Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başlayan durum sanrı mı yoksa gerçek mi çözemedim!?

Anonim_1 Bu sorularının cevapları defalarca verildi ama alaksız bütün konulara yazıyırsun ısrarla !?
Hava değişimi verildiyse bitince tekrar muayene olursun şikayetlerin devam ediyorsa tekrar hava değişimi verilir üçüncü seferde muaf verilir genelde.
Şikayetlerini askerde ki doktora veya sivilde ki doktora anlat ilaç verecektir ilacın varsa aksatmadan kullan burada kimse doktor değil bundan fazlasını kimse söyleyemez sana.
Takıntılı davranışları bırakmaya çalış bu şekil hiç bir şeyi çözemezsin.

[FONT=Comic Sans MS]
selinpelin
Şu an bunları düşünüp kendini daha fazla strese sokma ilk önceliğin tedavin olmalı işler yoluna girdikten sonra düşünürsün rızkı veren Allah zamanı geldiğinde çözüm bulunur.
Bu meseleyi bizde düşünüyoruz biz olmasak oğlumuz ne yapar diye ama ona kafayı takarsak hiç bir şey yapamayız onu şimdi takmamaya çalışıyoruz

Haklısınız şu anda bunları aklıma getirip içimde anksiyete oluşturmam tamamen gereksiz her şey olacağına varır iyi kötü bir fabrika işi veya özel sektörde bir işe girebilirim diye düşünüyorum onun dışında şu an baya rahatım iş olsun ev olsun stres yapacak hiçbir durumum yok ofisten cıktıgım yok eve geliyorum evde tüm gün oyun oyna tekrar işe git işte araştırma yap boş vaktite öyle geçiyor..

Ama ara ara ofis önünden sırıtarak göz teması kurup geçen veya böyle manalı bakan yan taraftaki işlerde çalışan kişiler olabiliyor beni görünce gülme fikri aklına geliyorsa diyorum bir şey biliyor bu otomatikmen ve kötü hissettiriyor bu tarz durumlarda kötü hissettiğimde ilacın dozunu azaltmam mı arttırmam mı lazım bilmiyorum ama inanın yaşadığım bölgeden 1.5 ay yoktum ve gittiğim yerde hastalığı unutmuş gibiydim.
Ne zaman ki konfor alanına ayak bastım iş yerinde kapı önünde geçip giden çoğu kişi bakın dümdüz geçiyor onda sorun yok ama dönüp bakıp sırıtan olunca bana kötü hisettiriyor.. sanırım konforda olduğum zamanlar daha fazla hissettiriyor.

o sırıtan kişilerinde ben hala gerçekten benle alakalı bir şey duyduğunu düşünüyorum çünkü dediğim gibi 2020 yıllarında antidepresanı kafama göre 10 20mg arttırmıştım paxera 20 en fazla önerirken ben 30 40 içtim ve sonra riskli mesajlaşmalarım oldu twitterda falan ve bir sayfanın moderatörü yaşadığım bölgede hatta mağazanın ismini falan söyledi ve ben de oradaydım diye söyledi ve ben bunu çok takıntı yaptım paranoid şeyler oluşturdu bende devamlı acaba o mesajlaştığım kişi bu kişi mi diye hep düşündüm e sırıtmaları da otomatikman buna bağlıyorum bu kişi nasıl olsa sayfa sahibi anonimdi ama benim kimliğim açıktı diye beni anlatmış olabilir yakın çevresine ve bu da beni baya üzdü işte antidepresan etkisiyle mesajlaşmışım

O yüzden de iyice sanki arkamda mal yazıyormuş da bir tek ben görmüyormuşum gibi bir özgüvensizlik yaratıyor şu anki durumum müşterilerle bile bir konu açıp kahkalara boğulamıyorum susup durmayı tercih ediyorum işimi yaparken O yüzden antidepresandan aşırı korkuyorum tekrar riskli şeyler yaptırabilir mi diye bir yönden su anki durumum iyi riskli hiçbir şey yapmıyorum ama özgüvensiz olduğum için göğsümü gere gere dışarıda gezemiyorum nedense bir engel var gibi
[/FONT]

selinpelin
Sana tavsiyem bir devlet hastanesine gidip olanı biteni tam olarak anlatman. Anlattıkların psikoz tanısı ve atak geçiriyor olabilirsin. Psikoz antipsikotik ilaçlar ile düzelir. Bu birleri bana bakıyor izliyor vs gibi belirtilerin ilaç kullandıktan sonra 1-2 ay içinde geçmiş olması gerekiyordu. Şuan hala sanrı ve psikozun var.
kara duman ın dediği gibi özeller beni ikna edememişti. Daha doğrusu hastalık hakkında hiç bilinçlendirmedi tanıyı bile söylemedi boş ver şu ilacı kullan dedi. Eğer doğru bilgilendirme yapmış olsaydı. Şuanki durumuma gelmemiştim.

