Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Evet geçerli olur araç alımı için, süreliyse süresi bitene kadar.

Sure bittimi otv yok mtv oderiz kisacasi yani.sizce ne yapmali yiz.. araci almalimiyiz kaporasini verdimdi ve itiraz yenisinemi gecerli eskiyi kapsamazmi bir sorunla karsilasmak icin soruyorum cok Sagolasiniz..

son aldığınız rapor için geçerli olur bence, zaten oran düşük olduğu için itiraz ettiğinizden dolayı. bildirmişsinizdir bunuda itiraz ederken sanırım. aynen ötv yok,mtv var. bu arada, süreli rapor ile araç aldığınız da, süresi bitiminde yeni raporu alabilirseniz yine % 90 üzeri olarak, ve bu raporu verene kadar süreden dolayı MTV borcu çıkartılırsa bunu da sildirin mutlaka. ama rapor süresi düşük olursa mtv'yi ödemeye devam edersiniz.

%80+%40 formulle hesaplarsaniz sevinirim. Ve gecen sene %80 ve %50 idi dusurduler arac alimimizi engelledi ne yapma
liyiz

% 88 yapar, itiraz etmişsiniz zaten yapacak başka birşey yok.

Balthazard formülü 89,2 çıkan rapor 89 mu sayılır 90 mı?

Herkese selamlar bilenlere bir sorum olacaktı ablam için rapora başvurduk oran 88 çıktı iki ayak ve bir kol polio sekeli hiç kullanamıyor ve yürüyemiyor.Biz rapora başvururken bunlar yeterli olur diye diğer rahatsılıkları söylememiştik soranda olmamıştı.Rapor alırken ortepedi dr.kalça protezininde filmini istemişti ek puan getirir diye bizde filimi çektirmiştik ama raporda bundan hiç bahsetmiyor sanırım gözden kaçmış.Bugün raporu aldım 88 çıktı bunun için sağlık müdürlüğüne itaraz dilekcesi verdim bundan sonra beni hangi işlemler bekliyor.Birde hipertansiyon raporumuzda vardı bunuda vermeyi unutmuşuz 88lik rapora % 10 daha tansiyon rahatsızlığı eklenince balthazard ile 89,2 yapıyor bu oran kaça yuvarlanır.

herkese iyi günler . annemin rahatsızlıklarından dolayı heyete başvurduk belirli bölümler yüzdeler alındı ancan sosyal yardımlaşmadan faydalanmamız için belli bir mebla para yatırmamız gerektiği söylendi , detaylı biligimiz yok. sosyal yardımlaşmadan faydalanmak için en başta ona göre mi dilekçe yazılacaktı veya prosedür bu şekilde mi ?

fizik tedavi :52
nöroloji : 42
gözden :15
formülle hesaplandığında yüzdelik dilimi kaç eder ? teşekkürler.

% 79 yapar toplamda. Hayır para yatırmanız gerekmiyor.

recepsarı kardıyolojı %100 vermısse oburune gerek yok yuksek kalp hastası sürücü ve şöför olamazlar noroli de oran verırı encok araba ıle ılgılı kısmeı orası degerlendırır %100 90 nın verecegı oransa bellı zaten %100 dur rahatlıkla alırsınız

arke bu verdıgınız baltazar hesaplama tablosu 4 cu hastalıktan sonra puanları bırer ıkıser dusuruyor vucut yuz uzerınden hesaplandıgında tam net oranları alabılıyorsunuz bırde oyle deneyın zaten butun klınıklerın gurupları yazılmamıs taployu yapan kısı yanlış yapmış bılgınıze

Benim oranımı dogru hesapladı valla..3 ayrı oranım var ortalamasını dogru hesapladı

UĞUR bey hesaplamalarda hastalık 3 ten fazla ıse yanıltıcı puanlar baslıyor bırde encok hıle dahıle endokrın kardıyolojıde yapılıyor meala tansıyon 10 ayrı verıyor tıp 2 seker dıyor ıkısını 28 yapıyor ondan sonrasını baska hesabı sonrakını 28 atı ıle devam edıyor encok yanıltıcı oranlar buralarda

selam arkadaşlar
kalp :%50
tansiyon %20
şeker%20
hipitroid:%10
hiperlipidemi:%10 olursa baltazar formülüyle oran kaç olur

sayın site yöneticisi sizden bir konu hususunda bilgi isteyeceğim;

NÖROLOJİ: HAREKET BOZUKLUĞUNA BAĞLI ÜST EKSTREMİTE BOZUKLUĞU % 20

PSİKİYATRİ: OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK % 30

verdi hesapladıktan sonra bu puanlar % 41 oranına düştü bir de siz hesaplar mısınız ayrıca ekstremite bozukluklarında balthazartdan farklı bi formüller söz konusuymuş hesaplama doğru mu sizce?

