Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Başlayan durum sanrı mı yoksa gerçek mi çözemedim!?
Merhabalar kısa geçmeye çalısıcam ama uzun bir konu aslında
8 mayıs civarlarında kız kuzenime onun arkdaşından hoşlandıgımı anlatan bir yazı yazdım ve aramızı yapmasını istedim ardından bu mesajı direkt whatsappdan iletmedim sadece yakıştırdığımı söyledim metrodayken dedi ardından ben 2-3 hafta sonra dışarıdan şöyle sesler geldi.
"O ilk yazdığı mesaj direkt çıkma teklifiydi kızın arkabası komşu aşşağıdaydı" " yaşatmıcaz onu"
ardından bu olaylar devam ederken devamlı whatsapp dan ne yazarsam katlanarak olmaya başladı örnek veriyorum sürücü kursunda herkes sanki kıza açıldığımı biliyor kızın çevresi var beni tanıyor gibi bakıyor dedim yanlış bir şey mi yaptım acaba kuzenime yazıyorum bunu ardından
bi baktım sürücü kursunun orda 15-20 kişilik grup bana kitlendi bakıyor ama cidden bi sessizlik oluştu ve troller gibi bana baktılar . whatsapp ın izlendiğini düşündüm ki bugüne kadar teknoloji ile aram iyidir apk mapk indirmem ben sadece belli başlı uygulamalar vardır
ve kaspersky ücretli sürümü hep kuruluydu.
Ardından ulan bu hacklendi ise 5-6 yıl önce ifşa sayfaları ile konuştuğum twitter hesabım da aklıma geldi bir baktım aha onu aklıma getirmez olaydım.
ben kuzenime yazıyorum mahallede sesler geliyor benle alakalı sanki duyduklarım
" Sapık bence bu , taşınmalıyız burdan"
" Kardeşim yani allah kahretsin ya! ne diyeyim bilmiyorum yürüyün içeriye yürü yürü"
" geçmişte yaptığım eylemlerim ve whatsapp a yazdıklarım düşüncemde belirdiği gibi duyum ile komşuların sesleri ile bana dönüş yapmaya başladı belli bir bölge hep beni tanıyor gittiğim yere kadar da takip edildiğimi düşündüm ilk zamanlar herkes beni tanıyor gibi geliyor gittiğim yerlerde fotoğraf bile çekenler oluyor ciddi bir suç işlemişim gibi bir oyun döndüren hacker grubu mu var çözemedim dedim kıza açıldım da kızın sevgilisi vardı o mu uğraşıyor benle kuzen mi acaba var bi derdi dedim o başladı twitteri bulup ifşalamaya telefona format attım boş grup var whatsapp da yazıyorum oraya mesela ulan sitenin içinde bile tanıyanlar var mesela bak 5600 yazıcam onu bile söylicekler diyorum adam yanımdan geçerken 5600 mü yazmış dedi ve geçti gitti
Bayram zamanı ailemi bir odaya topladım kuzenler falan hepsini sorguya çektim vallahi bir şey bilmiyoruz dediler ne paylaştın ne yazdın ama ben delleniyorum nasıl içim bir rahat ediyor bilmiyorum dediklerinde anlatamam ama belli bir süre sonra tekrardan nükse ediyor. Ardından bunları yazmıştım
"Arkadaşlar inanın 2 haftadır yaşamak istemiyorum bana acil yardım edin neden olur bunlar 5-6 yıl önce kapanan hesabı ele geçirebileceklerini sanmıyorum ve bütün komşulara nasıl yayabilirler bunları
Bayram dönüşü psikiyatr a gittik sanrı bu dedi rileptid ile nervium verdi 1 ay geçti nervium u kestik rileptid 2mg kırarak sabah yarımı akşam yarımını kullanıyorum yani 1mg 1mg şeklinde ve böyle bi rahatlama sakinlik verdi rileptid içerken olaylar yaşanmamış gibi hissediyorum geçenlerde rileptid uyku yapıyor diye akşam kullan dedi doktor öğleye doğru etkisi geçer gibi oldu doktora mail attım sabah yarısını kullan tekrar dedi gene rahatlama geldi ama arkadaşlar
ben bu kadar net duyduğum
Komşuların o anki sesleri mahalleye devamlı gün aşırı bir whatsapp grubuna ekleyip beni rezil etmeye çalışan biri varmış da devamlı bunları gün aşırı ifşalamış gibi olması inanın mantıklı gelmiyor ama duyduklarım yalan olamaz yani! bu kadar olamaz net duydum Şu an rahatım biraz daha ama vicdan olarak hep hatırladıkça ya yok ya böyle bir şey yaşandı ve herkes çocuktur diyip geçti gibi hissettirip vicdan yaptırtıyor bu tarz bi durum yaşayan oldu mu
Whatsapp boş gruba yazılanların karşına çıkması çok saçma evet ama inanın ne diyebileceğimi bilmiyorum
Kesinlikle sanrı bunlar senin bunları kesin olmuştur/oluyor diye düşenmen gerçek olduğunu kişiler inkar etmesine rağmen ikna olmaman sanrı olduğunu kanıtlıyor ayrıca şüphecilik ve işitsel halisinasyonda var ne teşhisi koydu doktor.