Yanlış ilaç alırsan psikozun geçmez ve ağır atak geçirirsin.

Daha ilerler ve atağa dönüşür. Aslında sürekli dedikleri gibi herkes bana bakıyor gülüyor vs gibi hissediyorsan hafif hafif başlamış ilerle diğinde hiç dayanamazsın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

selinpelin
İlaçları dozunu arttırıp düşürmeyi veya bırakmayı asla doktora sormadan yapma onların işi bu akşama kadar senin gibi kimleri görüyor kimbilir.
Daha öncede dediğim gibi antidepresan lar antipsikotiklerin etkisini azaltabiliyor onun için mecbur olunduğu kadar ve en az doz yazıyor doktorlar.
İlk önceliğin psikoz belirtileri olan şüphecilik ve alınganlığın tedavisi depresif durumlar ikinci öncelik.
Yabanci çevrede şüphecilik ve alınganlık olmamasının sebebi orda kimseyi tanımadığın için beyin henüz orası için kafada kurmaya başlamamış bir süre daha orada kalsan insanları tanısan beyin ordada aynı şeyleri kuracak.
ŞUNA KESİNLİKLE İKNA OL ASLA KİMSE SANA BAKMIYOR,GÜLMÜYOR,AŞAĞILAMIYOR ŞUNU DÜŞÜN İNSANLARIN BAŞKA İŞİMİ YIKTA HEP SANA GÜLECEK VE SANA BAKACAK
Bu farkındalığı sağlamalısın ilaçlar bu farkındalık için yardımcı oluyor ama iş sende bitiyor.
İlaçları düzgün doktorun dediği şekilde kullanmazsan Allah korusun yolda yan baktı bana güldü diye insanlara saldıranlardan olursun sorsan saldıran kişi bana yan baktı güldü diye yemin edebilir beyin öyle inanıyor çünkü ya saldırırda karşıda ki kişide kendini savunacağım diye daha fena bir şey yaparsa bu işin şakası yok.

selinpelin
Sana tavsiyem bir devlet hastanesine gidip olanı biteni tam olarak anlatman. Anlattıkların psikoz tanısı ve atak geçiriyor olabilirsin. Psikoz antipsikotik ilaçlar ile düzelir. Bu birleri bana bakıyor izliyor vs gibi belirtilerin ilaç kullandıktan sonra 1-2 ay içinde geçmiş olması gerekiyordu. Şuan hala sanrı ve psikozun var.
kara duman ın dediği gibi özeller beni ikna edememişti. Daha doğrusu hastalık hakkında hiç bilinçlendirmedi tanıyı bile söylemedi boş ver şu ilacı kullan dedi. Eğer doğru bilgilendirme yapmış olsaydı. Şuanki durumuma gelmemiştim.

Yanlış ilaç alırsan psikozun geçmez ve ağır atak geçirirsin.

Daha ilerler ve atağa dönüşür. Aslında sürekli dedikleri gibi herkes bana bakıyor gülüyor vs gibi hissediyorsan hafif hafif başlamış ilerle diğinde hiç dayanamazsın.

selinpelin
İlaçları dozunu arttırıp düşürmeyi veya bırakmayı asla doktora sormadan yapma onların işi bu akşama kadar senin gibi kimleri görüyor kimbilir.
Daha öncede dediğim gibi antidepresan lar antipsikotiklerin etkisini azaltabiliyor onun için mecbur olunduğu kadar ve en az doz yazıyor doktorlar.
İlk önceliğin psikoz belirtileri olan şüphecilik ve alınganlığın tedavisi depresif durumlar ikinci öncelik.
Yabanci çevrede şüphecilik ve alınganlık olmamasının sebebi orda kimseyi tanımadığın için beyin henüz orası için kafada kurmaya başlamamış bir süre daha orada kalsan insanları tanısan beyin ordada aynı şeyleri kuracak.
ŞUNA KESİNLİKLE İKNA OL ASLA KİMSE SANA BAKMIYOR,GÜLMÜYOR,AŞAĞILAMIYOR ŞUNU DÜŞÜN İNSANLARIN BAŞKA İŞİMİ YIKTA HEP SANA GÜLECEK VE SANA BAKACAK
Bu farkındalığı sağlamalısın ilaçlar bu farkındalık için yardımcı oluyor ama iş sende bitiyor.
İlaçları düzgün doktorun dediği şekilde kullanmazsan Allah korusun yolda yan baktı bana güldü diye insanlara saldıranlardan olursun sorsan saldıran kişi bana yan baktı güldü diye yemin edebilir beyin öyle inanıyor çünkü ya saldırırda karşıda ki kişide kendini savunacağım diye daha fena bir şey yaparsa bu işin şakası yok.

