Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Malesef .. dahiliyenin verdiği %10 ile kardiyolojinin verdiği %10 aynı hastalık denmiş ve dahiliyeninki hesaba katılmamış. Birde psikiyatriden verilen %10 hesaba katılmamış. Nedenini bilmiyorum fakat açıklama boyle

Ortopedi eksik vermiş. Merak ettiğim sadece ortopedi alanında itiraz edebilir miyim? Sol diz platin ve yürüme bozukluğu'ndan %48 verilmiş. Ama kalça da da operasyon ve platin var. Ve de yüksek oranda kemik erimesi var..

Rapora itiraz etmek

Kıymetli arkadaşlar,
Bizim 20 aylık bebeğimiz var Bakıma muhtaçtır, Özel Eğitim, Engelli kimliği, Fiziki rehabilitasyon ve Ötv den faydalanmak için Engelli Heyete girdik ve heyette ki doktorlar sırayla
Nöroloji Serebral palsi %60 Epilepsi %20
Fizik Tedavi %70
Psikiyatri %70
Göz çocuk konuşamıyor o sebeple görüp görmediğini sormamız mümkün değil diyerek sağ ve sol gözden lensleri alınmış şuan 25 derece gözlük kullanan ve henüz göz takibi olmayan bebeğimiz için herhangi bir oran vermedi. (bu durum çok saçma geldi çocuk konuşamıyor diye muayene yoluyla ne kadar gördüğü öğrenilmeli düşüncesindeyim)

Diğer doktorların oranları ile Heyet ise %88 olarak rapor çıkardı. Rapor da Eğitim kutucuğu işaretli, Sosyal Yardım işaretli, Ortez-protez-işitme cihazında işaret yok, Tekerlekli sandalye işaret yok, Özürlü kimlik kartı işaretli. Diğer kısmında ise Bakıma muhtaçtır, Özel eğitim+Engelli Kimlik kartı+ Fiziki rehabilitasyondan yararlanır. ÖTV indiriminden yararlanamaz yazıyor.

1-Bu rapor da ki oran doğru hesaplanmış mı?
2-Göz doktorunun bebek konuşamıyor diye oran vermemesi doğru mu?
3- Rapora itiraz için bir süremiz var mı?

Şuan rapora itiraz etmek istiyorum konu ile ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var.

OturanBoğa

Üstad hastaneye gittim ve hastane gidip il sağlıktan itiraz etmem gerektiğini söyledi.

Bir de uyguladığınız formülü açıklamalı olarak yazabilir misiniz?
ben formülü bu şekilde uyguladım acep yanlışım nerdedir?

(Psikriyatri oranı) 70 -100 = 30 x 70 (Fizik Tedavi oranı oranı)=2100/100 = 21
30X60(Nöroloji Serebral Palsi oranı) =1800/100=18
30x20(Nöroloji epilepsi oranı)=600/100= 6

30+21+18+6 =75

Formülü şu şekilde değiştirdim sanırım doğrusu da bu

Psikriyatri oranı) 70 – 100 = 30 x 70 (Fizik Tedavi oranı oranı)=2100/100 = 21 Sonuç 70+21=91
91-100=9x Serebral palsi 60=540/100= 5.4 Sonuç 91+5.4=96.4
96.4-100=3.6*Epilepsi 20=72/0,72 Sonuç 96.4+0,72=97.12

Genel sonuç olarak 97.12

diğer taraftan %97 olursa eğitilemez gibi bir durum ortaya çıkar mı?
bebeğimiz için eğitim çok önemli

Son düzenleme:
%37kbb %10kalp damar %2ortapedi kaç oran oluyor

flora19

(kbb oranı) 37 -100 = 63 x 10 (kalp damar oranı)=630/100 = 6,3
6,3 + 37 = (1. Ara toplam) 43.3 - 100 =56.7 x 2 (ortopedi)=113,4/100=1.13
(2. Ara toplam) 43.3 + 1.13=44.43 Genel sonuç
hesapladım yanlışım olabilir üstatlar daha iyi bilir.

Engelli raporu

Merhaba arkadaşlar nöroloji 20 dahiliye 30 tıp 1 den 20 öbeziteden verdi kalpdamarda 20 verdi raporum kaç çıkar nöroloji ban h ehliyeti ve ötv yazarmi

merhaba arkadaşlar
onkoloji %20+2+2 bu şekilde yazmış bu kaç oluyor?
Nöroloji;70
KBB:32
Üroloji:15
Dahiliye:10
Ortopedi:5
Göz:5
Toplam kaç oluyor yardımcı olur musunuz?
Cildşye:5
Bide 60 yaş üstü

BURCU10618

raporunuz % 64 çıkar.

