Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Goze 25 kulaga 26 verdiler haftaya gel al sonucu dediler oran ne çıkar haftaya demeleri engelli oranını gectim mi demek cunku saglamlara ayni gun sonuc verdiler benim kisi neden haftaya

Slmlar ...Nisan ayinda kalp krizi gecirmistim koroner arterlerde tikanma oldugu icin 4 adet stent takildi.vergi indiriminden faydalanmak icinbugün heyet doktorlarını gezdim kalp damar kalp krizinden 30 mimimal yetmezlikten 10 verdi fizik tedavi ise 5 verdi sizce oran kaç çıkar ve vergi indiriminden faydalanabilirmiyim

formüle göre 43 cıkıyor siz neye göre 40 dediniz benmi yanlış hesapladım acaba. kurulda düsürme yapılırmı acaba yoksa bu sekilde onaylanırmı sizce.

bende önce 43 hesapladım. şöyleki aynı poliklinikten 30+10 almış. bu kırk yapar+5 ie 43...30+10 balthazard a girermi girmezmi diye düşündüm sonra 30+10+5 den 40 yazdım. @hozgul

aynı poliklinikten alınan aynı hastalığa bağlı 30 ve 10 oranların toplamında balthazard uygulanırsa toplam 40 yapar.eğer uygulanmazsa dediğiniz gibi 43 yapar. ona heyet karar verecek. verilen oranlar sakatlık oran cetveline göre verildiyse ankara düşürmez. Sener2502

toplam %70 oran yapar. formulü ilk oran (en yüksek olanı) 60
100-60 (nefroloji oranı)= 40
40x24 (ortopedi oranı) 960 / 100 = 9,6 (2. oranınız)
60+9,6= 69,60 dan 70 Murat çal

ozgurmeric74

Cevaplariniz için çok teşekkür ederim son bir sorum olacak kurul acaba fizik tedavinin verdiği 5 puanı silermi oldu ki sildi ve onu degerlendirmedi sizce o zaman kalp damarın verdiği 30+10 veya tek poliklinik toplanıp 40 diye degelendirilirse bu oran bana yetermi.

vergi indirimi için basvurdum %25 noroloji %20 ortopedi aldım ehliyet d-a2 geçersizmi

nöroloji %25 aldım ortopedi %20 aldım nöropati hastasıyım sonuc ne olur ehliyetim d-a2 gecersiz mi olur bir de bu raporun bana tam olarak ne faydaları olur %40 ı geçmişmiyim acaba

Teşekkürler yani ehliyetim trafikte sorun olmaz diyorsunuz raporu kullansam bile öyle mi

valla o kurul başkanının insiyatifinde. balthazardı uygularsa 37 de kalırsınız. aslında uygulamaması gerekir.çünkü aynı hastalığa bağlı semptomlardaki oranlar. Sener2502

Bana yardımcı olurmusun

Ortapedi 24 verdi nefroloji 60. Verdi nasıl hesaplanıyor

merhaba benim %89 surekli agir engelli raporum var ama raporu alirken otvsiz arac alabilecegimden haberim yoktu ve raporumda o kutucuk degerlendirilmedi yaziyor raporu 2015 te aldin benim ne yapmam gerekiyor otvsiz arac almam icin yardimci olursaniz cok tesekkur ederim

Merhaba, annem için heyet doktorlarını dolaştığımızda onkoloji (akciğer ca) %80, üroloji %30 ve %20, kardiyoloji (hipertansiyon) %10, fizik tedavi %8 verdi. Yaşlılıktan gelen %10 u da ekleyip hesapladığım zaman oran %91,6 gibi birşey yapıyor. Merak ettiğim husus kurul bu doktorların verdiği oranlara mutlak surette uyarak mı hesap yapar, yoksa keyfi davranıp 90in altında puan verebilir mi? Kurulun keyfi davranma lüksü olabilir mi?

Bi de urolojinin verdiği 30 ve 20 puan annemin mesane kanseri dolayısıyla olduğu ameliyat ile ilgili. Radikal sistektomi (mesanenin alınması) için %30, ileal loop (ince bağırsaktan idrar kanalı yapılması) için %20 verdi ürolog. Kurul bu iki oranın aynı hastalık için aynı ameliyatta yapılan iki işlem olduğunu düşünüp sadece birini (mesela %30u) hesaplayıp diğerini hesaba katmayabilir mi? Yoksa urolojinin verdiği iki oranı da hesaplayıp toplam birleşik orana (%44 yapıyor) mı bakar?

Sorularım biraz uzun oldu ama bilgisi olan cevap verirse başkaları için de aydınlatıcı olur. Teşekkür ederim.

Annem bu hafta heyete girdi. Oranlar soyle:
Psikiyatri %10 dahiliye %20 +%10, nefroloji %20 , ortopedi % 48, kardiyoloji %50 +%20+%10.... Ve 65 yaş üstü.. biz oranı %90 üzeri hesapladık.fakat bugün sordurdum. %89.7 de kaldı denildi. Yanlış mi hesapladık yoksa aşağı mi çektiler

Kesin sonuç pazartesi çıkacak ama bu olabilir mi meram ediyorum

Hesaptan hiç anlamam ama 89.7 çıktıysa yukarıya doğru yuvarliyolar 90 olarak

89 a çekmişler. Kesin sonuç. Itiraz edeceğim sanirim

Üst Alt