Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başlayan durum sanrı mı yoksa gerçek mi çözemedim!?

selinpelin osmangazi
Evet antidepresanın dozu iyi ayarlanmazsa aşırı özgüven,umursamazlık,vurdumduymazlık yapabiliyor benim oğlum 100 mg slectra kullanırken evin içinde çırılçıplak dolaşıp dışarıda öyle çıkmak istemişti ilaç hemen kesildi şimdi 2 yıl sonra tekrar 25 mg başlandı şu an 50 mg kullanıyor yani doz çok önemli biz uygun ilacı,dozu ve yan etkisi olan ilacı bulana kadar 4 ilaç ve çok çeşitli dozlar denedik ve bunlar hemen olmuyor her denediğin ilaç ve doz için 2 aya ihtiyaç var ilaç değişimi ve bırakmada hemen olmuyor azaltarak yapılıyor.
Şu an 9 mg invega 50 mg selectra 1 mg akineton kullanıyor.
İnsanlarla iletilşim kuramıyorum içim sıkılıyor mutlu değilim dersen yazacaktır ilaç ama doz çok önemli.
Bu rahatsızlıkta terapi çok işe yaramıyor uygun ilaç ve doz düzenli ilaç kullanımı stressiz bir ev ve iş hayatı farkındalık bunlar yeterli.
O kız meselesi altta olan rahatsızlığı tetiklemiş o olmasa başka bir şeyden tetiklenirdi.
Ne sen ne ailen suçlu bu konuda Allahın imtihanı kendinizi suçlamayın aynı şeyleri bizde yaşadık eşimle birbirimize sarılıp çok ağladık yazılanları gösterin isterseniz ailenize.
Ve akraba ve arkadaşlarına çok bahsetme bu konuları türkiyede çok anlayışsız bu konuda deli deyip uzaklaşıyorlar anlamıyırlar garip tedavi yolları öneriyorlar biz en yakınlarımızdan neler duyduk.
Ve maneviyat çook önemli ilacın yanında dini düşüncenizi bilmiyorum ama dine bağlı olun ibadetinizi yapmaya çalışın dua edin baş etmenize çok yardımcı olacaktır.

selinpelin osmangazi
Evet antidepresanın dozu iyi ayarlanmazsa aşırı özgüven,umursamazlık,vurdumduymazlık yapabiliyor benim oğlum 100 mg slectra kullanırken evin içinde çırılçıplak dolaşıp dışarıda öyle çıkmak istemişti ilaç hemen kesildi şimdi 2 yıl sonra tekrar 25 mg başlandı şu an 50 mg kullanıyor yani doz çok önemli biz uygun ilacı,dozu ve yan etkisi olan ilacı bulana kadar 4 ilaç ve çok çeşitli dozlar denedik ve bunlar hemen olmuyor her denediğin ilaç ve doz için 2 aya ihtiyaç var ilaç değişimi ve bırakmada hemen olmuyor azaltarak yapılıyor.
Şu an 9 mg invega 50 mg selectra 1 mg akineton kullanıyor.
İnsanlarla iletilşim kuramıyorum içim sıkılıyor mutlu değilim dersen yazacaktır ilaç ama doz çok önemli.
Bu rahatsızlıkta terapi çok işe yaramıyor uygun ilaç ve doz düzenli ilaç kullanımı stressiz bir ev ve iş hayatı farkındalık bunlar yeterli.
O kız meselesi altta olan rahatsızlığı tetiklemiş o olmasa başka bir şeyden tetiklenirdi.
Ne sen ne ailen suçlu bu konuda Allahın imtihanı kendinizi suçlamayın aynı şeyleri bizde yaşadık eşimle birbirimize sarılıp çok ağladık yazılanları gösterin isterseniz ailenize.
Ve akraba ve arkadaşlarına çok bahsetme bu konuları türkiyede çok anlayışsız bu konuda deli deyip uzaklaşıyorlar anlamıyırlar garip tedavi yolları öneriyorlar biz en yakınlarımızdan neler duyduk.
Ve maneviyat çook önemli ilacın yanında dini düşüncenizi bilmiyorum ama dine bağlı olun ibadetinizi yapmaya çalışın dua edin baş etmenize çok yardımcı olacaktır.

Çok teşekkür ederim ya açıkcası şu an iyiyim ama sosyal olarak geri çekilme var bunun için bir ilaca gerek olduğunu düşünüyorum ama dediğiniz gibi riskli şeyler yapmak istemiyorum doktora direkt gittiğimizde sosyal fobi için insanlarla iletişim kurmada zorluk çekiyorum selam vermeden kaçınıyorum diyip bunun için bir ilaç yazabilir misiniz diye sorucam ocak ayında umarım uygun görür ve yazabilir ama riskli şeyler yapmak istemiyorum allah korusun dediğiniz gibi gerekirse dozu hep az kullanıcam ve doktora daha önce yaptığım kendi kararımla eve kedi getirmek gibi davranışımı da anlatıcam tabii risperidonu keserken antidepresana başlamak da ayrı bir durum olucak nasıl sonuçlara yol açarız bilmiyorum ama doktor kestiricek ve denicez hisler başlarsa tekrar içicem.

kara duman

Bir ara hasta olmadığımı düşünerek ilacı bırakacaktım. 2 ay eşik dönemi yani bir ilacı 2 ay kullanmadan degerlendirmeyin.