[FONT=Comic Sans MS]çok teşekkür ediyorum tavsiyeler için evet haklısınız ben de başından beri o ilk zamanlardaki atak dönemindeki gibi saçmalamıyorum mesela o zamanlar bütün komşular biliyor arayın sorun şu biliyor sorun bu biliyor diyordum ama şimdi sadece 1-2 kişi görüyorum ama cidden benim gördüğüm hayal olamaz yani dönüp bana karşı sırıtıp geçti gitti bunu hani o an kim olsa evet öyle yaptı ama der takamz benim kadar benim tek sıkıntım bunu takmak çünkü her şeyi o eski mesajlaşmaya bağlıyorum çünkü başka türlü neden gülsüne getiriyorum..

Evet dediğiniz gibi öncelik bu ve sosyal fobiyi 2. plana atıcam hatta kendim üstüne gitmeye çalısıcam antidepresan yüzünden yaptıgım şeyler sayesinde onların pişmanlıgını şimdi yaşıyorum zaten o zamanlar ki mesajlaşmalarımı tamamen ona yoruyorum

ama hala kücük kücük paranoid şeyler oluyor işte bu şekilde onları da artık nasıl yenerim bilmiyorum ilaç 1 mg çok iyi uyku yapmıyor 2 mg yapmak istemiyorum beynimi inandırmam lazım bazı şeylere oyun oynarkende mesela kitlenince hiçbir şey hissetmiyorum o çok iyi..

teşekkür ediyorum değerli yazılarınız değerli vaktinizden ayırıp yazdığınız için dediğiniz gibi kimse bana bakmıyor kimse beni takmıyor zaten sadece benim tek kafamda kurdugum 2020 yılında o işte twitterdaki sayfanın sahibi oturdugum ilçe hatta caddede olduğunu söyleyince böyle paranoid şeyler başladı yoksa belki o demese o kadar kafaya takmazdım..

doktora gidince ne diyeceğim çok önemli ilacı bıraktıracak fakat ben gene de yedek ilaç yazmasını söyleyeceğim ve ailemi tembihleyeceğim herhangi bir ters durum gözetirlerse ilacı içirsinler diye tembihlicem zaten neredeyse 7/24 beraberiz iş ev..
[/FONT]

selinpelin o yüzden teşhis ve tanı önemli ama hastayı bilinçlendirme daha önemli.

Bu üçü yanlış olursa ve hastayı bilgilendirip bilinçlendirmezseniz sonrasında çok ağır atak yaşabiliyorsunuz.

Beni öyle olduğu için insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum.

selinpelin o yüzden teşhis ve tanı önemli ama hastayı bilinçlendirme daha önemli.

Bu üçü yanlış olur hastaydı bilgilendirip bilinçlendirmezseniz sonrasında çok ağır atak yaşabiliyorsunuz.

Beni öyle olduğu için insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum.

[FONT=Comic Sans MS]Ben insanlara bu konuda biraz kızgınım benim atak yaşadığım dönemimde herkes acaba ne yazıyordu mesajda da bu kadar çok o biliyor mu bu biliyor mu diye sorma gereksinimi duydu diye düşündüklerini gördüm ki öyle tepkiler de veriyorlardı.
Ben biraz dargınım yani çocuk atak geçirmiş bir sorunu var diye düşünmek yerine hmm acaba ne yazıyordu gibisine düşünmeleri daha da sinirlendirdi ki benim o yazdıgım mesajdan cekinmem de antidepresanın etkisi ile twitter +18 olan sayfalar ile konuşmuştum cocukluk diyip geçtim bile ben ardıma bakmadım

[/FONT]

selinpelin

O kısımda haklısın film izler gibi izliyorlar bir taneside demiyor ki bu ne yapıyor? Doktora götürelim diye

Heleki atağı ağır geçiriyorsanız. Ailenizden başka kimse yardımcı olmuyor.

Diğerleri izleyici gerçek dostunuzu o zaman tanıyorsunuz.

Bu anlattıklarını çoğu kişi yaşıyor çünkü böyle hastalıklar hakkında toplumun bir bilgisi yok bilinçli değiller

Toplumumuz böyle şeyleri izlemeyi sever. O yüzden
Yeri geliyor kardeşiniz bile yardımcı olmuyor

selinpelin

O kısımda haklısın film izler gibi izliyorlar bir taneside demiyor ki bu ne yapıyor? Doktora götürelim diye

Heleki atağı ağır geçiriyorsanız. Ailenizden başka kimse yardımcı olmuyor.

Diğerleri izleyici gerçek dostunuzu o zaman tanıyorsunuz.

