Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

@emak

Siz bu oranları aldınız mı yoksa farazi mi soruyorsunuz?

Romatizmanın hastalık olarak engel karşılığı nedir bilmiyorum, aslında hastalık olarak değil de, Romatizma hangi organı tuttuysa ve ne kadar kısıt meydana getiriyorsa oran da ona göre verilir. Bu nedenle kesin bir cevabı yok bu sorunuzun.

Kalp hastalığı %30 + %30 kendi arasında toplanır: %51 yapar. Ve alt sınır olan %40 geçip engelli statüsü kazanmanıza yeterli olur.

Sonraki değerlerde hesap biraz karışık. Örneğin HT için %10 değeri kim verdi? Kardiyolog mu? eğer öyleyese bu da bir önceki hesabın içine dahil edilir: %30 + %30 + %10 gibi. Yok Dahiliye verdiyse o zaman %51'den sonraya eklenir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Bir hekimin aynı hastalığa bağlı verdiği oranlar ilkin kendi arasında Balthzara göre toplanır, sonra diğer hastalıkların oranları Baltazara göre ilave edilir bu toplama. Bu nedenle hangi doktorun hangi alandan hangi hastalıklara ne oran verdiğini bilmek lazım. Bütün bu bilgiye rağmen, heyete girdiğinizde karşınıza farklı bir toplam engel oranı da çıkabilir. zira heyetteki doktorlar itiraz edip bazı oranları değiştirebilirler. Benim ve buradaki başka bir çok arkadaşın başına geldi bu durum

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Romatizmaya sizde ki bıraktığı etkiye göre oran verilir
Bunuda en iyi doktor belirler sizin rahatsızlığınız hakkında
Yetkili bir devlet hastanesine baş vuruda buluna bilirsiniz.

solunum yetmezliği yüzde 80 , kalp yetmezliği yüzde 40, astım yüzde 20, kemik erimesi yüzde 30. yüzde 90 eder mi bunlar?

cemil777

engelli 60 yaş üzeri ise % 94 eder.60 yaş altı ise % 93 ediyor baltazara göre.

Merhaba arkadaşlar!
Daha öncede burada sizlerle paylaşmıştım. Bu aşağıdaki ilk resimde benim hesaplanan ilk baltazar formülüm var. Burada anlayamadığım Gr34 gibi tanımlar ve sizin burada paylaşmadığınız garip hesaplamalar var.
https://i.hizliresim.com/nlkY21.jpg

Alttaki resim ise ikinci hesaplama. Burada oranı %35 ten %30,2 ye düşürdüler. Burada yanlış bir hesaplama var mı? Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
https://i.hizliresim.com/qv3983.jpg

Üroloji = 10 +20
Dahiliye = 20 +10
Fizik tedavi = 9 +7 + 10
Onkoloji =20
.. Sıralamayı listeye göre yaptım.
Kurula girmedim henüz.
Buna göre % kaç oluyor?

merhabalar benim sonucum baltazard hesabına göre kaç çıkar yukarıdaki yazılanlardan hiçbirşey anlamadım
böbrek nakline70 hepatit c 30 hipertansion 10 norepatik ağrı 10 göz 1

gullu 70 + 10 +10 +1 +30 ila
60 yaş altı ise % 83
60 yaş üzeriyse %85 olur baltazara göre rapor.

Küre-i Arz
evet %67 oluyor foruma mesajlar yazarken başka hesaplamalarda yapıodum sizinkini yanlışlıkla 56 yazmışım kusura bakmayın.

Raporda bir yanlışlık yok mu bir bakarmısınız

Arkadaşlar raporumun toplam oranı %75 yazıyor ama psikiyatriden 70 ve epilepsiden 15 oran verilmiş ama toplam 75 yazıyor bir yanlışlık yokmudur ?
Bu arada fotoğraf nasıl yüklenilir buraya fotoğraf yüklemek istedim ama yapamadım

Hizliresim.com
Sayfayı aç,dosyadaň galeri den resmi seç,yükle
Açılan pencerede URL yazan yeri buraya kopyala yapıştır

dırb

oran hesaplanırken balthazard formülü uygulanır. ikisi toplanmaz. formüle göre nfrysmn yazdığı gibi %75 oran yapar. rapor oranınız doğru yazılmış

Merhaba ben Beyin cerrahindan 28 puan fizikten 6 puan dahiliyeden 10 puan aldim kac puanım oldu

Merhaba arkadaşlar,
heyet raporu sonucunu paylaşıyorum 03.07.2018
noroloji : tablo 4.1 %60 tablo 4.2b%40 tablo3 %35
fizik tedavi : tablo 4.1 % 60 tablo 4.2b %40
göz : %10
bunlara istinaden çıkın heyet raporu oranı : % 87
ötv indirimi için başvuru yaptım sanırım fizik ted. verdiği oranla norolojinin verdiği
oranı birleştirmişler :( rapora itiraz etsem sonuç alır mıyım

Son düzenleme:
3ten fazla engelde 1. Ve 2. Sıradaki rakam toplanarak 1. Sıraya konmuyormu bebim hesabım şöyle 28+10=38 100_38=62 62×6=372 372÷100=3.72 3.72+38=41.72@umut2135 tesekkur ederim

Salih75 yanlış hesaplama bu oranlar normal toplamayla toplanmıyor balthazard formülüne göre hesaplanır Salih75

umut2135 yani 80 + 22 +50 dahamı almam gerek yoksa 80 + 50 daha mı anlamadım tam burada raporum çıktı %84

Üst Alt