Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Erdogan Er

Tansiyon 10 şeker ise 20 aynı doktor verdi ayrıca nefroloji ye sevk etti bunlar ayrı ayrı mı değerlendirilecek aynı grup olarak mı değerlendirilecek acaba

Manga_0123

Merhaba, aynı doktor da verse, ayrı hastalıklar olduğu için ayrı ayrı hesaplanacaklar.

Geçmiş olsun.

Merhaba Kardiyoji 40 kulak 33 fiziktedavi 40 noroloji 25 göğüs 20 uroloji 5 aldık.Böbreklerde de rahatsızlık var fakat doktor ben kuruldayım o zaman verilecekse puan veririm dedi.85 yaşında dedem.Sizce % kaç alırız?

norolojiden heyete girdim,noropati ve epilepsim var yaklaşık 17 yıldır babamın üstünden sigortalıydım.babam vefat edince beni hastaneye sevk etti sgk.bugün noroloji uzman doktor şu oranları yazdı...
tablo 4.1 veya 4.2 de olabilr :%40
noropatik ağrı:%10
epilepsi:%40

arkadaşlar 17 senedir zaten sigortalıydım,%60 ı fazlasıyla geçiyor değilmi?...

arkadaşlar norolojiden aldığım oranlar
tablo 4.1.2 %40
noropatik ağrı %10
epilepsi %40

oran ne olur?

tark67 mrb:rapor oranınız balthazard formülüne göre %68 olarak çıkacaktır bu arada 60 yaş altı ise yaşınız.

merhabalar bugün heyete girdim.Rica etsem oranımı hesaplarmısınız.

Kardiyoloji :%30
cilt:%5
Nöroloji:%8

verdi.

Ayrıca Dahiliye oran yazmandan bana HT(Yüksek Tansiyon ) + Bypass+KAH yazdı
Ayrıca KBB.da R=20-20-25-30
L=20-20-25-30
olarak yazdı sizce rapor oranım nedir.Birde Dahiliyenin yazdığı Yüksek Tansiyon rapora dahil edilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba ablam multipy miyelom(ilik kanseri) hastası. Tedavi sürecinde olduğu için ve ilik nakli olacağından
hematoloji doktoru %50 yazdı fakat nakilden sonra %60 yazabiliyormuş.
Ben nakilden sonra heyete sokacam yanlız şöyle bir sorum olacak.
Ortopedi %36,
fizik tedavi %24,
göz %4,
psikytri %50,
hematoloji de %60 yazınca oranım kaç olacak.

Ortopedi ve fizik kas iskelet olarak bir mi hesaplanıyor. Raporda kas iskelet geçiyor. Yardımcı olabilir misiniz.

Balthazard'a göre %90 yapıyor. Tabii hematoloji %60 verirse. Eğer %50 verirse %88 oluyor

@ur3eni
baltazara göre
hematoloji %50 olursa raporunuz % 88
hematoloji %60 olursa raporunuz %91
eğer hasta 60 yaşındna küçükse geçerli bu yüzdeler.60 yaş ve üzeri ise 1 kaç puan artış olur yüzdelerde

@hozgul OturanBoğa

merhabalar cuma heyete girdim.Rica etsem oranımı hesaplarmısınız.

Kardiyoloji :%30
cilt:%5
Nöroloji:%8

verdi.

Ayrıca Dahiliye oran yazmandan bana HT(Yüksek Tansiyon ) + Bypass+KAH yazdı
Ayrıca KBB.da R=20-20-25-30
L=20-20-25-30
olarak yazdı sizce rapor oranım nedir.Birde Dahiliyenin yazdığı Yüksek Tansiyon rapora dahil edilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Rica etsem benim özür oranımıda hesaplarmısınız.