Bu anlattıklarını çoğu kişi yaşıyor çünkü böyle hastalıklar hakkında toplumun bir bilgisi yok bilinçli değiller

Toplumumuz böyle şeyleri izlemeyi sever. O yüzden
Yeri geliyor kardeşiniz bile yardımcı olmuyor

[FONT=Comic Sans MS]Gerçekten öyle anne baba ve kardeş harici diğerleri hep drama çıktığı için bu durumu keyifle dediğin gibi izleyenler olduğunu düşündüm ha belki de diyorum bunu bana düşündürten de sanrı olabilir ama bu değil yani.. Neyse sohbet etmek burda benim için açıkcası keyifli oluyor en azından örneklemeler geliyor herkes bir yerden tutunacak bir yer buluyor anlatılan hikayelerde çok teşekkürler umarım hayatınız boyunca bir daha hiç atak yaşamazsınız ve sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı mutlu seneleriniz olsun[/FONT]

kara duman sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum deneyimlerinizi ve olaylara katkınız için kendimi kötü hissettiğim zamanlar buradaki yazışmaları okuyacağım nedense iyi geliyor

selinpelin
Nasreddin hocanın bana eşşekten düşeni getirin dediği gibi aynı yollardan bizde geçtik insan kendini çok çaresiz ve yalnız hissediyor sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz binlerce soru oluyor aklınızda toplumda ki algı sebebiyle en yakınınıza bile derdinizi anlatamıyorsunuz samimiyetlerine güvenip anlattıklarınız ise tavırlarıyla derdinize daha çok dert katıyor eşimin kardeşleri oğlumun rahatsızlığını duyduklarında şımarmış döversen düzelir ve bundan sonra birbirimize misafirliğe gelip gitmeyelim dediler utancımdan oğluma hala söylemedim eşimle sarılıp defalarca ağladık sonra özür dilediler ama artık çok geç ne yazık ki.

Bu rahatsızlıklarda önemli konular

Hastalık hakkında bilinçlenmek hem hasta hem aile olarak bol bol okumak forumlarda bilgi almak.

İyi bir doktora denk gelmek ve memnuniyet varsa aynı doktorda devam etmek devlet hastahanesi tavsiye ediyorum özelde maddi ilişki olduğu için doktorlar pembe tablo çiziyor bak iyileştirdik gibisinden.

Aile desteği inanılmaz önemli iyileşmeyen hastaların çoğunda zayıf aile desteği ve aile içi huzursuzluk var.

Peygamber sabrı ve maneviyat çok zor rahatsızlıklar olduğu için hasta ve ailenin çoook sabırlı olması lazım ama dini inancınız hangi seviyede olursa olsun maneviyata yönelmeden sadece ilaçla zor ayrıca aile ilaç kullanmıyor.

Ben forumdan çok faydalandım okumayı araştırmayı seven birisi olduğum için bilgilerimi benim çektiğim zorlukları çekenlerle paylaşıyorum ve hala çok şey öğreniyorum.

kara duman selinpelin

Tanı olarak organik olmayan psikoz kondu ama psikoz bir hastalığın getirdiği bir rahatsızlık. Psikozun bütün belirtileri geçti ve 6 ay dolmak üzere doktorun koyacağı başka bir tanı kalmadı.

Uluslararası mind yazılanlara göre psikoz bazı hastalıkların belirtisi çıkıyor ve bir daha hiç olmayabilir yada olabilir diyor.

Ne çıkacak göreceğiz. Anladığım kadarıyla psikoz geçmeyip başka belirtiler ile devam ediyorsa hastalık teşhisi koyuyor.
kara duman bazı arkadaşlarım benim görüşmüyor ortada hiçbir neden yokken sırf hastalandığımı duyan arkadaşlarım.

Sorun yok, şuan iyileştim gayette aklım başımda çat diye cevabı yapıştırıyorum. Kendileri hayretler içinde kalıyor.

Kim dost kim arkadaş belli oldu kalanlarla devam ediyoruz.

Söylediğim gibi herkesin başına gelebilir. Mobbinge bağlı aşırı stresten tetiklendi psikozum. Yıllarca okuduk askerlik yaptık tecrübe kazandık ve hastalandık.

İnsanın herseyini alabilirler ama okulu askerliğini tecrübesi mesleği alamazlar benim başardıklarım ortada konuşmayanlarda konuşmayabilirler.

xdedahii hastalığını duyurmasaydın sonra dalga geçiyorlar

İnsanlar hasta olduğumu öğrendiğinde farklı davlarınıyor. Bizim işyerindeki personel öküz. Gelen vatandaşa bile söylüyor. Odaya gelen vatandaş burda engelli biri varmış o yapmış işlemi diye geliyor.

ya da ben hastayım bana öyle geliyor deccal şeytan olduğumu zannediyorum az önce hastalığımı araştırdım artık ne zaman ilacı bırakmaya meyillensem internette araştırma yapıyorum ilacı da bırakmıyorum
4 ayı geçkin bırakmadım hapı

ya da ben hastayım bana öyle geliyor deccal şeytan olduğumu zannediyorum az önce hastalığımı araştırdım artık ne zaman ilacı bırakmaya meyillensem internette araştırma yapıyorum ilacı da bırakmıyorum
4 ayı geçkin bırakmadım hapı

Bırakma hocam. Beni de istihbarat ve illüminati takip ediyor sanıyordum. Perdeleri kapatıyordum keskin nişancılar vurmasın diye. Sokakta patates satan adam sivil polis sanıyordum beni korumak için orda sanıyordum.

