Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

ötv muaf araç alımı için oran hesaplama

merhaba
babam 68 yaşında ve 8 yıl önce felç geçirdi. Sol kolunu ve sol bacağını kullanamıyor desteksiz yürüyemiyor. Araç alımı için rapor başvurusunda bulunduk ve ekli oranlar verildi. Bu durumda %90 ı aşarmıyız hesaplamalar için desteğinizi rica ederim
Nöroloji : %40
Fizik : %40 -%30 vermiş ama sanırım %40 ı silmişler
KKB : %34
Psikiyatri : %25
Kardiyoloji : %10
üroloji : %5
65 yaş üstü olduğu için %10 u tüm hesapların sonuna mı ekleyecekler acaba ?
teşekkürler

S.a hocam bir konu hakkında yardım isteyecem annemi goturdum otv ve mtv den yararlanmak için aldığım % ler şunlar
Kardiyoloji : %10 Ortopedi : %36 Psikoloji % 40 Beyin Cerrahi : %30 Dahiliiye : % 20 % 10 % 10 Kulak Burun Bogaz : % 10 Üroloji % 10
bunlardan bana % kaç rapor verirler % 90 ı bulma şansım varmı ?

S.a 2 yasindaki kas hastasi oglum icin rapora basvurduk verilen oranlar şöyle ftr %80 pisko %80 gastro %15 nöroloji oran vermedi onuda anlamis degilim bu oranlara göre heyetten ne sonuç çıkar yardimci olabilecek birisi varmi simdiden tşkrler

ötv den muaf araç alımı için engelli raporu puan hesaplama

merhaba
babam 68 yaşında ve 8 yıl önce felç geçirdi. Sol kolunu ve sol bacağını kullanamıyor desteksiz yürüyemiyor. Araç alımı için rapor başvurusunda bulunduk ve ekli oranlar verildi. Bu durumda %90 ı aşarmıyız hesaplamalar için desteğinizi rica ederim
Nöroloji : %40
Fizik : %40 -%30 vermiş ama sanırım %40 ı silmişler
KKB : %34
Psikiyatri : %25
Kardiyoloji : %10
üroloji : %5
65 yaş üstü olduğu için %10 u tüm hesapların sonuna mı ekleyecekler acaba ?
teşekkürler

slm hastalıklarim toplamı 60 ancak belgenın altında yatan 48 bu oran hastanenin düsürdügü oran mı yoksa ankaraya gitti geldimi benim evrakım...

ATİPİK PSİKOZ(tedaviyle çalışma olanağı veren)...................................:%45
YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUĞU(tedavi ile işlevselliği Kısmen düzelen....:%25

BALTHAZARD CETVELINE GÖRE TOPLAMI KAÇ YAPAR??

ATİPİK PSİKOZ(tedaviyle çalışma olanağı veren)...................................:%45
OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK(tedavi ile işlevselliği Kısmen düzelen)....:%30

BALTHAZARD CETVELINE GÖRE TOPLAMI KAÇ YAPAR??

Rahatsızlıklarıma göre Sağlık raporu oranım ne olur?

Bgn heyete girdim.
Dahiliyeci yüzde 60 böbrek yetmezligi
yüzde 20 diyabet
yüzde 10 da tansiyon verdi.
kalpci yüzde 50 kronik arter hastalığından
yüzde 30 kalp yetersizliğinden verdi.
yüzde 10 da hipertansiyon yazıyordu ama bilmiyorum Dahiliyeci da yazmıştı bunu.

şimdi ötv ile araba almak istiyoruz.hiper tansiyonu hem.kalpci hem Dahiliyeci yazdı. Ben birinin dediği geçerli olur diye düşünüyorum. Bir de puanlamaya anlamadım. Elimde 60 50 30 20 10(iki tane ama ben aynı hastalık olduğu için 1 diye yaziyorum) ne kadar engel çıkar

kalpten vede tansiyondan oranları çifter çifter alamassın alacağın oran 60+50+20+10=86 yapar ve ötv siz araç alım hakkınız olmaz rahmibasaran

30 da var hocam onu eklememissiniz

60 50 30 20 10 ve yüzde 1 oranları var elimde

açıklamayı yaptım kalpte 2 oran verilmez en yüksek değer neyse o verilir mesela kalp yetmezliği olan birinin oranı % 50 ise ve aynı zamanda diyelimki kapak yetersizliği var oda % 30 a denk geliyor burda hem 50 hemde 30 verilmez sadece 50 oran verilir sizinkindede aynı 50 verilir 30 verilmez kardeşim geçmiş olsun rahmibasaran

