 11 – (1) Birden fazla hastalığı veya özrü bulunanların, özür oranları bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde aksi belirtilmedikçe Balthazard Formülü ile toplanarak kişinin özür oranı hesaplanır.
(2) Balthazard formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:
a) Özür oranları ayrı ayrı tespit edilir.
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran, özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tamamını gösteren % 100'den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen özür oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek özür oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı bulunmuş olur.
d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki özür oranı ise ikinci sıraya alınarak formül tekrarlanır.
e) 60 yaşın üzerindekilerde hesaplanan özürlülük oranına Balthazard Formülü ile % 10 eklenerek kişinin özür oranı bulunur.
(3) Balthazard formülünün uygulanmasına ilişkin olarak bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 Balthazard Hesaplama Tablosu da kullanılabilir.

denızmert bey sıze anlatmak ıstedıgım toplo madde 11 dekı acıklamadık kanun koyucu bu madde hukumlerıne gore uygulamaya koymuş obur hesaplamalarda ıse 3 ten fazla olan hastalıklarda hılelı hesaplamadır ornegın kısıde 6 tane hastalıkvar toplamda %150 oran var bu kısıyı %90 95 gıbı oran verebılıyorlar tıpba gore bu kısı olu olması gerekıyor ınsan ogluna bır arac gıbı dusunun motoru saglam ıse tamır ede ede arabayı surersınz ınsanoglundakı ıse kalp ve beyın saglm ıse kısı %150 foksıyon kaybı olsada ozur derecesınde en fazla 90 95 bazende yuzde yuz ozur oranı verılır benım fatsadan bır musterım vardı kının yuzde yuz oruz deerecesı vardı bu kısı emeklı olamamıs kısıyı ben emeklı yerıne bakım aylıgı baglatıverdım sonrada ssk 2012 cıkartıgı sozde sekerden tansıyondan bobrek hastalıgından emeklı edıcek dıye yazı cıktı sankı eskıden yok ıdı ve bu kanun ıcın sıze emeklı edıcegız deyıp adama emeklı ettıler zaten adam bakıma muhtactı bakım aylıgı almakta ıdı demem o kı bızım kanunlar cok kafa karıstırıcı sebebı ıse uygulamayı yapan memurlar bızım ulkemızde dalında uzman hıc kımse yok yoruma gore ıslem yapıyorlar ben bır cok doktorun elındekı hesaplama tablosunda yaptıgı yanlısı duzeltmısımdır bazıları tesını yazar gecer bılmeyenler bızım sıtedkı edıtorler ve benım gıbı yardımcı olan kısıler hılelı hesaplamadan yaptıkları ıcın 3 ten fazla hastalık hesabında yanlıs bılgı vermıs oluyor bulent beyın paylastıgı yonetmelıktekı 11 cı madde acıkca belırtıyor

50 50 30 20 ve 50 50 50 20 nin toplam oranlarini yazabilirmisiniz

ilki % 86 ikincide % 90 sanırım okan bi yanlışlık yapmış ama bunlar 60 yaş altı için

balthazard dan çıkan sonuç toplam özür oranı mı yoksa işgücü kaybı oranı mı oluyor ?

Balthazard formülü: Birden fazla iş kazası veya meslek hastalığı sonucu sürekli iş göremezlik dereceleri veya birden fazla engellilik derecelerinin birleştirilmesinde kullanılan hesaplama şeklini belirtir

göğüs hastalıkları %45, nöroloji %36 ,ortopedi %10 ve göz %1 verildi balhazard % kaç alırım ?

Arkadaslar hepinize çok geçmiş olsun..benim de psikiyatri 25, damar 20, ortopedi 18, fiziktedavi ve nöroloji yüzde belirtmediler.. ancak fizik baya bir yorum yazmış soylediklerimi hep yazmış ağrı destek falan sizce sonuç ne olur

çok teşekkür ederim. Yüzde belirtmeyen bölümlere heyet kendisi yorumlara dayanarak yüzde koyuyorlar mı acaba

Teorik olarak her türlü müdahaleyi yapabilir, ama pratikte bu neredeyse hiç olmaz. Doktorlar neyi değerlendirmişse, ona dair oran yazarlar

şizofreni %45
obsesif kompulsif bozukluk %30
BALTHAZARDA GÖRE KAÇ YAPAR ?
BU ŞEKİLDE BİR VERGİ İNDİRİMİ ALABİLİRMİYİM ?

Üst Alt