özel görevlerim var yapamama korkusu var internette biraz araştırmıştım şaşkınlık içinde kaldım az önce de araştırdım tamam dedim ben hastayım ama şimdi de herşey gerçek diyiyorum

Olanzapin baya bir düşürdü doktor. Aklıma birşeyler geliyor ama hemen euzü besmele çekip işime devam ediyorum.
Ahmet T
Dopamin detoksu var internette bunun bir faydası olur mu acaba?

osmangazi
ben o kadar Allah a sığınıyorum yalvarıyorum Rabbim beni kurtar bu durumdan felak nas okuyorum gitmiyorlar salavat getiriyorum gene aynı gitmiyorlar

Rabbimin bana farz kıldıkları şeyleri bile (ki bu farzlar çok saçma) yerine getirmem gerekiyor akşama en erken 5 te geliyorlar halen bu farzları yerine getirmesem çok ciddi şekilde acı çektiriyorlar

Arkadaşlar daha öncede dediğim gibi bu belirtiler çok kısa süre sizde görülebilir. İlaç tedavisi ile bu belirtilerin geçmesi gerekiyor. Eğer geçmiyorsa hastalığa çevirmiş oluyor.

Ben tedaviye başladıktan sonra belirtiler 1 ay gibi kısa bir sürede kayboldu.

Benim aşırı stressten başladı. Şuan eski halime geldim. Halsizlik ve yavaşlama var. Onun dışında herhangi bir belirti yada yan etki yok. Duygusuzlaşıp ot gibi oluyorsun.

Araştırmaları yabancı kaynaklardan yaparsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz. Doktor bile bu kadar bilgi vermiyor.

Kendiniz bilinçlenmezseniz öyle kafanıza göre ilaç bırakırsanız.
Tekrar atak geçirme ihtimaliniz çok yüksek eğer ilk defa oluyorsa herkesin ömründe bir kere yaşama ihtimali varmış
Psikoz geçtikten sonra yavaş yavaş azaltıp ilaçları bıraktırıyorlar
Ancak doktorlar bu riske girmek istemiyorlar. Tekrar olacağından şüphelendikleri için ömür boyu kullandırıyorlar

Arkadaşlar daha öncede dediğim gibi bu belirtiler çok kısa süre sizde görülebilir. İlaç tedavisi ile bu belirtilerin geçmesi gerekiyor. Eğer geçmiyorsa hastalığa çevirmiş oluyor.

Ben tedaviye başladıktan sonra belirtiler 1 ay gibi kısa bir sürede kayboldu.

Benim aşırı stressten başladı. Şuan eski halime geldim. Halsizlik ve yavaşlama var. Onun dışında herhangi bir belirti yada yan etki yok. Duygusuzlaşıp ot gibi oluyorsun.

Araştırmaları yabancı kaynaklardan yaparsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz. Doktor bile bu kadar bilgi vermiyor.

Kendiniz bilinçlenmezseniz öyle kafanıza göre ilaç bırakırsanız.
Tekrar atak geçirme ihtimaliniz çok yüksek eğer ilk defa oluyorsa herkesin ömründe bir kere yaşama ihtimali varmış
Psikoz geçtikten sonra yavaş yavaş azaltıp ilaçları bıraktırıyorlar
Ancak doktorlar bu riske girmek istemiyorlar. Tekrar olacağından şüphelendikleri için ömür boyu kullandırıyorlar

[FONT=Comic Sans MS]Aynen öyle bakalım ocak ayında ben de ilk deneyenlerden olacağım bırakmayı umarım bir daha yaşamam zaten ters bir durum fark edersek direkt devam edicez tedaviye.[/FONT]

selinpelin
Nasreddin hocanın bana eşşekten düşeni getirin dediği gibi aynı yollardan bizde geçtik insan kendini çok çaresiz ve yalnız hissediyor sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz binlerce soru oluyor aklınızda toplumda ki algı sebebiyle en yakınınıza bile derdinizi anlatamıyorsunuz samimiyetlerine güvenip anlattıklarınız ise tavırlarıyla derdinize daha çok dert katıyor eşimin kardeşleri oğlumun rahatsızlığını duyduklarında şımarmış döversen düzelir ve bundan sonra birbirimize misafirliğe gelip gitmeyelim dediler utancımdan oğluma hala söylemedim eşimle sarılıp defalarca ağladık sonra özür dilediler ama artık çok geç ne yazık ki.