İlaçlardan fayda görmende olanların gerçek olmadığını kanıtlıyor.
Kesinlikle ilaçları düzenli kullan yan etki ve benzeri bir şey olursa doktorla konuş doz ayarlaması veya ilaç değişimi yapsın.
Memnunsan hep aynı doktora git.
Bu şikayetleri ilaçlarla başında baskılamazsan ilerler ve kimse seni ikna edemez olanların gerçek olmadığına şimdiki gibi acaba gerçekmi demezsin kesin oluyor bunlar dersin gerçeklik algın bozulur.
Allah şifa versin yardımcın olsun.
Sadece sanrı dedi herhangi bir tanı koymadı sanrılar bunlar dedi ben son kontrole gittiğimde 1 ay geçmişti çok daha iyiyim ünlü falan değilmişim hani kimse beni mesajlar dolayısı ile yargılıyor falan değil dedim ben öyle sanmısım heralde dedim ama şu da var dedim içimde kuşku belki dedim biliyorlardır ama mesajların kalitesizliği nedeni ile aileme ulaştırmak istemiyorlar ve benden gizliyorlardır diye düşündüm bir durumu kurtarma çabasına bürünmüş olabilir mi aile diye ama o da değildi.
Sadece anlam veremiyorum hala karşı komşunun sesini balkonda duydukça içim acıyor ya diyorum bu adam o gün evden taşınmayı düşünüp karısı ile kavga etti benim yüzümden SADECE kavgayı duymadım bizim balkona zaten duyuyor diyip öyle söylediler içindekileri.. anlam veremiyorum kimde bu güç var yani beni bu kadar ifşalıcak kadar belki o mesajları görünce benim çocukken yazdıgımı düşünmeyip yargıladılar belki dedim şimdi hala kararsızım yani net şöyle söyliyeyim dışarıda sanki belli saatlerde mesaj geliyordu bir gruba bunu açıkca okuyorlar benim eylemlerimi geçmiş zamanda komşunun sesi kapı acık oldugu için balkonlar yakın böyle duyuluyor yazıklar olsun kardeşim sana ya senden beklemezdim diyince ben bir o odadan öbür odaya koştum kalbim çarpıntı yaptı net duydugum bir şey eyvah dedim hayatım saçma bir düzine mesaj yüzünden bitti gibi kötü senaryolar çizmeye başladım intiharı düşündüm yapamadım ilaçlar rahatlattı ama hala kuşku var içimde vardı böyle bir olay ama ailem sevilen insanlar olduğu için bu olayı herkes yutmaya çalışıyor gibi geldi kuzenimi o kadar çok darladım ki çocuk beni engellicek neredeyse bir gün içim rahatlıyor 3-5 gün sonra rahatlamamış olabiliyor.
