Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başlayan durum sanrı mı yoksa gerçek mi çözemedim!?

selinpelin bu anlattığın şey tam olarak psikoz. Atak geçirmişsin. Doktorun dediği doğru farkında oluyorsun ama tedavi olmak istemiyorsun.

Benim de artık iyice ilerlemişti sanırım annemin başka çaresi kalmamıştı. Bilerekte değil zaten başkalarına sormuş böyle yapın demişler.

Tedavi olmasını istiyorum diye dilekçe vermiş. Mahkemeden kâğıt geliyor. Gitmek istemesende o kağıt gelince hastaneye gidiyorsun ve yine tedavi olmak istemezsen zorla alıyorlar.

Ayrıca tüm banka hesapların imza yetkilerin vasine devroluyor kendi başına işlem yapamıyorsun.

Çünkü bu durumdaki hastalar aşırı para harcayıp borç felan yapıyorlar evini arabasını satıyor kumar oynuyor vs gibi durumlara önlem olsun diye.

Şuan iyileştim ama yinede vasi tayin edilecek çünkü iyileşsen bile belli bir süresi varmış. 6 ay 1 yıl kontrol altında tutmak ve zaten bu süreçte anca iyileştiğin için

Ben eskiden memurdum işimden gücümden oldum. Düzgün bilgilendirme olmadığı için

Ayrıca devlet hastanesinde daha iyi bir yer bulamazsın tedavi olmak için ama ordada doktor durumuna göre bu vasi kararını kendiside isteyebiliyor. Ayrıca tanın sisteme konmuş oluyor.

Eğer bu dediklerim senin için sorun olmayacaksa devlette daha iyi tedavi olursun gerektiğinde gözlemlemek için yatırada biliyorlar. Yoksa özele para yetiştirmek zor.

Ayrıca özeller iğne yazamaz. Depo iğneler çok pahalı internetten bakarsın. Normal birisi cebinden para verip alamaz.

Hangisi öncekli dersen psikoza tekrar girip atak geçirmemen önemli çünkü her seferinde ilerleme oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xdedahii
[FONT=Comic Sans MS]Allaha şükür iğnesiz de çok iyiyim yani 2mg rileptid bıçak gibi kesti bende durumları
dediğim gibi temmuz 3 den bu yana aralık 3 dersek 5 ay olacak sadece küçük paranoyak düşünceler dışında ses halisülasyon çok kötü hissetme durumları yok içten gelen kötü his yok yani öyle diyeyim. Bazen kafaya takıyorum o kadar
dediğiniz gibi özeldense devlet hastanesine gitmek çok daha iyi olabilir fakat hem randevu bulamam vb nedenleredn biz özele başvurduk bir de doktorumuz doçent di yani kendini geliştiren çok genç bir doktor yabancı ülkeye gidip gelmiş vs bizim hoşumuza gitti yani şu anlık problem yok 1200tl civarı para ödüyoruz randevu aldıkça
Ha tabi belki normale gidersem orda bana göre rapor çıkar hastalıgım net tanı konur vs belki yararıma olduğu kadar da hastalığım her yerden görünebilir kılınacağı için bir yönden de kötü olabilir

Dediğim gibi ben en yoğun atak yaşadığım dönemde bile annem vs intiharı düşündüğümü arkadaşımdan öğrendiklerinde ağlayarak pazartesi randevu alıcaz falan diye yanıma geldiler ki ben intihar vs arkadaşıma bahsetsem bile onu yapacak cesaret yoktu bende ben rezil oldugumu düşünerek böyle laflar etmiştim herneyse yani ben doktora gitmeyi istedim yani kesin hastayım demedim ama inşallah hastlaıktır böyle bir hastalık vardır dedim çünkü diğer türlüsüne inanmak istemedim[/FONT]

selinpelin

Doğrusunu yapmışsın aşağı yukarı benimde 6 ay olacak haziranda çıktım. Hap kullansam benimde belki geçerdi.

Ben hiç hap veya ilaç kullanmamayı tercih ettim. Tedaviyi red ettim sadece geçecek diye bekledim. 5-6 dan fazla olmuştu doktora gitmek istememem

Aynı şekilde bir yıl dolduğunda tekrar hapa geçebilirim ama iğne daha kolay yada 3 aylık iğneye geçebilirim.

Ayrıca vasiliğimin kalkabilmesi için düzenli kontrole gitmem gerekiyor. Aslında vasi atanmaya bilirdi. Kontrollerim devlette olmadığı için kaydın olmadığı için hastane bilemiyor. Özeldesiniz dikkate almıyor en az 1 yıl gelip gidecek diyor.