Bu rahatsızlıklarda önemli konular

Hastalık hakkında bilinçlenmek hem hasta hem aile olarak bol bol okumak forumlarda bilgi almak.

İyi bir doktora denk gelmek ve memnuniyet varsa aynı doktorda devam etmek devlet hastahanesi tavsiye ediyorum özelde maddi ilişki olduğu için doktorlar pembe tablo çiziyor bak iyileştirdik gibisinden.

Aile desteği inanılmaz önemli iyileşmeyen hastaların çoğunda zayıf aile desteği ve aile içi huzursuzluk var.

Peygamber sabrı ve maneviyat çok zor rahatsızlıklar olduğu için hasta ve ailenin çoook sabırlı olması lazım ama dini inancınız hangi seviyede olursa olsun maneviyata yönelmeden sadece ilaçla zor ayrıca aile ilaç kullanmıyor.

Ben forumdan çok faydalandım okumayı araştırmayı seven birisi olduğum için bilgilerimi benim çektiğim zorlukları çekenlerle paylaşıyorum ve hala çok şey öğreniyorum.

[FONT=Comic Sans MS]Gerçekten çok saçma yaklaşmışlar ya şımarmış falan çok garip bir yaklaşım şekli bir de bir daha görüşmeyelim derken nasıl rahat söyleyebildiler gerçekten hayret edici bir yaklaşım
ailem allahtan bu konuda ilgili ama onlar sizler gibi bakmıyor yani sen forumda yazanları ne dinliyorsun biz doktor ne dediyse onu yapıcaz onlar inanmak istemiyor ilacın ömür boyu olabileceğini ben de ne yalan söyliyeyim yalan dahi olsa o tarafa inanmak istiyorum.

Antidepresan konusuna gelince gerçekten özgüvenimi arttırıyor ama saçma sapan eylemlerde bulunmak istemiyorum fakat bir yönden kullanmak da istiyorum bakalım doktor ne düşünücek muhtemelen o ilk terapi yapalım bunun için dicek ama görücez bakalım..
[/FONT]

osmangazi
ben o kadar Allah a sığınıyorum yalvarıyorum Rabbim beni kurtar bu durumdan felak nas okuyorum gitmiyorlar salavat getiriyorum gene aynı gitmiyorlar

Rabbimin bana farz kıldıkları şeyleri bile (ki bu farzlar çok saçma) yerine getirmem gerekiyor akşama en erken 5 te geliyorlar halen bu farzları yerine getirmesem çok ciddi şekilde acı çektiriyorlar

Hocam allah yardımcınız olsun umarım aileniz destek veriyordur ilaçlarınızı bence aksatmayın

selinpelin
Forumlar ve bilimsel kaynaklarda ki okumalar sadece bilinçlenmek için özellikle bu forumda yanlış ve saçma bilgiler fazla yok.
(youtube videoları ve saçma sapan yazılar girmiyor bunların içine hele bir adam var adını hatırlayamadım tam bir ilaç düşmanı kesinlikle öyle saçma videolar seyredilmemeli.

Kararı tabi ki doktor verir okuduklarınla kendine teşhis koyman ilacın dozuyla oynamak veya bırakmak çok yanlış şeyler.
Ama bazı şeyleri doktordan öğrenemezsin şöyle düşün bir ürün alacağında kullanıcı yorumlarına bakmak gibi.

Ailende bu forumda ki yorumları okusa çok faydalanır ama daha hastalığın çok yeni ilk şoku atlatamamışlardır daha zamanla araştırırlar.

Aileni anlıyorum bizim geçtiğimiz yollardan geçiyor kabullenmek zor oluyor ve zaman alıyor tabi özel doktorunda etkisi var tedavi ederiz hallederiz diye konuşup para alıyoruz karşılığını veriyoruz anlamında konuşuyorlar.
Devlet hastahanesi gerçekleri acı bir şekilde direk söylüyor ve daha gerçekçi davranıyorlar.

Psikozda terapi fazla işe yaramıyor hele özel hastahanede tam para tuzağı.

Kimse ömür boyu ilaç kullanmak istemez ama tanıdığım bütün psikoz hastaları uzun yıllardır ilaç kullanıyor ve hiçte bırakabilecekler gibi değil.