Xepliona gelirsek halsizlik,duygusuzluk ve cinsiyetsiz bir yaşam sağlıyor. Hayatımın bundan sonrasını sanırım böyle geçireceğim.

Bu 3 yan etki sizi asosyal yapıyor. Biraz yürüyeyim desem yorgunluk ve isteksizlikten kalkamıyorum yerimden doktor geçer dedi ama sabırla bekliyorum.

Çevreye gelince atak dönemini gören arkadaşlarımla zaten hiçbirşey yapmasanızda ilişkileriniz bozuluyor.

Çok bilinçsiz ve bilgisiz oldukları için sizden uzaklaşıyorlar
Kimin gerçek dost olduğunu anlıyorsunuz.

İnsanları çok takmıyorum ama yalnızlıkta iyi birşey değil kendime hedef koydum.

Hastalığın verdiği olumsuz süreçler yaşadım. Doktorun vasi tayini gerekir demesi gibi Buda süreç tekrar vasim iptal olduğunda işe girip düzgün birisi bulursam evlenmeyi düşünüyorum. Çünkü tek gerçek aileniz diğer kişiler gelip geçici oldu. Hastalık süresinde gördüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yukarıda anlattıklarınız psikoz tanısına tam uyuyor. Herkeste Farklı bir nedenden takıntı haline getirdiğiniz durum üzerinde çıkıyor. Bu ülke yaş kültür ve takıntılarınıza göre değişiyor.

Benim ki Aşırı stresten tetiklendi.

Anlattığınız durum psikoz ilaçları aldıktan kısa bir süre sonra farkı anlıyorsunuz. Bunların gerçek olmadığını yada sanrı olduğunu 1 ay içinde tam iyileşme durumunuza göre değişiyor.

Foruma ilk kaydolduğumda 1 ay olmuştu ve daha yeni farkına varıyordum. Şuan 6 aya yaklaştı. Psikozunuzun iyileşip tam kendinize gelmeniz. Verilen ilaçlara vücudunuzun alışması 4-5 ayı buluyor. Sonra yaşadıklarınızın farkına tam anlamda varıyorsunuz. Eğer iyileşme sağlarsanız.

Bende tanı tam olarak konduğu için verilen ilaç tam etki yaptı. Şuan iyileştim. Nasıl hayatımı daha kaliteli yaparım o kısımdayım.

Ayrıca bu geçirdiğiniz duruma atak yada hastalığın alevlenmesi deniyor. Atak geçtikten sonra iyileşme durumuna resmisyonda olduğunuz durum olarak ifade ediliyor.

Şuan remisyondayım. Bir daha atak geçirir miyim bilmiyorum ama bende tam iyileşme sağlandı.

Sadece ilacın yan etkisi olan halsizlik ve duygusuzluk kaldı.

Sanırım herkes bu kadar etki etmiyor.

Not: ilaç olmasa iyileşemezdim. Hastalık psikolojik değil. Kimyasal xeplionu alınca beyne giden o kimyasalları aynı bir insandaki demir eksikliğini tamamlar gibi iyileştim.

Öncesinde çok bekledim. Atak geçer diye doktora gitmeyi tedavi olmayı reddettim. Ancak hastalık tamamen kimyasal herhangi bir psikolog yada başka bir sizi ilaçsız düzeltemez.

Bunuda buradaki arkadaşların tavsiyesi sayesinde ilaca devam edince iyileşme gerçekleşince fark ettim. Yoksa yine tedaviyi reddebilirdim. Hastalığın farkında oluyorsunuz ama hastalığı kendinize konduramıyorsunuz. Hep geçecek gibi geliyor.

Buradaki arkadaşlara teşekkür ederim.

Çoook geçmiş olsun sizlere de ne mutlu ilaçlar sizi de normale döndürmüş işin garibi bu tarz psikoz geçirenler nasıl oluyorsa hep yaz aylarında olmuş bu tarz durumu yaşayan bir kaç kişi ile tanıştım hep aynı şeylerden bahsetti evet dediğiniz çok doğru hep geçicekmiş gibi geliyor ve doktor da bana o umudu aşıladı bakalım bıraktırdığında inşallah o eski duruma dönmem saniyede bilmem kaç hız ile atan bir kalp ve bunu günlerce hatta haftalarca dindirememek inandıramamak çok kötü allahım vermesin bir daha hiçbirimize amin yarabbim.

