Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

kvkpnr10 arkadaşlar gerekli yorumu yapmış ve oranı yazmışlar.
Sürekli olma ihtimali yüksek.

Geçmiş olsun.

ındependent sağol kardaş verdiğin bilgi için ben sadece psikiyatri hastalığı için süreli verirler mi diye merak ettim sizler tecrübelisiniz diye yazıyorum soracak başka kimsem yokki hepimizin ayruı ayrı sıkıntıları var herkese geçmiş olsun

kvkpnr10
Raporda sonuç olarak verilir süreklilik durumu A hastalığı süreli B hastalığı sürekli olarak verilmez.
Toplam olarak verilir yani
Tekrar geçmiş olsun...

yani siz diyorsunuzki hastalıklarınızda psikiyatri geçebilen bir hastalık olsa bile size sürekli verirler diyosunuz yani

üyelerden birisi psikiyatri hastalığından dolayı süreli verirler dedi ben hiç bir şey anlamadım valla neyse boşverelim artık ne olacaksa olsun

keşke psikiyatri doktoruna gitmeseydin diyor insanlar böyle birşey varmı gerçekten ama benim psikiyatri rahatsızlığım var

Selam Arkadaşlar,

Esansiyel Trombositemi + Esansiyel Tremor [agonist antegonist ilişkinin korunduğu 7-8 hz tremor] var ve hematoloji ile nöroloji doktorları %30 trombositemi, %20 tremor için oran verdiler. 30 martta heyete gireceğim. İnternetten baktığımda Balthazard hesaplamasına göre %44 çıkıyor oran. Netleştirmek için bir de size danışayım istedim.

%30+ %20 engell oranı %44 müdür?

Bir de heyette bu oranın düşme ihtimali var mı? Acil olarak bunu netleştirmem lazım.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

balthazard'a göre
100-30=70
70*20/100=14
30+14=44 hesap doğru.
heyetin de oranı onaylayacağını düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar benim BOyun muayenem sonucunda elimdeki bazı degerler var bunların anlamı nedir.PARAVERTEBRAL KAS SPAZMI (+/+)PROC SPİNOSUS HASSASİYETİ(+).(ROM HERYÖNE AÇIK VE AGRILI)KOMPRESYON/DİSTRAKSİYON (-/-) MOTOR KUVVET HER İKİ ÜST EXREMİTE TÜM KAS GRUPLARINDA MOTOR KUVVET (5/5) DTR BİCEPS++/++,BRAKİORADİALİS++/++,TRİCEPS++/++,PATELLA++/++,ASCHİLL++/++),PATOLOJİK REFLEKS HOFFMAN(-/-)BABİNSKİ(-/-) KLONUS (-/-)MEDİAN SİNİR TİNNEL (-/-) ULNAR SİNİR TİNNEL (-/-) PHALLEN TESTİ (-/-) SUPRASPİNATUS/ BİCEPS TENDON HASSASİYETİ (+/-) ROM SAG OMUZ FLEKSİYON VE ABDUKSİYON AKTİF 20 DERECE, PASİF 60 DERECE) DÜŞÜK KOL TESTİ (-/-) YERGASON(+/-) SPEED(+/-)

Merhaba 83 yaşındaki anneannemize engelli sağlık raporu basvurdukk verılen degerlendırmeler şöyle ;
Göz : %90
Kbb ; %40
İç hastalıklar : %10
Fizik : yürüme bozuklugu tablo 3.4 yazmıs özur oranı yazmamıs (bunu tam anlayamadık)
Nöroloji ; hafif bilhasel bozukluk %25 vermıs ve tablo 4.2.6 %20 vermıs ( bunuda tam çözemedık)
Psıkoloji ; saglık kurulu kararı uygundur yazmıs özür oranı vermemıs
Gögüs hastalıkları : sağlam yazmıs
Arkadaşlar balthazard hesaplamasına göre yapamadım yardımcı olurmusunuz balthazard hesaplamasına göre raporum kaç????

Naz41 göz,kbb ve iç hastalıkları artı 60 yaş üstü %10 buda eklendiğinde aldığı oranlarla bile balthazard a göre %95 oran çıkıyor.
Geçmiş olsun.