Antideprasan uygun dozu bularak kullanılabilir ama aşırı özgüven işi kontrol edilmeli.

kara duman

galiba oğlunuz hasta siz değilsiniz yani
peki hiç hocaya gittiniz mi ? ben defalarca gittim daha çok hasta oldum

kara duman

[FONT=Comic Sans MS]Haklısınız ben ilaci bıraktıgımda foruma o halde haftalık olarak buraya bir yazı düşerim hissettiklerim vs eğer ki farklı bir şey algılarsanız ve ben bunu normal karşılarsam beni uyarırsanız sevinirim ki ailem de zaten kontrol edicek. ben gene de kendimi böyle şartlamalıyım ki benim normal karşıladığımı gören bir kaç kişi bir problem var ise dur bi dakika diyebilsin ocak ayında olucak bu durum o zamana kadar 1mg rileptid devam ediyoruz[/FONT]

selinpelin

Kullandığın ilacın etken maddesi risperidon antipsikotik ilaç grubunda başlangıç için vermiş. (Riletid) doğru ilaç yani

İlaç grupları böyle oluyor. İşte bende ilk gittiğimde doktora(özel) bilgilendirmediği için bu durma düştüm.

Hastalığın tanısını bile söylemedi. Sonrada bu küçücük ilaç iyileştim diyip bıraktım.

Xeplion,risperdal vs vs bunların hepsi psikoz ve farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan antipsikotik ilaçlar

Genellikle doktorlar şikayete göre deneme yanılma ile birkaç antipsikotik ilaç vererek belirtilere göre tedavi etmeye çalışıyor her ilaç her hastada aynı etkiyi yapmıyor.

Benim hastalık başlangıcım böyle oldu. Bilinçlendirmedirler
kara duman ın dediği gibi olayın farkına varmanız biraz zaman alacak

Son düzenleme:
selinpelin

Kullandığın ilacın etken maddesi risperidon antipsikotik ilaç grubunda başlangıç için vermiş. (Riletid) doğru ilaç yani

İlaç grupları böyle oluyor. İşte bende ilk gittiğimde doktora(özel) bilgilendirmesini için bu durma düştüm.

Hastalığın tanısını bile söylemedi. Sonrada bu küçücük ilaç iyileştim diyip bıraktım.

Xeplion,risperdal vs vs bunların hepsi psikoz ve farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan antipsikotik ilaçlar

Genellikle doktorlar şikayete göre deneme yanılma ile birkaç antipsikotik ilaç vererek belirtilere göre tedavi etmeye çalışıyor her ilaç her hastada aynı etkiyi yapmıyor.

Benim hastalık başlangıcım böyle oldu. Bilinçlendirmedirler
kara duman ın dediği gibi olayın farkına varmanız biraz zaman alacak

[FONT=Comic Sans MS]sanırım siz de benim yapacağım ilaç bırakma konusunu deneyimlediniz ve sizde olumsuz oldu ve ilaca devam ettiniz
o halde sizden öğrenmem gerekenler var;

Tam olarak hangi evrede ve aşamada tekrardan hastalığın nüksettiğini algıladınız veya çevrenizden biri mi dedi bak sen mantıklı şeyler söylemiyorsun ilaçları en iyisi iç mi dedi yani nasıl farkına vardınız ilacın gerekli olduğunu en ufak bir belirti bile bana bu konuda tecrübe olabilir

Ve ilacı bıraktırırken kaç mg den kaç mg ye düşürmüştünüz

Bu tarz konuları cevaplarsanız sevinirim
[/FONT]

Ahmet T Evet oğlum ve babam rahatsız ben iyiyim çok şükür ilaç tedavisine ek olarak arada maddi ilişki olmayan hocaya gittik ve gidiyoruz günlük olarak felak, nas ve çeşitli zikirler okunuyor ve çok desteği oluyor para alan kişilerden yardım beklemeyi doğru bulmuyorum o kişiler tehlikeli yöntemler kullanıyor ilk başta kısa bir süre iyi olsan bile sonra genelde hastalar çok daha kötü oluyor manevi olarak şifa namaz kılmak kuran okumak yediğine içtiğine dikkat etmek (helal haram açısından) ve felak nas okumak üçkağıtcı hocalıkla alakası olmayanlardan şifa aramayın para kaptırmayın peygamberimizde S.A.V bu tür rahatsızlıklar için yazdıklarımı söylemiştir
Rukye denilen bir ilim vardır ama bunu hakkıyla yapacak hoca yok gibi bir şeydir büyük çoğunluğu bunu maddi kazanç ve sömürüye çevirmiştir.
selinpelin tabiki yazdıklarınızda bir anormallik sezersem yazarım ama en iyi aileniz fark eder
Ama şu konuda var ana bir doktorunda dediği gibi her şeyide hastalığa bağlamamak lazım sağlıklı kişilerde zaman kızıyor,kendini kötü hissedebiliyor saçmalayabiliyor önemli olan bunun seviyesi ve süresi.

selinpelin

Evet ailem ve arkadaşlarım fark etti ama en önemlisi ailem fark etti. Bana çok söylediler dedim strestendir diye aldırış etmedim bende farkındaydım ama psikoterapilerle ilaçsız geçer diye düşündüm. O zamanlar zor zamanlar geçiriyordum. Ancak hastalık bir anda birden bire çok hızlı ilerledi ve ne olduğunu bile anlamadım.