Evet yaz ayında oldu. Yaz geçince kendime geldim. Hatta önümüzdeki hafta kontrole gideceğim bu durumu soracaktım. Aşırı sıcakların etkilediğini

Tüm arkadaşlara çok geçmiş olsun.
Psikoz ilaçsız düzelmez. O yüzden tam tanının konulabilmesi için doktorunuza olan biteni tam anlamalısınız. Ancak bu şekilde doğru tanıyı koyabilir ayrıca ilaçları bırakmadan kullanmalısınız.

Hiç ilaç kullanmayı istemiyorum ama atak durumu ile sağlıklı durum arasındaki farkı bildiğim için mecburen kullanıyorum.

Doktorumdan duymak istediğim. İşte şu süre geçerse bırakabilirsin demesini istiyorum açıkçası

selinpelin xdedahii
Psikoz ilacını kesilip antideprasana geçilmes ve sadece onun kullanılması iyi bir fikir değil.
Çünkü antidepresanlar psikoz belirtilerini artırabiliyor ama antipsikotik ilaçlarla durum dengeleniyor.
Mevsim geçişleri psikozu alevlendirebiliyor bu konuda araştırmalar var özellikle ilkbaharda.
Burası çok önemli asla ve asla iyileştim diye ilacı bırakmayın iyiyseniz ilaç sayesinde iyisiniz beyinde ki kimyasal dengeyi düzeltiyor ilaç bıraktığınız zaman hemen değil ama 1 ay civarı sonra daha kötü olursunuz bütün emekler boşa gider kalıcı bilişsel yeteneklerde kayıp olabilir.

kara duman
Aynen öyle oldu. Tecrübelisiniz psikomotor aktivitelerim yavaşladı. Bunda ilacında etkisi var ama psikoz durumunu bildiğim için Şuan tam olarak farkına vardım.

İşimde genellikle kafa gerektiren bir iş. Nasıl olacak işe girince hep birlikte göreceğiz.

Ama ilaçları bıraktığım durumu düşünemiyorum bile

Tekrar bu şekilde hayata nasıl tutunacağımıda düşünüyorum açıkçası

selinpelin xdedahii
Psikoz ilacını kesilip antideprasana geçilmes ve sadece onun kullanılması iyi bir fikir değil.
Çünkü antidepresanlar psikoz belirtilerini artırabiliyor ama antipsikotik ilaçlarla durum dengeleniyor.
Mevsim geçişleri psikozu alevlendirebiliyor bu konuda araştırmalar var özellikle ilkbaharda.
Burası çok önemli asla ve asla iyileştim diye ilacı bırakmayın iyiyseniz ilaç sayesinde iyisiniz beyinde ki kimyasal dengeyi düzeltiyor ilaç bıraktığınız zaman hemen değil ama 1 ay civarı sonra daha kötü olursunuz bütün emekler boşa gider kalıcı bilişsel yeteneklerde kayıp olabilir.

Bu yorumunuz beni çok korkutuyor çünkü doktor ile konuştuğumuzda yolu sen çiziceksin dedi iyi isen kesicez değil isen devam edicez gibisine..
Şimdi 1mg düştüm iyi geliyor dediğim zamandan bu yana bir sıkıntı yaşamadık doktorun gözünde bir + kazandırdı bana dediği şu oldu şahsen ben sinirlerine hakim olamayan öfke kontrolü olmayan kişilere de 1 mg rileptid yazıyorum dedi yani bu sanrı veya psikozluk bi durum bile olmayabiliyormuş şu an kullandığım doz ama dedi ilaçsız olmaz da 1mg iyi gelirse dedi daha düşük yan etkili bir ilaca geçeceğimizi söyledi ben de tamam dedim ama dediğiniz gibi olur da tam böyle ocak şubat aylarında tekrar bir tetiklenme yaşarsam çok kötü olur dediğiniz gibi o korkuyu yaşamak istemiyorum tekrardan. Ama bunu denemeden de asla öğrenemeyiz ki :(

xededahii Ne yazık ki psikoz ilaçları algılamayı hızlı karar vermeyi yorum yapıp karar verme yeteneğini yavaşlatıyor ama ilaçları kullanmazsan da normal hayatını devam ettirmen çalışman ve okuman imkansıza yakın ilaçla en azından yavaşta olsa normal hayat devam ettirilebiliyor çalışmak ve meşgale çok önemli boş kalmak yaramıyor beklentiyi çok yükseltmeden yapılabilecek işlerde çalışılmalı oğlum üniversite mezunu olduğu halde herkesin yapabileceği suradan bir işte asgari ücretle çalışıyor ama çalışmadığı zaman evde neler çektiğimizi ben biliyorum doktoruda kesinlikle çalışmalı diyor.