7 eylülde askere gidicem bir de tedavinin 2. ayına girmiş bulunuyorum doktor rdm raporu yazarım sana dedi ilk başta askere gönderip göndermemekte kararsızdı ben bir anda çok iyyim falan diyince öyle dedi ama ben şimdi kücück bir heyecanlanmada nefesim yetmez gibi oluyor askere gitmem iyi olur mu bu arada bedelli gideceğim.
canımı sıkan durum şu bu zamana kadar hiç böyle atak falan yaşamadım hep 6. hissime güvenirdim ve çıkardı bunu da sezdim ve kafamda oturttum diye düşünüyorum böyle bir ifşalama durumu gerçekten varmış gibi geliyor hep zaten sanrılar hayatımda vardı ama bu kadar kendime zarar vermeyi düşündürtmedi hiç. sakin sosyal fobisi normal düzeyde olan bir çocuktum nerden buldu beni bilmiyorum şimdi kendimi böyle biraz farklı algılıyorum sanki hep bu kuşkuyu çözmeye çalışan bir dedektifmişim gibi yaşama hevesimi kaçırdı uykuyu sever oldum.
nervium genellikle anksiyete ve depresyon tedavisinde verilir rileptid ise ilaçların yapabildiği bazı yan etkileri gidermek için verilir.
Anladığım kadarıyla teşhisten doktorda tam emin değil ilaçların etkileri ve senin durumuna göre karar verecek.
Ciddi ruhsal rahatsızlıklarda teşhis koymak için belirtilerin en az 6 ay sürmesi gerekiyor.
Normal askerlik sizin için sıkıntı olabilir ama 1 ay kısa bir süre umarım sıkıntısız tamamlarsınız.
Anlattığın şeyleri aşırı detaylı anlatıyorsun konular birbirine giriyor sanrı var takıntı ve şüphecilik var işitsel halisinasyon var eğer insanlardan uzak kalma isteği kişisel bakımda azalma gibi şeylerde varsa doktor daha iyi bilir ama atipik psikoz/şizofren belirtilerini andırıyor.
Ama daha erken belirtiler çok yeni yaşadıklarının doğru olmadığını (şüphelerin olmakla beraber) düşünüyorsun bu farkındalık iyi bir şey.
Kesinlikke tedavini aksatma
Evet yani ben şu anda bile kendime inandırırım tamam yok böyle bir şey diye fakat o zamanki duyduklarım aklıma geldiği zaman diyorum ya nasıl oluyor bu durum hani komşu bizim balkona doğru zaten duyuyorsun diyerekten bana laflar söyledi keşke o zaman çıkıp balkona abi selamlar deseydim ne olduğunu anlamış olurdum benim doğruluk veya yanlış düşünce kalıbımı kurcalayan tamamen bu durum yoksa aklımda bir şey yok ekstra doktor da dedi 4-5 ay içeriz sonra bırakırız yaşın kücük dedi eğer yaşın 35 falan olsaydı o zaman ilaç kullanımı devamlı olabiliyormuş.
Sizin görüşünüz nedir ilacı bıraktırır mı 4-5 ay sonra atak derecesinde bir şey yaşamıyorum (inanın yaşadıklarım çok garip işin dini boyutunu bile sorguladım bu kadar çok yaptıklarımı insanlara kim dağıtabilir başka duyum olarak gelicek falan netflix dizisi gibiydi yani.Eğer hastalıksa da rileptid adlı ilacın bir anda bıçak gibi bu olayları kesmesi de çok garip. geçenlerde örneğin rileptid tek sefer akşam içeyim diye doktor önerdi öğlen uykum geliyor işe odaklanamıyorum diye bu sefer öğlen uyaran ve farkındalığı sezmeye başladım hemen sabah yarım akşam yarıma döndüm böyle olunca her şey normal akışında devam ediyor gibi hissettiriyor olan bir şey yokmuş gibi çok ilginç gerçekten)
fabyanenst doktorun 4-5 ay sonra ilaçları kestireceğini zannetmiyorum bu tür rahatsızlıklarda tedavi uzun süreli hatta ömür boyu olabiliyor ne yazıkki ama buna takılmayın ilaçlardan fayda görebiliyorsunuz bir çok çeşit ilacı çok yüksek dozlarda kullanıp fayda göremeyen insanlarda var.
