Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

benimde raporumda kas iskelet sistemi adı altında; %48,%28,%21,%17 ve ayrıca pikiyatri %10 yazıyor engel oranım %78 çıktı bu hesaplama doğrumu bilgi verirseniz sevinirim Ftr tanıları ;juvenil kronik artrit tablo 3.4h bendi +omuzlar+dirsekler+eller
Ortopedi tanı koksartroz (sol)
psikiyatri tanı;tedavi ile düzelebilen depresyon yazmış ancak kurul raporunun arkasında kişinin engel grubunda ise ruhsal duygusal ve süreğen kronik yazıyor neden ortopedik yazmıyor bu benim için sıkıntı yaratır mı

tşkler peki neden kişinin engel grubunda ruhsal ve duygusal ve süreğen(kronik) yazıyor ortopedik neden yazmıyor

süreğen derken ortopediden bahsetmiş olabilirler

s.a
2 yıl önce heyet raporu için müracaat ettiğimde bana %32 verdiler ve şimdi itiraz etmek için hastaneye başvurdum.
sağ ayak polio sekeli ve sol kolda atrofi ve psikiyatriden yineleyen davranış bozukluğu engelim var. psikiyatriden orfan vermediler. fizik ise %40 koldan % 30 ise ayaktan oran verdi.en son noroloji ise bana fizikçinin tanısına katılıyorum deyip oran vermedi.şimdi ise 7 mayıs için gün verdiler kurula girmek için. arakadaşlar yüde kaç oran verirler %40 ın üzerine çıkarsa ankaradan rapor geri döner mi?
tşk ederim

Bülent bey

benim raporumda aşağıdaki şekilde yazıyor doğrumu acaba yoksa baltazar formulunde yanlışlıkmı yaptılar

Genel cerrahi 80
dahiliye 20
pisikatri 10

Genel Toplam:90 yazılmış doğrumu

fulya benimkini hesaplarmısın

@Concept
Muhtemelen olduğu gibi onaylanır artık son dönemlerde bu şekilde uygulanıyor. Kaldı ki raporunuz toplamda % 58 yapıyor, bu 40'ın altına düşürülmez rahatlıkla başvurunuzu yapıp sonucunu bekleyebilirsiniz.

@TEMEL7442576
Balthazard Formülü 'ne göre % 86 yapıyor verdiğiniz oranlar, ama size % 90 verilmiş. Raporda yazan orana göre yararlanabilirsiniz haklarınızdan.

kelebek hanım cevabınız için teşekkürler.Yani Doktorlar insiyatifmi kullanıyorlar Baltazar formulune göre %86 0ranı toplamda %90 olarak onaylayabiliyorlar ozaman yanlışlık yoktur diyebilirmiyiz

TEMEL7442576 yanlış yoktur evet, düşük olsaydı itiraz eder yeniden toplatırdınız ama şuan kullanmaya devam edersiniz.

sağlık raporu

merhaba arkadaşlar engelli raporu için başvuruda bulundum ve kardiyoloji bana avr %30 mvr %30 asd %10 t.yetmezliği %10 verdi sağlık kurulundan yüzde kaçlık bi rapor alabilirim acaba?

teşekkürler umarım öyle olur %40 da yeter bana gerci

KOAH ve AS için verilecek oranlar..?

Ankilozan spondilit hastasıyım bugün heyete gireceğim göğüs hastalıkları bölümü aktif koah var dedi yüzde 93 oran verdi fizik tedavi bölümü yüzde 6 ve yüzde 29 verdi ramatoloji bölümü yüzde 20 verdi sizce heyette gekecek sonuç ne olur

arkadaşlar herkese iyi forumlar babaneme rapor çıkartıyoruz nöroloji %90 kemik sistemi %24 dahaliye %20 ve endokrin %28 hesaba göre rapor oranı kaç olur şimdiden teşekkür ederim

özür puanlarını balthzard formülü ile nasıl kesinti yapıyorlar formülü anlamıyorum !

Mesela önceki raporumda
iç hastalıklıkları : Tip 1 şekerimi / tip 2 olarak giriyorlar = %20 vermişler.
Endokrinoloji : Hiperlipidemi(kolestrol) = %10 vermişler.
Iç hastalıkları : Hiper tansiyonuma = %10 vermişler.
Göğüs hastalıkları : Astım rahatsızlığıma = %20 vermişler.
Fizik tedavi reh. : Sol el v.s duyu kaybı = %18 vermişler.
Bunlardan normal toplamaya göre % 78 yapar balthzard ile 20 puan kesilip %58 e sonuç çıkarıyorlar
ne kadar doğru ve hanginden kaçar puan kesilip hesaplanıyor yukarıdaki sonuç doğru ve adilmi?
+bunlara panik bozukluk veya ankisiyete bozukluğu eklenirse hepsinin balthzard formülü ile toplam
puanı kaç olur. Beni acil bilgilendirirseniz yarın heyete gircem tekrar bilgim olsun acil detaylı cevap!