selinpelin bunları moralinizi bozmak için yazmadım ben 10 yıldır uğraşıyorum bu rahatsızlıkla özel doktorlar biraz pembe tablo çizebiliyor arada maddi ilişki olduğu için
Eğer bazı şeylere başta kendinizi alıştırırsanız başa çıkması ve kabullenmesi daha kolay olur
İlacı kestiğinizde sanrılar tekrar gelirse ve sen bunların gerçek olduğuna inanmaz hemen doktora gider ilaca hemen başlanırsa sorun olmaz ama sanrı geldiğinde mantıklı düşünemez ve onlara inanırsan tedaviye başlamazsan kötü olur atak gelirse burada yazdığın mantıklı düşünce yapısını kuramayabilirsin.
Şu önereyim ilaç bırakılırsa durumunuzu ailenizde takip etsin kötüleşirseniz kendiniz fark etmezseniz bile onlar fark eder o durumda ailenize direnmeyin doktora gidin hatta doktora ailenizden sizle en çok ilgilenen kişiyle gidin biz hep öyle yapıyoruz hatta doktor beni daha çok dinliyor çünkü hasta bazen farkında olamıyor bazı şeylerin yakınları değişimleri ve durumun daha farkında olabiliyor şu hatayıda yapmayın biz yaptık anne baba duygusallığıyla gizlenmesin durum abartmadan ve küçültmeden neyse o söylensin.

xededahii Ne yazık ki psikoz ilaçları algılamayı hızlı karar vermeyi yorum yapıp karar verme yeteneğini yavaşlatıyor ama ilaçları kullanmazsan da normal hayatını devam ettirmen çalışman ve okuman imkansıza yakın ilaçla en azından yavaşta olsa normal hayat devam ettirilebiliyor çalışmak ve meşgale çok önemli boş kalmak yaramıyor beklentiyi çok yükseltmeden yapılabilecek işlerde çalışılmalı oğlum üniversite mezunu olduğu halde herkesin yapabileceği suradan bir işte asgari ücretle çalışıyor ama çalışmadığı zaman evde neler çektiğimizi ben biliyorum doktoruda kesinlikle çalışmalı diyor.

selinpelin bunları moralinizi bozmak için yazmadım ben 10 yıldır uğraşıyorum bu rahatsızlıkla özel doktorlar biraz pembe tablo çizebiliyor arada maddi ilişki olduğu için
Eğer bazı şeylere başta kendinizi alıştırırsanız başa çıkması ve kabullenmesi daha kolay olur
İlacı kestiğinizde sanrılar tekrar gelirse ve sen bunların gerçek olduğuna inanmaz hemen doktora gider ilaca hemen başlanırsa sorun olmaz ama sanrı geldiğinde mantıklı düşünemez ve onlara inanırsan tedaviye başlamazsan kötü olur atak gelirse burada yazdığın mantıklı düşünce yapısını kuramayabilirsin.
Şu önereyim ilaç bırakılırsa durumunuzu ailenizde takip etsin kötüleşirseniz kendiniz fark etmezseniz bile onlar fark eder o durumda ailenize direnmeyin doktora gidin hatta doktora ailenizden sizle en çok ilgilenen kişiyle gidin biz hep öyle yapıyoruz hatta doktor beni daha çok dinliyor çünkü hasta bazen farkında olamıyor bazı şeylerin yakınları değişimleri ve durumun daha farkında olabiliyor şu hatayıda yapmayın biz yaptık anne baba duygusallığıyla gizlenmesin durum abartmadan ve küçültmeden neyse o söylensin.

Akrabalar için dediğinizde çok haklısınız ben bu kadar zorlu bir yoldan geçmişim onlara benim hakkımda mesaj var mı diye sordum ya hemen merak ediyorlar acaba ne yazmıştı da bu kadar korktu şimdi hepsinin aklında o mesajlarda bir şey olduğu daha çok o bölüme takılıyorlar yani benim yaşadığım atak ve hastalığa değil anlamıyorlar çünkü ne yaşadığımı onlara göre sonuç neden ilişkisi önemli hmm demek ki zamanında bir şey yazmış bunu da şu an bir şekilde duydu iyi oldu o zaman gibisine bile düşünebiliyorlar çok kötüler gerçekten o konuda

Akıl oyunları filminde psikozla nasıl başa çıkıyor? Filmin sonunda hayali küçük çocuk ve arkadaşını hala görüyor. İlaç kullansa onları görmemesi gerekmez mi?

kara duman
Aynen öyle oldu. Tecrübelisiniz psikomotor aktivitelerim yavaşladı. Bunda ilacında etkisi var ama psikoz durumunu bildiğim için Şuan tam olarak farkına vardım.

İşimde genellikle kafa gerektiren bir iş. Nasıl olacak işe girince hep birlikte göreceğiz.