Yan etkilerinden dolayı sakın ilacı bırakmayın öbür türlü sanrı ve halisinasyonlar ilerler bu farkındalığınız kaybolur gerçekle olan bağınız kopar sonrası geri dönüşü çok zor olan bir durum oluşturur.
Kaç yaşındasınız bu tür rahatsızlıklar genelde 18-25 yaş arası meydana çıkıyor.
Şunu kendinize ikna edin ne kadar gerçek gibi görünürse görünsün kulağınla duysan gözünle görsen bile mantıksız olan takıntı ve şüphecilik durumunda ki olayları dikkate almamaya çalışın ileri seviyelerde insanların sana zarar verebileceğini düşünüp kendimi koruyayım diye Allah göstermesin insanlara fiziksel veya sözle saldırıya geçebilirsin.
Orası öyle ama şu an çok uykusuzluk yapıyor bu rileptid kendi ofis işimiz olmasına rağmen devamlı iş gelmedikçe arkaya gidip yatıyorum annem devamlı kalk artık diyor yarın 5 tane sınav var kitap yüzü açmadım örneğin açık üniversite sınavı yani bu şekilde de kendimde sayılmam ki zaten umarım bıraktırır ve sanrılar biter umidim o benim çünkü keseceğini söyledi muhtemelen bıraktırır yani ayrıca ben de kendime şunu dicem ne olursa olsun inanma etme belki 5 ay sonra ilac beyindeki o kimyasalı tamamlar ve düşünceler düzelir. ona inanmak istiyorum gecici bir tedavidense beyindeki bir kimyasalı düzeltiordur belki diye düşünmek istioyrum.
Şu an zaten sadece rileptid içiyorum nervium u kestik.
fabyanenst Uykusuzluk,odaklanma sorunu ve isteksizlik için doktorunuzla konuşun bunlar içinde ilaçlar onları kullanabilirsin ne yazıkki bütün ilaçlarda yan etki oluyor ama fayda zarar oranı gözetiliyor şu an kullanmazsanız zararınız daha çok olur.
Evet ilaçlar beyinde ki eksik veya fazla olan maddeleri dengeleyerek sanrı,halisinasyon,şüphecilikleri yok ediyor ilaçlar olmadan bunlarla farkındalık oluşturarak baş etmen biraz zor gibi.
Doktorunu dinle iyi olursun inşaallah maneviyatını diri tut sadece ilaçlara güvenme onlar sadece beyinde ki kimyasalları dengeliyor
fabyanenst Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.
İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Nasreddin hocanın bana eşşekten düşeni getirin dediği gibi 8 yıldır şizofren tedavisi gören oğlum var çeken bilir sıkıntıyı artık doktor gibi öğrendik çoğu şeyi.
Allah hiç kimseye bu tür sıkıntılar vermesin verip imtahan edeceksede dayanma gücü versin Amin.
Allah yardımcısı olsun allah şifasını versin günden güne iyi olsun inşallah..
Ben de hiçbir belirti yokken bir anda patlak verdi bu durum kızdan aşırı mı etkilendim bilmiyorum uzun süredir benden hoşlandığını düşünüyordum attığı hikayeler olsun yazdıkları olsun reddedilmek içime oturdu gibi oldu sonra bu olaylar başladı doktor da reddedilmeye bağlı da oluşabiliyor dedi hepimizin yardımcısı olsun tekrardan size de dayanma gücü versin rabbim..
fabyanenst Esasında yaşanılan travma aşırı stres gibi olaylar sadece hastalığı tetikliyor altta olan şeyi meydana çıkarıyor.
Mesala toplumda kara sevda tutuldu denilen kişiler esasında şizofren hastası çoğunluğu.