İleride böyle birşeyle karşılaşırsan özeldeki tedavini bilmediği için direk böyle karar alıyor

xdedahii
[FONT=Comic Sans MS]Anladım yani bir atak durumunda vs özelde değilde devlet hastanesine başvurursak benim adıma karar verebilecek aileden biri atanıyor anladığım kadarı ile teşekkür ediyorum benim için çok fark etmez aslında

Benim şu anda tek düşündüğüm zaten özgüveni düşük utangaç yüzü kızaran tanımadığı insanların yanında 2-3 cümle ard arda kuramayan yani içine kapanık bir tiptim ama ailemin yanında da kimse susturamazdı şimdi bu hastalığın da etkisi ile böyle kendimi dondurulmuş gibi hissediyorum yaşıtım kuzenim çatır çatır konuşurken örnek veriyorum ben sadece onaylıyorum anlattığını ha evet gördüm" , ha evet aynen öyle olmuş aa evet evet ben de biliyorum gibi onaylayıcı tavırlar sergilemek ve bu uyuşukluğu zihnimi dinlemek daha iyi hissettiriyor ama bunu istemiyorum aktif biri olmak istiyorum

Teşekkür ederim bilgiler için[/FONT]

selinpelin

Evet doktor öyle yönlendiriyor ama tekrar kalkması biraz uzun sürüyor.

Doktor derse ki bu hasta yatması gerekiyor. Ailede hasta derse gidip dilekçe verip öyle alıyorlar. Hastaneye

Ayrıca daha önce devlet hastanesinde tedavi olmadığın için geçmişini bilmiyorlar ve seni kısıtlıyorlar. Önlem olarak.

İşe girerken vs beklemek zorunda kalıyorsun sonrasında kalkması için

İlacın etkisinde antipsikotik ilaçlar geneli yavaşlatıyor. Bu söylediklerine psikomotor aktiviteler deniyor. İsteksizlik yapıyor. Bunun içinde konuşma vs gibi tepki verme gibi durumlarda giriyor. Biraz zaman geçince tekrar normal dönüyor ama istediğimiz düzeyde olmuyor

Aynı şeyleri doktoruma söyledim. Ek ilaç gerekirse yazıyor ama benim doktorum ilaç yazmayı tercih etmedi gayet iyisin dedi.

Oda benim sorunum atak dönemi dopamin çok yükselmesinden olabilir. İlaçla birlikte dopamin dengelendi için çok anlamıyorum.

Biraz eksikliğini hissediyorum ama idare ediyorum.

xdedahii
[FONT=Comic Sans MS]Bu keyifli sohbet için teşekkür ediyorum ara ara gene aklımıza bir şey geldikçe konuya yazablirisn ben de öyle yapıcam iyi geceler dilerim[/FONT]

Teşekkürler iyi geceler , buraya yazmamız gelecekteki hastalar için iyi oluyor. Ben geçmişte forumda yazılanlardan da faydalandım ama çok fazla Türkçe kaynak olmadığı için yabancı kaynaklara yöneldim. 5-6 ayda baya kendimi bilgilendirdim.

xdedahii kara duman
[FONT=Comic Sans MS]Bir şey aklıma geldi geçenlerde 3 kadeh rakı içme gereği duydum babam ile akşam sofrasında saat 22:00 gibi son içkim içtim ve bitirdik ben de ardından 23:00 ye doğru ilacı içersem bir şey olmaz diye içtim 1 mg rileptid. doktora sordum tavsiye etmem demişti sizlerin bilgisi var mıdır ben arada hafta sonları alkol almayı severim fakat ilaç ile birlikte içilmesi sakıncalı bir durum oluşturur mu benim denememe göre bir şey olmadı pek fakat uzun vadede zararı varsa mesela geçen ay o gün alkol alıcaksam ilacı 1 gün aksatıyordum pek bir etkisi olmuyordu fakat gene de ilacı da hem içmek istiyorum alkolün ardından 1-2 saat sonrasında,, sizlerin görüşleri bu konuda bilginiz var mı teşekkürler[/FONT]

Değerli arkadaşım alkol ile depresan ilaçları çok tehlikelidir.kesinlikle alkollüyken ilaç almayınız.sakin sakın haaa

Değerli arkadaşım alkol ile depresan ilaçları çok tehlikelidir.kesinlikle alkollüyken ilaç almayınız.sakin sakın haaa

[FONT=Comic Sans MS]Desenize kahreden cevap geldi hafta sonları masa kurmak bir zevkdi diğer arkadaşlar ne der merak ediyorum acıkcası içtiğimde bir şey olmadı ama tabi bir sefer olmadı diye de tüm tezi çürütecek değilim. teşekkürler bilgi için[/FONT]

Çünkü insanın diğer organlarına büyük tahribat verebilir.hatta ölüme bile sürükler.bu sebepten dolayı hiç bir doktor.depresan ilacı kullanan kişilere kesinlikle alkolü kullandirmaz

selinpelin
Çoğu ilaç alkolle kullanılmaz zaten ama psikoz ve deprasyon ilaçları asla kullanılmamalı.

Alkol bütün organları etkilediği gibi esas beyini etkiler.
Peki senin rahatsızlığın nerede beyinde.
İlaç nereye hedef alıyor beyini.

Bir büyüğün olarak net bir ifade kullanacağım kaşınma yeterince derdin yok mu sence 2-3 saat kafanı uyuşturacaksın diye değermi.