Ama ilaçları bıraktığım durumu düşünemiyorum bile

Tekrar bu şekilde hayata nasıl tutunacağımıda düşünüyorum açıkçası

ne işle meşgul olacaksınız benim de devamlı insanlar ile sohbet etmem ve onlara ürün pazarlamam gerekiyor işim baya zor ödemeleri takip etmem lazım vs . bu ilaç bazen sabahları zor kaldırıyor gün içinde kafam ağırlaşıyor algılamada güçlükler oluşuyor gerçi 1mg düştüğümden beri çok daha iyiyim rileptid 2 mg iken cok daha kötüydü 1mg düştüm sanrılar da bitti gibi ama ilacın 1 mg si bile çok fark olusturuyor onu anladım su an kafam daha ayık bir halde 2mg içtiğimde iş yerinde yatmak için yer arıyordum

kara duman

Durumu öyle güzel özetlemişsin ki tamda durumum böyle oldu. Sanrıların geldiğini anladım. Ancak doktora gitmedim. Geçeceği umuduyla bekledim. Herşeyin farkında oluyorsunuz ama sonrasında daha ilerlide gerçeği algılamanız bozuluyor. Yine farkında oluyorsunuz. En son atak geçiriyorsunuz.

Yaşadıklarım tamda dediğiniz gibi oldu. Doktor o yüzden dilekçe verdirdi. Tedaviyi kabul etmiyordum ısrarla geçeceğini düşünüyordum. Keşke sizin şu yazınızı daha önce okusaydım.

Tüm bunlar başıma gelmezdi. Beni böyle bilinçlendiren olmamıştı. Özelede gitmiştim. Sonra sonra bu olaylar başıma gelince atak geçirince bilinçlendim.

Açıkcası benim bir de şu korkum var ailem ile birlikte mesleği icra ediyoruz fakat bir gün onlar olmaz ise şu anki mesleği yapamam ve hiçbir mesleki tecrübem olamdığı için açıktan okuduğum 1 üniversite var ve lise diploması onlar da iş görmez pek ne yaparım bilmiyorum çünkü insanlarla iletişimim zayıf sorun çözme girişken olabilmem gereken bir meslek fakat ben baya bi deaktif modunda çalışıyorum ailem işi pazarlıyor ben basit işleri yapıyorum bu durumda tek başına olduğum bir durumu düşünemiyorum çünkü epey bir zayif ve özgüvensiz depresif oldugumdan anında batar patlarım yani. O yüzden her daim bir alternatif oluşturmam lazım kendimi bir şekilde bir konuda geliştirip 2. bir alternatif hatta daha iyi yapabilirsem o alternatife direkt yoğunlaşmalıyım

İşletmelerin swot analizi var. Bunun gibi güçlü ve zayıf yönlerini bilmek ki söylediğine göre biliyorsun. Zayıf bir şeyi geliştirmek istiyorsan tek çözümü o şeyi daha fazla yapmak, bu bazen zor oluyor, ama başka çaresi yok. Yaşında genç daha basit şeyler yerine pazarlama üzerine çalışman sosyal becerilerini geliştirmede faydalı olacaktır.

osmangazi O bir film bazı şeyler kurgu hepsi gerçeklere dayalı değil doktorlar çok da sevmiyor o filmi ben sormuştum film o çok da dikkate alma demişti.
Onları görüyor ama onların gerçek olmadığının farkındalığını oluşturmuş.
Bazı hastalar tedaviye dirençli oluyor ne yapılırsa yapılsın sanrılar ve halisinasyonlar kesilmiyor bunlarda farkındalık oluşturmak yani varlar ama gerçek değiller şeklinde bu başarı sayılıyor.
Birde farkındalık bile oluşturulamayan gerçeklik algısından ve gerçek hayattan tamamen kopmuş hastalar var bunlarda da hasta kaybedilmiş sayılıp sakinleştirilip kendisine ve çevresine zarar vermemesini sağlama çalışıyorlar buna hayat denirse tabi.

Bu konuda başka film istiyorsanız zindan adası filmine bakabilirsiniz özellikle final sahnesi müthiştir.

Pc oyunlarına meraklı kişiler için
hellblade senua's sacrifice
Oyunu vardır psikoz konusunda ki tek oyundur türkçe altyazı desteği vardır ve çok başarılı bir oyundur psikoz hastaları ve doktorlarla birlikte yapılmış yapım sürecini anlatan video var youtube da var oyunun içinde de var hastalarla ve doktorla yapılan röpörtajlar var hastalığı anlamak için faydalı olabilir.
Oyun nişanlısını öldürülmesi sonucu psikoza giren bir genç kızın hikayesini anlatıyor.

UYARI oyunda bazı sahneler psikoz hastalarının çektiğini anlatmak için sert görüntüler kullanılmış remisyonda olmayan hastalar için rahatsız edici olabilir.