Karşılıksız veya ulaşılaman aşk sebebiyle yaşanılan aşırı travma alttada beyinde biyolojik altyapı varsa tetikleniyor yani çekilen aşk acısı sebebiyle hasta olunmuyor o tetikliyor aşk sebebiyle tetiklenmezse başka travma veya aşırı stresten tetikleniyor .
haklısınız fakat mükemmel bir uykusuzluk yaratıyor cumartesi pazar tatil günü mesela saat 22:00 olsun da yatayım diye bekliyorum sabahları 11 -12 ye kadar uyuyorum tatil günelrinde gene yetmiyor aynı akşam erkenden yatıyorum yatağa bağımlı yapıyor ilaç ve öğlenleri bazen böyle bakarken bile beynin zorlandığını düşünüyorsun algılamada güçlük gibi kafayı blurlaştırıyor bunları bir sonraki kontrolde söyleyeceğim bakalım ne gibi düzenlemeler yapılacak şu an mesela işe geldik 08:30 da kalkmak ölüm gibi geliyor oysa ki akşamları yatmak için zaman kolluyorum. Yıpratıyor yani umarım ilaçsız döneme tekrar geçebilirim.
fabyanenst Ne yazık ki ilaçların böyle yan etkileri var bazı kişilerde de uykusuzluk yapıyor uyumak için yalvarıyorlar.
İlaçların etki mekanizması biraz beyni yavaşlatmak şeklinde beyni bozuk düşüncelere uzaklaştırmak için böyle yapıyor isteksizlik,uyuşukluk hayat enerjisi eksikliği için lustral ve selectra gibi ilaçlar var onları söyleyebilirsin onları yazarsa şikayetlerini azaltabilir.
ben en iyisi size dediğim gibi kendimi anlatayım inşallah yazar direkt ilaç söylemeyim uygun görür umarım o halde çünkü sınav vardı haftasonu mesela ona bile son güne kadar çalışmadım öyle girdim sınava normalde 1-2 hafta önceden bir kaç test sayfası hazırlar onları ezberlerdim. Şimdi sınava 1 saat kalmışken acaba girmesem mi zaten çalışmadım düşünceleri ile doluydum.
Dediğiniz gibi ben de uykusuzluk yaptığını okudum geceleri yapsa sorn değil ama uyandıktan sonra ayakta durmak güçleştiği zaman ki askerlik de var bilmiyorum nasıl olucak orada disiplin olacağından mecburi kalkıcam gerçi ev ve ofisin rahatlıgından dolayı biraz daha belki şımarlıklık denebilir dayanma gücünü zorlamıyorum fazla yatıveriyorum
fabyanenst Aynen burada yazdığınız gibi doktora anlatın ama aşırı detaya girmeyin kendinizi güzel ifade ediyorsunuz bu farkındalık sizin için büyük artı.
Bu tür rahatsızlıkları artırın etmenlerden biride boş kalmak meşgale olmaması ne kadarda canınız istemese birşeylerle meşgul olun işe yarar bir şey olmasına gerek yok kafanız dağılsın boş kaldıkça kafanızda kurarsınız ilaçlar tek başına yeterli değil en kötü çıkın sokaklarda kilometrelerce boş boş yürüyün yürümek iyi gelir ben çok darlandığımda defalarca 15-20 km yürüdüğümü bilirim.
Aile desteğiniz nasıl durumu biliyorlarmı anlayış gösterip destek oluyorlarmı aile desteği çook önemli tedavide.
Askerliği şimdilik düşünmeyin birde onu takmayın kafaya tedavi sürecine göre muayene zamanı doktorlar karar verir.
Gelişmeleri yazarsınız.
Ailem bu konuda oldukça yanımda ilk atağı geçirdiğimde izmirde işinin ehli psikiyatriden direkt yorumlardan bulup randevu olusturdular bayram günüydü ilk pazartesi de gitmiştik özel bir hastane doçent doktor. dediğiniz çok doğru işle uğraşırken daha iyi hissettiriyor yürümek evet güzel fakat nedense hala tek başıma giderken bir yere tedirgin hissediyorum sonra diyorum ki herkes böyle şeyler yaşıyor ortada fol yok yumurta yok duyumlar olabilir senle alakası olmayabilir boşver diyorum bazen bulgularım ağır basıyor ve birilerine yazmak içimden geliyor onaylatmak için yok dimi bir şey ve öyle daha da rahatlıyorum garip olarak
Tabii bir sonraki kontrl haftaya pazartesi olacak sizi de oldukça rahatsız etmiş oldum ama yazışmanın iyi geldiğini söyleyebilirim.