Teşekkürler hozgul -mka

Birşey daha sorayım. Hematolojinin vereceği %10 oranı %50 ye ilave olarak %60 mı olacak yoksa formüle göre 50+10=55 mi olacak. 10 puanı nakilden sonra verecem dedi

Arkadaşlar ben 3 nisanda yüzde 61 ile raporu maliyeye teslim ettim aynen onaylanırsa malülenmi emekli olacam diyabet ve tansiyon 37 kulak 33 boyun fıtığı 6 oranlar baltaxara göre hesaplanmıştır 61 dir ssk gün 6600 1993 ssk başlangıcı yani emekli olunca çalışamayacammı

Yüzde 60 üzerini malulenmi emekliye ayırıyorlar ben vergi indiriminde emekli olmak istiyordum

hozgul

Şeker 20. tansiyon 10 kardiyoloji 10 nöroloji 40 nefroloji. 60. Kulak burun Boğaz. 6. Göz. 20. Yaş. 64 birde bez bağlama raporu var oran sizce kaç olur

ceyhan01 yok abi senin malulen emeklilik olmaz zaten. malulen olması için tek hastalıktan %60 ve üzeri olması lazım. senin birçok hastalıktan 60'ı geçiyor. seninki engelli erken emeklilik olur

Manga_0123

Tansiyon ve kardiyoloji beraber mi toplanıyor emin değilim. Eğer ayrı ise bu haliyle %89. Buna ilaveten yaş ile ilgili de bir ekleme yapılırsa %90'nı geçer diye düşünüyorum.

Bez bağlama raporu hesaplamaya dahil mı hesabınızda ben onun oranını bilmiyorum sadece raporumuz var

Manga_0123

İdrar kontrolü yoksa o ayrı eklenecektir. İdrar kontrolü varsa (his) onun için bir oran verileceğini düşünmüyorum.

Bu hesaplama her yerde geçerli dimi balthazard sistemi ile hesaplanıyor galiba ben internette buldum ama şeker tansiyon diye bölüm bulamadım

Kardiyovasküler hastalıklardan iki ayrı hastalik icin % 50 +% 50 Dr iki hastalik icin rapor yazdı bundan sonuç ne çıkar

Bu oranlar %39 yapıyor. Dahiliyeden de oran gelirse %40'ı geçersiniz
@ozgurmeric74 @Erdogan Er
merhaba bugun rapor için doktorları gezdim sorunum sol bacağımda tibia ve femur kırığı, kas zayıflığı, hareket kısıtlılığı, birde sol bacağım biraz kısa kaldı 2 cm kadar ÖTV den ve 40 tamamlayıp genel engeli haklarından faydalanmak için alıyorum raporu doktorların verdiği oranlar :

ortapedi : %15 %13
fiizk tedavi : %8 %13 bir oran daha var ama 14 mü yoksa sadece 4 mü anlaşılmıyor ya %14 yada %4 ikisinden bir 4 olsa kaç yapar 14 olsa kaç yapar %8 %13 %14 veya %8 %13 %4

bunlar fizik ve ortapedi oranları

birde piskiyatriden aldım oda %25 verdi ama 1 yıl süreli verdi yani 1 yıl sonra raporu yeniletmem gerekiyor ve tekrar ortapedi ve fiziğe girmem gerekiyor 1 yıl sonra tekrar ortapedi ve fiziğe girdiğimde şuanki oranlarım da düşme olabilir değilmi o yüzden piskiyatrinin verdiği oranı sıfırlatıcam yani eğer fizik tedavinin ve ortapedinin verdiği oranlar 40 ı buluyorsa piskiyatiryi iptal etricem

Son düzenleme:
Tanı: Hipertansiyon+ Ody R:20-20-25-30 L:20-20-25-30 + Korner Arter Hastalığı Klas 2 + Psikiyatrik Kökenli Deri Hastalığı ( Nörotik Ekskorisyon ) Servikal Mr C5/6 C6/7 Diskherni C4/5 Dejeneratif Disk Hastalığı

Ayırca: EF:%55
Hafif My:

Acil olarak oran ne yapar hesaplarsanız sevinirim.