Doktora gitmemekte direndim hastalığın geçici olduğunu ve geçeceğini düşünüyordum. Farkında olduğumu ve şeylerin normal olduğunu düşünüyordum.

O zaman ailemle yaşamıyordum. Ailem dilekçe verdi. Tedavi olsun diye ben hastalığım biraz ilerledikten sonra zorunlu tedavi oldum. Aslında ailemide birisi yönlendirmiş o kadar ağırda bir durumum yok gibiydi.

Zorunlu tedavi olabilmeniz için aileniz vasiniz olması gerekiyor.
İşte bu durumlara düşmeyin diye bilgilendirme yapıyorum. Yoksa doktorlar siz istemedikçe sizi tedavi edemiyor.

Zamanında beni bilinçlendiren biri olmadı işler buraya kadar geldi.
kara duman diğer seçeneği bu hastalığa kim yakalanırsa düşünüyor. Bende dediklerinizi yaptım ama beni iyileştiren ilaç oldu.

selinpelin

Evet ailem ve arkadaşlarım fark etti ama en önemlisi ailem fark etti. Bana çok söylediler dedim strestendir diye aldırış etmedim bende farkındaydım ama psikoterapilerle ilaçsız geçer diye düşündüm. O zamanlar zor zamanlar geçiriyordum. Ancak hastalık bir anda birden bire çok hızlı ilerledi ve ne olduğunu bile anlamadım.

Doktora gitmemekte direndim hastalığın geçici olduğunu ve geçeceğini düşünüyordum. Farkında olduğumu ve şeylerin normal olduğunu düşünüyordum.

O zaman ailemle yaşamıyordum. Ailem dilekçe verdi. Tedavi olsun diye ben hastalığım biraz ilerledikten sonra zorunlu tedavi oldum. Aslında ailemide birisi yönlendirmiş o kadar ağırda bir durumum yok gibiydi.

Zorunlu tedavi olabilmeniz için aileniz vasiniz olması gerekiyor.
İşte bu durumlara düşmeyin diye bilgilendirme yapıyorum. Yoksa doktorlar siz istemedikçe sizi tedavi edemiyor.

Zamanında beni bilinçlendiren biri olmadı işler buraya kadar geldi.
kara duman diğer seçeneği bu hastalığa kim yakalanırsa düşünüyor. Bende dediklerinizi yaptım ama beni iyileştiren ilaç oldu.

[FONT=Comic Sans MS]ben ilk atağı yaşadığımda benim hakkımda paylaşım yapan kişiyi bulursam zarar vermeyi düşüneceğim seviyede ailemin bana dediği şu oldu psikiyatr a gidicez düzelicek falan ben onlara inşallah diyordum bir hastalıktır çünkü diğer türlü hayatım bitmiş gibi hissediyordum inşallah dedim ve koşa koşa seve seve gittim en tap noktada yani ben hiç tedavide zorluk çıkarmadım kendim en çok istedim çünkü 2 seçenek vardı çok rezil olmuşsun ve tüm herkes senin hakkında yorumlar yapıyor eleştiri seslerini duyuyorsun her bakıştan anlam çıkarıyorsun falan o anda hastalık olmasını ben daha çok istedim gidince de sanrı vs dediler öyle böyle araştırmaya koyuldum forum ile karşılaştım derken yani

Doktor bana şunu dedi ;
Sen gene çok iyisin normalde tedavi olmayı doktora gitmeyi istemezler ben hasta mıyım falan derler dedi ama bana öyle bir senaryo yaşattı ki bu psikoz her yerde tanınmak herkesin beni cinsel yönelimim hakkında eleştirmesi haha t*p a bak g*y e bak alışveriş yapıyorduk tam bayram için her yanımda geçenlerden böyle şeyler duymak bakışlarını üstüne almak aman allahım çok kötüydü ve ben inşallah hasta olmuşumdur diye kendim diyordum yani
Ve olası bir tekrar atak durumunda tekrar tedavi olmayı istemicek seviyede olacağımı gene zannetmiyorum sadece 2-3 ay boyunca nervium kullanmıştık başta o anksiyeteyi panik atağı engellemesi için yoğun kaygı yaşadığım dönemi 2-3 ayda atlattım tekrar aynısını yaşamam demek ilaç farkındalığı yakalasak bile gene o kalp atışı ve uzun süre panik hali geçmez onu yaşamamak tabii çok önemli.
[/FONT]

Üst Alt