Bu anlattıklarınızın çoğu bende de vardı. Birebir örtüşmesede benzer sanrilar yani. Bana atipik psikoz dediler. Rileptid ve rexapin kullanıyorum. Engelli raporum var. Ekpssye gireceğim. Öğretmenim fakat öğretmen olur raporu var, biraz zor veriyorlarmış bu sene ki atamada iki atipik psikoz olan arkadaş bu raporu aldı ve atandilar. Bana bunları biri soyleseydi bu yıl atanmistim. Farkındalığın yüksek. bu rahatsızlıkla yaşayabilirsin. İçine kapanma cevrenle sürekli iletişim halinde ol. Bir kere zincir koptu mu eve kapanıyorsun. Bu arada rileptid yüzünden olsa gerek duyan doktor ehliyeti kısıtlıyor. Bunları bilmen yararına olur diye yazdım. kara duman a yorumları ve desteği için ben de teşekkür ederim.
beni ilk anlattıklarım ile doktora gittiğimde doktor askere gönderip göndermeme konusunda kararsızdı ben de hemen iyiyim falan dedim ama uykumu getirdi dedim şimdi daha fazla detay sunucam açıkcası beni nedense tedirgin edip huzursuzlaştırıyor şu anda bu durum uçağa binmek özellikle bunları dile getirsem mi bilmiyorum,
evet farkındalığım var fakat hala komşuların o tiz sesini duyunca diyorum bu kadın bana o gün kızmamış mıydı evden taşınmak için eşi ile kavga ettiler ama bir yönden diyorum çok mantıksız yani 2 genç özel mesajlarında ne kadr ileri giderse gitsin isteyerk yazışmışlar bundan başkalarına ne diye düşünüyorum sonra da kendimi çöküntülü bir ruh hali olabiliyor bu düşünceler devreye girince mantıksız buldugum zamanlar hep daha fazla ama eksi durumda hissettiğim zamanlar da oluyor
yani doktor bana daha tanı bir şey söylemedi bu ne zaman netleşir bana da bi rapor vs verilir mi bana rdm raporu vereceğini söyledi askere gidince ilacı kullanırsın dedi ama uyuşuk bir biçimde gün içinde iş yerinde bile uzanarak geçiriyorum askerde ne yapacagım bunun stresi sardı şimdiden. size de çok geçmiş olsun teşekkür ederim yorum yaptığınız için.
ehliyetin kısıtlandığını bilmiyordum bana hiçbir rapor vs daha tanı bile konulmadı e nabizda gözükmüyor doktor sanrı diyip geçiyor hep bakalım ne olacak
İlaçlar kesinleşince doktor ilaç raporu çıkartıyor. Orada tanı giriyor. Bende ilk özele gittim. Sonra ilaçları kullanmadım. Rica minnet randevu bulup devlet hastanesine gittim. Tanıyı öyle koydular. Tüm bunlar tesadüfen gerceklesti. Eğer devlet Hastanesi'nde iyi bir doktor bulabilirseniz devlet hastanesi askerlik için bile bir çözüm olabilir. Ama ilaçları kullandınız sanrilar yok oldu nasıl tanı koyacaklarını kestirmek güç.
Yani bu iyi bir şey mi ilaçları kullandığı halde sanrıları devam edenler var mı ? yani bir tanı olması için ilaçları kullanırken bir süre devam mı etmesi gerekirdi
benim sadece ara ara aklıma ölüm vs geliyor annem babam olmaz ise ne yapardım ne yaparım gibi garip endişeler ve ajitasyon durumları ortaya çıktığı akşamlar oldu diyorum daha önceden eve gelir bilgisayarı açar oyun oynardım dünya umrumda olmazdı neden durduk yere kendimi endişeli ölüm aklıma gelir oldu onu anlam veremedim sonra dedim belki rileptik veya nervium yapıyordur bu tarz endişe kaygıyı çünkü eskisi gibi olamamak üzücü oluyor ruhani olarak içsel olarak ne olacağını düşünmeden özgürce yaşamak çok önemli gerçekten.