Verilen % 41 oran doğru, 30 + 20 = 41 yapıyor Balthazar Formülü 'ne göre.

Polikliniğin kendine göre varsa hesabı bilemiyorum ama toplamda % 20 yazmışsa, diğer oranlarla birlikte Balthazard Formülü 'nden başka toplanma işlemi yok.

benim hesabıma göre ve balthazart hesaplama motoruna göre % 44 olması gerek, 30+15 % 41 geliyo diye hesapladım bu hususta tekrar bır gözden geçirirmisiniz

Evet evet 44 oluyormuş, ama siz % 40'ı geçtiğiniz için bence işinizi görür. 44 ile 41 arasında hak olarak fark olmaz.

mutlaka başka bir hesaplama formülleri var biraz oran cetvelini inceledim.Yarın öbür gün başımıza iş açılmasın da memur falan olucam o sebeple tarafınıza sordum:)

bülent beye bir danışsak olur mu belki o çözer bu durumu

Oranınız yüzde 44 tür balthazar hesap cetveline göre..
BALTHAZARD HESAPLAMA TABLOSU

Değerler A+B(1-A) şeklinde A ve B’nin kombine değerleri formülünden derive edilmiş olup buradaki A ve B özür oranlarının ondalık karşılıklarıdır. Tabloda tüm değerler yüzde olarak ifade edilmişlerdir. Herhangi iki özür oranını kombine etmek için; büyük değeri tablonun dikey sol kenarına koyup tablonun altındaki küçük değere gelene kadar sırayı takip edin, kesişme noktaları kombine değeri verecektir.

Örnek: % 35 ve % 20’yi kombine etmek için tablonun dikey sol kenarından aşağıya doğru büyük olan % 35’lik değeri bulana kadar gelin. Daha sonra bu sırayı takip ederek yatay tabanda % 20 ile ifade edilen kolona kadar ilerleyin, kesişme noktasındaki değer 48’i gösterecektir. Böylece % 35 ve % 20’nin kombinasyonu % 48 olacaktır. Bu tablonun oluşturulma biçiminden dolayı büyük olan özür oranı değeri tablonun sol dikey kenarında bulunmalıdır. Eğer üç veya daha fazla özür oranının kombine edilmesi gerekiyorsa, herhangi iki değeri seçip yukarıdaki gibi tek bir değer bulun. Daha sonra bu değerle üçüncü değeri kullanarak toplam değeri bulun. Bu işlem sonsuza kadar devam ettirilebilir. Son değer daha önceki değerlerin kombinasyonudur. Her işlem sırasında büyük değer mutlaka sol dikey kenarda yer almalıdır.

Not: Eğer iki veya daha fazla organ sisteminden kaynaklanan bir özür varsa bu tablo kullanılabilir. Öncelikle her bir organ için değerler ayrı ayrı bulunup daha sonra kombine edilmelidir

finanscı;
yanlış hesaplamadıysam 74 eder

AYDINYAVUZ;
yüzde 62 eder.

tablo 4 2b den nöroloji %20 verdi ama bu tablonun hesaplama formülü hiçbir yerde yok balthazard formulune göre % 44 olması gerek ama heyet %41 hesaplamış bi sıkıntı olur mu ya da ne yapmalıyım merak konusu?

% 40'ı geçmeniz yeterli haklarınızdan yararlanmanız için. Hiçbir sorun olmaz.

kısmet hanım koskoca heyet yanlış hesaplar mı aklım almıyor neyse çok teşekkürler herkese

Hesaplayabiliyor aslında itiraz edip yeniden hesaplanmasını isteyebiliyorsunuz ama gerek yok şuan buna 3 puan size hiçbir ek hak kazandırmaz.

Merhaba. Benim sağ kulağımda total işitme kaybı var. Bir de F32.1 orta depresyon tanısı koyuldu ve ilaç kullanıyorum şu anda. Sizce ben %40 rapor almak için şansımı denemeli miyim yoksa hiç uğraşma mı dersiniz?

Depresif Bozukluk İçin:
a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen: % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen: % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen: % 70

Tek kulak için % 12 verilir. Toplamda % 47 gibi bir oran alırsınız sanırım. Ama rapor süreli olur mu olmaz mı orasını bilemeyiz.

kısmet hanım
psikatri % 40
kalp :30
tansiyon:20
klestrol:10
şeker:20
hipotroid:10 olsa baltazara göre ne gelir

o kadar düşüyormu geçen size psikatri hariç yazdım 74 demiştiniz %40 sadece 4 puanmı etkiliyor?

Üst Alt