İşletmelerin swot analizi var. Bunun gibi güçlü ve zayıf yönlerini bilmek ki söylediğine göre biliyorsun. Zayıf bir şeyi geliştirmek istiyorsan tek çözümü o şeyi daha fazla yapmak, bu bazen zor oluyor, ama başka çaresi yok. Yaşında genç daha basit şeyler yerine pazarlama üzerine çalışman sosyal becerilerini geliştirmede faydalı olacaktır.

evet haklısınız fakat iş öyle bir şey ki devamlı takip gerektiren bir iş müşteriler seni çat kapı arayıp bir soru sorabiliyor üretim yapıyorsun sorunlarla ilgileniyorsun bir anda kendini o sorunu çözmek için x kişiden aldığın y telefonunu arayarak sorunu her birine tek tek anlatarak sonuca vardırtmak için biraz kaba üslup kullanman gerekebiliyor vs yani demek istediğim kafası allak bullak ya da şöyle diyelim psikoz geçirdikten sonra ilaçlar sayesinde uyuşuk olan bir hastanın verimli bir şekilde bunları gerçekleştirmesi oldukça zorlaşıyor. benim isteğim aslında mesleğimiz çok güzel ama işte daha basit olsa böyle sorumluluk fazla alınmayacak kolay basit şeyler yapmak isterdim ama bakalım hayat göstericek

selinpelin
Şu an bunları düşünüp kendini daha fazla strese sokma ilk önceliğin tedavin olmalı işler yoluna girdikten sonra düşünürsün rızkı veren Allah zamanı geldiğinde çözüm bulunur.
Bu meseleyi bizde düşünüyoruz biz olmasak oğlumuz ne yapar diye ama ona kafayı takarsak hiç bir şey yapamayız onu şimdi takmamaya çalışıyoruz

kara duman

Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama benim ailemde düşünmeye başladı. O kadar şiddetli atak geçirdim ki ilk başlarda doktora gitmediğim için kimse tekrar bu halime geleceğimi düşünmedi.

Şimdilik tüm fonksiyonları getirir hale geldim. Olası bir atak durumunda birinin sizi gözlemlemesi gerekiyor.

İlaç kullanıyor olmamız atak geçirmeyeceğimiz anlamına gelmiyormuş

Sanırım sizin oğlunuza ilaç bu kadar etki etmemiş yada doğru ilacı bulamış olabilirsiniz. Her ilaçta herkeste aynı etkiyi yapmıyor. Yan etkileri bile Farklı oluyor.

Gerçeği söyleme gerekirse ataktan sonra çalışacak halim kalmadı. Daha yeni yeni iş bakmaya başladım işim PC başında olduğu için çok zor değil ama psikomotor aktiviteler yavaşladığı için iş bulunca çalışıp çalışamayacağımı göreceğim.

Açıkçası ilacın yan etkisinden başka birşey kalmadığı için kendimi bir iş bulursam idare edebilirim düşüncesindeyim. 5 ay önce bu düşünce yoktu. Çünkü çok yeni atak geçirmiştim. Geçmeyeceğini düşünüyorumdum.

Ayrıca ataktan sonra ilaç verildiğinde
Yürüyüş bozukluğu, konuşma bozukluğu, kas seyirmesi, uykusuzluk, açlık tokluk anlamama, baş ağrısı ve halsizlik oldu. Tüm hepsini birleştirdiğimizde halsizlik ve yorgunluk o kadar çoktu ki yatalak gibiydim kımıldayamıyordum.

Oralardan buraya geldim.

xdedahii
Oğlum 26 yaşında
3 aydır invega deniyoruz 9 mg
Daha önce
Ozaprin
Solian
Abizol
Kullandı invega en iyi gelen ilaç oldu diğerleri işitsel halisinasyonları azaltmış ama tamanen kesmemişti kesmesi için doz yükseltildiğinde ağır yan etkiler oluyordu kalp rahatsızlığıda geçirdiği için yan etkiler için akineton yüksek doz verilemiyor.
Şu an invega işitsel halisinasyonları kesti yan etkide uyku hali var.
Ama odaklanma zorluğu,algıda yavaşlama,yorum yeteneğinde azalma devam ediyor.
Beklentimiz yüksek tutmadığımız için düşük bir seviye iştede olsa çalışabilmesi çok önemli bizim için.

kara duman

Öncelikle oğlunuza geçmiş olsun size sabır versin.

Bu saydıklarımız ve yukarıda benim eklediklerimi atak döneminde hepsini yaşadım. İnvega benim kullandığım iğnenin hapı 150 mgla başladım. Oda hap ile 9mg denk geliyor.

Şuan 100mg iğne ile devam ediyorum. Oda 6 mg denk geliyor.

Saydığınız bütün belirtiler bende 2 ay içinde kayboldu.
Bende kalp rahatsızlığı geçirmiştim. O yüzden bir arkadaşımız dedi. İnvega kalp rahatsızlığı yapmıyor diye.

İğne kullanırsanız daha da azalacağını düşünüyorum. İğnenin etkisi hapa göre biraz Farklı oluyor.

Birde vururken ilk 150 bir hafta sonra 100 olarak sonra 150 olarak devam ediyor. Akademik makaleler ve araştırmalar okudum. Kullanımı bu şekilde uygun görmüşler. Sonra azaltılarak ideal dozu 75mg demiş. Birde 3 aylık formu var bu ilacın onu doktordan talep etmeyi düşünüyorum.

Benim şansın okul askerlik iş tecrübesi hepsini yaptıktan belli bir yaştan sonra bu hastalığa yakalanmam oldu. Bazı şeyleri algılayıp düzelmem çabuk oldu. Düzeldim derken yavaşlama ve hantallık kalıcı sanırım.