ben de açıkcası tanı ne olucak bilmiyorum ama bana 4-5 ay sonra bıraktıracağını da söylemişti bi yönden diyorum git askere belki daha iyi gelir
Tanı için bir şey diyemem. Ama bu bahsettiğin sanrılar ilaçları bırakınca tekrar eder. Mesela ben rileptid iki gün bıraktım kabuslar görmeye başladım. Sende durum nasıl olacak bilmiyorum. Ama o ilaçları 4-5 ay kullandirmazlar. Bende senin gibi sanıyordum doktor çok uzun bir süre kullanacaksınız dedi hep.
Dediğim gibi ben alevlenme döneminde devlet Hastanesi'ne gittim. Tanıyı orada koydular. Özel hastanede ilk ilaçları verdiler. Aynı ilaçlarla devlet hastanesi devam etti. Tanı için devlet hastanesine gitmek faydalı olabilir fakat olmayada bilir. Kesin birşey söyleyemem.
Anladım çok teşekkür ederim tekrardan bilgilendirmeniz için devlette sıra muhtemelen bulamam iyi bir özel hastaneye gidiyorum şu an böyle devam edicez gibi bu arada dediğiniz doğru bana da ilk başta doktor 1mg rileptid sabah 1 mg rileptid akşam içirtiyordu
ardından ben öğlenleri uykum geliyor diyince 2mg direkt 1 tablet şeklinde akşam iç dedi bir de ne olsun akşam içince sabahları etkisi heralde geçiyor uykum tamam gelmedi fakat dediğiniz gibi kendimi biraz kötü hissetmeye başladım doktora mail attım yarım sabah yarım akşam içmeye dönelim dedi tekrardan şu an rahat hissediyorum ama acabalar cok fazlalasıyor dediğiniz gibi ilacı bırakınca ama ben şu an gerçekten herkesin bu ilacları devamlı kullanacagımı söylemesi daha büyük üzüntü yapıyor bende 2 ay öncesine kadar böyle bir şey yoktu die kahroluyorum etrafı blurlu algılamak çok kötü bir şey
fabyanensttestertr
Asla rahatsızlık vermiyorsunuz bilakis yazdıklarımdan faydalandığınızı yazdığınız zaman ben çok mutlu oluyorum benim oğlum 26 yaşında sanki kendi oğlum gibi yazıyorum size emin olun.
Meseleye olumlu yönünden bakmaya çalış tedavine erken başlanmış tamamen olmasa bile yaşadıklarının doğru olmadığı konusunda farkındalığın var çoğu hasta ilk başta hastalığını kabul etmez, doktoro gitmez,ilaç kullanmaya direnç gösterir hatta durum çok kötüleşirse zorla hastahaneye yatırılır tabi bu geçen sürede geç kalındığı için hastalığın yaptığı yıkım ağır olur.
Bunlar sende olmamış ve tedaviye yanıt vermişsin yıllarca torba torba ilaç içip yeterli yanıt alınamayan hastalar var.
Şuna alışmaya çalış bu ilaçlar 4-5 ayda kesilmez uzun süreli bir kullanım olabilir bunu kabullenmen süreci daha yönetilebilir kılar önemli olan fayda görmen yan etkiler doz düzenlemesi,ilacı vücudun alışması ve yan etkiler için ilaç kullanılması azalacaktır.
Keşke olmasaydı ama hayat bu Allahın kullara imtihanı maneviyatını yüksek tutmaya ve stresten uzak durmaya çalış stresli durumlar kesinlikle alevlendirecektir rahatsızlığını.
Devlet hastahanesinde de tedavi süreci başlatın devlet hastahanelerinde de çok iyi doktorlar var burdaki çoğu senin durumuna benzer hasta devlet hastahanesine gidiyor bazı şeyler için devlet hastahanesinde tedavi olunmayınca olmuyor örneğin askerlik muafiyet ve engelli raporu işleri.