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için rapor %90, ÖTV indirimden faydalanmak için en az %40 olmalı.

c2 odontoid kırığın vardı ve ameliyat oldum c2 ve c1 e 2 serden 4 vida takıldı vücudumda felçli gibi bir durum yok boyun hareketlerimde sola dönüyor ama saga çok az dönüyor ameliyat esnasında oksipital sinirim kesilmiş kafatasımin arkasını hissetmiyorum engel raporu tahminen kaç alabilirim

[mentıon=110109]burcu10618[/mentıon]

64,16

%90 raporu alma yardım..

annem aşırı kilolu ve eklem romatizması var şeker tansiyon göz ve son zamanlarda kulak için sürekli hastanelere gidiyoruz. dolmuş zor ya taksi ile yada kardeşler gelip götürüyor. bir araç alalım dedik ama araç kullanamaz benim kullanmam gerekecek . oran yüzde 90 olması lazımmış ve bakan arkadaş bu olmaz kulak burun boğazda yüzde yazsın öyle getir dedi( kbb kulakta iltihap var ilaç kullansın sonra test edeceğim dedi). oranlar şöyle

KBB= İlaç kullanımı sonrası dedi
Psikiyatri= her hangi bir yüzde yok
Cildiye= yok
Dahiliye= Dm %20
Kardiyoloji= evre 2 %30+%20
Fizik Tedavi= eklem romatizması olmasına rağmen yüzde yok diğer doktora atmış dediler
Göz= 2 ye 0.5 dediler anlamadım ne olduğunu %27 verdiler. normalde en sorunlu yer bir göz %10 diğeri Yüzde 30 görüyor.
Kadın hastalıkları = yok.
Üroloji= yok
Göğüs hastalıkları= hafif %20
Genel Cerrahi= yok
Nöroloji= %20
Beyin Cerrahisi= yok
Ortapedi= Fizikciye atmış :D birbirlerine atıp puan yok
Romatoloji= %24

yaş 60 üstünde

buradan KBB hariç yüzde 90 çıkar mı. eğer çıkmazsa KBB ye kaç lazım. kulaktada işitme kaybı var

Merhaba annem için sağlık raporuna başvuru yaptk kardiyoloji %100 ftr yuzde 7 verdi işitme ise bera testi istedi 3 ay sonraya kadar sizce işitmeyi pas mı geçsem

sadik-276

kardiyolojı ve ftr 60 yaş üzeri baltazara göre %de 100 oluyo.işitmeyi eklesenizde değişmiyor ben işitmeden hem 20 hemde 30 aldıgınızı varsayarak ve annenızı 60 yaş üzeri olarak hesapladım %de 100 çıkıyor farkeden bişi yok.işitmeyi eklemeniz ilerde işitme cıhazı alımında gereklı olabilir.raporun acelesı yoksa işitme testini bekleyin

babamın oranı dogrumu

sevgili engelliler biz babamın oran dogrumu kafama takıldı fizik opere lomber diskopati:%8 vermiş kardilojide_%60 vermiş oranıda 63 denmiş dogrumu oran şimdiden tşkler

afyonlu_03

babanız 60 yaşından küçük ise %63 doğru.babanız 60 yaş ve üzeri bir yaşta ise %67 olur.

Hiper tansiyon, iskemik kalp rahatsızlığı ve şeker için hangi oramda rapor verilir?

Merhaba arkadaşlar, bende şeker hastalığı. Hiper tansiyon ve iskemik kalp rahatsızlığı var anjiyo oldum ıkı damarımın biri %45 diğeri %50 doğuştan daralma var. Verilen rapor oranlarını yazacam bilgisi olan yada benim gibi ayni duurmda olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun.

şeker: %20

hiper tansiyon: %10

kalp: 10

Mrb ptesi heyete girecem diyabet 30 tansiyon 10 boyun fıtığı 6 toplam 46 yapıyor baltazar hesaplama programına değerleri yazıyorum sonuç 41 çıkıyor ama kendim hesap yapınca 39 çıkıyor yanlışlık nerede yardımcı olurmusunuz

Üst Alt