Psikozu çok ağır geçirdiğim için iğnenin oğluzada faydası olacağını düşünüyorum. Çünkü pozitif belirtiler geçmediyse oğlunuz sürekli şekilde hastalık alevlenmesi atak durumun da hiçbir belirti kalmamışken sadece ilaç yan etkisi ile yaşamak bile zorken pozitif belirti varken çalışması hayata tutunması çok zor olur.

Bende ilaç başarılı oldu. Sadece bunları yazıyorum benim gibi olanlar faydanlasın diye ben bu şekilde iyileştim.

Akineton ve başka bir ilaç daha vermişti bende istenmeyen yan etkiler yaptığı için hemen bıraktık

xdedahii
Hastalık tam üniversite başlangıç döneminde ortaya çıktığı için yıkım ve kayıp fazla oldu.
Okulu 6 senede uzaktan eğitim sayesinde zorda olsa bitirdi ama iş tecrübesi yok tabi ki askerlikten de muaf aldı bu şekilde mesleğini yapması zor gözüküyor.
Doktorda iğneye geçmeyi düşünüyor daha iyi olabilir zaten iğne olursa akineton kullanmaya gerek yok dedi.
Ocakta kontrol var o zaman karar vereceğiz.
İğne konusunda kararsızdık siz daha iyi mi geliyor hapa göre yan etkisi daha mı az diyorsunuz?
İlk başlangıç dozu haftada bir mi vuruluyor bu iğne aylık 3 aylık ve 6 aylık dozlar şekilinde değil mi?
İğnenin vurulması nasıl oluyor sağlık ocağı,kilinik gibi yerlerde vurduruluyor mu illa psikiyatrinin olduğu hastahaneye mi gitmek gerekiyor.
Doktor tek doz mu yazabiliyor her seferinde.

kara duman

İğne ilk önce 150 ilk doz vuruluyor. Bir hafta ara ile 100 lük vuruluyor. Sonra 1 ay arayla 150 4.üncü ayda duruma göre azaltıyor. Doktor.

İğne dışında herhangi yan ilaç almıyorum. Saydığınız belirtilerin tamamı 2 ayda kayboluyor.

Birde iğnenin 3 aylık formu var 3 ayda bir vuruluyor
Koldan vuruluyor
Her yerde vuruyorlar ben acile gidip vurduruyorum
İğne raporu 1 yıllık çıkıyor
2-3 adet yazabiliyor doktor

Ben kontrole her ay gittiğim için 2 adet yazıyor biri yedek ama doz düşümü olacağı için fazla yazdırmanızı tavsiye etmem.

Bildiğim kadarıyla rapor çıkınca aile hekimine de yazdırabiliyorsunuz

Son düzenleme:
kara duman
Nevzat Tarhan Akıl oyunları filminin alıntılandığı gerçek kişi John Nash , ismi yanlış olabilir,için o kadar zeki ki vesvesesini yeniyor demişti.

Yine film yorumlarını okurken biri filmde ilaç şirketlerinin baskısı ile Nash "yeni kuşak antipsikotikler kullanıyorum" demiş ancak ben bu bölümü hatırlamıyorum.

Jonh nash kullansaymış iyileşebilirmiş ki sonradan da iyileşmiş.

Filmi yapıldığı ve ünlü olduğu için tanınmış en eski hastalardan o zamanlar yeni nesil antipsikotikler yoktu. Ayrıca yurt dışında kişi tedavi olmak istemezse herhangi bir ilaç yada tedavi uygulanmıyor.

Hastalığı şizofren gibi görünsede o zamanlar hepsine aynı ismi veriyorlardı. (1959)

Yaşadığı şey kalıcı ve ağır psikoz yaşıyor. Psikozda da herkeste dediğim gibi Farklı oluyor. Bazen bir arkadaş bazen sarhoşluk Gibi bazen John nash gibi rakamlarla oynama gibi tamamen kişini takıntısı işine göre durumuna göre degişiyor.

Bazen bir filmden etkilenip kendini uzaylı sanan var. Türkiye’deki kültürde 3 harfliler diyen var. Tamamen hastaya göre degişiyor.

Jonh nash bu durum farkına varıyor ve ilaç almadan eski antipsikotik ilaçlar ile hastalığı yenmeye çalışıyor.

Bunların hiçbiri de olmayabilir. Kişinin gerçeklik algısını bozan herhangi birşey seste olabilir.

Temel olarak bunların hepsine hezeyan ve sanrı deniyor.

Bu durumdan ne kadar beklerseniz bekleyin geçmeyebiliyor.
Antipsikotik ilaçları aldınız mi ? Şıp diye kesiyor durumunuza göre

Eğer kesmez devam ederse hastalığa çevirmiş oluyor.

İlaç yada başka birşey fayda etmiyor.