Hocam ben sadece dahiliye ve kalpten puan alabildim.kalpci 3 farklı oran dahiliyeci 2 farklı oran verdi.toplamda 6 tane oran var elimde.ama 10 puana denk gelen tansiyon oranını hem dahiliye hem kalpci verdi o yüzden 1ini çıkarıyorum.geriye elimde 5 farklı oran kalıyor. Bu oranlar şudur. Yüzde 60 yüzde 50 yüzde 30 yüzde 20 yüzde 10.Son yazdığım yüzde 10 iki tane ama birini yazdım. Bana dahiliye de kalp de direk puan vermedi ikisi de parça parça oranlar verdiler.

Neyse hakkımızda hayirlı olan neyse o olsun. Hepimize geçmiş olsun.

Ef degerimiz daha önce yüzde 25 çıkmıştı ve tam yani 100 puan alabiliyorduk bugün ef 35 çıktı 50 puan aldık. Evet önemli olan değerlerin iyi çıkması bundan şikayet edecek degiliz ama değerin böyle yükselmesi mümkün mu

ayrıntılı bir şekilde yazdım sanırım ancak gene söyliyeyim tansiyon dediğiniz oranı zaten dahiliyeci yazar kardiolog sadece belirtir o yüzden zaten dahiliyenin yazdığı oran geçerli olur kalpten ise alacağın oran sadece 50 olur 30 u da eklemezler iki oran birden aynı organa vermezler en yüksek neyse onu verirler yani 50 istersen bir kardioloğa sorabilirsin

Anladın peki ef degeri değişebilir mi daha önce 25 şimdi 35 çıktı. 30 ve altında olunca 100 tam puan veriliyordu.aynı hekim aynı hastane aynı cihaz dan çıkan sonuç bu

ef değeri durup dururken 10 puan inip çıkmaz onu hekimine sormalısın ef 30 un altında olunca % 100 olur zaten 35 olduğu içinde sana 50 vermiş görüldüğü gibi dua ette 35 te kalsın daha aşağısı demek senin için hiç iyi olmaz

Evet haklısın.özür oranımın yüksek olmasındansa hastalığımın olmamasını tercih ederim ama aklıma takıldı dr biraz gıcık kalbin 3 ayda toparlanmis dedi çünkü bende 100 alacağımı sanıyordum. 50 puani klas 3 ten yetmezlige 30 puanı da kapak hastaligina klass 2 den vermiş. Ama 30 puanın önemi yokmuş dediğiniz gibi.50 almış olduk.teşekkür wderim.

acil yardım tskler - rapor oran hesabı

hastahanenin verdiği rapor oranı %89 - bu sitede hesapladığım programdan %1 daha az çıkıyor. burada hesapladığımda %90 çıkıyor..

rapor oranları:

görme sistemi: % 80
solunum sistemi: 20
sinir sistemi %10
kas iskelet sistemi:24

bu oranlara göre hastahane %89 vermiş - yalnız baltazart da hesapladığımda 90 gözüküyor.
lütfen yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım.

yanlız hastam 60 yaş üstü .. yani 60 yaş üstü hesapladığımda 90 çıkıyor

hmmm öyle desene evet 90 olur ozaman gidip durumu izah edin yanlış yapılmış olabilir bazan oluyor böyle şeyler

hmmm öyle desene evet 90 olur ozaman gidip durumu izah edin yanlış yapılmış olabilir bazan oluyor böyle şeyler
hocam söyledim ama düzeltmiyolar bizdeki hesapta 89 diyorlar . biz 60 yaş üstünü sinir sistemindeki %10 a veriyoruz diyolar ama baltazartta genele yazılıyor yani bunların yaptığı gibi değil ne yapmam gerekiyor

hocam bende hastahaneye 90 olması gerektiğini söyledim 60 yaş üstünü eklemediklerini belirttim yanlız hastahaneden verilen cevap
şu oldu sinir sistemndeki %10 nun yaşlılık olduğunu söylüyolar genele yansıtmadıklarını söylüyolar böyle bişey olabilirmi

Üst Alt