Ayrıca önceden yazdıklarımdan dindar birisi olduğumu anlamışsındır 2 türlü kayıp var alkolde dünya ve ahiret.
Hadi ahireti çok önemsemiyorsun (bence en önemlisi ama) bari şu geçici dünyada ki hayatını yakma değmez kısa süreli zevkler için

kara duman

[FONT=Comic Sans MS]ben kimsenin dinini ölçmedim ya da bilgim yok yani ben de elhamdülillah müslümanım ve allaha inancım var ki bu psikoz olayından sonra daha da bir arttı ama içki içersem tamamen dine ters bir şey yapmış olurum durumu da bana pek mantıklı gelmiyor yani birine zarar vermedikten sonra normal ölçülerde arkadaşlar ve aile arasında tadında ve dozunda olmak şartıyla eğlenceli bir zaman geçirme durumu
ha hastalık var diye o konuda dediklerinizde haklı olabilirsiniz ona yapacak bir şey yok içilmemesi gerekiyorsa mecbur kendimizi ona göre şartlayacağız ama ben bu kadar önemli olduğunu düşünmüyordum eniştemler vs var mesela antidepresan içiyor ki onlar has içkiyi içti mi 5-10 bira içenlerdendir ben antidepresanla içiyorum bir şey olmuyor dediklerini çok duydugum için danışmak istedim [/FONT]

selinpelin
Eniştende sıkıntı etmemesi sendede sıkıntı etmiyeceği anlamına gelmez herkesin bünyesi farklı ayrıca senin ki deprasyon değil psikoz ruh hastalıklarının en kötüsü.

Yanlış anlaşılma olmasın kimsenin elinde başkasının dinini ölçecek metre veya tartı yok onu Allah bilir.

Ama Allahın kuran'ı kerimde açık emri var bir çok yerde içki içmeyin diyor ve yasaklıyor çevreye rahatsızlık vermeden,kendi halinde,ara sıra özel günlerde içebilirsiniz demiyor kesin bir şekilde içmeyin,satmayın,taşımayın diyor.

Ha şu olur ben haram olduğunu biliyorum ama kendime hakim olamıyorum içiyorum günaha giriyorum biliyorum dersen günaha girersin Allahla aranda ki mesala günahını ödersin veya Allah affader.

Ama ben alkolun haram olduğunu düşünmüyorum veya şu şekilde içilirse haram değildir denilirse çok tehlikeli o zaman kuranın açık emrini inkar olur.

Müslümanlar kuranın işine gelen kısımını değil tamamını kabul etmek zorundadır kuranın bir harfini bile kabul etmezsen müslüman olamazsın günahkarlık başka kuranı inkar etmek başka günahkar cezasını öder veya Allah affeder cennete gider ama kuranın bir harfini bile inkar eden müslüman olamayacağı için ebedi cehennemde kalır.
Bunlar benim şahsi görüşüm değil kuranda açık bir şekilde yazanlardır.

Mavro
Ne demek istediğinizi anlamadım.
Lütfen konuyu başka yerlere çekmeyin.
İyi niyetle bilgim dahilimde yardımcı olmaya çalışıyor polemik çıkarmaya gerek yok.

Başka mesajlarınızda da ne dediği anlaşılmaz şekilde birbirinden kopuk anlamsız kelime salatası şeklinde mesajlar var.
Bu psikozun ciddi belirtilerinden biridir.

selinpelin

Alkol ve filtre kahveyi doktor kesinlikle tüketmemi söyledi.
Zaten alkol tüketen biri değildim. Çok nadir içen birsiydim.
Aramam yani. hastalandıktan sonra içmeyi kestim.

Sadece hastaneden çıktığımda çok ağrım vardı. Bütün vücudum kasılıyordu. Ağrılara dayanamadığım için bir kaç miller içtim gerçekten ağrılarımı bir nebze dindirdi. Ama çok fazla yan etki ettiği için bir daha denmedim. Doktorda kati süretle yasakladı.

Ben hastaneden çıktığımda tüm vücudum kasılıyordu.Psikozum geçmemişti. Vucudum Kast katı kesildi. Kas ağrıları çekiyordum. Konuşma bozukluğu,yürüyüş bozukluğu, uykusuzluk baş ağrısı oluyordu. Aşırı halsizlik oluyordu.

İğnenin yanında verdiği ilaçlar istenmeyen yan etkiler yapmıştı. İlk 15-20 gün artık uykusuzluk ve kas ağırısına dayanmadığım için gidip tükettim. O gün rahat uyudum ama dediğim gibi doktor kesinlikle katiyen yasakladı. Bu tarz ilaçlarla içmeyi.

Sonrasında psikoz etkisinden çıktım. Zaten psikoz sarhoşluk benzeri birşey sonrasında çok içende biri olmadığımdan bu defteri tamamen kapattım. Aramıyor degilim. Çünkü ilk ilaçların yan etkisinde çok rahatlatmıştı. Bu rahatlama için doktor bugün ek ilaç yazdı. Antideprasan kullanıp kullanmamakta çekinceliyim.

Psikoz hastalığın bir diğer adı halk arasında malum varlıklardan olduğu düşünülür o yüzden de birazda terk ettim.

Ama ben ilaç ile iyileştim.

İğnede de 3 aylık forma geçeceğim. Hapı önermiyor daha düzenli ve dozajını iyi olduğu için

Üst Alt