@hdoa

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sizin durumunuzda oranları toplamak biraz zor benim için. Ortopedi ve FTR bir birine yakın dallar. Öncelikle şunu sorayım; bu iki hekimden aynı rahatsızlık için ayrı ayrı oran veren oldu mu? Eğer öyleyse heyetde bu oranlardan sadece bir tanesi dikkate alınacaktır. Verdiğiniz oranlara baktığımda hem Ortopediden hem de FTR'den birer %13 görüyorum. Eğer bu %13 aynı rahatsızlık için verilmişse o zaman heyette bir tanesi hesaba katılmayacaktır.

Bu tür toplamalarda ilk önce ilgili tıbbi alanın kendi içindeki değerler Balthazar'a göre hesaplanır. Yani ortopedi kendi içinde, FTR de kendi içinde Balthazara göre toplanır, sonra çıkan 2 sonuç kendi içinde Balthazara göre toplanır. Böylece toplam engel oranı bulunur.

Psikiyatriyi işin içine katmamakla iyi edersiniz ama size oran verilmiş ise bu oranın heyete girmemesini nasıl sağlayacaksınız pek anlayabilmiş değilim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Esen kalın,

Erdoğan

Kardiyovasküler hastalıklardan iki ayrı hastalik icin % 50 +% 50 Dr iki hastalik icin rapor yazdı bundan sonuç ne çıkar

Merhaba, geçmiş olsun. Sonuç %75 yapar.

Son düzenleme:
Erdogan Er

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. şimdi şöyle anlatayım ilk ortaprdiye gittim ortapedi doktoru verdiği oranları sadece kırıklara verdi örneğin tibia kırığına %15 verdi femur kırığınada %13 verdi ve şunu söyledi ben sadece kırıklara oran veriyorum eklemlerdeki hareket kısıtlılığını bacak eşitsizliğini kas zayıflığını fizik tedavi bakacak dedi raporada femur +tibia kırığı yazdı ve bu oranları verdi.

fizik tedavi ise bacak eşitsizliğine baktı 3 cm kısa dedi kas zayıflığına baktı eklemlerdeki hareket kısıtlılığına baktı ve bunlara oran verdi raporada kısalığı(eşitsizliği) kas zayıflığını ve eklem hareket kısıtlılığı yazdı yani ikiside farklı şeylere oran verdiler.

Piskiyatri oranınıda şöyle anlatayım daha bugün gezdim doktorları tek tek işim bitikten sonra kurula gittim oradaki memur piskiyatri 1 yıl süreli verdiği için 1 yıl sonra tekrardan bütün bölümlere dolaşıp yeni rapor alacaksın dedi bende iptal etirebilirmiyim diye piskiyatiri doktoruna gittim sordum istersen sıfırlayabilirim dedi ben sıfrlatmadım bir sorayım bilenlere ne yapıyım diye ama dosyayı kurulada vermedim şuanda bende memura sordum bunu süresi varmı bir kaç gün sonra geitrsem olurmu diye olur dedi şuanda elimde doktorların oran yazdığı rapor var.

@hdoa

Düzelttim.

Bu durumda;

Ortopedi %15 + %13 = %26.05

FTR %8 + %13 + %4 = %23,16

Toplamda ise %26.05 + %31.51= [SIZE=3]% 43 [SIZE=2]yapar. Yani FTR'deki oranı %4 olarak kabul etsek bile gördüğünüz gibi %40 sınırını rahatlıkla geçiyorsunuz.

Psikiyatri meselesini de iyi ki halletmişsiniz. Heyet bu oranları onaylarsa sıkıntısız olarak engelli raporunuzu alabilirsiniz.

Hayırlı olsun şimdiden,

Erdoğan :) [/SIZE][/SIZE]

Son düzenleme:
Üst Alt