Şizofreniden %45 ve anksiyeteden %25 BALTHAZARD a göre yüzde kaç olur?

şizofreni(TEDAVIYLE ÇALIŞMA OLANAĞI VEREN) %45
ankisiyete(TEDAVIYLE KISMEN DÜZELEN) %25
Balthazard a göre kaç yapar?

Balthazard hesaplama yardım

Arkadaşlar merhaba ;
ÖTV indiriminden araç almak için aşağıdaki oranları alan bir hastanın engellilik derecesi kaç çıkar, lütfen yardım ediniz.

Kardiyoloji %50+%20+%10
Beyin Cerrahi %8
Fizik Tedavi %15
ortopedi %24
Nöroloji %10
Dahiliye %20+%10

Ek olarak hasta 65 yaş üstüdür.

realist1903

http://hastane.selcuk.edu.tr/images/yonetim/saglik_kurulu/balthazard.pdf

valla kardeş linki vereyim de hesapla bakalım :)

(2) Balthazard Formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:

a) Tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ayrı ayrı tespit edilir.
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tümünü gösteren % 100'den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek tüm vücut fonksiyon kaybı oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci arızaların tüm vücut fonksiyon kaybı oranı bulunmuş olur.
d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci arızaların kayıp oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki oran ikinci sıraya alınarak işlem tekrarlanır.
e) 60 yaşın üzerindekilerde; genel vücut fonksiyon kayıp oranına Balthazard Formülü ile % 10 eklenir.

Denilmektedir. Balthazard hesaplama tablosu hesaplama ya ilişkin ayrıntıları vermektedir. Ancak hesaplama tablosuna bakarak özür oranını tespit etmek hesaplamak çok zor. Bu nedenle bizde sizlere internet üzerinden online online balthazard hesaplama sistemini paylaşacağız.

Teşekkürler. Benim burda anlamadığım olay, mesela kardiyolog %50+%20+%10 vermiş. Bunları toplayıp %80 e göre mi genel olarak balthazard hesaplayacağız. Yoksa ilk önce bu oranları kendi aralarında mı balthazard yapıp sonra diğerleri ile mi formülü uygulayacağım. Aynısı dahiliye için de gerçerli.

Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Aşağıdaki oranlar için kaç oran çıkar?
Kardiyoloji %50+%20+%10
Beyin Cerrahi %8
Fizik Tedavi %15
ortopedi %24
Nöroloji %10
Dahiliye %20+%10

Ek olarak hasta 65 yaş üstüdür.

önce kardiyo sonra dahiliye balthazard formulü ile tam oranı bul...
sonra tüm hastalıkları bir kağıda yaz. büyükten küçüğe doğru
sonra sırayla balthazard formulu ile uygula..
Kolay gelsin..

Nöroloji doktoru %60 , %40
Kardiyoloji doktoru %60 , %40
Fizik tedavi doktoru %60 , %40 oranlarını yazdı rapora ancak daha raporu almadık bu durumda sağlık kurulu raporunda genel yüzde kaç olur bilgilendirirseniz sevibirim...

rapor oranı hesabı

arkadaşlar daha önceden 2yılda konrollü olarak malülen emekli edildim %65 raporum var dı %60 a düşürdüler ve %60 ile emekli oldum şimdi ise eski raporun aynısını verdiler gene %65 raporla kocatepeye gönderdim ve raporun oranları şöyle HASDADA MAXİLLEKTOMİ%35 KONUŞMA BOZUKLUĞU %20 KALICI DİŞ KAYBI %17 VE KANSER TANISI%20 maddeleri uyarınca %65 özür oranı tesbil edilmişdir yazıyo şimdi sorum şu buna göre en kötü ihdimal ile kanser tanısı evrelerine göre imiş kimi hekime göre kalıcı kimine göre geçici benim asıl sorum bu yukarı tabloda kanser tanısı %20 çıkarsa yüzde kaça düşer raporum teşk kolay gelsin

SistemlerOranlarSistemsel Balthazard
Oran 1Oran 2Oran 3
1.Sistem48
2.Sistem20
3.Sistem17
Yaş 60 yaş ve üstü 60 yaş altı
Tüm vücut fonksiyon kaybı: % 65

Hesap bu düşmez arkadaşım

oranları dediğin gibi ise 35 20 17 20 ise

Saglik kurulu doktorlarının verdikleri oranları dikkate alıp balthazard formülü uygulandığında genel oran yüzde 95 çıkarken bugün aldığınız raporda genel oran yüzde 78 çıkmış. Sorun şu doktorlar genel değerlendirme yaparlarken bu oranı düşürme hakkına sahiplermidir?

Üst Alt