İlaçlara bünye alışınca yan etkiler yani uyku hali gibi olan şeyler azalarak bitiyor. İlk altı ay sonra uyku yapma halı ortadan kalkıyor. Çünkü bünye alışıyor. İlk kullanıldığı zaman ki gibi intihar, yakınlarım ölürse ne yaparım gibi duygularda azalıyor.
- kara dumantestertr
bunu duyduğuma oldukça sevindim teşekkürler en azından yan etkiler bitmeye yakın azalıcak ise kullanırken insan kendini motive edebilir değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkürler 28 ağustos pazartesi günü kontrol olacak o gün çıkınca tekrardan bilgilendiririm burayı
pazartesiye 2 gün kaldı doktor muhtemelen ilacı yazıcak ve rapor vericek gidicem artık askere yapabileceğim bir şey yok zaten sanırım yol izni falan çıkınca 24 ya da 25 gün totalde kalmış oluyoruz. İlk 4 gün konferans olacağını da düşünürsek ve hafta sonu pazar günlerinin izin olduğunu düşünürsek 17 veya 18 gün tam olarak eğitim alacağımız süre olacak uykusuzluk vurduğunda gerçi eğitim yapıyor olursak daha dinç hissedebilirim ha umarım oradakiler de beni tanıyor sanrısına kapılmam aslında sanrıya kapılmaktan ziyade duygu yoğunluğu pişmanlık hissi ve rezil olmuşluk hissi ara ara basmasa çok daha mentalim iyi gidecek.
Dediğiniz gibi ekstra özel doktor kendisi direkt gidemez raporu veremiyormuş doktor heyet raporu lazımmış bu da izmir de tepecik eah de veriliyormuş oraya gidip askerlikle alakalı rapor almak istiyorum demek gerekiyormuş ve ordan geçersek veriyorlarmış bu kadar zahmet ve şeyin sonunda hüsran da olabilir o yüzden doktorun yönlendirmesi doğrultusunda yapmam askerliği daha doğru olabilir neden bu kadar korkuyorsam aslında bir şey olacağından değil de garip hissediyorum aileden ayrılmak bana üzücü geliyor tatile gittim mi bile aklım ailemde kalırdı benim gitmezdim o yüzden neyse pazartesi gene bilgilendireceğim..
fabyanenst iyi erken gitmişsin doktora ben 3 sene yaşadım bunları en sonunda bitmiyor diye cinnet geçirip sokaktaki insanlara saldırdım bırakın peşimi diye sokakta memurlar biber gazı sıkıp ters kelepçe taktı nezarete giderken yalvarıyordum adamlara abi beni hücreye kapatın beni rahat bırakmıyorlar diye en sonunda hastaneye götürdüler ardından yatışlar.
Evet dediğiniz gibi ama sanrı yı araştırdığımda ben işitsel halisülasyonun olmadığını söyliyor ben ise direkt ben hedefli söylemleri kulağımla duydum çoğu şizofreniye giden yolda hep iç ses diye bir şey olduğunu söylerken ben komşuların gerçekten konuşurkenki söylemleri kulağıma geldi yaptığım eylemler yazışmalarım vs sadece kafada kurma ile olsaydı tamam dicektim ama duyumlar devamlı artınca örneğin sokağa çıkıp araya binicekken sol üstteki kişi hemen de sokağa çıkmaya başlamış dedi ya diyorum nasıl olabiliyor böyle bir şey niye çıkamayayım ki falan kafayı yedirteceklerdi sokakta da kimse yoktu basit bir örnek yani eylemlerimin cogunu biliyorlardı kıza acıldıgımı vs hatta bi önceki akşam muhabbetlerini dinlediğimde daha ac karnını doyuramıyor bir de kızdan hoslanmıs hahaha gibi sesler geldi ya dedim imkansız ya ama maalesef net komsunun sesi ile geliyordu
Teşekkür ederim destek için
Çok geçmiş olsun ben de instagrama hikaye atmıstım hepinizin işini bitireceğim falan diye arkadaşlarım mesaj attı noluyor olum sana 2 haftadır bu tarz paylaşımlar yapıyorsun diye ardından pazartesi günü psikiyatriste gidince rahatlamaya başladım ama uykum çok fena geliyor ona yapacak bir şey yok.