Aslında ilaç hastalığın alevlenmesini atağı geçirince belki bir daha ömür boyuda geçirmeyebilirsiniz ama doktorlar bu riske girmiyor. Ömür boyu kullanımı öneriyor.

John nash zamanında da bu ilaçlar olsaydı. Belki hastalık ilerlemeden 2 aya eski haline dönebilirdi.

Psikoz ilerliyor ve geçmeyecek duruma girince hastalık yavaş yavaş ilerliyor ve hastalığa dönüşüyor.

Bir daha atak geçirmeme durumunuzda var ama bunu bilemiyorsunuz. Tekrarlaması daha riskli olduğu için ilaç ömür boyu tavsiye ediyorlar yada bazen 5 yılda bıraktıralar varmış

Son düzenleme:
Jonh nash kullansaymış iyileşebilirmiş ki sonradan da iyileşmiş.

Filmi yapıldığı ve ünlü olduğu için tanınmış en eski hastalardan o zamanlar yeni nesil antipsikotikler yoktu. Ayrıca yurt dışında kişi tedavi olmak istemezse herhangi bir ilaç yada tedavi uygulanmıyor.

Hastalığı şizofren gibi görünsede o zamanlar hepsine aynı ismi veriyorlardı. (1959)

Yaşadığı şey kalıcı ve ağır psikoz yaşıyor. Psikozda da herkeste dediğim gibi Farklı oluyor. Bazen bir arkadaş bazen sarhoşluk Gibi bazen John nash gibi rakamlarla oynama gibi tamamen kişini takıntısı işine göre durumuna göre degişiyor.

Bazen bir filmden etkilenip kendini uzaylı sanan var. Türkiye’deki kültürde 3 harfliler diyen var. Tamamen hastaya göre degişiyor.

Jonh nash bu durum farkına varıyor ve ilaç almadan eski antipsikotik ilaçlar ile hastalığı yenmeye çalışıyor.

Bunların hiçbiri de olmayabilir. Kişinin gerçeklik algısını bozan herhangi birşey seste olabilir.

Temel olarak bunların hepsine hezeyan ve sanrı deniyor.

Bu durumdan ne kadar beklerseniz bekleyin geçmeyebiliyor.
Antipsikotik ilaçları aldınız mi ? Şıp diye kesiyor durumunuza göre

Eğer kesmez devam ederse hastalığa çevirmiş oluyor.

İlaç yada başka birşey fayda etmiyor.

Aslında ilaç hastalığın alevlenmesini atağı geçirince belki bir daha ömür boyuda geçirmeyebilirsiniz ama doktorlar bu riske girmiyor. Ömür boyu kullanımı öneriyor.

John nash zamanında da bu ilaçlar olsaydı. Belki hastalık ilerlemeden 2 aya eski haline dönebilirdi.

Psikoz ilerliyor ve geçmeyecek duruma girince hastalık yavaş yavaş ilerliyor ve hastalığa dönüşüyor.

Bir daha atak geçirmeme durumunuzda var ama bunu bilemiyorsunuz. Tekrarlaması daha riskli olduğu için ilaç ömür boyu tavsiye ediyorlar yada bazen 5 yılda bıraktıralar varmış

Hocam askerdeyim duygudurum bozukluğu teşhisi konuldu ve hava değişimi verildi acaba askerliğe engel midir bi anda mutlu olup bi an karamsar oluyorum intihar düşünceleri mevcut?

Bilemiyorum doktor değilim. Doktora gidip herşeyi anlatırsan tanını ve tedavini tam net yapıyor. Tanınıza görede araştırmaları akademik makaleleri okuyup hastalığınız hakkında kendinizi bilinçlendirebilirsiniz.

Ben geçmişte düzgün tanı koymayıp bilinçlenmediğim için bu duruma düştüm.

Şimdi hastalığım hakkında doktoru doğru bilgilendirip araştırma yapıp aynı şeyleri yaşayanlardan bilgi alıyorum.

Araştırmalarımı yabancı kaynaklardan da yapıyorum.

Bu şekilde ne yapıp yapamayacağını atağın ne olduğunu nasıl düzeldiğimin farkına vardım.

Kendinizde bu belirtileri taşıyor musunuz doktorunuza ilertirsiniz. Ancak doktora yanlış ve eksik bilgi verirseniz tanı ve tedaviniz yanlış olur

selinpelin
Şu an bunları düşünüp kendini daha fazla strese sokma ilk önceliğin tedavin olmalı işler yoluna girdikten sonra düşünürsün rızkı veren Allah zamanı geldiğinde çözüm bulunur.
Bu meseleyi bizde düşünüyoruz biz olmasak oğlumuz ne yapar diye ama ona kafayı takarsak hiç bir şey yapamayız onu şimdi takmamaya çalışıyoruz

Hocam askerdeyim duygudurum bozukluğu teşhisi konuldu ve hava değişimi verildi acaba askerliğe engel midir bi anda mutlu olup bi an karamsar oluyorum intihar düşünceleri mevcut?

Üst Alt