ındependent

Cevabınız ıcın cook tesekkur ederım tahmını 90 gecıyor nörolooji ve fizik kafamı karıstırdı

Pentigin

Arkadaşlar ben bu oranlarla heyete girdim bugün. Ellerimi düz tuttum, avuç içlerimi doktorlara göşterecek şekilde tuttum. Titredi vs. Doktorun biri tremor için ilaç alıyor musun dedi, bir ilaç ismi söyledim. Kilo aldırdı, trombositoz nedeniyle damar tıkanıklığı riskim var korktum dedim. Başka bi ilaç söyledi yok almadım dedim. Sonra alkol alıyor musun dedi, çok değil dedim, kalktı alkol al geçer vs dedi. Ben de istihdam için alıyorum mesai saatlerinde alkol alamam dedim. Kafam karıştı.

Çık 5dk dışarda bekle dedi bi doktor. Sonra bu alkol al diyen yok gerek yok dedi gönderdi. Bu yüzde 20lik oranı düşürmüş olabilirler mi sizce? Istihdam için bu rapora ihtiyacım var ve perşembeye kadar öğrenemezsin dediler. Tam işkence. Bir yorum yapabilecek olan var mı?

Doktorları gezerken yazılan oran yukarda bahsedilen Egeden aldığım tremor tanısına göre yazılmıştı. Yorum yapabilecek biri lazım belki başınıza daha önce gelmiştir.

kurtuluş kardeş bana 100de 100 verdiler iki senelik ama tekrar başka hastanede heyete gireceksin dediler bunu anlayamadım saygılar

Arkadaşlar merhaba ağır osas yuzde 35 bel fitigi yuzde 7 oran yazdilar. Hesapladigimda 39.55 oluyor. Bu e an 40a tamamlanirmi. Yoksa 39mu yazilir. Yardimci olursaniz sevinirim

kurtuluş kardeş cevap yazsana yoksa cevap yazmak zor geliyor sana teşekür sana saygılar sana şımarma teşekür

Arkadaşlar selamlar benim ankilozan spondilitten %10 raporum var itiraz ettim yeni rapor için bugün teslim ettim evraklarımı polisitemivera 'dan % 30 cildiye%5 yazdı fizikse ölçüm yaptı ankilozan spondilit illerlemiş dendi doktorların yazdığı oranları heyet verirmi yoksa onlar dusururmu bu oranları
Şimdiden teşekkürler hakkımızda hayırlısı olsun

RAMAZN

Niye zor gelsin niye şımarayım birkaç gündür işlerim yoğun foruma giremedim kimse burada bir menfaat beklemiyor amaç yardımcı olmak tamam..
Konuyu anlamadım ayrıntılı yaz bildiğim birşeyler varsa paylaşırım kardeşim...

kurtuluşkardeşim şunudemek istedim ilk rapor 100de 60 dır itirazettim rapor 100de 1000 oldu busefer dediler rapor çelişkili dir tekrar heyete gireceksin dediler şimdi tekrar heyete girersem yine muyane olacakmıyım yoksa bana verdigi rapormu geçerlidir diyecegim bukadar teşekür ederim saygılar

not ikinci raporum 100de100dür

Dahiliye %20+10,kardiyoloji %10,beyin cerrahi %7+3+1+1 buna göre yüzde kaç oranında rapor alınır

merhaba arkadaşlar heyete girdim oranları hesaplıyorum kurulun verdiği sonuçla eşleşmiyor göz 3 - sindirim sistemi 50 - üroloji 46 - onkoloji 20 vermiş sonuç sizce kaç olmalı

yaş 31 dostum ve yüzde 94 rapor verdiler acaba hesaplama sistemimi değişti anlayamadım

@ındependent bilgin varmı bu konuda

Arkadaslar ben kalpten 30 tansiyondan 10 koah 20 aldim balthazard formulune gore sonus ne olu

akar_ahmet kardeşim benim bildiğim yakın zamanda ne sistem de nede hesaplama tekniğinde değişiklik olmadı ,
ya raporunda atladığın bir oran var yada hesaplama hatası var.

ındependent
kbD11q.jpg

ındependent Rapor bu görevli inceleyip verdi oranları kontrol etti eve gelip baktıgımda oran 79 çıktı normal mi yoksa ben birşey mi atlıyorum rica etsem bir bakarmısın.

Üst Alt